Öncelikle bebeğin hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin.
:) Mide bulantım yok demişşsin moralini bozmak istemem ama genelde bulantı 7 haftadan sonra başlıyor

Umarım olmaz. Eğer bulantın olursa, canını hiç sıkma, bebek çok küçük olduğu için senden rahatça beslenebilir. Her gün süt içmeliyim, yumurta yemeliyim diye kendini zorlama..Yiyebiliyorsan ne ala ama yiyemiyorsan da neyi yiyebiliyorsan onu ye..Mesela peynir ekmek yiyebilirsin, ben 3 ay peynir ekmekle beslendim:)) Mutlaka ilk 3 ay folik asitini kullan (doktor seni yönlendirir). Yiyebiliyorsan yumurta, süt, peynir, pekmez, bal vb. ile destekle. Bulantın 3.Ayın sonunda, en geç 4. ayın sonunda kesilecek, sabret:) Sadece %5 gebenin bulantısı 9 ay sürer unutma. Kusuyorum diye hiç bir şey yememezlik yapma sakın. Sık sık az ye, kusarsan yine ye, yılma:) Ekmeği tam buğday ekmeği olarak ye. Bolca mevsim meyvelerinden yiyebilirsin. Bolca su iç.
3.Aydan sonra folik asiti bırakıp, folik asit de içeren vitamin alman iyi olur. Doktorun önerecek zaten. En rahat döneme girmiş olacaksın. Çatlak için kremler, yağlar vb sürmeyi unutma.
Günde 1 haşlanmış yumurta, 2 kibrit kutusu kadar peynir, 2 bardak süt, kırmızı ya da beyaz et, haftada elinden geldiğince balık,yoğurt, ceviz yemeye çalış. Hamur işinden uzak dur. Günde 1 tatlı kaşığı bal ya da pekmez mutlaka ye.. Bal ve pekmezde doğal şeker var, direk bebeğe yararlı, bebişin toplu olsun. Hamur işi vb.de yapay şeker var, ancak sana yarar, bebeğe yaramaz boşa kilo alırsın. Ben ilk 6 ay neredeyse hiç tatlı yemedim, doktorum şeker yüklemesindeki değerlerimden farketti hiç şeker almadığımı..Çok kızdı.. Eğer pekmez ve bal gibi doğal şekerlerden almazsan bebeğin düşük kilolarda doğacağını söyledi. Cidden de öyleydi. Son aylarda bolca pekmez ve bal yiyerek zor toparladım durumu. Çay ve kahveyi içme ya da elinden geldiğince en aza indir. Kola vb şeyleri içme. Adaçayı içme.. Bitki çaylarının yan etkileri olabiliyor, içme.
Doktorun gerek görürse demir hapı almanı isteyebilir. (Ben 6.ayda almaya başladım mesela, hala alıyorum)
Ben 7.aydan sonra yumurtayı 2, sütü 3 bardağa çıkardım mesela...
Allah yardımcın olsun.. Allah hepimize sağlıklı doğumlar, bebekler nasip etsin.