nasıl beslenmem gerek...=)

tethyss

☆☆☆☆★☆☆☆☆
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
2.433
2.046
773
merhaba kızlar daha bugün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim... hala şoktayım alışamadım bu duruma... böyle bir konu daha önce açıldımı bilmiyorum.. o sırada şoka girdiğimden doktorada soramadım.. nasıl beslenmem gerek.. nelere dikkat etmem gerek... düşük riskim varmış dinlenme verdi doktor.. sizin deneyimlerinizdende yararlanmak istiorum...=) şimdiden herkese çoook teşekkürler...:nazar: :49: :emir_bebek:

merhaba kızlar daha bugün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim... hala şoktayım alışamadım bu duruma... böyle bir konu daha önce açıldımı bilmiyorum.. o sırada şoka girdiğimden doktorada soramadım.. nasıl beslenmem gerek.. nelere dikkat etmem gerek... düşük riskim varmış dinlenme verdi doktor.. sizin deneyimlerinizdende yararlanmak istiorum...=) şimdiden herkese çoook teşekkürler...:nazar: :49: :emir_bebek:

hayırlı olsun canımmm Allah tamamına erdirsin , umarım bulantın filan olmazda rahat gecer ilk ayların ben 5 ay günde 6-7 defa çıkardığım için hiç bişi yiyemiyodum , Allahtan bebekler 3 ay annenin deposundan besleniyo .....

doktorumun bana tavsiyesi hergün 2 bardak süt , bi kase yoğurt , bi kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ...

ve ceviz ye mutlaka hergün ....

yiyebiliyosan 1 tane güzel haşlanmış yumurta ....

tabi en önemlisi 2buçuk 3 lt su içmek , ayran içdiğin zaman suyundan düşebilirsin o bardak miktarını....

Son düzenleme:
Canım hayırlı olsun güzel rahat bir hamilelik ve kolay bir doğum diliyorum. Bizde bugün 7. haftamıza girdik. geçen hafta sadece uyukmalamla geçerken şimdi bir mide ağrısı eklendi. Hani midem mi ağrıyo onuda bilmiyorumda karnımda bir rahatsızlık var. İştahım sıfırlandı nerdeyse hiç birşey yiyemiyorum. Çok şükür kusma yok ama bulantı var midem karışıyo gibi oluyo. Geçen hafta ilk muayenemize gittik kalp atışımızı duyduk çok şükür iyimiş inşallah hep böyle gider. cümlemizin....
Yeme içme konusunda doktor bana kendini kasma dedi senin şikayetlerin henüz başlamamış dedi. İlk üç ay senin yediklerin çok önemli değilmiş ama yiyebiliyorsan haftada 1 balık ye dedi süt yoğurt muhakkak ye dedi. Bende demir eksikliği olduğu için her sabah pekmez yiyorum arkadaşın dediği gibi hergün bir iki tane ceviz yiyorum. Aslına bakarsan iştahım sıfırlandığı için en sevdiğim şeyleri bile zorlayarak yiyorum. Umarım iştahım düzelir çünkü aşırı derece de halsizlik yapıyor.Birde bol su önemli diyorlar.
Sen bence ilk aylarda kendini fazla kasma. Azmini üçüncü aydan sonraya sakla. Allah hepimize yardımcı olsun sağlıcakla alalım yavrularımızı kucağımıza :)

bende 7.haftamın ıcındeyım bebegım senınle aynı donemde dogucak,,,bol meyve sut peynır yourt ve sebze tuketmelısın,,,hamu ıslerınden uzak durursan daha ıyı olur,,,baklıyat tuketmelısın haftada 1 veya2 defa balık,1 defa kırmızı et tuketmelısın,,,saglıklı olan herseyı tuketmelısın,,,cevızı unutma:D

merhaba canım öncelikle hayırlı olsun hamileliğin. allah tamamına erdirsin. ben sana kendi yaşadığım şeylerden bahsedeyim. ben ilk hamileliğimde dokktorumun ilgisizliğinden folik asiti 9 haftada vermişti ve ben o zamana kadar 4 kilo falan vermiştim çok iştahsızdım. bu folik asit yüzünden bebeğimin anomalisi vardı ve sonlandırdık. şimdi tekrar hamileyim. bu sefer hamile kalmadan 3 ay önce başladım yanında karışık vitamin de aldım. şuan çok rahatım her yemeği yiyebiliyorum. öncekinde yemek kokularından dolayı hiçbirşey yiyemiyordum. sana tavsiyem kendini kasma canın ne istiyorsa onu ye. nardan uzak dur düşük yapıyo diye duydum vitamileri ihmal etme... sağlıklı hamilelikler!

