nasıl bir sona doğru gidiyoruz bilemiyorum

kendi ailenize yada kayınvalıdenıze tasının...

bir bankadan tek bır kredı cekın hepsını ödeyın borclarınızın (verıırler mı bılmıyorumn ama) hıc olmazsa zaman kazanırsınız ve tek bır yere borclanırsınız

bir işe başlayın eşinize hepsını yuklemeyın... birbirinize destek olun intihardan bahsetmesi çok ürküttü beni sürekli telkın edın...

siz güçlü olmalısınız erkekler zor durumlarda hep kaçma yolu ararlar siz savaşabılecegınızı gösterın yanınızda oldugunu söyleyın..

Allah herkesi bır sekılde sınarmıs sizin de sınavınız bu demek kı....sağlık olduktan sonra gerisi hallolur umutsuzluga dusmeyın esınızınde umutsuzluga kapılmasına ızın vermeyın...

kayınvalidem en büyük destekçim.kendi annemden yakındır bana.onların evi sobalı ve eski ev soğuk oluyor.bize taşınacaktı onlar ama kv hasta kayınlarımın maaşıyla geçiniyorlar. bir evde sgklı olunca o paraları kesiyorlar.onlar da buna yanaşmadılar. aynı hanede yaşayamıyoruz yani.güzel dileklerin için teşekkürler canım

cnm ikametini aldırmak zorunda değilsin, beyan etme, kim kontrol edecek senin nerde yaşadığını. annenin oraya aldır kaydını ama kalma, kv. le kal madem orayı tercih ediyosun. hem hasta kayınlara hem senin bebeklerine nası yetişir kadın orasını bilemedim ama :(

arkadaşlar kızlar öğle uykusundan uyandı.bir süre foruma giremem herhalde. iyi dileklerini ileten tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. görüşmek üzere

allah yardım etsin...
inşallah en kısa zamanda feraha kavuşursunuz...

Allah yardımcınız olsun. Ümidinizi kaybetmeyin.
Şu anda diptesiniz. Dibin dibi yok. Bundan sonra yukarı çıkış var.
Böyle düşünüp kendinizi rahatlatın biraz, inşallah güzel günler göreceksiniz.

Allah yardımcınız olsun
size ve eşinize sabır versin
yavrularınıza sarılın onlar size güç verecektir

teşekkürler canım.

benim iki hasta kaynım var. kv onlara bakıyor. evleri de müsait değil ama yine de tek çarem onlar.

sağol canım.

evet aslında gidip sormak lazım.eşimde burada değil.muhasebeciye gitmeyi düşünüyoruz. adama 2 bin borcumuz var.o da konuşur mu bilmiyorumya neyse. evim yok ki canım. olsa lanet olsun diyip satıcam ama yok. zaten bu borçlara 3 kişinin daha el atması lazım.ama resmiyette şirket sadece eşimin üzerine göründüğünden o arkadaşları da attı tekmeyi bize.

Ay canım kusura bakma ben yanlış anlamışım. Şu iflasını açıklama konusunu bir araştır. Eşinle de konuşun. Tanıdık avukat falan varsa sorun. Eşin yanınızda olmasa da kendi bulunduğu yerde sordursun. Olmadı eşinin şu an bulunduğu yerde kiralar daha ucuzsa oraya taşınmayı düşünür müsünüz? El işidir, çocuk bakmadır, kendi evinizde yapabileceğiniz ek işleri düşünün. Allah yardımcınız olsun.

geçmiş olsun. bir arkadaşın dediği gibi şirketin iflasını verip mal varlığı varsa satışa çıkarabilirisiniz. inş. kayda değer birşeyi vardır.

çocuklarınıza bakacak birisi olsaydı keşke... annenzle aynı şehirdeyseniz bıraksanız bir süre. kreş çağındalarsa ucuz kreşler vardır belki bilemiyorum. yinede iş arayın belki güzel olanaklar çıkar önünüze... eşin uğraşıyormuş. inş. çabucak düze çıkarsınız...

