• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bu kadar vicdansızlar

Her zaman allaha sınığınıp dua ediyorum her şeye amenna ama bunu yapmadım diye de pişman olmak istemiyorum. Her şeyi geçtim sadece öğle Bi tabak yemek getirmek ağır işmi ben onlara bin defa sofra kurdum yemek temizlik yaptım ama haketmiyorlar Allahın izniyle iyi olacağımız günlerde olacak bebeğimle elbet.
Bende düşük tehlikesi geçirdim 4 aya kdr daha sorada erken doğum riskim vardı hastanede falan kaldım ama size tavsiyem stres yapmayın ve yemeginizi odamızda yemenize gerek yok oturun sofrada yiyin herkesle beraber arada evin içinde dolasin hatta merdiven inip çıkmak harici dışarıya bile çıkın balkona çıkın hava alın siz kendinizi yatağa baglarsaniz evladinizi bu şekilde koruyamazsiniz bunları yaşarken anladığım tek şey stresin bebeğime zarar verdiği oldu

Neden orada kalıyosunuz? Eşiniz zorla mı götürdü ? Yaptıklarını söyleyemem diyosunuz senep nedir?
Bu durumda 1 gün kalır 2.gün dönerdim evime ha hiç gitmezdim o da ayrı mesele.
Ya kalkıp evinize gidin annenizi çağırın yada annenize gidin.
Hiçbiri olmuyosa yine evinize gidin dışardan ev yemeği söyleyin akşamda eşinize tarif edin yapsın haftada 1de temizlesin evi tamamdır.

İşkence çekmenin anlamı nedir

Geçmiş olsun umarım düzelir. Siz üzerinize alınmayın fakat genelde Türkiyede hamile kadınların tüm çevrelerine sorumluluk yüklemesi benim çok dikkatimi çekiyor. Hamilelik sürecini çocuğun bakımını vs bir çift kendine yetecek şekilde hamilelikten önce planlamalı bence. Çünkü hamile kalmak çok kişisel bir karar ve erkekle kadını ilgilendiren birşey. Eğer kendi temel ihtiyaçlarınızı karşılayamayacak kadar ağır bir hamilelik süreci geçiriyorsanız da zaten doktor söyler ve bir yardımcı şarttır. Çünkü hamilelik hastalık değildir.
evet bir yardımcı sarttır ama herkesin yardımcı tutacak bütcesi olmayabilir bu durumdada insanlık ölmemisse yardımlasmak lazım.ölmüsse yapacak birsey yok

14 haftalık hamileyim. sürekli kanamam oluyor. annemler başka şehirde. kaynanamlardayım ve kalkamıyorum. evlendiğimde beri kaynanam da görümcem de önyargılı davrandı ne yapsam yaranamadım. Bana bakmayacaklarını biliyordum bakmıyorlarda. eşim çalışıyor her şeyden habersiz. bi odada kalıyorum yemeği tlf arayarak istiyorum yoksa akıl etmiyorlar. sabah aksam zaten eşim ilgileniyor bir tek öğlen istiyorum o da ilaç için burnumdan getiriyorlar. (Ki Artık sabah eşime meyve bırakmasını söylicem öğlen için) kaldığım odayı pislik götürüyor. Nasılsın diyen yok. yaşadığım zorluk yetmezmiş gibi bir de bunları yaşıyorum. nasıl rahat ediyorlar nasıl Allahtan korkmuyorlar anlamıyorum. kendime çok acıyorum üzülüyorum.
yiyeceginuz bir tas corba sut ve meyve neden onu da baskalarindan bekliyorsunyz istenmeduginuz belli neden hala orada kaliyorsunuz ailenuz yzakta bile olsa gelebilirler yani kv ne ve gorumcene bir sey diyemiyorum olayin baska yuzleri oldugunu dusunuyorum

evet bir yardımcı sarttır ama herkesin yardımcı tutacak bütcesi olmayabilir bu durumdada insanlık ölmemisse yardımlasmak lazım.ölmüsse yapacak birsey yok

Konu sahibine şu şekilde cevap verdim zaten:

"Ben bunları sizin iyiliğiniz için söylüyorum. Sağlığınızı ve ruh halinizi başkalarının insafına bırakırsanız üzülürsünüz. Daha beklentisiz bir plan yapın. Daha çözüm odaklı düşünün. Ne kendinize acıyın ne de başkalarını suçlayın. Anneme gidemem o gelemez eşime söyleyemem vs.. Bunlarla bir çözüm bulamazsınız. Eşinizle paylaşın bunları. "Zor bir hamilelik geçiriyorum ve başa çıkamıyorum ne yapmamız lazım?" diyerek konuya girin."

Evinize yemek söyleyin o zaman. Dışarıdan öğlen yemeği yemekle de batmaz kimse.
Dediğim gibi evinize gidin. Size bakmak istemiyorlar mecbur da değiller.

eşimle konuştum ya annem gelicek ya bir yardımcı olucak. Anlayışlı davrandı o da konuşmamı bekliyormuş gibi. :) ah ah erkekler her şeyin farkında ama konu aileleri olunca sus pus :) herkese teşekkürler.

