- 8 Ocak 2019
- 1.058
- 964
- 73
- Konu Sahibi Hadikalkgelbulbirbahane
-
İnan’ın,eğer alacağını bilseydim kesinlikle alma derdim.Geri çevirsem eve götürecekti büyük ihtimal,ondan daha iyi bakabileceğimi düşündüğüm için kabul ettim.Tuvalet sorunu olmasaydı bir gün bile balkonda tutmazdım ama işte tuvalet büyük bir sıkıntı..Keşke kabul etmeseydiniz. Her çok tatlı dediğiniz hayvanı alıp getirecek miydi? Hayvandan hediye olmaz, dolayısıyla geri çevirebilirdiniz bence, o hayvan ömür boyu balkonda olmaz, eve soksaniz tuvaleti dert olacak.
Ben de leoparlari çok tatlı buluyorum ama evde beslenmiyor...
KeşkeBen de nişanlimla gezerken ördek görmüştüm çok hoşuma gitmişti çok tatlilar falan demiştim . Inşallah bir gün elinde ördekle çıkıp gelmez .
Sevdiginizi söylediniz diye düşünmesi hoş olmuş da tavşanin bakimini da düşünseymiş keşke .
Getirdiğinde kartondaydı ama yarın kafes alınacak.Nisanliniz hayvani bir kartonda mi getirdi? Kafesi felan yok mu
Teşekkür ederim.Yeşillik dışında bişey verilebiliyor mu ?Bence çok zor tavşan beslemek. Ben de baktım uzun süre kardeşim almıştı. Hayvana da eziyet oluyor. Yeşillik, salatalık verebilirsiniz yemesi için. Kablo kemirmeyi öğrenmez umarım. Kolay gelsin şimdiden.
Hayvana işkence yapacam demedim ki.Haberim yoktu alacağından olsaydı alma derdim ama daha 40 günlük hayvanı dışarı da salamazdım en azından biraz büyüyene kadar bakmak istiyorum.Daha iki gündür Benimle ve doğal olarak en iyi şekilde nasıl bakarım diye araştırıyorum.Harikasınız.. Hayvan bi heves değildir bi hediye de olamaz. Bakamayacaksaniz almayın ayrıca hayvan satın alipda petshoplarin işini artırmayın yahu!!
Balkon açık ama yaz kış hiç güneş görmüyor.Yarın kafes almayı düşünüyorum.Haberim olsaydı alma derdim kesinlikle.Hayvandan hediye olmaz ama almışsa artık gerisini de düşünüp büyük bir kafes ve gerekli malzemeleri de alması gerekirdi. O sepeti kemirir. Balkon kapalı mı açık mı? Açıksa ya üşür ya da güneş geçer başına. Uygun ortamı sağlayamayacaksanız bakmak için uygun koşullar sağlayacak birine verin.
Teşekkür ederim,araştırıyorum.Sanırım bıraz malıyetlı, tam kesın bilmiyorum ama arkadasım aylık yatan kyk bursumun yarısı onun ıhtıyaclarına gıdıyor derdı.. bence hemen evden göndermeyi dusunmeyın kesin arastırın sadece ınternetten degıl pet shoplara da sorun derım belkı koku onleyıcı malzemelerı vardırr.
Balkonda duruyor şuan kafesi yok.bahçeli evi olan güvenli bir tanıdık arıyorum zaten.Tavşan kafesi ne ya. Bu ne vahşet. Yazık hayvanlara. Kedi köpegi kuşu hapsettik şimdi tavşanda mı.bahçesiz eviniz yoksa hiç bir hayvanı evlere hapisetmeyin. Çok yazık. Hemde hijyenik degil.
teşekkür ederim.Peki tuvalet eğitimi aldıktan sonra tuvaletini her zaman aynı yerde mi yapıyor ?Tavşanlar adet olmaz. Adet olmayan tek dişi canlılardan biridir.
Kokuda yapmaz, temizliği yapılıyorsa.
Kedi gibi kumada gayet rahat alıştırılabiliyor.
Ve kusura bakmayın böyle anlık hevesle hayvan hediye etmek nedir ya iki gün sonra dayanamayıp çiftliğe verince ne olacak ona ? Kesicekler, kürkü için kullanıcaklarsa canlı canlı derisini soyacaklar.
