Nasıl anlatmalıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba sevgili arkadaşlar.Üniversite 3. sınıftayım.23 yaşındayım.Ve 3.5 senedir görüştüğüm birisi var.Başta daha üniversiteye gitmezken öğrenmişlerdi ve daha üniversitede değilsin diye istememişlerdi.Hazırlanıyordum o zamanlar.Ondan beri annemgilden habersiz 3 sene boyunca görüşmeye devam ettim.Artık söylemeyi çok istiyorum ancak kafam çok karışık arkadaşlar.Annem biraz evhamlı birisi.Üniversiteyi kazanınca onlar da benimle beraber geldiler.Oradan anlayabilirsiniz.Erkek arkadaşım aslen güneydoğulu.Ancak orada yaşamıyorlar.Kendisi Arap-Kürt kökenli.9 kardeşler.Şafi kendisi.Ancak bunlar benim için çok sorun olmadı şimdiye kadar.Ben onu çok sevdim.Sağ olsun şimdiye kadar bana saygısızlığı olmadı değer verdi.Hep öyle devam eder inşallah.Yani aileme nasıl anlatmalıyım.Yazın anlatmayı çok istiyorum ancak nasıl anlatacağım.Önceden biliyorlardı.Tekrar bizden habersiz görüştünüz mü diyecekler.Ancak onu hiç görmemişlerdi.Onun ailesi biliyor.Artık bizimkiler de bilsin istiyorum.Bu zorlukları yaşayan-yaşamayan bütün arkadaşlardan yorum almak istiyorum.Ailenize açıklarken nasıl açıkladınız.Yani uygun zamanı nasıl buldunuz.Yardım edin kızlar.Şimdiden teşekkürler.

ben bunun için uygun bir zaman olduğunu düşünmüyorum. ne zaman söylemek istersem o zaman uygundur
benim ailem anlayışlıdır bu konularda bende saklamadım hiç, o yüzden bilemiyorum nasıl söylenir siz ayrılın dediğinizde ben birlikteydim diye

Çıktığım kişiyi hiç görmediler aslında.Belki o zaman haklılardı kendilerince diye düşünüyorum bazen.Okul bir kız için çok önemli.Kaygılarını anlıyorum.Ancak üzerinden baya zaman geçti ve artık bitmek üzere.Karşı tarafta beni çok sevdiler.İnşallah hayırlısı olur kendim için.Ailemde inşallah sevdiğim insanı severler.
Sadece ne zaman söyleyeceğim değil nasıl söyleyeceğim hangi üslupla :)

Son düzenleme:
Aileniz erkek arkadaşınızın kürt-arap kökenli olması konusunu sorun ederler mi?

Bu yüzden mi çekindiniz söylemekten?

Ben herşeyin en başında söylenmesi taraftarıyım aslında, sonradan sorunlar çıkınca daha zor oluyor çünkü herşey.

Baban daha yumuşak ise ilk etapta babanla konuşabilirsin.
Annenle de uygun bir dille konuşursunuz babanla beraber.

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Pek sorun edeceklerini sanmıyorum o konuyu.İnşallah da sorun olmaz.Benim çekindiğim konu bu kadar sene niye söylemedin falan.Ailesi beni biliyor.Başta biliyorlardı da istemediler daha üniversiteyi kazanmadım diye.Birde üniversiteyi kazanınca bitirmeye yakın söylerim diye düşündüm.Çünkü okul önemliydi.Babam daha kazanmadan ben okurken sevgili falan istemiyorum dedi.Okulun bitsin iş güç sahibi ol öyle dedi.Yoksa ben neden bunca zaman saklayayım.Benim okumamı çok istediler.Eğer biri olursa okuldan vazgeçeceğim düşüncesi kaplamış onları.Bir de ben başta söyleseydim söz nişan olmadan biraz zor görüşürdüm.O kadar senede nişanlı sözlü kalınmaz haliyle.O yüzden de bu kadar sene bu nedenlerden dolayı bekledim.Hemen evlilik konusu açılmakta sevgili meselesi olunca.

O zaman daha iyi tanımak ve emin olmak için bu kadar bekledim dersin ailene.

Emin olmadan size açıklamak istemedim ama artık eminim ve sizinde tanışmanızı istiyorum de.

O bana hep destek oldu başarılı olmam konusunda falan de madem ailen okulu aksatmandan korkuyorlar.

Onların içini rahatlatacak şeyler söyle, sonra erkek arkadaşınla tanıştıktan sonra herşey daha olumlu olur zaten.

Hakkında hayırlısı olsun

bu işleri kestirmek gerçekten güç.hiç yoktan sorun çıkartan aileler bile varken..
hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…