Mevlana'nın çok güzel bir sözü vardır;
"Hayat sana dikenler gönderiyorsa, pek yakında yollayacağı gül içindir" diye..
En karanlık günlerimde sığındım ben bu sözün anlamına..
Bor bol Ya Fettah Ya Rahim ismi şeriflerini çek.
Her aklına geldiğinde çek, hatta diline pelesenk olsun.
ALLAH yardımcınız olsun.
Umarım her şey yoluna girer.

Son düzenleme:
onca sıkıntının içinde eşin koca şehirde bi iş bulamadı da seni iki çocuk onca borçla koyup şehir dışına mi gitti
kusura bakma da bence resmen kaçmış
paranın pulun olmadığını borç içinde olduğunuzu bilmiyo mu
bunlar da napar dememiş mi
senin haline çok üzüldüm inşallah en kısa sürede bi yardım bulursun.
ama eşin için aynı şeyi söyleyemicem.

öncelikle Allah yardımcınız olsun,bebeklerinizi size sizide bebeklerinize bağışlasın.
benim bi akrabam var.şirketi battı,heryere her bankaya borç yaptı.senetleri falanda vardı.sonra şirketin iflasını verip demirbaşlarını sattı.aldığı parayla borçlarının ufak bi kısmını kapattı.sonra sigortalı bi işe girdi ve devlet bütün borçlarını sıraya koyup maaşından kesmeye başladı.ömrü boyunca bitmicek borcu ama olsun en azından kapıya alacaklılar gelmiyo şimdi.böyle bi durum sizin içinde geçerli olabilir.bi araştırın derim.

merhaba.yaşadiklarina gerçekten de çok üzüldüm.bizde yaklaşik 4 yil önce benzer şeyler yaşadik.eşim 5 ay işsiz kaldi,yeni evliydik,bir sürü borcumuz vardi.kredi çekmiştik ödeyemedik,elektirk su birikti.eimimn ailesi ile dibdibe olmamiza rağmen sağ olsunlar 2 kap yemejk bile getirmediler ki4 abisi ile dib dibeydik.neyse en son kardeşimden para istedim de kredi karti borçlarini o şekilde kapattik.krediyide bir şekilde bitirdik ama hala kardeşime borç ödüyorum.ancak yarisini kapabildim borcun....neyse.....şu kredi işine gelince sevgili arkadaşim ,avukatla konuşup yeniden taksite bağlatabilirsin, sorun ollmaz diye düşünüyorum.bir an önce o evden çikip ya kayinvalidene yada kendi annene gideceksin ki bir de ev jirasi elektrik su ile uğraşma...bir şekilde çocuklarina da baksinlar canim...aile kötü günde yaninda olmuyorsa iyi günde de olmasin...şartlari zorlamadan inan hiç bişi olmuyor...Allah yardimcin olsun....

zor bir dönemden geçiyorsun
ama unutma bir durum ne kadar kötü olursa olsun aynı kalmaz
yani durumlar değişecek
sabır çok zor biliyorum
ama sabredecen
bazı insanların imtihanı ağır oluyor
ama umudunu sakın kaybetme
sen de işe girebilirsin
bebekleri senin annen bakamaz mı

canım yaşadıklarına çok üzüldüm. öncelikle rabbim yar ve yardımcın olsun. inş. en kısa zamanda atlatırsınız bu sıkıntılı zamanları. bencede anneniz yada kv niz yardım etmeli onlara taşınmalısınız. ayrıca eşiniz neden şehir dışına çalışmaya gitti sizi yalnız bırakmaması gerekirdi bulunduğunuz yerde iş bulamadı mı. çocuklarınız için güçlü olmalısınız onların iyiliği için sağlam durmalı ve sabırlı olmalısınız.her karanlığın aydınlığı vardır. rabbim feraha çıkarsın sizi ve ailenizi inş.

bol bol vakıa suresi okuyun hem içiniz açılacak hemde işleriniz yoluna girecek...

