nasıl beslenmem gerek...=)

kızlar doktorum folık asıtı gun asırı onerdı,,,bır gun alıp bırgun almamaı soyledı,,,6 hafatlık hamıleyım,,,bu normalmı?
Buna Doktorunun Karar Vermesi Lazım..
Burada Okudukların İle Hareket Etme Neticede Hamilesin..
Senin Bünyeni En iyi Doktorun Bilir..
Mesela Arkadaşlarım Bir Sürü İlaç Kullanıyorlar..
Ama Ben Sadece Kan İlacı Kullanıyorum..

hamıle oldugumu ogrendıkten sonra ılk muayenemde doktorum aynı zamanda benı altanda muayene ettı...dusuk rıskı olustururmus bu muayene sonradan ogrendım...ıyı bı doktor dendı arastırark gıttım sımdı napmalıyım deıstırsemmı doktorumu acep:(

Alttan Muayene Yok Hamilelerde Ama Riskli Bir Gebelik Söz Konusu Olabilir..
Kanaman Olabilir, Ne Bileyim Yani Doktorun Daha İyi Bilir.. :34:

evet herkesten hergun kullandık cevabını alıyorum,,,kullandıgınız folıkasıt 5 mg mıydı,,,bana 5 mılıgram fazla oyuzden gun asırı almalısın demıstı doktorum...kendısıne bunu sebebını sorucam..cok tesekurler,,

hımmm anladım ben, seninki 5000 mcg oluyor bende ondan kullanıyorum folbiol adı ama benim daha önce riskli bir gebeliğim olduğu için senin böyle bir sorunun yoksa daha düşük dozda olan ilaçlar var mesela 400 mcg ondan bir tane içmen yetiyor foli doce adı doktorun bundan verebilirdi...

canım folik asit aslında gebe kalınmadan yani gebelik planlamaya düşündüğün zaman başlamak gerekiyo. eksikliğinde ne olduğunu söyleyeyim. nöral tüp defekti yani omurilği koruyan tüpün bazı bölümleri kapanmaya biliyo bide beyin gelişmeyebiliyor. bebek bu gelişimini döllenmeden sonraki 30 gün içinde tamamlıyor. benim ilk gebeliğimde doktorum 9. haftada verdi bana ve benim bebeğimin bel kısmında açıklık vardı . doktorlar yürüyemeyeceğini tuvaletini tutamayacağını söyledi bizde sonlandırdık. ama her folik asit kullanmayanda olacak diye birşeyde yok. çünkü benimki genetikde olabilir. anneminde böyle bir bebeği olmuştu. aslında sen kafana görede başlayabilirsin sonuçta bu bir vitamin fazlası atılıyor vücuttan. burada doktorlar ilk muayeneye gittiğnde ilk sordukları şey folik asit kullandın mı? tabi bazı doktorlar...
umarım yardımcı olabilmişimdir.

Anladim canim hicbir yan etkisi olmuyor o zaman .Biran once alip kullanmam gerekiyor. marka onemlimi folik asitte.bide yiyecek olaraK
en cok ne almam gerekiyorr tesekkurler.

Anladim canim hicbir yan etkisi olmuyor o zaman .Biran once alip kullanmam gerekiyor. marka onemlimi folik asitte.bide yiyecek olaraK
en cok ne almam gerekiyorr tesekkurler.

marka önemli değil dozu önemli folic plus var 200mcg, foli doce var 400mcg, bide folbiol var 5000mcg. bu çok fazla senin için. kimi doktorlar günlük 600mcg öneriyor kimide 400mcg sen bilirsin yani. yiyecek olarakta herkesin söylediği süt ürünleri, ceviz, balık falan. aslında canın ne istiyorsa, ben çünkü bunları pek yiyemiyorum. bide hazır gıdalardan çarba falan onlardan uzak dur.

marka önemli değil dozu önemli folic plus var 200mcg, foli doce var 400mcg, bide folbiol var 5000mcg. bu çok fazla senin için. kimi doktorlar günlük 600mcg öneriyor kimide 400mcg sen bilirsin yani. yiyecek olarakta herkesin söylediği süt ürünleri, ceviz, balık falan. aslında canın ne istiyorsa, ben çünkü bunları pek yiyemiyorum. bide hazır gıdalardan çarba falan onlardan uzak dur.

Tesekkurler
Anladim canim bi bakayim dusukten baslarim. Insallah fazla yiyemiyorum hazir corbalarin ne zarari olurki

merhaba kızlar daha bugün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim... hala şoktayım alışamadım bu duruma... böyle bir konu daha önce açıldımı bilmiyorum.. o sırada şoka girdiğimden doktorada soramadım.. nasıl beslenmem gerek.. nelere dikkat etmem gerek... düşük riskim varmış dinlenme verdi doktor.. sizin deneyimlerinizdende yararlanmak istiorum...=) şimdiden herkese çoook teşekkürler...:nazar: :49: :emir_bebek:

hayırlı olsun canım rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip eder inş
bende enbaşta senin gibydim hiç bişey bilmiyordum bilinçsiz beslendim sonra bebğimde gelişme geriliği oldu normalden 1 hafta küçük gözüküyordu sonra her gün 1 kase yoğurt bol bol süt ve meyve yedim yemeklerden kısmadım ama sebze balık bunları çok tükettim çok şükür şimdi normal kilosunda ve boyunda sütün yoğurtun meyvenin balığın ve sebzenin gerçekten işe yaradığını kesinlkle biliyorum ve tavsiye ediyorum sütü yanlız doktorun folık asit yada vitamin verdiyse süy içtikten en az 2 saat sonra veya önce al onları çünkü süt etkisini öldürüyor bi anlamı kalmıyormuş

Tesekkurler
Anladim canim bi bakayim dusukten baslarim. Insallah fazla yiyemiyorum hazir corbalarin ne zarari olurki

canım sonuçta hazır gıda içinde türlü türlü koruyucular oluyor. bana doktorum söylemişti. tabi sadece çorba değil konserve ürünleri, asitli içecekler, meyve suları falan aslında marketten birşey alırken içindekiler kısmına bakmak gerekiyor . birde bu koruyucuların gebelikte güvenli olup olmadığı önemli...

Back
X