Nasıl anlatılır? Üzülüyorum...

Çocuklarınıza telefon veriyor musunuz?

• Evet başımdan savmak için

OY: 3 7,9%
  • Hayır çünkü zararlı

OY: 15 39,5%
  • Bazen vermekte bir mahsur görmüyorum

OY: 20 52,6%

• Ankete Katılan
    38
  • Anket Kapalı .

Tatlidilli99

O bir mayıs annesi istanbulun güzeli
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
151
152
18
Bebegim 1 buçuk yaşında.
Çocuklarla oynamayı çok sever.

Bende o mutlu olsun diye çocuklu arkadaşlarımla görüşüyorum.
Bebeğim daha sosyal daha konuşkan olsun diye.

Ama malesef etraftaki ınsanlar çocuklarının mutluluklarını 2. Plana atıyor önceliği kendılerıne veriyorlar.

3-4 arkadaştan da bu durumu gördüm.
Çocukların ellerinde telefon-tablet ya da gözler kırpılmadan izlenebilen tv...

Bebeğime bakıyorum oyun oynamak istiyor ama eşlik eden arkadaş yok.

Arkadaşlarıma bir şey de diyemiyorum. Çunkü çocukları 3-4-5 yaşlarında.
Onlar da istiyorlar ki çocuklar ses yapmasın aman bizden bir şey istemesin. Biz de arkadaş arkadaşa sohbet edelim.
Ama ben bebeğim orda boynu bükük dururken nasıl sohbet edebilirim ki şen şakrak.

Bilmiyorum bu duruma çok üzülüyorum.
Kimseye bu durumu anlatamıyorum. Ne denir nasıl anlatılır onu da bilmiyorum...

Henüz çok yeni bir anne adayayım , çocuğum doğunca değişir mi bilemem ama şu anki düşüncem ile söylediklerinize katılıyorum . Bu zamandaki çocuklar bence beraber oyun oynamayı bilmiyorlar, çok üzücü bir şey . Ama çocuklarımızı ne kadar bu ortamdan uzak tutabiliriz bilmiyorum açıkçası . Çağ ; bilişim , internet,televizyon çağı . Çocuklar çok küçük yaşta bunlar ile tanışıyorlar . Biz ne kadar istemesekte bir şekilde *en geç* yuvaya gittiğinde birşeylerin farkına varacaklar . Maalesef dünya bir tek evimizin içinden ibaret değil . Açıkçası çocuklar aileden de etkileniyor , çocuğun yanında elimizde devamlı telefon ile durursak , çok erken yaşta telefona ilgisini arttırmış oluruz. Açıkçası tamamen engelleyebileceğimi düşünmüyorum ama belli bir yaşa geldikten sonra, saat sınırlanması ile (ama gerçekten sınırlı olacak şekilde ) veririm sanırım .

Bende yeni bir anneyim evde tv açmıyorum,
insanlar yeri geliyo beni eleştiriyo elbet izleyecek diye.
Evet izleyecek ama ben yeterince korumam gerektiğini düşünüyorum.
bu şekilde davranan anne babalarla daha az muhatap olmaya çalışıyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum siz doğrusunu yapıyorsunuz emin olun.3- 5 yaşındaki çocuğa elbet bir süre karşılığında verilebilir ama bu 15 -30 dakikayı geçiyorsa o çocuklar için çok üzücü.
Çok güzel oyun evleri var. cocuğunuz sizin gözetiminizde orada da sosyallesebilir.

Oyun gruplarını arastırabılirsınız yasadıgınız sehırde çok eğlenir yaşıtlarıyla, oyunlar öğrenir.
Anlattığınız durumdan coğumuz muzdaribiz aslında.

Arkadaşlar ben mi yanlış düşünüyorum?
Evet yanlis dusunuyorsunuz.

Dilim dondugunce anlatayim. Bikere siz iyi onlar kotu anne diye bisey yok. Cocuklarinin mutlulugunu arka plana atip atmadigini birlikte gecirdiginiz kisitli zamanda olcemezsiniz. Bahsettiginiz cocuklar sizinkinden cok cok cok buyuk. Yas olarak birsey yokmus gibi gorunsede 1 ay bile cok fark ediyor dolayisiyla onlar bilip gorup istiyorlar. Annelerde misafirlikteyken cocuklari rahat birakiyor olabilirler bu onlarin 7/24 bunu yaptigini gostermez.

