nasıl bir dille anlatılır?

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
54
118
35
İstanbul
6 yıllık kız arkadaşım,tanıdıkça bi sürü kötü huyunu gördüm.artık arkadaş olmak istemiyorum kendisi şehir dışında okuyo ve geldiğinde sanki aylardır görüşmeyen biz değilmişiz gibi bi samimiyet bi samimiyet..arkadaşlığımı bitirme istememin nedeni beni kullanması.

sürekli alışverişe çıktığımızda tutarın küsüratını bana tamamlatmak ister bozuğun var mı diyerek.en basitinden pazardayız di mi,herşey 3 lira 5 lira,100 liranı bozmama isteğin neden?her zaman gıcık olmuşumdur zaten para bozmaya kıyamayan insanlara.

hadi şuraya gidelim der mesela benim arabam var diye,gideriz kendi işini görür beni sallamaz,sıkılır parasını bitirir ben daha gezemeden hadi dönelim der,hatta bi kere alışverişe gidelim deyip,kendi ihtiyacını görüp ben daha tek bi mağazaya girmeden gidelim eve demişliği var.

1 sene boyunca her buluşmamızda benim sigara pakedimin yarısından otlandı,en son ben param olmadığını söylememe rağmen "ortak öderiz daha iyisini al" deyip hiç beğenmediğim sigara markasını aldırttı.başta bilerek parasını istemedim,baktım verecek gibi değil istedim, 4 lira vermesi gerekirken 1 lira verdi.hem param olmadığını biliyo hem parası yok mahçup olacağına kendi istediği pahalı markayı aldırtıyo.

kendi doğum günü tarihini aylar öncesinden sordu,hatırlayamadığım için bi hafta trip attı,onun doğum gününde ben ona el emeği hediyeler yaptım,güzel yerlerde süpriz bi şekilde kutladım maddi manevi bi çok şey aldım,o 3 yıldır hiç bi doğum günümü kutlamadı bile.

bazen üstümde bişey görse üzerine konar,yüzüğümü alır takar elinde bakar geri vermez,bende güzel bişey görür "aşk olsun insan arkadaşına da alır aynısından" der gel gör ki bana bi çöp almışlığı yok.

neyse son olayı anlatayım,babamla kavgalıydık evi terk ettiğimde beni evinde ağırladı,param olmadığını biliyodu,ertesi gün alışverişe gitmemizi istedi annesiyle beraber.arabamla gittik ama otoparka vercek param olmadığı için alışveriş merkezine 5 dk yürüme mesafesinde bi yere park ettim,kalan son paramla yemek yedim orda.

aylar sonra annesi misafir oldu bize arkadaşımla beraber,annesi babama şikayet etti beni "kızın cimri beni alışveriş merkezine yürüttü benim romatizmam var kırk yılda bi çıkmışız 5 lira otopark parası ver di mi" diye,ayrıyetten onlarda misafirken doğru düzgün yemek yememiştim o gün alışveriş merkezinde gözüm dönmüş tek hamburger yemiştim,neymiş neden onlara ikram etmemişim??

babam da onla kavgalı olduğum para vermediği dönemde bunun yaşandığını bilmiyordu ve bana çok fena kızdı.arkadaşım ağzını açıp da tek kelime etmedi beni savunmadı ki benim ne kadar bonkör olduğumu en iyi bilir.alışveriş merkezi olayından sonra annesi annemi arayıp hergün beni şikayet etmiş sonradan haberim oldu.

6 yıllık arkadaşlığımızda bir gece bizde kalmışlığı yok babam izin vermiyo diyerek,ama kendisi sevgilisinde kalmak istediğinde bende kaldığını söyledi ailesine

artık yüzünü görmek istemiyorum ama gelip de neden konuşmuyosun dediğinde ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü bana göre ayıp böyle şeyler kızlar dillendirmez,sen neden hediye almadın şunun bunun parasını neden ödemedin mi diycem kıza? en uygun şekilde nasıl keserim arkadaşlığımı

arkadaşlığa dostluğa bakış açımız farklı dersin..doğumgünü olayını hatırlatırsın..:51:
benden bekliyorsun ama, senden maddi değil fakat manevi birşey görmüyorum dersin..