İlk 3 ay cogumuzun duzenli beslendigi soylenemez istahsizlik bulanti bi basladimiydi yemek gormek istemezsin o yuzden akisina birak :49:

çok sağolun arkadaşlar... Allah'tan bulantım yok... iştah yerinde yalnız su içmem gerektiğini bilmiodum öğrendiğim iyi oldu ben çok az su içiyorum çünkü...
Folik asit konusunda pek bilgili değilim bir arastırıyım onu...yeni bir doktora gitmem gerekecek sanırım... ok sağolun hepinize..=):nazar: :emir_bebek:

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin.

:) Mide bulantım yok demişşsin moralini bozmak istemem ama genelde bulantı 7 haftadan sonra başlıyor:( Umarım olmaz. Eğer bulantın olursa, canını hiç sıkma, bebek çok küçük olduğu için senden rahatça beslenebilir. Her gün süt içmeliyim, yumurta yemeliyim diye kendini zorlama..Yiyebiliyorsan ne ala ama yiyemiyorsan da neyi yiyebiliyorsan onu ye..Mesela peynir ekmek yiyebilirsin, ben 3 ay peynir ekmekle beslendim:)) Mutlaka ilk 3 ay folik asitini kullan (doktor seni yönlendirir). Yiyebiliyorsan yumurta, süt, peynir, pekmez, bal vb. ile destekle. Bulantın 3.Ayın sonunda, en geç 4. ayın sonunda kesilecek, sabret:) Sadece %5 gebenin bulantısı 9 ay sürer unutma. Kusuyorum diye hiç bir şey yememezlik yapma sakın. Sık sık az ye, kusarsan yine ye, yılma:) Ekmeği tam buğday ekmeği olarak ye. Bolca mevsim meyvelerinden yiyebilirsin. Bolca su iç.

3.Aydan sonra folik asiti bırakıp, folik asit de içeren vitamin alman iyi olur. Doktorun önerecek zaten. En rahat döneme girmiş olacaksın. Çatlak için kremler, yağlar vb sürmeyi unutma.

Günde 1 haşlanmış yumurta, 2 kibrit kutusu kadar peynir, 2 bardak süt, kırmızı ya da beyaz et, haftada elinden geldiğince balık,yoğurt, ceviz yemeye çalış. Hamur işinden uzak dur. Günde 1 tatlı kaşığı bal ya da pekmez mutlaka ye.. Bal ve pekmezde doğal şeker var, direk bebeğe yararlı, bebişin toplu olsun. Hamur işi vb.de yapay şeker var, ancak sana yarar, bebeğe yaramaz boşa kilo alırsın. Ben ilk 6 ay neredeyse hiç tatlı yemedim, doktorum şeker yüklemesindeki değerlerimden farketti hiç şeker almadığımı..Çok kızdı.. Eğer pekmez ve bal gibi doğal şekerlerden almazsan bebeğin düşük kilolarda doğacağını söyledi. Cidden de öyleydi. Son aylarda bolca pekmez ve bal yiyerek zor toparladım durumu. Çay ve kahveyi içme ya da elinden geldiğince en aza indir. Kola vb şeyleri içme. Adaçayı içme.. Bitki çaylarının yan etkileri olabiliyor, içme.

Doktorun gerek görürse demir hapı almanı isteyebilir. (Ben 6.ayda almaya başladım mesela, hala alıyorum)

Ben 7.aydan sonra yumurtayı 2, sütü 3 bardağa çıkardım mesela...

