Nasıl basa çıktınız?

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.508
53
28
Evet hanımlar bu durumla nasıl başa çıktınız? Tabi ki herkes başarılı olacak diye bir şey yok, sınav bunun icin var, hak etmedim demek ki ama cok üzüldüm hem de çok. Ailem beni yoklukta boşuna kpss dershanesine gönderdi, boşuna ben okuldan, stajdan yorgun oldugum halde koşa koşa dershaneye gittim gibi hissediyorum. Yeterince çalışmadığımı da kabul ediyorum ama işte.. 2 gündür çok üzgünüm. Gk-gy-eğitim bilimleri puanım 83ken oabt 74e düşürmüş. Nasıl toparlanip yeniden hazırlanacağım bu moralle siz bu süreçle nasıl başa çıktınız? Sağolun şimdiden..

Evet hanımlar bu durumla nasıl başa çıktınız? Tabi ki herkes başarılı olacak diye bir şey yok, sınav bunun icin var, hak etmedim demek ki ama cok üzüldüm hem de çok. Ailem beni yoklukta boşuna kpss dershanesine gönderdi, boşuna ben okuldan, stajdan yorgun oldugum halde koşa koşa dershaneye gittim gibi hissediyorum. Yeterince çalışmadığımı da kabul ediyorum ama işte.. 2 gündür çok üzgünüm. Gk-gy-eğitim bilimleri puanım 83ken oabt 74e düşürmüş. Nasıl toparlanip yeniden hazırlanacağım bu moralle siz bu süreçle nasıl başa çıktınız? Sağolun şimdiden..

Bölümün ne? Bence puanın fena değil (bölümüne göre de değişir tabii), bu yaşadıklarından ders çıkarır da daha kendine uygun şekilde çalışabilirsen iyi olur bence. Ama dediğim gibi puanın da fena değil.

Canım benim ilk girişte başarılı olamayabilirsin ama bir daha dene bir daha dene mesela edishon ampulün icadini defalarca denemiş sonunda başarılı olmuş

Bölümün ne? Bence puanın fena değil (bölümüne göre de değişir tabii), bu yaşadıklarından ders çıkarır da daha kendine uygun şekilde çalışabilirsen iyi olur bence. Ama dediğim gibi puanın da fena değil.
Puanim bölümüm icin cok yetersiz kaldi. Azim yapamiyorum yenilmiş gibi hissediyorum

Canım benim ilk girişte başarılı olamayabilirsin ama bir daha dene bir daha dene mesela edishon ampulün icadini defalarca denemiş sonunda başarılı olmuş
Bir daha denerken psikoloji daha da çöküyor gibi düşünüyorum uzgunum bayağı :( cok sagolun..

Al benden de o kadar bir sene için de gücüm yok

Merhaba ben de öğretmenim. Beş yıl mücadele verdikten sonra atandım. Ama bu beş yıl boyunca bırakın konu komşuyu ailem bile bana destek olmadı sürekli başkalarıyla kıyasladılar ki düşük puan da almıyordum Türkçe öğretmeniyim.hiç dershaneye gitmedim bu beş yıl içinde ücretli öğretmenlik yaptım devamlı aynı zamanda yüksek lisansımı bitirdim yanımda kimse yoktu. Çok isyan ettiğim üzüldüğüm ağladığım gecelerim vardı..bir tek Allah bilir. Üstelik İstanbul’a atandım, şube müdürleri bile bana Şırnak olur senin diyorlardı..çok dua ettim, bir gecem duasız geçmedi, teheccüt namazı kıldım hep..
Ama her şeyin hayırlı bir zamanı varmış, o yüzden hiç umudunu kaybetme ve kimseye aldırışetmeden motive olup ben atanıcam deyip çalışmaya başla. İnşaallah hakkında hayırlısı olur, Rabbim gönlüne göre verir.

Sınava ilk kez girdiyseniz bunu tecrübe olarak düşünün ve gelecek seneye şimdiden zihninizi hazırlayın, kpssde alan çok önemli ve belirleyici, seneye alana ağırlık verin. Çok çok planlı ve sıkı çalışmak gerekiyor bunun farkına varmışsınızdır zaten.

Eğer yapamam diye düşünüyorsanız da dünyanın sonu değil, yönelebileceğiniz başka bir iş kolu var mı onları araştırın.

87 puanla açıkta kaldım çünkü 89 ile kapatmıştı bölümüm, hadi dedim şubat ataması olur ve ilk defa o sene yapmadılar.beş sene boyunca hep sil baştan başladım zor biliyorum ama imkansız değil. Önce kendine inan..mesela biraz toparlan o gücü kendinde bulunca örneğin eylül onbeşinde plan yapıp çalışmaya başlicam diyebilirsin tekrar.bu arada dershane şart değil ama ben sürekli her dershanenin deneme sınavlarına giriyordum bu çok geliştiriyor

Branşınız nedir öabt puanı o kadar düşük değil, gerçi sınıfcı kimyacı iseniz zor gibi görünüyor:/ ne kadar ötelerseniz çalışmayı o kadar da bırakmaya yatkın hale geliyorsunuz sürekli kendinizi motive edici şeyler düşünün, ben yatağımın kenarına masa başıma notlar ilistirirdim gaza getirecek. Atanma ihtimaliniz yoksa eğer öncelikle kendinize durumu kabullenecek zamanı verin gezin dolaşın, sınav üzerinde düşünmeden gönlünüzce vakit geçirin içinizdeki karamsarlığı atmaniz lazım öncelikle, daha sonra da plan program yapıp kendinize ilk zamanlar çok yüklenmeden tempoyu arttırarak çalışmanızı arttırın. Herkes ilk atamada yerleşecek diye bir kural kaide yok hakkınızda hayırlısı nedir onu da bilemezsiniz sadece iyi düşünün ve iyilikler sizi bulsun:)

Back
X