• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl çatır çatır hakkınızı savunuyorsunuz?

Merhaba güçlü hanımlar. Bazen burada yorumlarda ya da paylaşımlarda bazı kadınların yazdıklarını okuyorum. Hayran kalıyorum. Çatır çatır laflarını söylemişler, haklarını savunmuşlar. Ben haklı olsam bile kendimi ifade edemiyorum. Hakkımı savunamıyorum. Konuşurken ağlayasım geliyor. Dolayısıyla insanlar beni dikkate almıyor pek. Sorum şu nasıl böyle güçlü olabiliyorsunuz? Bana biri biraz sesini yükseltse yıkılıyorum sanki. Öneride bulunursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi geceler.
bnde öyleyim malesef neden böyle oluyor bilmiyor um

bnde öyleyim malesef neden böyle oluyor bilmiyor um
Hakkımı savunursam Acaba karşımdaki incinirmi yada karakterim düşermi şuna bi ağzının payını versem üzülürmü diye düşünüyorsunuzdur muhtemelen ama hayat şartları pasif olunca çabucak harcarlar insanı.

Normalde ortamlarda ve toplumda kedi gibi uysalımdır ama hakkıma tecavüz edenin vay haline. Geçen gün hocama bi hattini bildirdimki direk çatır çatır ses attım. Sonra baktım hoca beni alttan alıyor :KK70:
Haklıysam pısırık olamıyorum kim olursa olsun hakedene hakkını vermek lazım
Bence kendinize de haddini* ve direkt* şeklinde yazılması gerektiğini bildirin.

Merhaba güçlü hanımlar. Bazen burada yorumlarda ya da paylaşımlarda bazı kadınların yazdıklarını okuyorum. Hayran kalıyorum. Çatır çatır laflarını söylemişler, haklarını savunmuşlar. Ben haklı olsam bile kendimi ifade edemiyorum. Hakkımı savunamıyorum. Konuşurken ağlayasım geliyor. Dolayısıyla insanlar beni dikkate almıyor pek. Sorum şu nasıl böyle güçlü olabiliyorsunuz? Bana biri biraz sesini yükseltse yıkılıyorum sanki. Öneride bulunursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi geceler.
Ben de senin gibiydim. Gece yarilarina kadar kafama takar ağlardim. Hemen kirilirdim ve karşimdaki de hep beni oyle mizmiz sanardi. Vir gun kendime dedimki durrr!!! O siralar kişisel gelişim, ozguvenle ilgili o kadar konuşmalar dinlemişdimki sayisini unuttum. Ve karşima hedefler koydum. Hatirliyorum ilk hedefim istemediyim birseyi başkasi için kabul etmiycekdim. Istemiyorsam istemiyorumdur. Ve ben hayir demeyi oğrendim. Zamanla aşdim. Şimdi ailem disindakilar sadece sinek viziltisi gibi. Mesela birşeyde rezil olmuşdum. Yalniş birşey soylemişdim. Yani kendimi gulunc duruma salmişdim) eski ben olsam uykularim haram olurdu. Ama şimdi aklima gelinde dedimki kendi kendime amaaaaaann hataysa hata. Yaptim geri de alamiyorum. Bir daha tekrarlamiycam. Demekki hizli konuşunca yalniş yapma ihtimalim de artiyor. Konuşmalarimi dizginledim. Ha bu arada hitabet dersleri de dinlemişdim. Çok çok etkili. Şimdi mesajlarda belli olmuyor. Rahat yazmaya çalisiyorum ama bir ciddi ortamda resmen ortami ses tonumla idare ede biliyorum.

Hakkımı savunursam Acaba karşımdaki incinirmi yada karakterim düşermi şuna bi ağzının payını versem üzülürmü diye düşünüyorsunuzdur muhtemelen ama hayat şartları pasif olunca çabucak harcarlar insanı.
kesinlikle ya bağıracaksin çirkef olacaksın yada ağlayarak kendini savunucan hakli çıkcan bn ikincisini yapıyorum

Hakkimi savunmaya gelince. Ilk once kendime değer veriyorum. Asla kendimi kullandirtmadim. Insan sarrafiyim ben aslinda. Birinin bana karşi soğukluğunu hissetsem artik rahatsiz etmem kimseyi. Kendime saygisizligi, hakareti, siddeti ailem olsa kabul etmem. Yalniş davranişlari sezdiyim anda iletişimi azaltirim. Haksizlik edildiğini algiladiğim anda nasil duzelte bilirim diye dusunurum ve asla kendimi savunmakdan çekinmem. Çunki hür insanlariz. Kimse lafiyla bile bizim hurriyetimizi elimizden alamaz

Baktım ki susmak care degil catır catır hak savunmakta care olmayabiliyor bazen ama dedim icimde kalıp gaz olacagina dısıma cıksın söz olsun :KK53:

Bence kendinize de haddini* ve direkt* şeklinde yazılması gerektiğini bildirin.
Bunamı takıldınız gerçekten?

