Nasıl bitecek

Ooffff tüylerim diken diken oldu son yazdığınıza. Allah yardımcınız olsun, yaşayan bilir acısını biz ne desek boş. Ama bu da sizin sınavınız demekki böyle düşünün ne olur. Veren de Allah alan da. Söylemesi kolay belki ama kendinizi daha fazla yıpratmayın. Yeni bir hayat kurmuşsunuz, zor bir çocukluk yaşamışsınız, bundan sonrası için mutlu olmaya çalışın. Çocuk sesini kaldıramam diye de düşünmeyin. Aksine çocuklarla vakit geçirin bu benim başıma neden geldi demeyin sakın, herşey Allah'ın takdiri. Niyetler çok önemli, yıllarca tedavi olup çocuğu olmayıp, evlatlık aldıklarında kendiliğinden hamile kaldığını öğrenen bayanlar var. Rabbim niyete göre mucizelerini verir mutlaka. İlerde inşallah tekrar çocuğunuz olur.Boşanmanız da sizi yıpratmıştır, ikisi üstüste olunca kolay değil. Ama bırakmayın bu kadar kendinizi

Yas dönemin çok uzun sürmüş hatta o döneme girebildin mi emin değilim destek alıyor musun ?.
İlk 2 ay psikolojik tedavi gördüm tedavi sırasında bileklerimi bilinçsiz tamamen ilaçların verdiği sersemlikle kesip hastanelik oldum ruh sağlığı hastanesine yatırmak istediler kabul etmedim 7 ay boyunca uyku ilaçları ve sakinleştiricilerle ayakta kalabildim

Oğlum shon kompleksi nedeniyle vefat etti doğumsal kalp hastalığı ve benim genlerimden kaynaklanan ırsi bir rahatsızlık diğer olacak bebeklerin bu hastalığa yakalanma riski 3 kat daha fazlaymış ege üniversitesinde söylediler bunu bana
Canim umutsuz olmamaya çalış. Başka doktorlara git belki vardir bir çaresi bir oluru ama su durumda önemli olan sensin. Yalnız kalmak daha kötü yapar seni.

1 hafta boyunca sadece 1 dakika görebildim doğumun sezaryen genel anesteziyle oldu 4. Gün 1 dakika gösterdiler küvezin içinde solunum cihazına bağlı uyutuluyodu sadece yüzüne dokundum 1 kere ve 1 hafta sonra başınız sağolsun deyip ölüsünü kucağıma verdiler 9 ay karnımda taşıdığım meleğimi nefes alıp veriyoken teni sıcakken 1 kere alamadım kucağıma öpemedim sarılamadım nasıl geçecek
basiniz Sağolsun .
gerçekten cok zor bir durum . Allah sabırlar versin . :( hayat ne yazik ki her zaman gulmuyor boyle seyler oluyor insaniz basimiza her an her sey gelebiliyor. ama en azindan yavrunuz cennette .kesin cennette ve o cok mutlu . obur dunyada en ufak bi sikintisi olmayacak . psikolojik destek alsaniz. Bir de bayramda herkesin mutlu oldugunu da nerden cikardiniz .? bence mecbur cogu insan gulen surat maskesini takiyor. . bence siz yarin keyfinize bakin . uzulmeyin hic.

Bu kadar sertlige luzum yok bosanmis yeniden evlenmis bir daha cocuk sahibi olur hayati kendine de esine de daraltmamasi icin soyluyorum bi cok sey yasamis yeniden hayat kurmus .... tamamen unutmasi imkansiz ama uyku ilaclari kendini eve kapamalar bana normal gelmedi....
Herkesin acılara verdiği tepki farklıdır herks farklı şekilde atlatmaya çalısır ...kimi içine atar gezer tozar kafasını dağıtmak ister o şekilde rahatlar .kimi de acısını yaşamak için yalnız kalmak o acıyı hatırlatan şeylerden uzak durmak ister .Saygı duymak lazım ...hele ki konu evlat ise..