Hayvanlarda birer çocuktur sorumluluktur. Bebekte altını pisletip kokutuyor kimse vermeyi düşünmezken hayvanları kokuttu diye vermeyi düşünmek nedir ?
Yazım genel bir yazı, kimseye spesifik konuşmuyorum ancak gerçekten hayvanlara şu muameleler çok can sıkıcı, onlarda bir can.
Neyse, tavsiye olarak. Nerede yaşadığınızı bilmiyorum eğer serin yerdeyseniz tavşan balkonda hastalanır, çok narin hayvanlar heleki daha küçük. Petahoptan tavşan maması alabilirsiniz sırf yeşillik ishal yapar bağırsakları çabuk bozuluyor. Kurutulmuş ot var onlar için onlardan sınırsız verebilirsiniz yine petshoplarda var. Tuvalete alışması içinde bir kafes ya da kutunun içine talaş alıp koyun, bir aya kalmadan öğreniyor çünkü onu eşeleme ihtiyacı duyuyor tuvalet esnasında.
evet haklısınız.O yüzden ağzı açık bir sepette duruyor şuan.İstediğinde çıkıp balkonu gezsin diye.Evi Bahçeli güvenli birini bulmadan balkonda en iyi şartlarda bakmaya çalışacam artık,yapacak bişey yok :)Canım ben çok tatlı şirin bulduğum için istiyodum ama sürekli yemek yiyip pisliyolarmis ve evde beslemeye uygun değil eseleyip kaziyomus
O yüzden vazgecmistim sadece uzaktan seviyorum onu uzaktan sevmek çok daha güzelevde ne sebze varsa yer malum pazarda fiyatlar nisanliniz ocaginiza incir ağacı dikmiş
Şaka bi yana hayvanları çok seviyorum bahçeli evlere uygun tel örgüyle bi alan yapılır içine yuva koyulur orda hem sahipleri rahat eder hem de hayvan . Eğer eviniz bahceliyse böyle yapın değilse bahçesi olan birine vermeniz hem sizin hem hayvan için daha iyi ben hayvanların öyle küçücük yerlerde olmasını doğru bulmuyorum zaten size de bu şartlarda büyük külfet olur. Nisanlinizda sizi mutlu etmek istemiş napsin
Hayvanın hediye edilemeyeceğini düşünmekte hata etmiş ama ben canım sıkılınca sokağa atacak kadar vicdansız değilim Merak etmeyin..Bu hayvan hediye eden insanları anlamam gerçekten imkansız! Ona birisi öğretmeli canılılar oyuncak değildir. Hediye edilmez. Alınıp-satılmaz. Canı sıkılınca sokağa atılmaz.
Tuvalet eğitimi verebilirsem hiç vermem başkasına çünkü çok seviyorum :)Komşunun tavşanı vardı balkona kedi kumu koymuşlardı ona yapıyodu tuvaletini çok tatlıydı
Evet hep oraya yapıyor, başka odadan kabının olduğu odaya koşturup tuvaletini yapıyor yani öğreniyor, sadece tavşanlar kolay sinir olabilen hayvanlar sinirlendiklerinde küçüğünü salıyorlar, korktuysa da büyüğünü salıyor, zamanla tepkilerini çözüceksinizdir sizdeBalkonda duruyor şuan kafesi yok.bahçeli evi olan güvenli bir tanıdık arıyorum zaten.
teşekkür ederim.Peki tuvalet eğitimi aldıktan sonra tuvaletini her zaman aynı yerde mi yapıyor ?
hehe ben besledımMerhaba kızlaar.
Belki dert değil ama yardım almam gerek sizlerden.Nişanlıma daha önce tavşanların çok tatlı olduğundan bahsetmiştim.Bugün sürpriz yapmış bana bir baktım elinde ufacık bir tavşan sana aldım diyor.O an çok mutlu oldum çok sevindim ama şuan nasıl bakacam diye düşünüyorum.Heves etmiş,hediye olduğu için geri götür de diyemedim.Daha 40 günlük bir yavru bu.Yemeğini falan veriyorum o konuda sıkıntı yok.Ama Daha ilk günden çok pisliyor .Kutudan çıkaramadım önce.Sonra kokusunun kaldıkça kötü olacağını öğrendiğim için balkonda bir yuva yaptım ona sepetten ve oraya koydum.Daha önce evinde tavşan besleyen var mı? Çok zor mu bakımı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?