Evinize yemek söyleyin o zaman. Dışarıdan öğlen yemeği yemekle de batmaz kimse.
Dediğim gibi evinize gidin. Size bakmak istemiyorlar mecbur da değiller.
İnsanız bir gün onlarda mecbur kalabilir ama onlar gibi olamam ya.. Ama unutmamda

Kendi evinize gidin ve bir yardımcı tutun yemek bile yiyemiyorsanız yatak dışında. Veya anneniz gelsin sizde kalsın. Öz anneniz uzaktan bakarken elalemin vicdanını sorgulamak yersiz. Annenize düşer size bakmak kayınvalideden önce.

Kendi evinize gidin ve bir yardımcı tutun yemek bile yiyemiyorsanız yatak dışında. Veya anneniz gelsin sizde kalsın. Öz anneniz uzaktan bakarken elalemin vicdanını sorgulamak yersiz. Annenize düşer size bakmak kayınvalideden önce.
Daha çocuk doğmadan hesaplar yapılır ama kaynanam eşime sizin ev küçük çocuk bizde kalsın demiş o kadar iyi niyetli sahip çıkıyor :) ama bu durumda küçük bir yardım etmek zor geliyor. Lafa gelince bizim biz daha yakınız biz biz. Neyse anlat anlat bitmez allah herkese kendi gibi insanlar çıkarsın.

Geç evine anneni cagir. Bu sekilde daha cok strese girersin.

İyi de çocuğu yaparken kvdene görüşmemeye görümcene mi sordun. Memnun değilsen ya annene git ya o gelsin ya da yardımcı tut madem. Sen böyle sinir olursan bebeğe sıkıntı yaratabilir

Anneniz nasıl bu durumda yanınızda olmuyor?

Ne kadar uzak olursa olsun, eğer çok özel bir sebebi yoksa insan böyle bir zamanda evladını
kv eline bırakmamalı..

Ya da siz gidin annenizin yanında kalın.
Eşinizden bir kaç ay ayrı kalmak çok büyük bir sorun değil bana göre.

Kahveyokmuya cevaben. Ne kadar da kin varmis icinizde kusmaniz bitti sanirim o halde ben de benim gorduklerimden bahsedeyim. Yengem hep dusuk yapardi doktorlarda yatak resti verdiler. Onun da kanamalari filan olurdu. Ne yani simdi Bu kadin kaynanasina yuk olmasin diye cocuk sahibi olmasin mi. Vicdaniniz nerde sizin? Belki de kimse sizi umursamadigi icin kalbiniz katilasmis yada kalbiniz zaten katiydi bu yuzden kimse sizi unursamamis. Konu sahibine gelince soyle kocana evinde kal oglen yemegini de soguk sandwich yapsin icecegini de yanina koysun oyle isine gitsin.

Zor bir durum Allah yardımcın olsun onların içlerinede merhamet versin bence onlarla konuş kimi insan kendisine söylenmeden bişey yapmıyor

Bir zaman beni idare edin de ayaklanınca size yük olmam de

Ben bu tip kv görümce konuların da hep eşi suçlu ve vicdansız buluyorum.
Çünkü bile bile size bu stresi yaşatan onlara muhtaç hale getiren kişi eşiniz.
Benim ailem de hata yapar ve pat diye söylerim yüzlerine böyle yapmayın diye eşimin yanında hem de.
Bi insan vicdanliysa objektif olabilir sadece.

Geçmiş olsun umarım düzelir. Siz üzerinize alınmayın fakat genelde Türkiyede hamile kadınların tüm çevrelerine sorumluluk yüklemesi benim çok dikkatimi çekiyor. Hamilelik sürecini çocuğun bakımını vs bir çift kendine yetecek şekilde hamilelikten önce planlamalı bence. Çünkü hamile kalmak çok kişisel bir karar ve erkekle kadını ilgilendiren birşey. Eğer kendi temel ihtiyaçlarınızı karşılayamayacak kadar ağır bir hamilelik süreci geçiriyorsanız da zaten doktor söyler ve bir yardımcı şarttır. Çünkü hamilelik hastalık değildir.
Bazi hamilelikler riskli oluyor.suyunu dahi alma sana getirsinler demisti drum bana.kendi istedigi durum degil yani.zaten surekli yatmak ve baskasina muhtac olmak igrenc bisey kim ister ki

Sidelya eşinle konusmana ve seni anlayışla karşılamasına çok sevindim..Ben inaniyorumki kanamanda olsa bu sefer bu yavru doğacak inş.Diğer gebeliklerini çok küçükken kaybetmissin.annenle de konustunmu gelicekmi ne diyor cnm? Birde bu kanamalar için Dr.lar ne söylüyorlar.rahim ağzı yetmezliği filan değil dimi? Merak ettim neden kanamalar oluyormuş ?;

Back
X