çok hızlı yazdığım için imla kurallarına dikkat etmiyorum
Takıntılımısınız anlamadım
Konunun en başından bütün yorumları inceleyip noktasına virgülüne yazım hatasına bir bakın herkesi tek tek uyarın olurmu.

Buradan istediğiniz kadar size tavsiye verilsin, eğer kişilik yapınızda yoksa zor. Birde somutlaştırırsanız daha iyi olur. Örneğin hangi konuda hakkınızı savunamadığınızı düşünüyorsunuz? Klişe bir örnek: Herhangi bir sırada biri sizin önünüze geçti, "sıra benim" diyemiyor musunuz? Yoksa hazırcevap olmadığınız için, tartışma ortamlarında kendinizi savunamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Bazıları pratik zekalı, lafını sakınmayan kişilerdir. Öteden beri size susmanız gerektiği, alttan almanız gerektiği, başkalarını ön planda tutmanız öğretildi ise bunu kırmak zaman alacak. "Atılganlık" konusunu araştırın isterseniz. Atılganlık ile ilgili kitaplar da var.

Mecbur yapıyoruz yoksa çiğ çiğ yiyorlar valla. 😬 Yoksa pamuk gibiyiz maşallah.
🤣🤣🤣
Asabi ve çenesine hakim olamayan biri olsam da kafamı su dolu kovaya sokup sakinleşmek ve kırmamak için elimden geleni yaparım ama bu çabamı fark etmeyip ısrarla üzerime gelir kuyruğuma basarlarsa içimdeki ilk çağ insanı taarruza geçiyor, hanımefendi çizgimi bozup saçlara dalmam ama dilim ağır😞

Sahsen bir problemimden dolayi hep pisiriktim
Ne zaman konusacagimi bilmez ustune ustlukte cok konusurdum arkadaslarim bikardi herseyden haberim olurdu
Uni de oda arkadasim vardi kiz cooook Ozguvenli farkliydi bana onerilerde bulundu dikkate aldim
Kendimi begenmeye basladim cok konusmam da azaldi insanlarin bana saygi duymasi gerektigini ogrendim
Sonralari daha cok dusunmeye biri herhangi bir konuda ne derse ne demem gerektigini oncesinde dusundum
Plan yaptim bir nevi
Pratik yaptim ve oldu
Ha bu arada zaten hazir cevap biriydim kelimelerim yanlis oluyordu sadece
Ama simdi gerekeni anlatiyorum
Vaktinde annem hep susturmaya calistigi icin boyle oldum bence cok konustum yine de susmadim

🤣🤣🤣
Asabi ve çenesine hakim olamayan biri olsam da kafamı su dolu kovaya sokup sakinleşmek ve kırmamak için elimden geleni yaparım ama bu çabamı fark etmeyip ısrarla üzerime gelir kuyruğuma basarlarsa içimdeki ilk çağ insanı taarruza geçiyor, hanımefendi çizgimi bozup saçlara dalmam ama dilim ağır😞
Hanımefendi değilim , dilim de ağır ama çok memnunum kendimden. 😂 Düzgünleri tenzih ederim ama insanlarımız bazen çok anlayışsız oluyor. Ama en azından öfkelenince kızım sen insansın , insan taklidi yap bak diyerek frenliyorum kendimi. 😬

Çokmu duygusalsınız acaba? Bende teknik olarak biliyorum ama pratikte malesef yapamıyorum. İnsanlara çok değer veriyoruz, fazla anlam yüklüyoruz ve karşımızdaki kişiden çok şey bekliyoruz. Beklentiyi düşürdükçe kırılmada azalıyor aslında. Ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk bunu yapabildiğiniz sürece yani kendinize değer verdiğiniz sürece insanların size haksızlık yapma, sesini yükseltme gibi hadsizce davranışlarıda azalıyor. Mütavazi oldukça tepenize çıkıyorlar ve herşeyi söyleyip, yapmayı kendilerinde hak zannnediyorlar
Aynen öyle. Çok haklısınız. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Çocukken çok mu baskılandınız?

Buradan istediğiniz kadar size tavsiye verilsin, eğer kişilik yapınızda yoksa zor. Birde somutlaştırırsanız daha iyi olur. Örneğin hangi konuda hakkınızı savunamadığınızı düşünüyorsunuz? Klişe bir örnek: Herhangi bir sırada biri sizin önünüze geçti, "sıra benim" diyemiyor musunuz? Yoksa hazırcevap olmadığınız için, tartışma ortamlarında kendinizi savunamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Bazıları pratik zekalı, lafını sakınmayan kişilerdir. Öteden beri size susmanız gerektiği, alttan almanız gerektiği, başkalarını ön planda tutmanız öğretildi ise bunu kırmak zaman alacak. "Atılganlık" konusunu araştırın isterseniz. Atılganlık ile ilgili kitaplar da var.
Susmak sanki benim görevimmiş gibi hissediyorum ama dün fark ettim ben artık boğuluyorum susarken, sessiz sessiz ağlarken boğuluyorum. 😔

Back
X