nasıl başarabilirim??

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba arkadaşlar.Sorun olarak gördüğüm durum şudur:üniverite 3.sınıf öğrencisiyim.Şimdiye kadar şükür zayıf falan olmadı.Çocukluktan beri hep orta derecdeydim not olarak.Ama hep hayal ettiğim durumu yaşayamadım hiç.Ne bileyim bir derece yapmak,yüzdeliğe girmek..çok isterdim ama yapamıyormuyum,sorun bende mi diyorum anlamıyorum.Çok çalışıyorum yinede olmuyor sanki.Şimdi vize dönemindeyim.2 sınav geçirdim ikiside berbat.Ya yetiştiremiyorum,ya hocalar gıcıklık yapıyor.Başlamadan önce diyorum ki hep"çok çalışcam,sınıfta dereece yapcam,pamakla gösterilen kız olacağım"..ama birşeyler engelliyor sanki beni.Geecemi gündüzüme katıyorum sınava bir giriyorum unutmuşum sanki herşeyi.Biraz olsun yükselteyim ortalamamı diyorum yapamıyorum.Galiba biraz heyecanda var bende.Tabi bazı hocalarda sinir ediyor insanı.İki soru soruyor.Bildin bildin bilemedin gitti.Lanet olsun şu sınav sistemine diyorum artık.Çevremdeki başarılı insanları gördükçe çok özeniyorum.Bende onlardan biri olabilirim diyorum ama nasıl??Sizce ben bunu nasıl aşmalıyım?? Artık dereceyi geçtim en azından biraz daha yükseltmek istiyorum notlarımı.Bunu nasıl başarabilirim??

Biz lisedeyken derece yapamıyoruz, üniversitede derece yapmak çok daha zor.. Çok çalışıyorum yine de olmuyor diyorsan da sebep heyecan bence

odaklanma sorununuz olabilir belki, veya ezbere çalışıyor olabilir misiniz? o nedenle unutuyor olabilirsiniz. derslerde not alıp günü gününe çalışmak lazım aslında. öyle yapınca benim de vizelerim iyi geçiyordu..

bu arada, derece almak falan inan çok bir işe yaramıyor mezun olduktan sonra.. ben de ortalama bir diploma notuyla mezun oldum haziranda, çok yakın arkadaşlarım sabahlara kadar ders çalışan kişiler 3.80 le 3.84 le mezun olanlar ( 4 üzerinden ), benden hiç bir farkları yok. istedikleri okullarda yüksek lisansa hemen başlayamadılar, ben de.. onlarda iş arıyor, ben de. kimse de diploma notuna bakmıyor özel sektörde. herkes üstüne koyabildiklerine bakıyor. buna bunca kafanı takma derim ben, üniversite hayatı boyunca alacağın diploma haricinde kendini üniversitede nasıl geliştirdiğine daha çok önem ver. kulupler / dernekler / dil kursları / sertifika programları..

Evet heyecanım var doğru ancak ezbere çalışmıyorum ben.Çok çalıştığım zaman ise daha doğrusu çok bildiğim zaman ise birşeyi birbirine karıştırıyorum.Sınavda elim ayağıma dolaşıyor.Birde üçün üstüne hiç çıkamadım ortalama olarak ve kendimi bazen salak gibi hissediyorum.Ben niye böyleyim diye.Yapanlar benden daha mı akıllı hayır diyorum.Ama işte içimde bi kurt beni yeyip duruyor.Evet haklı olabilrsiniz ortalamaya bakmıyorlar mezun olunca ama benim için önemli ortalama.Bölüm okuyorum ve öğretmenlik yapabilmem için formasyon gerek ve herkesi almıyorlar.Ona takmış olabilirim.Birde çevremdeki insanların ortalamalarını gördükçe moralim bozuluyor ondanda olabilir.

Şimdi sana kendimden örnek vereyim,
Üniv birinci sınıfta ortalamam 3 üstündeydi, buçuğa yakın. Çünkü geçiş yapma hayalim vardı. Ama sonra aksilikler oldu eski tempomla çalışamadım. Olmadı geçmeye başvurmadım bile 3.70 lerle alıyordu çünkü gitmek istediğim üniv.

Sonra ikinci sınıfta benim ders notları çok düştü 2.60'a indi...Halbuki çok çalışıyorum diyorum niye yükselmiyo bu notlar yaa???? Herkese dert yanıyorum, benim arkadaş çevremin de notları zaten benden beterdi, ben yine en iyiydim aralarında...Sürekli hocalara laf atıyoruz, dertleniyorduk....Birbirimizi uyanık tutmak için Sms atıyorduk geceleri..
Üniv boyunca bir dersten kaldım, gece sabaha kadar çalışmıştım korkumdan hiç uyumadan...vizede de finalde de...

Yok.. ( sonra kaldığım bu dersten BA ile geçtim)

Sonra ne oldu dersin? :) Sonra eşimle tanıştım, notlarım yükselmiyor diye şikayet ediyordum, bana dedi ki düzenli çalışıyor musun? Eveettt dedim. İyi o zaman yükselir dedi. Bir de evlenip yurtdışına çıkacağımı anlayınca beni aldı bir ateş, yüksek yapmak istiyorum ortalam 3.00 değil, her yer en az 3.00 le kabul ediyor..

Ben sonra başladım, her gün dersten geldikten sonra tekrar etmeye. Her gün! Dersten sonra kendi notlarımı ve işlediğimiz konuyu okuyordum. Her gün azar azar bütün kitapları programlı bir şekilde okuyarak özet çıkarıyordum.
Bir de düşün ben Uluslararsı İlişkiler okuyordum Siyaset kitaplarını bilirsin Kalın Kalın :)

Böylece sınava 2 hafta kalıyordu benim bütün notlarım tam takır!:) Harika bir şekilde düzenli, her gün tekrar ettiğim için, hatırlamak da zor olmuyordu.

