Nasıl Çözerim?

Yengenc ben zorunlu demedim bakması için. Kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil. en başından yazdım bunu. Bunalmış olabilir bırakıyorum diyebilir zorunlu tutmuyorum ki zaten🤷‍♀️
ama bakıyorum bu çocuk bende deyip bu şekilde de davranamaz
Evet ama öyle ya da böyle kadına kitlenmis.
Ben kadıni zorladiniz demedim ki. Hatır için, gönül için , sevdiğini için, çocuk ortada kalmasın diye bir şekilde ihale ona kalmış. Ama bu emeginin sömürüldüğü anlamına gelmiyor ki. Birkac haftalık bir şey de değil, oldukça uzun sürecek bir şey.
Türk toplumunda herkes gereksiz yere bir ton fedakarlik yapar,sonra da bundan rahatsizlik duyar ve pasif agresif tavırlar sergiler, sonra da her iki kişi de birbirine gıcık olur ve uzun vadede kötü olur. Bu hep böyledir, bizim toplumumuzun temelinde gereksiz fedakarlık ve sonrasında gelen bir pasif agresiflik var. Neneler de 'torun yapin ben bakayım' diye ısrar ederler, bakma zamanı ona gelene kadar gün aşırı 'ozledim kuzumu' der gelirler, sonra bakmaya başlayinca sikayetlenirler. KKda her Allah'ın günü konular açılıyor, kadın kendi isteği ile ailesine tüm maaşını veriyor. Bir sure sonra ailesinin bir şeyine gıcık oluyor, pişman oluyor. Evlenen arkadasinin şehir disindaki düğününe kendi isteğinle gidiyorsun, tüm fedakarliklari yapıp borca girip en güzel hediyeyi alıyorsun, o senin düğününde gelmiyor, ya da yabancı gibi geliyor bileniyorsun,dostluğun zedeleniyor.
Bizim toplumumuzun temel yapıtaşı gereksiz fedakarlık.
Kadının da yaptığı bu.
Ve açık açık daha da yapmak istemiyor.
Gönülsüz insan böyle bakıyor işte. Sizin yapmanız gereken ya bunun naziyla ugrasmayip çocuğunuz için başka alternatif düşünmek, ya da başka alternatif yoksa verdiği emeğin aslında ne kadar büyük olduğunu görüp ona minnettarligini hissettirmeniz hatta kabul ederse para, etmezse altın vs vermeniz.
Sizin yaptığınız şekilde, sırf yeğen sevgisiyle bu şekilde oluyor.

Evet ama öyle ya da böyle kadına kitlenmis.
Ben kadıni zorladiniz demedim ki. Hatır için, gönül için , sevdiğini için, çocuk ortada kalmasın diye bir şekilde ihale ona kalmış. Ama bu emeginin sömürüldüğü anlamına gelmiyor ki. Birkac haftalık bir şey de değil, oldukça uzun sürecek bir şey.
Türk toplumunda herkes gereksiz yere bir ton fedakarlik yapar,sonra da bundan rahatsizlik duyar ve pasif agresif tavırlar sergiler, sonra da her iki kişi de birbirine gıcık olur ve uzun vadede kötü olur. Bu hep böyledir, bizim toplumumuzun temelinde gereksiz fedakarlık ve sonrasında gelen bir pasif agresiflik var. Neneler de 'torun yapin ben bakayım' diye ısrar ederler, bakma zamanı ona gelene kadar gün aşırı 'ozledim kuzumu' der gelirler, sonra bakmaya başlayinca sikayetlenirler. KKda her Allah'ın günü konular açılıyor, kadın kendi isteği ile ailesine tüm maaşını veriyor. Bir sure sonra ailesinin bir şeyine gıcık oluyor, pişman oluyor. Evlenen arkadasinin şehir disindaki düğününe kendi isteğinle gidiyorsun, tüm fedakarliklari yapıp borca girip en güzel hediyeyi alıyorsun, o senin düğününde gelmiyor, ya da yabancı gibi geliyor bilemiyorsun,dostluğun zedeleniyor.
Bizim toplumumuzun temel yapıtaşı gereksiz fedakarlık.
Kadının da yaptığı bu.
Ve açık açık daha da yapmak istemiyor.
Gönülsüz insan böyle bakıyor işte. Sizin yapmanız gereken ya bunun naziyla ugrasmayip çocuğunuz için başka alternatif düşünmek, ya da başka alternatif yoksa verdiği emeğin aslında ne kadar büyük olduğunu görüp ona minnettarligini hissettirmeniz hatta kabul ederse para, etmezse altın vs vermeniz.
Sizin yaptığınız şekilde, sırf yeğen sevgisiyle bu şekilde oluyor.

