nasıl bir adım atmalıyım

arya_arya_arya

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
94
24
36
Eski konuma bakacak arkadaşlar olacaksa, bu konu kız kardeşim için. fikir amaçlı soruyorum.
ben abla olduğum için, ve bizde sıra olayı olduğu için ciddi bir adım atmıyor diye düşünüyorum. ben her ne kadar sıramı saldım desem de bizim kültürümüzde bu mevcut malesef :KK43:

............................

çocukluğumun beraber geçtiği, aile dostu akraba diyebileceğim biri var. şuan 26 yaşındayım oda 28 yaşında. bu çocuk benden hoşlanıyor 5 6 yıl oldu. annesi de annemi bizi çok sever..

liseden mezun olduktan sonra. kısa bir süre msn, facebookta görüştük. farklı illerde olduğumuz için yüzyüze görüşme şansımız olmadı. sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. msnden ve facebooktan sildik. konuşmadık 5 6 sene boyunca. arada kafasına esince facebooktan eklemiştir. mesaj falan atmıştır.

mayıs ayında kuzenimin düğünü vardı. oda gelmişti. çok bir araya gelemedik zaten. birbirimize hoşgeldin nasılsın diyebildik. düğünün ertesi günü, facebooktan ekledi. napıyorsun nasılsın gibi konuşmalardan sonra numaramı istedi. napıcaksın ki dedim. oda illa birşey mi olması lazım dedi.

aradan birgün geçti. kız kardeşide bu sefer facebooktan ekledi. konuştuk uzun uzun. hayatında biri varmı falan dedi. bende yok kısmet diyebildim.

iyimi ettim kötümü ettim bilmiyorum ama kilit nokta burası oldu.
çocuğun kız kardeşine, dün abin mesaj attı dedim. kafasına estikçede atıyor dedim. ama birşey demeden devamını getirmeden yazıyor dedim. birşey varsa desin dedim. yoksa neden böyle yapıyorki dedim. akraba sayılırız dedim. biri duysa belki daha kötü olur dedim. bunlarıda gidip abine anlatma dedim. tabiki anlatmıştır:KK43:

bu olaylardan sonra ben bir daha facebooktan sildim.

hafta sonu yine bir düğüne gittik. yine oradaydı. bu sefer ne o nede ben selam verdik.

annesi, kız kardeşide oradaydı.düğündede yanyana oturduk(çocuk sürekli damadın yanında). anneside oğlunun evlenmesini çok istiyor.

ben ne yapabilirim bu noktada. birşeyler hissediyorum bende. güzel bir adım atmak, hayırlısı ise birşeyler yaşamak istiyorum

Son düzenleme:
bir şeyler hissediyorsan çocuğun kardeşine değil bunu çocuğa demeniz lazımdı.
kazık kadar insanlar olmuşunuz liseliler gibi facede silmeler ,selam vermemeler!!

ayrıca kız kardeşine yazdıgınızı anlatırken , dedim -dedim -dedim demeniz :confused::confused::confused:

facebook olayları bana da çok ergen geliyor.
metni o gönderdi bende kopyala yapıştır yaptım:) o dedi bu dedi demek yerine :)

yaa canımm :KK51: ben pek anlayamadım sanırım şimdi sen bu çocuğu istiyor musun,istemiyor musun?
Hayır yani istiyosan niye öyle dedin kız kardeşine daha olgun davranabilirdin diye düşünüyorum :KK51:

yaa canımm :KK51: ben pek anlayamadım sanırım şimdi sen bu çocuğu istiyor musun,istemiyor musun?
Hayır yani istiyosan niye öyle dedin kız kardeşine daha olgun davranabilirdin diye düşünüyorum :KK51:

evet ben keşke yapmasaydım. bukadar gerilmeseydim ortalığı.
arkadaşça devam etseydik.. hem tanımışta olurdum. ama artık olan oldu

Ablasına söylemesi kötü olmuş. Hayatımda kimse yok dedikten sonra daha fazla konuşmamalıydı.gerçi bu işler kader kısmet yani kaderinde bu çocuk varsa zaten olur eninde sonunda. Ama bana sanki ailesi ablanızı beğeniyor ve çocuğa ablanız konusunda baskı yapıyor gibi geldi , yoksa bir erkek ciddi düşündüğü bir kızla böyle kaçak dövüşmez normalde. Nedemişler bir kızı bin kişi ister bir kişi alır :) eğer hayırlısı ise inşallah olur bu iş. Hayırsız isede bu olay vesile olsun ablanız kurtulmuş olsun bilmeden :)

birşey hissediyorsan akraba muhabbeti yapmayacaktın...tamam çocukta tutarsız bir arıyor bir siliyor falan...