bence hiçbi şey deme. arama msj atma, o attığında da cevap verme karşılaştığınızda da kntrüm yoktu, aradığını görmemişiö sonrma geri dönmeyi unuttum diye her seferinde başka şeyler uydur ve en sonunda salak değilse o da arayıp sormayı kesecektir

merhaba bence açık açık burada yazdıklarını anlat bu şekilde anlatırsan gayet güzel bir dil kullanmış olursun bence ki bence biraz da kabasını hak ediyor. o senin arkadaşın değil üstünde ağır bir yük olmuş bence. hatalarını yüzüne vurmamışsın sende de suç var. eğer hatalarını söylediysen ve değişmiyorsa hayatından bence kesinlikle çıkarmalısın.benimde altı yıllık bir arkadaşım var. kızın huyunu üniversite hayatım boyunca görmemişim sonrada hatalarını görmeye başladım anneme söyledim aynı evde kalıyorduk. kızım son yılın sabret bir kaç ay dedi. ama ben sabredemedim soğuk davranmaya başladım o da anladı ve uzaklaştık birbirimizden sen de soğuk davran sebebini sorunca da anlatırsın. fazla iyi niyetlisin

canim ya yine iyi dayanmissin gercekten.. en sevmedigim insan tipi desem yeridir, kesinlikle tahammul edemem oylelerine. cidden su yazini okurken icim daraldi, bizim de buna benzer bir ev arkadasimiz vardi universitede, ekonomik olsun diye 3. kisi olarak almistik ama neredeyse toptan batacaktik onun yuzunden... tum sigarami icerdi, sonra benim yokken onunkinden alsam sayar ertesi gun sen benden 3 sigara almistin der paketimden alirdi. sonra benim paketten icmeye devam ederdi. daha neler neler... ben maddiyata onem veren bir insan degilim ama insan enayi yerine koyulmus hissedip gururuna yediremiyor iyi biliyorum bu hissi :( neyse, bu kisi bu kadar yuzsuz dusuncesiz bir insansa bence karsina cekip duzgun bir aciklama yapmanin da bir manasi yok zaten ya anlamayacaktir ya da sacmasapan bir cevap verip iyice sinirlerini alt ust edecektir. bence virgin'in dedigi gibi, eger sokakta karsilasma ihtimalin yoksa (veya azsa), telefonlarina kesinlikle cikma mesajina cevap yazma, illa seni ararsa isim var de. mesafe koy yani bence bir an once :( bu yontem ise yarayacaktir diye dusunuyorum.
veya bulussaniz bile sigara ikram etme (hatta bence o gun yanina sigara falan alma biraktim de), yaninda 100 lira banknot ile git senden bozukluk isterse yok de (umarim o 100u de elinden almaz, ki bu kisiden bence hersey beklenir). disarida bulusun otobusle git. cok ciddiyim :1: onu uzup kirmaktan cekinme sonucta sen ne olursa olsun zaten onun seviyesine dusemeyeceksin, ona hayir diyemeyip de seni yonetmesine kullanmasina izin verme tavrini koy yeter... artik senden maddi manevi bir medet ummamasi gerektigini anlarsa belki o zaman kendiliginden senden kopar artik sogusleyecek baska birini bulur...

verilcek bütün tepkileri verdim kızlar,son 6 aydır kendimi kullandırtmıyorum mümkün olduğunca mesafe koydum,hatta kız arkadaşlarla çıkıyorum dışarda onunla karşılaşıyorum,çağırmadım diye trip atıyo ama sallamıyorum.

alttan milyonlarca kez uyardım anlamazdan geldi.12 senelik çocukluk arkadaşım var,adı esin, mesela onla ne kadar samimi olduğumu kardeşten ayırmadığımı bilir,zamanında "esin çok düşünceli çok seviyorum ya arabayla ne zaman çıksak benzin parama destek çıkar,esin bana şunu yaptı bunu yaptı" şeklinde onun yapmadığı ve ya yanlış yaptığı herşeyi söylüyorum,susuyo o da ne demek istediğimi anlıyo ama aynı tas aynı hamam.

hani maddi durumu kötü olsa neyse diycem elimden geldiğince destek olurum ama mesela alışverişe çıktığımızda mont mu alcak,"bunun aynısı şurda yarı fiyatına,ordan al bence" dediğimde "uğraşamam ya nasılsa babam ödüyo" deyip bayılıyo yüzlerce lira.