Senin anlattığın gibi bir aile yapısına sahip olmadığımız için dediklerin bizim için geçerli değil. Genel konuşuyorsun ama bu standartlarda değil
Para veriyoruz demiştim maddi olarak boş bırakmıyoruz emeğinin karşılığını alıyor.
Sürücü kursuna yazıldı abisi ödüyor ayrıca

Ayrıca halasıysa çokta büyütmemek lazım bu anlattıklarınızı. Argo konuşmamış bi şey yapmamış kadın. Moreli bozuktur her insanda olabilir. Bence sen kafanda kuruyorsun. Bi şeylere dertlenmek istemiş olmalısın😀 gerçekten bazı konuları ağzım açık okuyorum. Gerçekten buna mı takıldınız falan diye..
Niye halasıysa cocuga haksız yere kızma, trip atma hakkı mi oluyor? Öyle bir dünya yok maalesef. Sırf bu sebepten ben gorumcemle görüşmuyorum dolayısıyla eşimde kardeşiyle pek gorusmuyor. Herkes haddini bilecek hala diye anlayış gösterilemez herkesin çocuğu kendine değerli.
C Calcifer bence kv anlayisli birisiyse konuşmalisin anne böyle böyle bir durum var üzülüyoruz zaten hassas bir dönemden geçiyoruz. Anlayışlı olup güzelce bakacaksa baksın ama diğer türlü biz başımızın çaresine bakalım dersen bence hallolur gibi. Allah kolaylık versin zor durumlar 🙏

Oğluna biraz da kardeş yensin üzülüyor de 😂😂
Küçücük çocuk daha akıllıdır eminim.

Görümcem zaten çocuk akıllı. başında da dedim bak bir iki saat bakmak tamam da devamlı bakmak ağır gelebilir. O zaman eşim ben onu hallederim gönlünü hoş tutarım dedi. Çalışmadığı için de bunalıyor ama işe girmek için herhangi bir girişim de yok. Ben ona dedim bak işe gireceksen gir bu şekilde devam etmek zorunda değilsin. Evde durdukça da depresyona giriyor

yani şikayet edip durması modunuzu düşürüyor her insanın düşer bende şikayet duymaktan nefret ederim
ama bu şikayetlenmesi dışında bi sorun var mı?
çocuğa olumsuz yansıyan bi durum, çocuğu huzursuz eden bişiler vs
mesele sadece halanın abuk sabuk şikayetlenmesi ise he he deyip geçebilirsiniz birkaç ay
şimdi bakıcı tutsanız bakıcının da iyisi kötüsü var çocukla uyum sağlayıp sağlamaması var
o da risk yani
psikolojik destek alan bi insanın hep o yeniyor ben yenemiyorum demesine bi yorum yapmayacağım
bana göre yorum yapılacak bi yanı yok bu cümlenin, ruhsal durumu belli şimdilik yani
para da veriyormuşsunuz kimse zorla tutmuyor kimse zorla baktırmıyor yani

Niye halasıysa cocuga haksız yere kızma, trip atma hakkı mi oluyor? Öyle bir dünya yok maalesef. Sırf bu sebepten ben gorumcemle görüşmuyorum dolayısıyla eşimde kardeşiyle pek gorusmuyor. Herkes haddini bilecek hala diye anlayış gösterilemez herkesin çocuğu kendine değerli.
C Calcifer bence kv anlayisli birisiyse konuşmalisin anne böyle böyle bir durum var üzülüyoruz zaten hassas bir dönemden geçiyoruz. Anlayışlı olup güzelce bakacaksa baksın ama diğer türlü biz başımızın çaresine bakalım dersen bence hallolur gibi. Allah kolaylık versin zor durumlar 🙏

Onlar da benimle birlikte ağladı o zor zamanlarda. Hep beraber yaşadık süreçleri.

İlk okula başladığında zorbalığa uğradı çocuk. Hemen okul değiştirdik. Normal psikolojide değildik o süreçte kv devreye girdi biz hallederiz bu tarafı siz diğer tarafı halledin dedi Kv dediği şu benim bir kızım bir oğlum vardı şimdi 2 kızım bir oğlum bir de torunum var. Bunu sadece dili ile de söylemez hareketleriyle de gösterir. Nazar edeceğim ha :D

Söyledim. Tamam diyor sonra resetliyor kendini. Böyle her şeye cevabım varmış gibi duruyor ama gerçekten bütün çözüm yollarını denedim sonra geldim konu açtım ki kolay kolay konu açmam
İstemiyor😐 bence zorlamayın çünkü bu isteksizliği çocuğa da yansıtırsa Allah korusun sizin başınız ağrır.

