- 13 Aralık 2018
- 90
- 7
- 1
- 27
- Konu Sahibi Tiiredgirll
-
Ya ne guzel yazmissiniz. Gazeteyi yapacagim is yerine goturemem ama is cikisi evde bakabilirim, cok tesekkur ederim :)Başka bir başlıkta da yazmıştım, kopyala yapıştır yaptım kendimden. Bunları yapın. Üç ay sonra her şeyi bileceksiniz bir anda. :)
Genel kültürü gelişmiş biriyimdir, herkes de söyler. Size çocukluktan beri yaptığım şeyi anlatayım, bunu yapın. Her gün bir gazete alın. Elinizde bir kalem de bulunsun. Gazeteyi ve eklerini tamamen her yerini okuyun. Resimleri sıkılmadan teker teker inceleyin. İnsanların yüzüne bakın. Kalem ile de aklınıza takılan kelimelerin, kavramların üzerine soru işareti koyun. Okumayı bitirdikten sonra soru işaretleri koyduğunuz tüm kelimelere bakın internetten. Spor, magazin haberlerini hepsini okuyun, hiçbirini atlamayın.
Televizyonda film veya dizi hiç fark etmez izlediğiniz zaman hemen o filmi veya diziyi aratın. Mesela Brad pitt'in bir filmi var Tv'de. İzlediniz. O filmin hikâyesini bir de ekşi sözlükte falan okuyun. Yorumları teker teker düşünün. Diğer oyunculara da bakın, yönetmenine bakın. Başka hangi filmlerde oynamışlar diye bakın. Filmlerdeki müzikleri dinleyin. Yabancı müzik çalan radyo dinleyin. Bunu her zaman yapın.
YouTube'dan basit komik bir video izlediniz diyelim. Tüm yorumları okuyun. Bu şekilde çok şey de keşfettim, zaten çoğu da komik oluyor, eğlenmiş de olursunuz.
Anadolu ajansı, TRT arşiv gibi kanallara abone olabilirsiniz. TRT belgeseli izleyebilirsiniz. Gece 22.00de başlayan gündem değerlendirmelerini takip edebilirsiniz.
İlk başta dünya ve Türk klasiklerini okuyun. Bilmediğiniz bir kelime, ülke ismi, bir kavram duyduğunuz zaman hemen telefondan aratın bu nedir diye. Magazin izleyin. TRT spor izleyin. Bir takım tutup onu takip etmeye çalışın. İddia falan bile oynayabilirsiniz, bu şekilde hangi şehir hangi ülkenin takimi diye aklınızda tutabilirsiniz.
IMDb 250'den izlenilecek filmlere bakın. Başlayın izlemeye, dediğim araştırma yollarını hep yapın. Sinema-tv falan abone olabilirsiniz. Ben buradan çok güzel filmler izledim.
Yemekteyiz izleyin, o ses izleyin, her şeyi izleyin
Ama araştırın. Mesela bir şarkı var o ses'te. Kimin şarkısı bu, kimler söylemiş başka diye araştırın. Kim milyoner ister izleyip ailenizle yarışma yapın.
Yerli dizi de izleyebilirsiniz. Düzenli takip edin ettiğim bir dizi yoktur. Ama her dizinin konusunu, hangi dizide kim oynuyor hepsini bilirim. Yöntemi söylüyorum, her dizinin ilk bölümünü izlemeye çalışın.YouTube'dan kısa videolar şeklinde de izleyebilirsiniz. Sonra dizide kimler oynuyor diye Google araması yapın. Sonraki bölüm takibini fragman izleyerek yapın. Bu oyuncular başka nerede oynadı, bunlar nereli, kimle sevgili hepsine bakın. Çizgi roman ve karikatür okuyun, umut sarikaya ve yiğit özgür'u şiddetle tavsiye ediyorum.
Bu taktiklerin hepsi çalışıyor. Bu şekilde Recep İvedik izlerken bile bir şeyler bulabilirsiniz. Mesela Recep İvedik 4'te acun Ilıcalı yerine konumlandirdigi karakter irfan dino isimli bir karakterdi ama Recep İvedik infantino diyordu, infantino da UEFA başkanı, ondan önce de elemelerde takımları belirlemede sorumluydu. Bu küçük bir örnek mesela.
Arkadaşlarım düşük gizli ket vurma'dan muzdarip olduğumu düşünüyorlar genelde. İlk olarak mesela bu kavram nedir diye araştırma yapabilirsiniz. :) Üniversitedeki bir hocam benden korkmuştu, her şeyi nasıl biliyorsun senin yaşın tutuyor mu demişti. Bir zaman sonra bu bir maceraya dönüşecek. Kolay gelsin
Ekonomi bilgim de sifirdir mesela :) hani en temel duzey seyleri bile bilmiyorum ve bu durum cok sinirimi bozuyorılk iş kıtap okumak her alanda okuyun tek bır alanda sınırlı kalmayın
bır haftada ıkı kıtap bıtıyor bırı dunya klasıklerınden olsa dıgerı bılım kurgu , bırı en cok satanlardan olsa digeri gelişim kıtabı olur boyle boyle bır ondan bır ondan derken okudukca genel bır konuya hakımlık soz konusu olur
sınemalarda da oyle tum sınemaseverlerın aılesı gıbı yakından tanıdıgı aktorler aktrisler vardır
mesala ; bruce willice, tom cruise ,nicole kidman,tom hanks ,robert downey, robert de niro,harrison ford,john trovolta ,anthony hopkings,sylvester stallone ,al pacino,daniel craig gıbı okadar cok kı en cok fılmlerıne hakım olduklarım bunlar sanırım ılk aklıma bunlar geldı
cogunlukla aksiyon ızlenır gorevımız tehlıke serısı james bond serısı termınator rambobaba fılmı bu tarz fılmlerı cogu kısı ezbere bılır mesela
kült film severler ıse genelde daha farklı daha sanatsal kısmıyla ılgılenır mevzunun cogunlukla cogu kısının sevmedıgı pek duymadıgın fazla reklamı yapılmayan ama aslında guzel olan fılmlerdır bunu da ıcıne gırınce ızleye ızleye kesfedıp ogrenıyorsun
muzık konusunda da sana gercek muzık dınlemek ıstıyorsan 70 ler 80 ler 90 lar onerırım
ben olsam 90 lardan baslar gerıye gıderdım 70 lere dogru
hatta muzık konusunda 80-90 lar muzık kutum var bas ucu sarkılarım konu acmıstım dınlemen ıcın suraya bırakıyorum
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/muzik-listem.1082650/
hergun haberlerı ve borsayı ekonomıyı takıp etmenı onerırım net elımızın altında tum haber kanallarının sıtelerı sekmelerınde olsun şöyle bır goz at derım
Cok tesekkur ederim, dediklerinizi dikkate alacagim :)Bir film izlediğinizde yönetmenini de bilin mesela.
Bir kitap okuduğunuzda sadece konusu değil baş karakterleri de ezberinizde kalsın.
Sevdiğiniz şairlerden şiirler okuyun en beğendiğiniz mısralari ezberleyin.
Günceli ele alan dergilerden birine abone olun(bütün d.nya var mesela)
Eksi sözlükte vakit gecirin biraz bazen cidden güzel başlıklar olabiliyor gündemde.
Bu liste uzar gider ancak..hepsinin ortak noktası okumak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?