Nasil anlatilir bu durum bilmiyorum demissiniz ama burda pek guzel anlatmissiniz. Konunuzun linki ativerin arkadaslariniza pekala anlatmis olursunuz.

Cocugunuzla oynama konusunda onlar tv izlemese sizin cocugunizla yuksek ihtimal oynamak istemeyeceklerdir cunku sizin cocugunuz kucuk ve onlara ayak uyduramaz bu defada gelip buraya anneleri kotu yetistirmis benim cocugumla oynamiyorlar diye konu acarsiniz. Ama normal olan bu 3-4-5yas gurubu kendi yasitlariyla oynar 1,5 onlar icin cok kucuk gorunur.

Nacizane tavsiye olarakta arkadaslarin onerdigi gibi oyun gruplarini dusunebilirsiniz.

Karsirik olduysa veya kirici birseyler iceriyorsa lutfen kusura bakmayin. Sozum meclisten disari yeni yeni anneler turuyor ortalikta aa ben tv izletmiyorum mukemmel anneyim onlar kotu anne diye dolasan cok sinir bozucu gorunuyorlar. Bende 2 yasina kdr tv izletmedim 3 yasina kdr elimden geldigince kisitladim suan 4e yaklasiyor ve onune gecemiyorum ama ben kotu bir anne degilim ve cocugumu ikinci plana atmiyorum.

Bebeğim doğmadan önce evdeki tvyi kaldırmayı düşünüyorum.
En az 2-3 yaşına kadar da tablet vermeyeceğim eline.
Tv'yi de arada sırada izleteceğim.
Onun dışında parklarda bahçemizde büyütmek istiyorum evladımı. Teknolojinin ortasında değil.

Anne degilim ama etrafımdan gördüğüm kadarıyla yorum yapacağım. 4 5 yaşındaki çocuklar malesef etraftan cok fazla gördükleri için telefonla tabletle oynamayı cok seviyorlar. 1,5 yaşındaki çocuğunuzu telefondan uzak tutabilirsiniz ama 5 yaşındaki bir çocuğu uzak tutmak bence oldukça zor.

Bebegim 10 aylık. Ben hic tv olmayan bir evde buyudum. 6 yıllık evliyim ve bizim evimize de hic girmedi. Yeğenimde absans epilepsi var, dolayısıyla ailemizin diger fertlerinin evlerinde de tv yok. Bebegim muhtemelen akli erecek yaşa gelene kadar tv hic tanımayacak.
Ama, cok yorulan anne iyi anne demek degil. Cocuguyla surekli aktivite yapan anne iyi anne demek degil. Bu cumlelerden binlerce kurulabilir. Annenin bazen bir nefeslik molaya da ihtiyaci oluyor, kendinizden bilirsiniz. Bazen anne o nefesi aldığında, sonrasinda dolduğu enerjiyle o tv izlemesinin zararlarını kapatabilir, tolere edebilir.
Bu demek degil ki, cocuk sabahtan aksama kadar elinde tabletle gezsin.
Ama 3 yaşından sonra eğitici şeyleri kontrollu olarak izlemesinin yanlis olduğunu düşünmüyorum.
Sorunsuz ailelerde ve normal sartlarda buyuyen sağlıklı çocuklar, sınır koyulmuş ekrandan cok etkilenmiyor. Benim gozlemlerim bu şekilde.
Cocugunuzun yalniz kalmasindan cok rahatsizsaniz, oyun gruplarina götürebilirsiniz haftada 2 gun mesela

En samimi arkadaşımın Allah bağışlasın dünyalar tatlısı bir oğlu var. Tabletten maşa mıdır ayı mıdır nedir onu izlemezse ne yemek yiyor ne dur durak biliyor kız da napsın açıyor çizgi filmi.
Doğru mu değildir belki tabi ama çaresizlikten yapıyor biraz da. Oğlan onu izlemezse aç açına oturuyor. :(

Evet yanlis dusunuyorsunuz.