Merhaba; konunuzu takip ediyorum ve sizin için gerçekten üzülüyorum. İnanın borçlu olmak ne demek çok iyi biliyorum. Bende ortaokul çağındayken evimize icra gelmişti eşyalarımızı götürdüler. Hatta hiç unutmuyorum. Biz kardeşimle odamızda tv izliyorduk. Odamızda küçük bir tv vardı. İcracılar iki kişiydi. Adamın biri kapıyı açıp içeri baktı tv yi gördü ama diğer adama burada bir şey yok dedi. Değersiz bulduğundan mı yoksa bize kıyamadığından mı bilemiyorum ama ben hep bize kıyamadığından diye düşündüm hala daha öyle düşünüyorum o adamıda hiç unutmadım.

Bütün eşyalarımızı almışlardı süpürge makinesini bile. Annem ağlamıştı falan. Çok kötüydü. Allah rahmet eylesin dedem sayesinde toparlandık o zamanlar. İnşallah sizde atlatırsın. Elimden bir şeyler gelirse yapmak isterim ufakta olsa. Eğerki bir ihtiyacınız olursa lütfen mesaj atın. Elimden gelirse size yardımcı olabilirim.

Merhaba; konunuzu takip ediyorum ve sizin için gerçekten üzülüyorum. İnanın borçlu olmak ne demek çok iyi biliyorum. Bende ortaokul çağındayken evimize icra gelmişti eşyalarımızı götürdüler. Hatta hiç unutmuyorum. Biz kardeşimle odamızda tv izliyorduk. Odamızda küçük bir tv vardı. İcracılar iki kişiydi. Adamın biri kapıyı açıp içeri baktı tv yi gördü ama diğer adama burada bir şey yok dedi. Değersiz bulduğundan mı yoksa bize kıyamadığından mı bilemiyorum ama ben hep bize kıyamadığından diye düşündüm hala daha öyle düşünüyorum o adamıda hiç unutmadım.

Bütün eşyalarımızı almışlardı süpürge makinesini bile. Annem ağlamıştı falan. Çok kötüydü. Allah rahmet eylesin dedem sayesinde toparlandık o zamanlar. İnşallah sizde atlatırsın. Elimden bir şeyler gelirse yapmak isterim ufakta olsa. Eğerki bir ihtiyacınız olursa lütfen mesaj atın. Elimden gelirse size yardımcı olabilirim.

canım zor günler geçirmişsiniz gerçekten. çocuklar az-çok farkına varıyor ama asıl anne ve babalar derin yaralar alıyor bu gibi durumlarda.ben anne olunca daha iyi anladım.insan önce çocukları için herşeyin en iyisi en güzeli olsun istiyor.ama hayat işte.imtihan dünyası ne zaman neyle sınanacağımız belli olmuyor.Allah evlat ve sağlık ile sınamasın yeterki.
ilgine çok çok teşekkür ederim gerçekten.
görüşürüz canım. sevgiler..