İlk 2 ay psikolojik tedavi gördüm tedavi sırasında bileklerimi bilinçsiz tamamen ilaçların verdiği sersemlikle kesip hastanelik oldum ruh sağlığı hastanesine yatırmak istediler kabul etmedim 7 ay boyunca uyku ilaçları ve sakinleştiricilerle ayakta kalabildim
Bu normal bir şey değil Aysel .
Annelik sanıldığı gibi doğar doğmaz yavrum, ölürüm biterim duygusu değilmiş . Öğrenilen bir duygu .
1 haftalik bebekler 25 yaşında çocuk aynı sevilemez . Anılar , Yaşanmışliklar bunlar o sevgide etken.
Daha önceden nasıldin ? Bebekten önce

Ooffff tüylerim diken diken oldu son yazdığınıza. Allah yardımcınız olsun, yaşayan bilir acısını biz ne desek boş. Ama bu da sizin sınavınız demekki böyle düşünün ne olur. Veren de Allah alan da. Söylemesi kolay belki ama kendinizi daha fazla yıpratmayın. Yeni bir hayat kurmuşsunuz, zor bir çocukluk yaşamışsınız, bundan sonrası için mutlu olmaya çalışın. Çocuk sesini kaldıramam diye de düşünmeyin. Aksine çocuklarla vakit geçirin bu benim başıma neden geldi demeyin sakın, herşey Allah'ın takdiri. Niyetler çok önemli, yıllarca tedavi olup çocuğu olmayıp, evlatlık aldıklarında kendiliğinden hamile kaldığını öğrenen bayanlar var. Rabbim niyete göre mucizelerini verir mutlaka. İlerde inşallah tekrar çocuğunuz olur.Boşanmanız da sizi yıpratmıştır, ikisi üstüste olunca kolay değil. Ama bırakmayın bu kadar kendinizi
Okadar kötü hissediyorum ki kendimi içim parçalanıyor ama gözlerimden tek bir damla yaş akmıyo artık :(

Herkesin acılara verdiği tepki farklıdır herks farklı şekilde atlatmaya çalısır ...kimi içine atar gezer tozar kafasını dağıtmak ister o şekilde rahatlar .kimi de acısını yaşamak için yalnız kalmak o acıyı hatırlatan şeylerden uzak durmak ister .Saygı duymak lazım ...hele ki konu evlat ise..
Konu Sahibi bileklerini kesmiş. Bu normal değil doğurur doğurmaz bu derece büyük bağlanma

Rabbim elbet dindirecek acını biraz sabır ve zaman lazım canım benim ...veren de allah alan da o . Bizim elimizden ne gelir ki. Ağır ni imtihan geçiriyorsun .inş bundan sonra yüzün güler inş rabbim başka acılar yaşatmaz sana ..

Gercekten mi ben bunu bilmiyodum demek herkesin acilari yasayisi farkli ha haklisin ..... ama dinde de psikolojidede bir aci donemi vardir bir yas donemi vardir yillarca surmez evet icinde kalir ama hayat devam ediyor evladini kaybeden tek anne hanfendi degil ayaga kalkip hayata karismasi gerekir uyku ilaclariyla kendini uyutmasi anotmal bir durum .... anladim bu arada annesiniz ve siz EVLAT ne demek herkesten cok iyi bilirsiniz

Bu normal bir şey değil Aysel .
Annelik sanıldığı gibi doğar doğmaz yavrum, ölürüm biterim duygusu değilmiş . Öğrenilen bir duygu .
1 haftalik bebekler 25 yaşında çocuk aynı sevilemez . Anılar , Yaşanmışliklar bunlar o sevgide etken.
Daha önceden nasıldin ? Bebekten önce
Çok zor geçti çocukluğum babam annemi öldürdü ailem gözüme canı gibi görünüyodu aklım basmaya başlayınca evden kaçtım ve karakola gidip okumak istediğimi söyledim yetiştirme yurdunda kalmaya başladiktan 4 ay sonra abim beni vurdu 7 gün komada kalmışım sonra ailemle hiç karşılaşmadım bi daha uzak bi şehire nakil gönderildim yurttan çıktıktan 4 sene sonra arkadaş ortamında tanıdığım adamla evlendim oğlumun olduğu o güne kadar yaşadığım hiç birşeyi kafama takmadım hepsini unuttum bitti ama bu çok başka canlı cenaze gibiyim yaşayıp yaşamadığım belli degil