hatta tavırlarının nedeninin de bu psikoloji olduğunu düşünüyorum.herkes onun işini halletsin istiyo,insanlara yük olmadan bişey halledemiyo ve insanlara böyle şeyleri görev gibi hissettiriyo,bana da o yüzsüzlüğü yaptı en son "nasıl sigaran olmaz ya canım sigara istiyo benim!" diye sitem ettiğinde,"kalk da bi gün sen al biz senin sigaranı içelim" dedim afalladı.

bu yaz onu bi arkadaşımla tanıştırdım 3 kız oturduk 1 saat kadar,kalktığımızda arkadaşımla hesap konusunda tatlı bi kavga ettik "bu sefer bendensin" falan diye,bu otlakçı arkadaşım da kasaya hiç yanaşmadı ikimizin hesap konusunda atışmasını izledi,sonra arkadaşımın ödemesine izin verdim benimkini ve kendinkini ödedi arkadaşım,tam mekandan çıkıcaz "hesap eksik" diye garson arkamızdan bağırdı,otlakçı arkadaş "ay pardon sen benimkini ödedin sandım" dedi yüzünün rengi değişti.ben delirdim tabi,yahu 1 saat olmamış kızla tanışalı ne diye senin yiyip içtiğini ödesin?

neyse bugün facebookta "kızkardeş" diye kayıtlıydı kaldırdım.

annesinin her gün annemi arayıp "aaa mydecember küsmüş bizim kızla tüh tüh aman barışsınlar ay niye küsmüşler mydecembera söyle bana gelsin anlatsın" diye sıkıştırmayacağını bilsem ben de sebepleri yüzüne vurup küserim ama aileler tanışınca açık açık söyleyemiyorum

Fazla yüz vermişsiniz,tepenize çıkmış
Ben olsam direkt olarak ''görüşmek istemiyorum'' derdim ama siz kırmak istemiyorsunuz sanırım

boşversene ne düşünüon mydecember direkt söyle annene babana ne mal olduğunu
hiç düşünme böyle bi tipten de ailesinden de uzak dur iyidir yani

bunlar bana tanıdık gelio :(
çok sevdiğim arkadaşım da böleydi.. ama ben onu yine de çok seviyordum...
derken sabrım taştı ve aramamaya başladım..
ve bi gün seninle görüşmek istemiyorum dedim...
şok oldu sorgulayamadı bile...
açıkca söle cnm kim ne derse desin...
paşa keyfim bilio de :) derim... en güseli...

Kendini boş yere kullandırma canım.Başkalarının ne düşündüğü değil senin ne düşündüğün önemli.Hiçbirşey demeden uzaklaş ondan o nasıl olsa anlayacak hatasını..

Aileniz başka insanlara karşı öyle hoşgörülü ki, bu şekilde yetiştiğiniz için istediklerinizi pat pat söyleyemiyorsunuz.
Çünkü yle alıştırılmışsınız.
Aynı hoşgörü size gösterilmiyor ama neyse..
Nasıl sırnaşık ve sinir bir aile.
Ben o kızın annesi olsam, istemiyor seninle görüşmek niye zorluyorsun derim, eve gidip barıştıralım bunları demek yerine.
Bir olay olur, iki arkadaş kavga eder, belki barıştırılabilir. Ama sizinki farklı.
Bu arsız insanların size anca zararı olur.
Kavga etmeden soğutun aranızı.
Hiçbiryere çağırmayın, aramayın sormayın, mesajlarına müsait değilmim sonra deyin.

