Nasil beslenmeliyiz

Ebruaydn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2015
237
81
48
35
Anne adayları nasik beslenicez almamız gereken kilonun üzerine cikmadan hamileliigi tamamlamak için napmamiz gerek fikri olan varmi

Bunu en iyi gebeliğini bildirdiğin sağlık ocağındaki ebeden yada doktorundan öğrenmelisin. Ben 1 ay makarnayı cok yedim birde hep evdeyim hareketsizdim bende tansiyon düşüklüğü var bayılıyordum gebe kalmadan gene bayılırım dıye yuruyuse bile gidemedim eşmde akşam yorgun geliyordu kalk yürüyelim diyemedim ona da bugun kontrolum vardı saglık ocagında tam 25 kilo almısım 34 haftalıgım daha 6 hafta var onumde ben bu kadar aldım bebeğim zayıf dogar diye korkuyorum birde :/ Şimdiki aklım olsa diyetisyene gider kan tahlili yaptırıp bana özel beslenme programı yaptırırdım 2.ye Allah nasip ederse öyle yapcam canım hem ben hemde bebegim sağlıklı olalaım istiyorum. İnşallah sende sağlıkla kucagına alırsın bebişini bacım :)

Gebeyim iki canliyim yemeliyim düşüncesinde olmamak lazım. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalışmak lazım. zararlı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. onun haricinde özel bir şey yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum. 6. Haftalarda bende acaba nasıl beslenmek diye düşünüyordum. Bir hafta sonra sadece ayakta kalabilecek kadar anca yiyebildim. Kusmalar sayesinde. şu hafta azaldı ve artık abartmadan her sağlıklı şeyden yemeye devam edeceğim.

Back
X