Allah yardımcın olsun.. Allah hepimize sağlıklı doğumlar, bebekler nasip etsin.

benim doktorum ilk 3 ay önemli değil diyet bile yapabilirsin demişti zaten gerek kalmadı bulantılardan 2 kilo vermiştim inş. başına gelmez.
hergün mutlaka 3 litre su iç..
içebiliyorsan en az 1 bardak süt iç ama günlük süt olsun. içemiyorsan yoğurt falan ye ihmal etme. ben son zamanlarda arasıra kefirde içiyorum.
sabahları kalkınca bi tane kuru incir bir iki ceviz fındık badem filan ye ama cevizin ve fındığın kabuklu olsun bi tane ceviz kıracagı al fındıgıda kırabiliyor taze taze kır ve öyle ye. özellikle badem bebeğin büyümesi için çok faydalı diye biliyorum.
zamanı geçmeden bol bol yaz meyve ve sebzelerinden ye mesela şeftali, armut bunlar faydalı. ayrıca kavunda tüket bir hadiste kavun yiyen kadının bebeğinin bebeğin güler yüzlü ve güzel ahlaklı olacagı riveyet edilmiş. ayva, armut ve hurma içinde geçerli bu.
başlangıçta folikasitini kullan sonrasında demir hapı ve elevit vericek doktorun ihmal etme iç. ayrıca omega 3 kullabilirsin. yaza denk geldiğim için balık fazla tüketemedim ve 7 ayda başladım efa daily kullanıyorum.
civa içeren balıkları tüketme ton balığı filan yeme.
aklıma gelenler bunlar. onun dışında hafta üç gün mutlaka kırmızı et tüket. iki gün sebze iki günde beyaz et olacak şekilde ayarlayabilirsin.
tabii insanın her anı bir olmuyor. zararlı şeylerden mümkün oldugunca kaçın gerisinide canın istedigi gibi ayarlamaya calış canım.

kızlar doktorum folık asıtı gun asırı onerdı,,,bır gun alıp bırgun almamaı soyledı,,,6 hafatlık hamıleyım,,,bu normalmı?

kızlar doktorum folık asıtı gun asırı onerdı,,,bır gun alıp bırgun almamaı soyledı,,,6 hafatlık hamıleyım,,,bu normalmı?

bi çoğumuz hergün içtik , hergünde içebilirsin folik aside aslında hamilelik öncesi başlanması gerekiyo , ama tabi herkes planlı hamle değil , onun için öğrennce içiliyo,
çok bulantın kusman varsa dr o yüzden bigün dur bi gün iç demiş olabilir çünkü vitamin tarzı bu ilaçlar bulantıyı biraz daha arttırıyo...

hamıle oldugumu ogrendıkten sonra ılk muayenemde doktorum aynı zamanda benı altanda muayene ettı...dusuk rıskı olustururmus bu muayene sonradan ogrendım...ıyı bı doktor dendı arastırark gıttım sımdı napmalıyım deıstırsemmı doktorumu acep:(

canım alttan ultrasonu dikkatli ve bilgili bir doktor yaptığı zaman sorun olmaz. haftası küçük olunca birde dış gebelikten şüphelendiyse doktorun o yüzden yapmıştır. benim doktorda 2 kere baktı altan ama bir sorun olmadı. doktorundan memnunsan değiştirmene gerek yok. zaten doktorun kendine güvenmese idi yapmazdı. birde doktorun kanda folikasit değerine baktımı? belki o yüzden gün aşırı al demiştir.