yıllar once benzer sebeplerden arkadaşlığımızı bitirmiştim biriyle. nasıl mı... aradım neler demedim ki "sen dön bi aynaya bak bi kendine gel, ne yaptın bize ne yaptın arkadaşlığımıza, artık seni istemiyorum hayatımda" dedim. ve asla pişman olmadım sen çok bile sabretmişsin cnm

haklısınız kızlar onun annesi en ufak bişeyde beni anneme kötüledi aylar sonra söyledi annem,onun annesi kendini bizim yaşımızda görüp herşeye karışırken benim annem "senin arkadaşlığın senin bileceğin iş,onun annesinin yaptıkları senin arkadaşlığını etkilemesin diye anlatmadım sana bişey" dedi,

aklıma geldikçe çıldırıyorum, hastalandı bi hafta boyunca her akşam hastaneye götürüp getirdim iğne oldu yanında bulundum ki ben kendi rahatsızlığımda doktora gitmeyi aylarca erteleyen bi insanım,istanbula her gelişinde kısacık tatilinde benim vazifemmiş gibi gidilecek her yere götürdüm,annesi kızını özledi çağırdım internetten görüntülü görüşmeler ayarladım kızıyla.ayıp ya bunları gözlerine gözlerine sokacaktım o zaman el üstünde tutulurdum.

anneciğim yine haklı çıktı,ailenden kendinden başka kimseye fazla değer vermeyeceksin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabahatin büyüğü sizde.
6 yıldır neden size bunları yapmasına izin verdiniz?
Hiç hoşlanmam bu tip uyanık geçinenlerden..

Alışverişteyken işi bittiğinde size dönelim dediyse, "benim daha işim bitmedi, dönmek istiyorsan otobüse bin git" diyecektiniz..
100 liramı bozmayayım var mı bozuğun dediğinde "hayır yok kusura bakma" diyecektiniz..
Sigara al ortak öderiz dediğinde, "Sen al ben ortak olurum sana" diyecektiniz..
Doğum gününüzü hatırlamıyorsa siz de hatırlamayacaktınız, triplerine aldırmayacaktınız..
Ve daha bunun gibi bir sürü şey..

Olayın farkında olmanıza rağmen kendinizi kullanıran siz olmuşsunuz..

Ben olsam, ne telefonlarını açar ne iletişim kurmasına izin verirdim..Karşılaştığımda da; enayi yerine koyacak başka birini bul, benden bu kadar der dönüp giderdim..

Bu tip uyanıklara böyle bir tavır almak gerekir..
Lafınızı kimseden esirgemeyin..
Yüzüne açıkça söyleyin..
Hakediyorsa sövün geçin..
Kendinizi üzdüğünüze değmez..

Kabahatin büyüğü sizde.
6 yıldır neden size bunları yapmasına izin verdiniz?
Hiç hoşlanmam bu tip uyanık geçinenlerden..

Alışverişteyken işi bittiğinde size dönelim dediyse, "benim daha işim bitmedi, dönmek istiyorsan otobüse bin git" diyecektiniz..
100 liramı bozmayayım var mı bozuğun dediğinde "hayır yok kusura bakma" diyecektiniz..
Sigara al ortak öderiz dediğinde, "Sen al ben ortak olurum sana" diyecektiniz..
Doğum gününüzü hatırlamıyorsa siz de hatırlamayacaktınız, triplerine aldırmayacaktınız..
Ve daha bunun gibi bir sürü şey..

Olayın farkında olmanıza rağmen kendinizi kullanıran siz olmuşsunuz..

Ben olsam, ne telefonlarını açar ne iletişim kurmasına izin verirdim..Karşılaştığımda da; enayi yerine koyacak başka birini bul, benden bu kadar der dönüp giderdim..

Bu tip uyanıklara böyle bir tavır almak gerekir..
Lafınızı kimseden esirgemeyin..
Yüzüne açıkça söyleyin..
Hakediyorsa sövün geçin..
Kendinizi üzdüğünüze değmez..

kendimi ezdirmedim ufak ufak laf soktum "senin işin için mi geldik yani buraya?" gibilerden ama her lafa bi cevabı var "ay ben sen bişeye bakmayacaksın sandım" dedi ben de "dur bismillah yeni geldik hem bakmayacak olsam burda işim ne" falan dedim.bir verdim bozuk iki verdim 3.de vermedim.başta aramızdaki samimiyetten öyle yaptığını düşündüm ama 50 kuruşa su aldığında bile benle beraber ödemek istediğinde durumu çaktım.

bi de bunun dışında ben toleransı sabrı yüksek bi insanım kimseyi kolay kolay silmem.hep düzeltmeye çalıştım onu bu konuda ama ailesine bile yük olmaktan çekinmediğini fark edince olayın benle ilgili olmadığını anladım ve görüşmeyi azalttım.

