Nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardım

bicirik54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
1.027
934
123
Arkadaşlar çok talihsiz bşr traifk kazası yaşadım şükür bebeğime bişey olmadı.arabama vurup kaçtılar erken doğum riski travma sebebiyle müşahede altında tutuldum sağlığımız iyi şükür

Yalnız bize vurup kaçan insan kılıklı şahsı zar zor kendi çabalarımızla bulduk araç hasarlı ve manevi olarak davacı olacağım emniyet hiç açıklama yapmıyor aracının hasarını onun sigorta şirketi karşılayacak ama emniyet siz yaptrın sonra öder diyor nasıl bir yol izlenmeli başına böyle olay gelen var mı
Onun sigorta şirketini mi aramalıyım vuran kaçan kişiyle bizi muhattap etmiyorlar açıklama da yok lütfen yol gösterin yasal prosedürler nedir nereye gitmeliyim

ArkadaşlAr yok mu fikri olan sigortadan anlayan yasal işlerden anlayan

Öncelikle çok geçmiş olsun.Trafik kazaları ile ilgili uyuşmazlıkları trafik mahkemeleri çözer Yaşadığınız şehirde tdafik mahkemesi yok ise Sulh Ceza Mahkemeleri yetkilidir.Kazanin oluş şekli ile ilgili ayrıntılı olarak bir dilekçe yazıp bu mahkemelere başvurun beklemek istemiyorsaniz hasarinizi kendiniz karsilayip mahkeme yolu ile karşı tarafdan talep edebilirsiniz. Ya da mahkemenin sonucunu bekleyebilirsiniz.Mahkeme sonucuna göre tdafim sigortalarinda yaralanmalarla ilgili ve madsi hasarla ilgili ödeme karşı tarafin sigortasindan ödenir sigortaya başvuru yolu internet üzerinden karşı tarafın araç plakasini girerek hangi sigorta sirketinden araci sigortaattigini tespit edip o sigorta şirketine telefonla arayıp kaza dosyası astirilir sigorta şirketi size hasar tespiti için eksper gönderir ekspere mutlaka hastane raporlarini polis tutanaklarini aracin varsa fotoğraflarını ve mahkeme kararını vermek zorundasınız hasar ödeme süresi kanunen 8 iş günüdür ancak şirketler 21 gün yada 3 ay içinde ödeme yaparlar sizin kaskonuz var ise aracınızı kaskodan yaptırın kasko şirketi karşı tarafdan rücu eder

Valla ben anlamam ama verilmişmş verilecekmi bir sadakanız varmış anlaşılan geçmiş olsn

Allah razı olsun arkadaşım çok yararlı şeyler demişsin bizim olay dosyası savcılığa gitmiş.kişi bulundu ama polis siz yaptırın diyor ben o kişinin sigortacısını her şeyini öğrendim kişiyle değil de direkt sigortacıyla muhattap mı olmalıyım.bir de benim sigortacıya başvurMAM için yasal bir süre var mı

Ben, önce arabayi siz yaptiriyorsunuz sonradan da sigorta sizin hesabınıza ödemeyi yapıyor diye biliyorum. Tabi değişmediyse. Ben de küçük bi surtme olayi yasamistim. Tutanak tutmustuk aninda. Siz de o anda arabayı kaza yerinde iken resim çekip tutanak tutup tutanağa eklemeniz lazimdi. Ancak hamilesiniz birde sanırım direkt hastaneye goturduler değil mi? Bu süreçte nasıl olur bilemiyorum yanlış yonlendirmeyeyim.

Evet hemen ambulansla götürdüler ifade vermeye ben hastaneden çıkınca gittim emniyet arabanın fotoğraflarını istedi gönderdik ondan sonra ekledi sanırım.sigorta size Eksper göndermişmiydi bir de bizim olay failimeçhuldu anca kişi bulundu

Aynı olayı bende yaşadım hamileyken dengesizin biri geldi kırmızı ışıkta dururken arkadan carpti. Ambulans aldı beni bebeğim dusmesin diye hastanede iğneler falan yapıldı şimdi o günü hatırlarım siz anlatınca. Maalesef ki şikayetçi olduğumuz halde mahkemede hakim adama hiçbir ceza vermedi! Adam pişkin pişkin suratıma bakıp ağzını yaya yaya ben özür dilemistim dedi bi de! Arabamıza gelince pert oldu zor bela karşı tarafın sigortasına yaptirttik fakat sanayide dandik bi yer tamirciye. onların isteği gecerliymis çünkü.ama eğer kaskonuz varsa arabanizin servisinde yaptirtma hakkınız varmış.

Ne kadar üzücü bir durum adam vurdu kaçtı ölen kalan var mı umrunda olmadan ben davacı olacağım ama bi sonuç alamayacağım eminim
doğmamış çocuğumun hakkına girdi merhametsiz bebeğe bişey olcak diye korktum kemerin takılı olması bizi ve bebeğimizi kurtardı
Sizin bebeğe bir şey olmadı değil mi

Yasal süresi iki yıl.Sizin konunuz savcılık kanalıyla mahkeme ulaşacaktır. Bu durumda iki seçenek var hakli bulunursaniz ya mahkeme kararı ni bekleyip karar ile birlikte karşı tarafın sigortasina basvuracaksiniz ya da kendiniz yaptirip faturasını alıp mahkeme kararı ile icraya yoluyla alacaksınız kaza yerini terk etmek kazaya etken degildir yani etik değil hicbirsekilde ama karşı tarafın tdafik yönünden yüzde yüz kusurlu olduğunu göstermez kazanın oluş şekline göre kimin kusurlu olduğunu mahkeme belirleyecek sizde ona göre zararinizi giderirsiniz polis kimlik bilgilerini soruşturma aşamasında vermez mahkeme safhasında mahkemeden öğrenebilirsiniz ancak

Bebeğime bisey olmadı cok şükür ama psikolojim çok bozuldu. Arabaya her bindigimde her ışıkta durduğumuzda dikiz aynasında arkaya bakiyodum her an biri carpacak gibi geliyordu. Bir de o gün hastaneye bebeğin cinsiyetini öğrenmeye gidiyodum nasipte ambulansla gitmek varmış hastaneye evet mahkemeden hicbisey çıkmaz maalesef.. hakim dedi ki bana bebeğine bisey oldu mu hayır dedim o zaman sorun yok dedi dusunebiliyor musunuz?

Exper tamircide gormus de olabilir fotoğraftan da tespit etmiş olabilir. O süreçle eşim uğraştı tabi keşke yardımcı olabilseydim. Size tek tavsiyem güvenilir bir tamirci olsun. Ama benden sonra yazan arkadaş çarpan kişi götürdü diyor. Allah kolaylık versin. Cidden karışık bu işler. Biz aramızda anlasamadigimiz için tutanak tuttuk. Tutanak tutup anlaşamayınca da sigorta %50 kusurlu saydı ikimizi de. Sizin durum çarpıp kaçmış bir de. Ya hu insan başında durur bi bakar birşey oldu mu ? İnsanlık ölmüş. Ama çok geçmişler olsun. Beterin beteri var. Sadaka çıkartın hemen.

Biz kaza yaptığımızda adam kaçmadı polis çağırdık tutanak tutuldu ve butun gün emniyette ifade verdik sonuçta karşı taraf tamamen hatalı bulundu o yüzden bütün zararı ödemek zorunda kaldı. Dediğim gibi eğer kaskonuz varsa daha sanslisiniz sizin istediğiniz yerde yaptirmak zorunda. B

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…