Dilim dondugunce anlatayim. Bikere siz iyi onlar kotu anne diye bisey yok. Cocuklarinin mutlulugunu arka plana atip atmadigini birlikte gecirdiginiz kisitli zamanda olcemezsiniz. Bahsettiginiz cocuklar sizinkinden cok cok cok buyuk. Yas olarak birsey yokmus gibi gorunsede 1 ay bile cok fark ediyor dolayisiyla onlar bilip gorup istiyorlar. Annelerde misafirlikteyken cocuklari rahat birakiyor olabilirler bu onlarin 7/24 bunu yaptigini gostermez.

Nasil anlatilir bu durum bilmiyorum demissiniz ama burda pek guzel anlatmissiniz. Konunuzun linki ativerin arkadaslariniza pekala anlatmis olursunuz.

Cocugunuzla oynama konusunda onlar tv izlemese sizin cocugunizla yuksek ihtimal oynamak istemeyeceklerdir cunku sizin cocugunuz kucuk ve onlara ayak uyduramaz bu defada gelip buraya anneleri kotu yetistirmis benim cocugumla oynamiyorlar diye konu acarsiniz. Ama normal olan bu 3-4-5yas gurubu kendi yasitlariyla oynar 1,5 onlar icin cok kucuk gorunur.

Nacizane tavsiye olarakta arkadaslarin onerdigi gibi oyun gruplarini dusunebilirsiniz.

Karsirik olduysa veya kirici birseyler iceriyorsa lutfen kusura bakmayin. Sozum meclisten disari yeni yeni anneler turuyor ortalikta aa ben tv izletmiyorum mukemmel anneyim onlar kotu anne diye dolasan cok sinir bozucu gorunuyorlar. Bende 2 yasina kdr tv izletmedim 3 yasina kdr elimden geldigince kisitladim suan 4e yaklasiyor ve onune gecemiyorum ama ben kotu bir anne degilim ve cocugumu ikinci plana atmiyorum.
Benimde yazacaklarım bu yazılanın aynısını...( beni yormadigin için teşekkürler arkadaşım :halay:)

Azı karar çoğu zarar!!!!
Ben dozunda oldugu sürece yasak koymam.
Sınırı zorlarsa anca ozaman yok ederim.
Çocugum arada izlediği kısa süreli çizgi filmlerden bir sürü kelime öğrendi.
Yaşıtlarına göre kullandığı kelime sayısı fazla.
Ben çocukluğumda 7/24tv izleyerek büyüdüm.ne sosyal ne fiziksel bir problemim var şükür.
Tabiki 7/24izletmez kimse çocuguna ama ‘’kesinlikle yasak’’ cümlesini anlamsız buluyorum.

Bebeğim doğmadan önce evdeki tvyi kaldırmayı düşünüyorum.
En az 2-3 yaşına kadar da tablet vermeyeceğim eline.
Tv'yi de arada sırada izleteceğim.
Onun dışında parklarda bahçemizde büyütmek istiyorum evladımı. Teknolojinin ortasında değil.

Bence tablet baya bir vermeyin. 2-3 yaşında verirseniz eline alamazsınız..oğlum 4 yaşında tabeleti yok bizimde yok:) uzun bir surede olmayacak insallah. El kadar çocuğun olmasin zeten

Bence tablet baya bir vermeyin. 2-3 yaşında verirseniz eline alamazsınız..oğlum 4 yaşında tabeleti yok bizimde yok:) uzun bir surede olmayacak insallah. El kadar çocuğun olmasin zeten
1 yaşındaki çocuğu tvnin karşısından ayırmayan,sırf kendisini rahatsız etmesin diye 1,5 yaşındaki bebeğin eline tablet veren insanlar tanıyorum,sizde tanıyorsunuzdur.
Tablet,tv elbette vereceğim ama kontrollü bir şekilde "çağdan geri kalmayacak" şekilde vereceğim. Mesela günde yarım saat-1 saat.