merhaba arkadaşlar,
dertleşecek, paylaşacak kimsem olmadığı için yine buraya yazma kararı aldım.eşimin şahıs şirketi vardı.(aslında 4 ortalardı ama sağolsunlar şimdi kimse yok yanımızda) bu şirkete ait alacaklar alınamadı, borçlar yığıldı.
Eşim 2 haftadır şehir dışında.yevmiyeli olarak bir iş buldu, çalışıyor.
Eşim gittikten sonra önce muhasebeci evrak göndermiş.parasını ödemediğimiz için işlem yapmıyorum gelin alın dosyanızı diyor. Sonra geçen gün suyumu kestiler 2 küçük bebeğim var.kafayı yedim.eşimi aradım para bulamadı.ben buradan borç harç ayarlayıp açtırdım. Korkum bitmedi gerçi daha sırada elektrik, doğalgaz var :((
en son ise odeyemediğimiz kredi için bankadan evrak geldi. 22.000 tl 7 gün içinde istiyorlar.kredi ile ilişiğimiz kesilmiş.satacağım bir evim olsa düşünmeyeceğim. Parça parça onlarca yere borcumuz var.herkes yakamızda. Eşimle de aramız kötü idi. Konuşamıyorduk. çok şükür aştık o sorunları.oturup konuştuk. Beni gerçekten anladığını bilmiyordum dedi. Eşimle herşey yolunda, bu sefer bize tüm müddet verenler peşimizde.
Eve haciz gelmiyormuş ama ya bu sefer eşimi kolundan tutup götürürlerse biz ne yaparız.ev sahibi yakında çık diyecek biliyorum.3 ay doldu kira veremedik. Kayınvalidem ile aynı evde oturup ben işe girecektim. O da olmadı.kv tarafından bir takım nedenlerden olumsuz oldu. Kızlarım da bana çok düşkün.emziriyorum hala.nasıl bırakırım. O kafa ile zaten nasıl çalışırım.çalışmazsam ne yaparım.eşim tek başına yetişemiyor.zaten en yakın arkadaşlarından darbe yedi.onun morali daha bozuk.
Araştırdım kaymakamlığa bağlı yardımlaşma vakfından yardım yapılıyormuş.gittim.ekrandan bakıp eşinize ait şirket görünüyor dediler.dedim o şirket heryere borçlu, kiram faturalarımı ödeyemiyorum, çocuklarıma bakamıyorum. Bizim yapacağımız birşey yok dediler. Oradan çıktım yarım saat oturup ağlamışımdır. Millet yanıma gelip soruyordu.
Bazen diyorum kime ne ettik ne bu hale geldik, bazen diyorum bu bir sınav her halimize şükür diye. şu sıralar zaten hiç yapmazdım kızlarıma bağırıp duruyorum. Bilemiyorum çevrenizde bu halde olup düze çıkan oldu mu.elbette rabbim ol derse neler olur. Ama artık ben sonumuzu göremiyorum. Eşim bir ara intihar etmekten bahsediyordu.. Artık onu arayıpta şuradan şu evrak geldi diyemiyorum. Gerçi şu sıra biraz daha iyi gibi ama korkuyorum işte.her zaman yanındayım diyorum, ben diyorumda o bir erkek olarak bizi bu durumlara sürüklemek istemediğinden bunalıyor.
Arkadaşlar başınızı ağrıtıyorum. Birkaç yere iş başvurusunda bulundum. çocukları ne yapacağım bilmiyorum ama iş arıyorum.düşünüyorum, dua ediyorum sanki çırpındıkça batıyoruz gibi geliyor.umarım bir gün bu günler de geçer.
Umarım kimse bu durumlara düşmez. Hele ki evladı varsa.çocuk yokken aç da uyur insan, soğukta da oturur ama evlat söz konusu ise yoklukta insanın yüreği yanıyormuş.allah benim durumumda olan herkesin yardımcısı olsun. Umarım pozitif birkaç örnek vardır. Umutlarım ateş böceği gibi bir yanıp bir sönüyor. Nefes aldığımız sürece gerçi her zaman bir mucize ihtimali var.
Uzun oldu okuyan, dua eden herkese teşekkürler. Sevgiler

çok üzüldüm halinize allah yardımcınız olsunn o arkadaşlarından neden borçlara sahip çıkmıyorlar eşin şikayetçi falan olsa ortaklarıda ödemeye yanaşsa borca.işte bu iş sakıncalı ya benim eşimde t.oğluyla iş kuracaktı benim altınlarla asla dedim ortak işe karşıyım arkadaş.
Umarım en kısa sürede bu işten kurtulursunuz en kısa süredede işe gir çocukları bırak birine.kız kardeşin falan yok mu yada görmcenn falan bakmazlarmı acaba

Back
X