facebookta kız kardeşlerden çıkardığımı fark etmedi heralde ya da bilerek bişey demiyo,zira 1 ay önce doğum günümdü unuttu,yüzü yok heralde o zamandan beri yazmıyo

kendimi ezdirmedim ufak ufak laf soktum "senin işin için mi geldik yani buraya?" gibilerden ama her lafa bi cevabı var "ay ben sen bişeye bakmayacaksın sandım" dedi ben de "dur bismillah yeni geldik hem bakmayacak olsam burda işim ne" falan dedim.bir verdim bozuk iki verdim 3.de vermedim.başta aramızdaki samimiyetten öyle yaptığını düşündüm ama 50 kuruşa su aldığında bile benle beraber ödemek istediğinde durumu çaktım.

bi de bunun dışında ben toleransı sabrı yüksek bi insanım kimseyi kolay kolay silmem.hep düzeltmeye çalıştım onu bu konuda ama ailesine bile yük olmaktan çekinmediğini fark edince olayın benle ilgili olmadığını anladım ve görüşmeyi azalttım.

facebookta kız kardeşlerden çıkardığımı fark etmedi heralde ya da bilerek bişey demiyo,zira 1 ay önce doğum günümdü unuttu,yüzü yok heralde o zamandan beri yazmıyo

Hiç düşünme ve sıkılma...açık açık konuş canım...

bu ne ya boyle arkadaslik mi olur sizi resmen kullaniyor silin atin arkadas kitligimi var sanki

Aileniz başka insanlara karşı öyle hoşgörülü ki, bu şekilde yetiştiğiniz için istediklerinizi pat pat söyleyemiyorsunuz.
Çünkü yle alıştırılmışsınız.
Aynı hoşgörü size gösterilmiyor ama neyse..
Nasıl sırnaşık ve sinir bir aile.
Ben o kızın annesi olsam, istemiyor seninle görüşmek niye zorluyorsun derim, eve gidip barıştıralım bunları demek yerine.
Bir olay olur, iki arkadaş kavga eder, belki barıştırılabilir. Ama sizinki farklı.
Bu arsız insanların size anca zararı olur.
Kavga etmeden soğutun aranızı.
Hiçbiryere çağırmayın, aramayın sormayın, mesajlarına müsait değilmim sonra deyin.

kesinlikle yazmak istediklerimi yazmissiniz zaten

kızlar gelişmeler şunlar:21:

okuldan bi fırsat bulup tekrar buraya geldi,beni aradı ben zor konuştum şaşkınlıktan pek cevap veremedim,görüşelim akşam gelince eve haber ver dedi,ben sadece mesaj attım geç saatte 'evdeyim' diye,soğuk olduğumu belli ettim o da aramadı,okuluna geri dönmüş dün,

yolda meşhur annesiyle karşılaşmış annem,annesi sitem etmiş 'benim gariban kızım nerelerden geldi gözü senin kızı aradı ama senin kız tenezzül edip görüşmek istemedi,çok kırgın gitti bizim kız' falan demiş,annem de 'benim kızım ona önceden kırgın olduğu için görüşmek istemedi,senin kız doğum gününü kutlamamış' falan demiş,ikisi de ufaktan birbirlerine laf sokmuşlar bizim hakkımızda.

şimdi bundan sonra tek bi adım kaldı,bana bu davranışımın nedenini soracak, ya da yazdığında ters davranıp upuzun yaptığı herşeyi anlattığım bi mail atıp arkadaşlığımı bitiricem:21:

iyi ki sabretmişim onca zaman,annesine okutsa maili kötü niyetli düşünemeyeceğim kadar çok hata yaptığını ikisi de görecek

çok iyi olmuş bitirmen.bende bir arkadaşzedeğim.o kadar canım yandı ki acımı fade edemiyorum bile kimseye.asla pişmanlık duyma.birde hala üstte çıkmaya çalışıyorlar ha.zaten annesinin annene laf sokması bir acaip.ikinizde kocaman kızlar olmuşsunuz.güya seni annene şikayet etti.annende onun annesini karşısında ezilip büzüleceki.seni uyaracakdı.sende hatanı anlayıp o kızdan özürler dileyecektin.oldu gözlerim doldu.

Back
X