1 yaşındaki çocuğu tvnin karşısından ayırmayan,sırf kendisini rahatsız etmesin diye 1,5 yaşındaki bebeğin eline tablet veren insanlar tanıyorum,sizde tanıyorsunuzdur.
Tablet,tv elbette vereceğim ama kontrollü bir şekilde "çağdan geri kalmayacak" şekilde vereceğim. Mesela günde yarım saat-1 saat.
Bilmiyorum çocuklar acayip hevesli zevkini almis gibiler aliyorlarda. Size naçizane tavsiyem youtube a hic bulaşmasın, elinde bakacaksa wifi kapali olsun öğretici oyunlar yükleyin. Youtube gerçekten büyük bir çöplük iyi ve kötü heran çıkabiliyor

Bilmiyorum çocuklar acayip hevesli zevkini almis gibiler aliyorlarda. Size naçizane tavsiyem youtube a hic bulaşmasın, elinde bakacaksa wifi kapali olsun öğretici oyunlar yükleyin. Youtube gerçekten büyük bir çöplük iyi ve kötü heran çıkabiliyor
Youtube'dan video indirip tvden açmayı düşünüyorum,onun dışında bildiğiniz güzel öğretici oyunlar varsa söylesebilirseniz çok iyi olur. Tavsiyenize uyacağım. :)

Zamanın çocukları çok enerjik, meraklı ve hareketli çok güzel bir durum bu ancak aynı anda bir çok şeyle ilgilenen ve senede birkaç kez yakın arkadaşlarıyla bir araya gelen anne için tv geçici bir çocuk bakıcılığı görevini üstlenir. Bu eleştriye açık bir konu olsada acımasız olmamak ve kesin yargıda bulunmamak gerekir. Ebeveynler megul olduklarından, çok çalıştıklarından, mesaiye kalıp tüm enerjilerini tükettiğinden bazen bu monoton hayattan illallah ettiğinden bu tip alışkanlıklara gözyumarlar. Bir kadın ve anne olarak empati kurabiliyorum. İleride yorulup sizde aynı şeyi yaparken bulabilirsiniz kendinizi. iki üç çocuğu olan insanlar var. büyük olan arada izlemek istiyor küçük olan büyük olanın talebinden etkileniyor. zaman ise teknoloji çağı. gelecek bunun üzerine şekilleniyor. ilkokulda tabletli eğitime geçti birçok kurum. sanal kütüphane bile mevcut. yani bu ortamda kaç yaşına kadar uzak tutacaksınız. çocuklar sınavları bile tabletle oluyor ( bakınız Bilsem). tv için ise kontrollü izleme öneririm. çok eğitici, öğretici ve geliştirici programlar var. mümkünse izlediği zamanlar yanında olun ve içeriği gözlemleme şansınız olsun. bu sayede izlediği programın etkilerini hangi kazanımları edindiğini ya da hangi yanlış davranışlara sebep olduğunu gözlemlersiniz. mesela küçük yiğenimiz var 2 yaş civarı diş fırçalamaya merak saldı ya da resim çizmeye. yani her program kötü değil. ing öğretmek isteyen anneler küçük yaşta ingilizce çizgi film (gogo) gibi ya da şarkılar açıp dinletiyorlar. yani ebeveynlerin bu araçları ne kadar iyi kullandığına göre yarar ve zarar değişir. bu zamanda yemek, alışveriş, temizlik, ütü, hasta aile üyesi varsa bakımı, akraba ziyareti, misafir ağırlama, okula giden çocuk ve doğan ihtiyaçlarının görülmesi, hastane işleri, çocukların kişisel bakımları, ödev ve projelerine destek verme, dil eğitimleri, sosyal beceri etkinliklerinin planlanması (götürme-getirme-malzeme temini gibi) her iş annenin omuzlarında bırakın onlarda az nefes alsın ve mola versinler. mümkünse eleştrilmesinler. eğer durumdan rahatsızsanız kolay olanı seçin görüşmeyin ya da oyun kurun onlar dinlenirken siz çocukları oynatın tv ye dalmasınlar. örnek aynı olan kartı bul hem hafızayı da güçlendirir, boyama etkinliği, oyun hamuru ile şekil yapma, legodan hayvan yapmak gibi çoğaltılabilir.

Benim oğlum kendi videolarını izlemeye bayiliyor narsistmidir nedir :KK53: onsuz altini dahi degistiremem durmaz cunku...

Onun haricinde trt cocuk izler belirli cizgi filmleri vardir ... 2 bucuk yaşında

Back
X