- 10 Ağustos 2018
- 151
- 152
- 18
- Konu Sahibi Tatlidilli99
Evet yanlis dusunuyorsunuz.
Dilim dondugunce anlatayim. Bikere siz iyi onlar kotu anne diye bisey yok. Cocuklarinin mutlulugunu arka plana atip atmadigini birlikte gecirdiginiz kisitli zamanda olcemezsiniz. Bahsettiginiz cocuklar sizinkinden cok cok cok buyuk. Yas olarak birsey yokmus gibi gorunsede 1 ay bile cok fark ediyor dolayisiyla onlar bilip gorup istiyorlar. Annelerde misafirlikteyken cocuklari rahat birakiyor olabilirler bu onlarin 7/24 bunu yaptigini gostermez.
Nasil anlatilir bu durum bilmiyorum demissiniz ama burda pek guzel anlatmissiniz. Konunuzun linki ativerin arkadaslariniza pekala anlatmis olursunuz.
Cocugunuzla oynama konusunda onlar tv izlemese sizin cocugunizla yuksek ihtimal oynamak istemeyeceklerdir cunku sizin cocugunuz kucuk ve onlara ayak uyduramaz bu defada gelip buraya anneleri kotu yetistirmis benim cocugumla oynamiyorlar diye konu acarsiniz. Ama normal olan bu 3-4-5yas gurubu kendi yasitlariyla oynar 1,5 onlar icin cok kucuk gorunur.
Nacizane tavsiye olarakta arkadaslarin onerdigi gibi oyun gruplarini dusunebilirsiniz.
Karsirik olduysa veya kirici birseyler iceriyorsa lutfen kusura bakmayin. Sozum meclisten disari yeni yeni anneler turuyor ortalikta aa ben tv izletmiyorum mukemmel anneyim onlar kotu anne diye dolasan cok sinir bozucu gorunuyorlar. Bende 2 yasina kdr tv izletmedim 3 yasina kdr elimden geldigince kisitladim suan 4e yaklasiyor ve onune gecemiyorum ama ben kotu bir anne degilim ve cocugumu ikinci plana atmiyorum.
Anne degilim ama etrafımdan gördüğüm kadarıyla yorum yapacağım. 4 5 yaşındaki çocuklar malesef etraftan cok fazla gördükleri için telefonla tabletle oynamayı cok seviyorlar. 1,5 yaşındaki çocuğunuzu telefondan uzak tutabilirsiniz ama 5 yaşındaki bir çocuğu uzak tutmak bence oldukça zor.
Benimde yazacaklarım bu yazılanın aynısını...( beni yormadigin için teşekkürler arkadaşım)
Azı karar çoğu zarar!!!!
Ben dozunda oldugu sürece yasak koymam.
Sınırı zorlarsa anca ozaman yok ederim.
Çocugum arada izlediği kısa süreli çizgi filmlerden bir sürü kelime öğrendi.
Yaşıtlarına göre kullandığı kelime sayısı fazla.
Ben çocukluğumda 7/24tv izleyerek büyüdüm.ne sosyal ne fiziksel bir problemim var şükür.
Tabiki 7/24izletmez kimse çocuguna ama ‘’kesinlikle yasak’’ cümlesini anlamsız buluyorum.
Zamanın çocukları çok enerjik, meraklı ve hareketli çok güzel bir durum bu ancak aynı anda bir çok şeyle ilgilenen ve senede birkaç kez yakın arkadaşlarıyla bir araya gelen anne için tv geçici bir çocuk bakıcılığı görevini üstlenir. Bu eleştriye açık bir konu olsada acımasız olmamak ve kesin yargıda bulunmamak gerekir. Ebeveynler megul olduklarından, çok çalıştıklarından, mesaiye kalıp tüm enerjilerini tükettiğinden bazen bu monoton hayattan illallah ettiğinden bu tip alışkanlıklara gözyumarlar. Bir kadın ve anne olarak empati kurabiliyorum. İleride yorulup sizde aynı şeyi yaparken bulabilirsiniz kendinizi. iki üç çocuğu olan insanlar var. büyük olan arada izlemek istiyor küçük olan büyük olanın talebinden etkileniyor. zaman ise teknoloji çağı. gelecek bunun üzerine şekilleniyor. ilkokulda tabletli eğitime geçti birçok kurum. sanal kütüphane bile mevcut. yani bu ortamda kaç yaşına kadar uzak tutacaksınız. çocuklar sınavları bile tabletle oluyor ( bakınız Bilsem). tv için ise kontrollü izleme öneririm. çok eğitici, öğretici ve geliştirici programlar var. mümkünse izlediği zamanlar yanında olun ve içeriği gözlemleme şansınız olsun. bu sayede izlediği programın etkilerini hangi kazanımları edindiğini ya da hangi yanlış davranışlara sebep olduğunu gözlemlersiniz. mesela küçük yiğenimiz var 2 yaş civarı diş fırçalamaya merak saldı ya da resim çizmeye. yani her program kötü değil. ing öğretmek isteyen anneler küçük yaşta ingilizce çizgi film (gogo) gibi ya da şarkılar açıp dinletiyorlar. yani ebeveynlerin bu araçları ne kadar iyi kullandığına göre yarar ve zarar değişir. bu zamanda yemek, alışveriş, temizlik, ütü, hasta aile üyesi varsa bakımı, akraba ziyareti, misafir ağırlama, okula giden çocuk ve doğan ihtiyaçlarının görülmesi, hastane işleri, çocukların kişisel bakımları, ödev ve projelerine destek verme, dil eğitimleri, sosyal beceri etkinliklerinin planlanması (götürme-getirme-malzeme temini gibi) her iş annenin omuzlarında bırakın onlarda az nefes alsın ve mola versinler. mümkünse eleştrilmesinler. eğer durumdan rahatsızsanız kolay olanı seçin görüşmeyin ya da oyun kurun onlar dinlenirken siz çocukları oynatın tv ye dalmasınlar. örnek aynı olan kartı bul hem hafızayı da güçlendirir, boyama etkinliği, oyun hamuru ile şekil yapma, legodan hayvan yapmak gibi çoğaltılabilir.
Arkadaşlarımın çocuklarının yaşlarına değinmemin sebebi
Onlara göre izletilebilir bende o yaşa geldiğinde izleticem sınırlı bir şekilde.
Ama en azından bugunlerimi unutmadan. Mesela eve bir bebek geldiğinde o bebeği de düşünerek.
Arada bir telefonun şarjı bitiyor tv kapanıyor. Ve bebeğimle oynuyorlar. Ben nasıl da çok mutlu oluyorum. Çünkü bir çocuk başka çocuktan çok şey öğreniyor. Konusmayı, oyunu, paylaşmayı vs.
Hepiniz biliyorsunuzdur. 3 yaşina kadar doktorlar bile onaylamıyor tlf-tv.
Arkadaşlara asla kötü anne diyemem. Yanlış anlayanlar olmuş. Çünkü normal zamanlarda çocukların yaşları büyük de olsa sınır koyan insanlar.
Benim derdim sadece,
benim bebeğim de onlarla görüştüğümde birlikte sosyallik açısından faydalı şeyler öğrensin.
Yeni kelimeler keşfetsin.