Çok zor geçti çocukluğum babam annemi öldürdü ailem gözüme canı gibi görünüyodu aklım basmaya başlayınca evden kaçtım ve karakola gidip okumak istediğimi söyledim yetiştirme yurdunda kalmaya başladiktan 4 ay sonra abim beni vurdu 7 gün komada kalmışım sonra ailemle hiç karşılaşmadım bi daha uzak bi şehire nakil gönderildim yurttan çıktıktan 4 sene sonra arkadaş ortamında tanıdığım adamla evlendim oğlumun olduğu o güne kadar yaşadığım hiç birşeyi kafama takmadım hepsini unuttum bitti ama bu çok başka canlı cenaze gibiyim yaşayıp yaşamadığım belli degil
Belli bunların olduğu çünkü verdiğin tepki çok aşırı. Çok çok aşırı. Neden tedaviyi reddediyorsun peki ?

Okadar kötü hissediyorum ki kendimi içim parçalanıyor ama gözlerimden tek bir damla yaş akmıyo artık :KK43:
Ya yanlis anlama ama sacmaliyorsun o ilaclari birak cik disari hava al nefesi icine cek hakkatten gunaha giriyorsun Allah bu bedeni sana iskence et diye vermedi Alan allah veren allah .... kenan sofuoglu aklima geldi depremi yasamis 2 abisini kaybetmis babasini yetmez gibi babannesini hep birbirinin acisina dayanamayan insanlar ve en son kendi evladini kaybetti ama Allaha soginiyor ve yasiyor sana verilen bedene emanete bunu yapamazsin ...

Konu Sahibi bileklerini kesmiş. Bu normal değil doğurur doğurmaz bu derece büyük bağlanma
Yetiştirme yurdunda büyümüş , evliliğine ve bebeğine çok fazla değer atfetmiş olabilir. Bence geçmişten gelen sıkıntılarla birleşmiş hepsi. Bu kadar ağır yaşamasının altında mutlaka farklı travmalar olmalı. Konu sahibi sadece ilaçla olmaz, psikolojik destek de almalısınız. Devlet hastanelerinde psikologlar var, özele giderseniz özele gidin ama mutlaka duygudurumunuzla ilgili yardım alın

Belli bunların olduğu çünkü verdiğin tepki çok aşırı. Çok çok aşırı. Neden tedaviyi reddediyorsun peki ?
Uyuyunca geçiyo ama uyanınca dahada cidden çıkılmaz bi hal alıyo hala şaka gibi inanmıyorum sanki arayıp oğlunuz iyileşti gelip alın diyecekler yada ben kendimi buna inandırmak istiyorum

Gercekten mi ben bunu bilmiyodum demek herkesin acilari yasayisi farkli ha haklisin ..... ama dinde de psikolojidede bir aci donemi vardir bir yas donemi vardir yillarca surmez evet icinde kalir ama hayat devam ediyor evladini kaybeden tek anne hanfendi degil ayaga kalkip hayata karismasi gerekir uyku ilaclariyla kendini uyutmasi anotmal bir durum .... anladim bu arada annesiniz ve siz EVLAT ne demek herkesten cok iyi bilirsiniz
Sadece güldüm şu an da yazdıklarınıza :) Allahta sizi güldürsün sevgili üye

Uyuyunca geçiyo ama uyanınca dahada cidden çıkılmaz bi hal alıyo hala şaka gibi inanmıyorum sanki arayıp oğlunuz iyileşti gelip alın diyecekler yada ben kendimi buna inandırmak istiyorum
Aysel deliriyorsun farkında misin arkadaşım ?

Back
X