Onlar da benimle birlikte ağladı o zor zamanlarda. Hep beraber yaşadık süreçleri.
İlk okula başladığında zorbalığa uğradı çocuk. Hemen okul değiştirdik. Normal psikolojide değildik o süreçte kv devreye girdi biz hallederiz bu tarafı siz diğer tarafı halledin dedi Kv dediği şu benim bir kızım bir oğlum vardı şimdi 2 kızım bir oğlum bir de torunum var. Bunu sadece dili ile de söylemez hareketleriyle de gösterir. Nazar edeceğim ha :KK70:
7 Felak,7 nas oku çabuk.

yani şikayet edip durması modunuzu düşürüyor her insanın düşer bende şikayet duymaktan nefret ederim
ama bu şikayetlenmesi dışında bi sorun var mı?
çocuğa olumsuz yansıyan bi durum, çocuğu huzursuz eden bişiler vs
mesele sadece halanın abuk sabuk şikayetlenmesi ise he he deyip geçebilirsiniz birkaç ay
şimdi bakıcı tutsanız bakıcının da iyisi kötüsü var çocukla uyum sağlayıp sağlamaması var
o da risk yani
psikolojik destek alan bi insanın hep o yeniyor ben yenemiyorum demesine bi yorum yapmayacağım
bana göre yorum yapılacak bi yanı yok bu cümlenin, ruhsal durumu belli şimdilik yani
para da veriyormuşsunuz kimse zorla tutmuyor kimse zorla baktırmıyor yani

Psikolojik destek alan oğlum. Terapiye gidiyor. Şikayet edebilir tabi ki halası. ama pijamasını yerine koymadı vs basit şeyler şikayet olmaz.

Görümcenizle nasıl konuştunuz açık açık söylediniz mi ? Nasıl anlamıyor mesela? Mırın kırın edicekse bakmasın. Bana kalırsa da yarım gün birini bulun iyi olan aranız ve iyi olan hala yeğen ilişkiside zarar görmesin🙏🏻

KV ile konuşacağım zerre. Durumu anlatacağım o bana çözüm sunsun.
Yukarıda birisi siz emekli yapsanız demiş de en doğrusu o olacak gibi. Sen ince görümcenin durumundan bahset sonra da bu teklifi sun ona. Anlattığına göre oğluna kaynanan bakarsa daha iyi olacak gibi.

Merhaba hanımlar

Oğlum bu yıl 1. sınıfa başladı. Normalde ilk başladığı okul tam gündü bu yüzden bizimle çıkıyor babasıyla geri dönüyordu. Bazı sebeplerden okulu değiştirmek zorunda kaldık ve yarım gün eğitim veren bir okula kayıt ettirdik. Bu süreçte ikimizde çalıştığı için çocuğa kim bakacak durumu oldu. Bu konu hakkında oturulup konuşulmadı ve kendiliğinden konu şu şekilde bağlandı. Halası (30 yaş) haftada üç gün öğlene kadar bakıp okula bırakacak şeklinde. Kayınvalidem çalışıyor emeklisine bir kaç ayı kaldı. Kızı çalışmadığı için sen idare et ben zaten ayrılacağım demiş. Bu süreçte ikisinden de benim çocuğa bakma talebim olmadı.

Oğlum tek torun ve halasına, babaannesine ve dedesine aşırı düşkün. Birbirlerini çok severler. Onlarda kaldığında vs. arayıp müdahale etmem çünkü sonuna kadar güvenirim onlara.

Şimdi soruna gelelim. Son ayda görümcem her konuşmamızda oğlumu şikayet etmeye başladı ama şikayet olacak şeyler değil. yok çorba içmedi, yok beni dinlemedi. En şaşırdığım şikayeti de oyun oynarken hep o yeniyor ve ben bundan sıkılıyorum ben de yenmek istiyorum demesi oldu.
Çocuğun yüzüne karşı ben sana küstüm sen beni kırdın vs diyor.
En son eşimn sormuş nasıl diye başlamış ona da şikayet etmeye. O da kızmış ben sana şikayet sormuyorum çocuk nasıl dedim diye.