Bir hukuk hocamız vardı, sınıfın yarısı kalırdı.
Benim vizede özetlenmiş 200 sayfa'nın notu vardı, üstüne bir de derste hocanın söylediklerini temize geçtiğim kağıtlar bir hazırlanmışım sorma : 100 !!!!!

Beni görmen lazım listede ismimin yanında 100 görünce, ben şok oldum, elim ayağım titriyor sevinçten, ben miiii???? diyorum...

Düzenli çalıştığım için, gecelemek zorunda kalmıyordum, sınav öncesi güzelce uyuyordum herkes sabahlarken:)

İnan bütün derslere de vakit yetiyordu, diyorum sayfalarca kalın politika ve hukuk kitaplarının özetlerini çıkarıyordum ve notları temize geçiyordum.

bir önemli nokta da: Arkadaşlarımla konuşma süremi azaltmıştım. Yani hiç ara vermiyor da değildim ama eskisine oranla aşırı vakit geçirmiyordum. Yani 2 3 hafta yatıp, son iki hafta sınava hazırlanmaya başlayınca zaten olmazmış KENDİM ŞAHİT OLDUM...

Bir önemli nokta daha : HOCAYI İYİ DİNLEMEK, ben derste önceden bizim takımla sürekli arada konuşurdum, ufff sıkıldım artık der koyverirdim....
Ama azimle dinlemeye başladım, erken gidip hep en önde oturdum, pür dikkat dinledim, herkese de beni konuşturmayın dedim.

Emin ol bunları yaptıktan sonra başarmamak imkansız. Diyorum sana 2.60 larda ortalamam vardı, 4.sınıfta bu metod ile 3.90 gördüm!!!!!! geçilmez denen hukuk hocasından, ki aynı hocadan 2. sınıfta DC (yani zorla geçmiştim), 4. sınıfta AA ile geçtim!:) 100/80 notlarım..

Öyle bir hal almıştı ki, 45 50 alıp geçince sevinen ben
70 alınca yaaaa nasıl olur diye üzülür olmuştum :)

Hala da övünç duyarım kendimle, cidden emek verdim, hakkımı aldım, şimdi yüksek yapıyorum:) Ama şimdi öyle ortalama yapayım hedefim yok

Son düzenleme:

Çok güzel yazmışsınız,galiba benim sorunum burda başlıyor.Son haftalar çalışmak.Vizelerim var şimdi iyi-kötü geçiyor bakalım.Ama dediğin metodu finaller için deneyeceğim.Vizeleri bir atlatayım ondan sonra gördüğümüz bütün dersleri günü gününe çalışmaya başlayacağım.Azar azar.Teşekkür ederim önerin için.

Bölümünüz nedir acaba?
Ona göre verebileceğim birkaç tavsiye var da, bu sebeple sordum.

Üniversiteye başladığımda bende böyle diyordum."Allah allah o kadar çalışıyorum niye bir basamak yukarı çıkamıyoeum ben" diye. Sonra sinirlenip kitap defteri bir kenara atıyordum, fakat bunun da bir çözüm olmadığını kısa zamanda anladım Allahtan. Dersi derste dinlersen tamamdır derler ya,hah tam da o işte. Hocayı pür dikkat dinledimeve gelince düzenli olarak özet çıkardım tekrar yaptım. Benden yüksek aldı arkadaşlarım ama hırs yaptım daha da hırs yaptım niye yapamayım ki dedim.. Bir süre sonra hepsini ortalama olarak geçtim. Bu süre içerisinde arkadaşlarımla gezdim de eğlendim de. Eğlenmemi kısıtlamadım açıkçası. Sadece hocayı o kadar iyi dinliyordum ki sadece buna borçluyum bile diyebilirim. Bu arada ben avukatım,Bursa'da bilinen bir avukat.. Hukuk okudum, herkes yapamazsın dedi ama dinledim mi hayır.. Bir güzel tıkadım kulaklarımı başardım. Şimdi yapamazsın diyenlerin gıkları çıkmıyor. Heyecanını yenmek için bir uzmana başvurabilirsin,sınav kaygın böylelikle azalır. Kendine güven öncelikle. Umarım istediğin başarıyı elde edebilirsin,dualarım seninle:)

Rica ederim ne demek, bütün hikayeyi anlattim ki belki benim heyecanim sizi de etkiler

Kesinlikle günü gününe calismak ve özet cikarmak cok faydali, sinavlara 2 hafta kala elinizde sadece kendi notlariniz oldugunda, ayni notlari tekrar etmekten SIKILIYORSUNUZ cidden. Benim bir sinavim öyle olmustu, bir gün öncesinde o kadar bunaldim ki ayni notlari tekrar etmekten, ki önemli bir sinavdi, vicdanen basinda durmak istiyordum ama yok...sonra arkadasim LAmbrusco cok calistin zaten kaygi duyma dedi, o aksam roman okudum. Inanabiliyor musun? Ben sinavlara girerken heyecandan titreyen ben, roman okudum. Sinavdan da 82 almistim yanlis hatirlamiyorsam, o civardi.

Dilerim basarirsin, biraz sistemli olmayi gerektiriyor, biraz arkadaslarla sohbetten gezmeden ödün vermek gerekiyor, ama sonunda güzel notlar alacaginiza inanin. Bu hedefiniz oldukca da vazgecmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…