Şimdi sana kendimden örnek vereyim,
Üniv birinci sınıfta ortalamam 3 üstündeydi, buçuğa yakın. Çünkü geçiş yapma hayalim vardı. Ama sonra aksilikler oldu eski tempomla çalışamadım. Olmadı geçmeye başvurmadım bile 3.70 lerle alıyordu çünkü gitmek istediğim üniv.
Sonra ikinci sınıfta benim ders notları çok düştü 2.60'a indi...Halbuki çok çalışıyorum diyorum niye yükselmiyo bu notlar yaa???? Herkese dert yanıyorum, benim arkadaş çevremin de notları zaten benden beterdi, ben yine en iyiydim aralarında...Sürekli hocalara laf atıyoruz, dertleniyorduk....Birbirimizi uyanık tutmak için Sms atıyorduk geceleri..
Üniv boyunca bir dersten kaldım, gece sabaha kadar çalışmıştım korkumdan hiç uyumadan...vizede de finalde de...
Yok.. ( sonra kaldığım bu dersten BA ile geçtim)
Sonra ne oldu dersin? :) Sonra eşimle tanıştım, notlarım yükselmiyor diye şikayet ediyordum, bana dedi ki düzenli çalışıyor musun? Eveettt dedim. İyi o zaman yükselir dedi. Bir de evlenip yurtdışına çıkacağımı anlayınca beni aldı bir ateş, yüksek yapmak istiyorum ortalam 3.00 değil, her yer en az 3.00 le kabul ediyor..
Ben sonra başladım, her gün dersten geldikten sonra tekrar etmeye. Her gün! Dersten sonra kendi notlarımı ve işlediğimiz konuyu okuyordum. Her gün azar azar bütün kitapları programlı bir şekilde okuyarak özet çıkarıyordum.
Bir de düşün ben Uluslararsı İlişkiler okuyordum Siyaset kitaplarını bilirsin Kalın Kalın :)
Böylece sınava 2 hafta kalıyordu benim bütün notlarım tam takır!:) Harika bir şekilde düzenli, her gün tekrar ettiğim için, hatırlamak da zor olmuyordu.
Bir hukuk hocamız vardı, sınıfın yarısı kalırdı.
Benim vizede özetlenmiş 200 sayfa'nın notu vardı, üstüne bir de derste hocanın söylediklerini temize geçtiğim kağıtlar bir hazırlanmışım sorma : 100 !!!!!
Beni görmen lazım listede ismimin yanında 100 görünce, ben şok oldum, elim ayağım titriyor sevinçten, ben miiii???? diyorum...
Düzenli çalıştığım için, gecelemek zorunda kalmıyordum, sınav öncesi güzelce uyuyordum herkes sabahlarken:)
İnan bütün derslere de vakit yetiyordu, diyorum sayfalarca kalın politika ve hukuk kitaplarının özetlerini çıkarıyordum ve notları temize geçiyordum.
bir önemli nokta da: Arkadaşlarımla konuşma süremi azaltmıştım. Yani hiç ara vermiyor da değildim ama eskisine oranla aşırı vakit geçirmiyordum. Yani 2 3 hafta yatıp, son iki hafta sınava hazırlanmaya başlayınca zaten olmazmış KENDİM ŞAHİT OLDUM...
Bir önemli nokta daha : HOCAYI İYİ DİNLEMEK, ben derste önceden bizim takımla sürekli arada konuşurdum, ufff sıkıldım artık der koyverirdim....
Ama azimle dinlemeye başladım, erken gidip hep en önde oturdum, pür dikkat dinledim, herkese de beni konuşturmayın dedim.
Emin ol bunları yaptıktan sonra başarmamak imkansız. Diyorum sana 2.60 larda ortalamam vardı, 4.sınıfta bu metod ile 3.90 gördüm!!!!!! geçilmez denen hukuk hocasından, ki aynı hocadan 2. sınıfta DC (yani zorla geçmiştim), 4. sınıfta AA ile geçtim!:) 100/80 notlarım..
Öyle bir hal almıştı ki, 45 50 alıp geçince sevinen ben
70 alınca yaaaa nasıl olur diye üzülür olmuştum :)
Hala da övünç duyarım kendimle, cidden emek verdim, hakkımı aldım, şimdi yüksek yapıyorum:) Ama şimdi öyle ortalama yapayım hedefim yok