Son zamanlarda özel hayatındaki sıkıntılardan dolayı tahammülsüz olduğunu farkediyorum ve bu çocuğa yansıyor. Oturup konuştum ama anlamakta güçlük çekiyor mevcut ruh durumundan dolayı.

Bakıcı tutalım dersek babaanne işten çıkıp bakmak ister
Halaya para veriyoruz

Şimdi ben bu durumu nasıl çözebilirim?

Bence maaşına zam ya da ek bir hediye alınabilir. Birde çocuğun 4 saat uğraşacağı bir aktivite/etkinlik kitabı gibi bir şey alın, çocuk onla uğraşsın zaman geçer.

Ben şuan 26 yaşında olsam, ailemle yaşıyorum, yeğenim olsa ve annem baksa mecbur çocuğa göz kulak olurum, masaya tabağı koyulur, gözüm üzerinde olur. Kayınvalide baksa da hala yine ilgilenecek. Ama şimdi para alıyor bunun için iyi bir şey.

Psikolojik destek alan oğlum. Terapiye gidiyor. Şikayet edebilir tabi ki halası. ama pijamasını yerine koymadı vs basit şeyler şikayet olmaz.
aa pardon ben hala psikolojik destek alıyor sandım
ama sonuç olarak hala da bu aralar kendini pek iyi hissetmiyor
peki çocuğun terapisti ile bu konuyu konuştunuz mu ya da konuşma şansınız var mıdır ?
o ne önerir acaba onun önerisine göre ilerlemek de bi seçenek olabilir
yine bi başkasının dediği gibi babaanneyi sizin emekli yapma imkanınız varsa bu da bi çözüm olabilir

oyunda hep beni yeniyor bende yenmek istiyorum diye şikayet ettiyse bence yanlış kişiye terapi aldırıyorsunuz🤦‍♀️
bilemedim yani kv ile konuşayım demişsinde size şikayet etme kesilse bile kendi içinde yine söylenip duracak görümcen ve çocuğa yansıtmaya devam edecek sadece size söylenmeyi kesecek.
oğluna söyle bari bak halan çok üzülüyormuş arada bir yenil oyunda diye zira bu mevzuda daha aklı başında olan senin oğlan gibi.

Merhaba hanımlar

Oğlum bu yıl 1. sınıfa başladı. Normalde ilk başladığı okul tam gündü bu yüzden bizimle çıkıyor babasıyla geri dönüyordu. Bazı sebeplerden okulu değiştirmek zorunda kaldık ve yarım gün eğitim veren bir okula kayıt ettirdik. Bu süreçte ikimizde çalıştığı için çocuğa kim bakacak durumu oldu. Bu konu hakkında oturulup konuşulmadı ve kendiliğinden konu şu şekilde bağlandı. Halası (30 yaş) haftada üç gün öğlene kadar bakıp okula bırakacak şeklinde. Kayınvalidem çalışıyor emeklisine bir kaç ayı kaldı. Kızı çalışmadığı için sen idare et ben zaten ayrılacağım demiş. Bu süreçte ikisinden de benim çocuğa bakma talebim olmadı.

Oğlum tek torun ve halasına, babaannesine ve dedesine aşırı düşkün. Birbirlerini çok severler. Onlarda kaldığında vs. arayıp müdahale etmem çünkü sonuna kadar güvenirim onlara.

Şimdi soruna gelelim. Son ayda görümcem her konuşmamızda oğlumu şikayet etmeye başladı ama şikayet olacak şeyler değil. yok çorba içmedi, yok beni dinlemedi. En şaşırdığım şikayeti de oyun oynarken hep o yeniyor ve ben bundan sıkılıyorum ben de yenmek istiyorum demesi oldu.
Çocuğun yüzüne karşı ben sana küstüm sen beni kırdın vs diyor.
En son eşimn sormuş nasıl diye başlamış ona da şikayet etmeye. O da kızmış ben sana şikayet sormuyorum çocuk nasıl dedim diye.

Son zamanlarda özel hayatındaki sıkıntılardan dolayı tahammülsüz olduğunu farkediyorum ve bu çocuğa yansıyor. Oturup konuştum ama anlamakta güçlük çekiyor mevcut ruh durumundan dolayı.

Bakıcı tutalım dersek babaanne işten çıkıp bakmak ister
Halaya para veriyoruz

Şimdi ben bu durumu nasıl çözebilirim?
İnsanın işe giderken gözünün arkada kalmaması çok güzel fakat sıkıntı çıkıyorsa en azından Babaanne emekli olana kadar yarım gün bakıcı olabilir .

Son düzenleme:
Back
X