bir anda ev işine girişmekten bahsetmedim açıkçası evi idare edebilme sorumluluğu daha çok olarak da yemek yapmaya alışmaktaydı problemim. ben ondan daha erken geliyorum eve mesela hayır sen yorgun bir şekilde gelip üzerine bize yemek hazırla diyemem yani eşime. ama tabii ki onun yapabileceği zamanlarda da yapar destek olur. siz iş bölümü yaparak güzel yapmışsınız ama herkesin mevcut durumu farklı tabii ki
tamam daha erken gelebilirsin
ben de calismiyorum su an:)
bu haldir huldur ise girisecegin anlamina gelmez ki
bence bakis acini değiştir
"yardim" niye etsin sanki senin gorevin de allah rizasi icin iki isin ucundan tutmus gibi
bizimki gibi gorev dagilimi yapin herkesin kendi sorumlulugu olsun.
sonra ilk hevesiniz gecince siz isten gelip mutfaga girip tonla uğraşıp yemekten sonra hala bulasik vs derdinde olurken esinizin gelir gelmez tv karşısında ayak uzatmasi tikinip tekrar tv karısında uzanmasi agriniza gider.
bir de ona hic is vermezseniz bir sure sonra emeginizi yok sayar. mesela kendi hic üc cesit ugrastirici yemegi yapup bir de salata yapip sofra kurup sofra toplamadigi icin bunu sizden kolayca bekler annesi gibi. ya da misafir gelmeden once penceredeki kiri bile sildigini bilmedigi icin anasini danasini sana sormadan cagirri "ne var ki askim" der. herseye onu dahil et ki yaptigin her isin kiymetini bilsin.
madem sizden gec geliyor ve daha yorgun oluyor ona göre bir is bolumu olur. mesela yemek temizlik ev cekip cevirme sizden olur. o yokken halledersiniz.
sofrayi da siz kurarsiniz .
geldigi zaman yemeğini yer, sofrayi toplamak ondan olur, aksam cay ve servisi ondan olur, yatmadan da mutfagi toplar makinayi bosaltir yatar. bir de, kurutma, utuleme, faturalar, mutfak alisverisi ondan olur.
en azindan beynindeki sekmelerden birkaci kapanmis olur kafan daha rahat eder :)