Ablasına söylemesi kötü olmuş. Hayatımda kimse yok dedikten sonra daha fazla konuşmamalıydı.gerçi bu işler kader kısmet yani kaderinde bu çocuk varsa zaten olur eninde sonunda. Ama bana sanki ailesi ablanızı beğeniyor ve çocuğa ablanız konusunda baskı yapıyor gibi geldi , yoksa bir erkek ciddi düşündüğü bir kızla böyle kaçak dövüşmez normalde
ablamla bir alakaları yok onların.
çünkü bu çocuğun birinci dereden bir akrabası ablama görücü gelmişti. bu yüzden bu benim hoşlandığım ile ablamla arasında birşey olamaz. ailesi o şekilde baskı yapmaz diye düşünüyorum.
kader kısmet tabiki. ama insan durmak beklemek istemiyor.yaş olarak büyük olmasamda küçükte değilim

kendi kendine gelin-güvey gibi bir durum olmuş , çocouğu itmiş olabilir..
"ne olacaksa olsun" ne demek ?
cocugu baskı altına almıssınzı dırek..

birşey hissediyorsan akraba muhabbeti yapmayacaktın...tamam çocukta tutarsız bir arıyor bir siliyor falan...

evet akraba muhabetine girmem yanlış oldu. bu sefer çocukta cidden akraba sayılır ters bir şey yapmıyayım diye geri çekilmişte olabilir.
ben ne yapabilirim artık. mantıklı olan susmak mı ? :KK43:

ablamla bir alakaları yok onların.
çünkü bu çocuğun birinci dereden bir akrabası ablama görücü gelmişti. bu yüzden bu benim hoşlandığım ile ablamla arasında birşey olamaz. ailesi o şekilde baskı yapmaz diye düşünüyorum.
kader kısmet tabiki. ama insan durmak beklemek istemiyor.yaş olarak büyük olmasamda küçükte değilim
Canım aklı ve gönlü ablana kaydıysa bir kere, kesinlikle tekrar döner dolaşır geri gelir :KK200:

Arada masustan kiza birseyler sorma bahanesiyle konusmaya calis abin nasil ne yapiyor vs de.. Ama neden aramiyor yazmiyor vs deme.. Sadece nasil oldugunu sor..Selam soyle vs de..

Kiz kardeside olsa ikinizin arasinda gelisen olaylari anlatmayin bir daha bence...

Arada masustan kiza birseyler sorma bahanesiyle konusmaya calis abin nasil ne yapiyor vs de.. Ama neden aramiyor yazmiyor vs deme.. Sadece nasil oldugunu sor..Selam soyle vs de..

Kiz kardeside olsa ikinizin arasinda gelisen olaylari anlatmayin bir daha bence...

birdaha kızı araya sokmayı düşünmüyorum.
eylülde ablamın eğitimi var. onların olduğu şehire gidebiliriz. ozaman gitmişken onlarada uğrayıp gün içinde birşeylermı yapsak diye düşünüyorum. başka birşey aklıma gelmiyor

evet akraba muhabetine girmem yanlış oldu. bu sefer çocukta cidden akraba sayılır ters bir şey yapmıyayım diye geri çekilmişte olabilir.
ben ne yapabilirim artık. mantıklı olan susmak mı ? :KK43:

aşıksan artık sen adım atacaksın...git konuş hisselerini söyle..birşey kaybetmezsin..

Gercekten niye sildin ki 'cocugu' faceten?hem kizkardesine bisey varsa desin diyosun, sonra da arkadasliktan siliyosun, cocuk zaten kararsiz iyice cekmis kendisini tabi, sen artik bisey yapma bekle bence, gercekten hoslaniyosan bi daha ki gorusmenizde kibarca bi selam verirsin kus degilim mesaji olarak, niyeti varsa adimini atar o da

X