öncelikle hayırlı olsun ..

arkadaslar gerekli herşeyi söylemiş,bende ilk zamanlar senin gibiydim ama sonra hamilelik seni yönlendiriyor örneğin her yemeğin yanında yoğurt yiyebilen ben 22 haftalık oldum hala yoğurt yiyemiyor cacık yapıyorum ,ayran içiyorum bi sıkıntı yok ama yoğurdu kasık kasık yiyemiyorum....rahat ol canın ne isterse onu ye ben bütün yaz yemeğini balkon köşelerinde yiyen bir olarak(kokulardan dolayı) meyveyle beslendim desem yeridir....

folik asiti 2 güne bir al diyeni ilk kez duydum hepimiz hergün içtik....

alttan muayeneye gelince benm gebeliğim ikizdi biri düştü 5.haftada ve uzun süren kanamam oldu giden bebekten dolayı nerdeyse 9.haftaya kadar alttan muayenem devam etti,rahat ol bişey olmaz dr.lar çok temkinli oluyor bu konuda...

arkadaslar gerekli herşeyi söylemiş,bende ilk zamanlar senin gibiydim ama sonra hamilelik seni yönlendiriyor örneğin her yemeğin yanında yoğurt yiyebilen ben 22 haftalık oldum hala yoğurt yiyemiyor cacık yapıyorum ,ayran içiyorum bi sıkıntı yok ama yoğurdu kasık kasık yiyemiyorum....rahat ol canın ne isterse onu ye ben bütün yaz yemeğini balkon köşelerinde yiyen bir olarak(kokulardan dolayı) meyveyle beslendim desem yeridir....

alttan muayeneye gelince benm gebeliğim ikizdi biri düştü 5.haftada ve uzun süren kanamam oldu giden bebekten dolayı nerdeyse 9.haftaya kadar alttan muayenem devam etti,rahat ol bişey olmaz dr.lar çok temkinli oluyor bu konuda...

Arkadaslar
Ben yurt disinda oldugum icin burda muayeneler 11.Haftada basliyormus daha folik asitte baslamadim bi sorun olurmu.

Arkadaslar
Ben yurt disinda oldugum icin burda muayeneler 11.Haftada basliyormus daha folik asitte baslamadim bi sorun olurmu.

canım folik asit aslında gebe kalınmadan yani gebelik planlamaya düşündüğün zaman başlamak gerekiyo. eksikliğinde ne olduğunu söyleyeyim. nöral tüp defekti yani omurilği koruyan tüpün bazı bölümleri kapanmaya biliyo bide beyin gelişmeyebiliyor. bebek bu gelişimini döllenmeden sonraki 30 gün içinde tamamlıyor. benim ilk gebeliğimde doktorum 9. haftada verdi bana ve benim bebeğimin bel kısmında açıklık vardı . doktorlar yürüyemeyeceğini tuvaletini tutamayacağını söyledi bizde sonlandırdık. ama her folik asit kullanmayanda olacak diye birşeyde yok. çünkü benimki genetikde olabilir. anneminde böyle bir bebeği olmuştu. aslında sen kafana görede başlayabilirsin sonuçta bu bir vitamin fazlası atılıyor vücuttan. burada doktorlar ilk muayeneye gittiğnde ilk sordukları şey folik asit kullandın mı? tabi bazı doktorlar...
umarım yardımcı olabilmişimdir.

alttan muayeneye gelince benm gebeliğim ikizdi biri düştü 5.haftada ve uzun süren kanamam oldu giden bebekten dolayı nerdeyse 9.haftaya kadar alttan muayenem devam etti,rahat ol bişey olmaz dr.lar çok temkinli oluyor bu konuda...[/QUOTE

alttan muayeneye gelince benm gebeliğim ikizdi biri düştü 5.haftada ve uzun süren kanamam oldu giden bebekten dolayı nerdeyse 9.haftaya kadar alttan muayenem devam ettahat ol bişey olmaz dr.lar çok temkinli oluyor bu konuda...[/QUOTE[/QUOT

alttan muayeneye gelince benm gebeliğim ikizdi biri düştü 5.haftada ve uzun süren kanamam oldu giden bebekten dolayı nerdeyse 9.haftaya kadar alttan muayenem devam ettahat ol bişey olmaz dr.lar çok temkinli oluyor bu konuda...[/QUOTE[/QUOT

evet herkesten hergun kullandık cevabını alıyorum,,,kullandıgınız folıkasıt 5 mg mıydı,,,bana 5 mılıgram fazla oyuzden gun asırı almalısın demıstı doktorum...kendısıne bunu sebebını sorucam..cok tesekurler,,

Back
X