nasil cozulur bu durum?

haziran26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
924
455
133
Kayseri
Esimle severek evlendik dugunumuze kadar hersey cok guzeldi .uzulmeme asla dayanamazdi.hatta seni kim uzerse karsisinda beni bulur derdi.isteme dugun sagolsun aileler epey tadimizi kacirdilar.ozellikle esimin ailesi.esimin beni sevdigini biliyorum ama bazi konularda anlamiyr.tabii merkezde aile catismasi.ben kuselim darilalim demiyorum ama anliyorum seni demek cok mu zor.sihirli kelime anliyorum farkindayim dese hic sorun olmayacak.ama tam tersibeni hic anlamiyor.bu boyle gitmez ama ayrilmayi dusunuyorum boyle anlarda..cok kirici ve kava oluyir.bebegim de var ama beni anlamayan biriyle daha ne kadar ayni yolu yuruyebilirim.pisman opmaktan da korkuyorum..cunku ask hala var ..(

Eşinizle tam olarak sorununuz nedir,yani ailesine karşı bir olay oldugunda siz haklıyken sizi savunmuyormu ailesine karşı bundan mı şikayetçisiniz.

bir nevi kendımı gördüm okurken...bende hep tartısmalarda kendı kndıme düşünürm ayrılmayı barısıncada pişmn olurum evlılıkte ıyı olmak ısıyosan gormıceksın duymucaksn bazen anlamasan bıle bazı seylerı anlar gıbı yapacan sende alttan al bence mbırde sen at bakalım ılk adımı belkı oda senden beklıyodur

Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Eşinle beklentilerini konuştun yine de hallolmadı mı ki direkt boşanma düşüncesindesin?
Eşin seni seviyor ancak bazı şeyleri düşünemiyor olabilir..
Anlaşmazlıklardan pek bahsetmemişsin ama kavga esnasında şiddet olmuyorsa hallolmayacak bir şey yoktur kanısındayım, üstelik bebeğin de var..
Karşındaki insana öncelikle şans vermelisin, evlilik kolay oluşturulabilen bir müessese değil malum..
Yaşadığınız sıkıntılar zamanla geçecektir diye umuyorum.. Bazı noktalarda beklentileri erkeğe söylemek gerekiyor maalesef..
`O anlasın` diye bekliyoruz ama anlayamayabiliyorlar ne yazık ki.. Keşke düşünebilseler ancak çoğu zaman düşünemiyorlar..
Burada da yoluna sokmak adına ya beklentiyi düşük tutmalı ya da beklediğimiz şeyi ifade etmiş olmalıyız..

canım anladığım kadarıyla evliliğin daha çok yeni ilk başlarda bu tarz sorunlar oluyor fazla kafana takmadığın zaman sorunlar kendiliğinden çözülüyor yoksa öbür türlü
sürekli çatışma yaşanır,ayrılık düşüncesinide lütfen kafandan at herşey gönlünce olsun..

canım ne tarz konularda sorun yaşıyorsunuz, ve nasıl anlayışlar bekliyorsun.

Eşinizle tam olarak sorununuz nedir,yani ailesine karşı bir olay oldugunda siz haklıyken sizi savunmuyormu ailesine karşı bundan mı şikayetçisiniz.

Ailesi resmen beni ayiriyor ve davranislari cok ayirici oluyor.bunlar cok belli durumlar ben bunlari kirginlikla paylasinca da olanlar oluyor o derece ki dun gece uyumadim sinirden.ben ona demiyorum ki kuselim kizalim gitmeyrlim.haklisin hayatim farkindayim dese.anliyorum dese sorun olmayacak.en azindan esim farkinda ve yanimda dunya yansa bana ne diyecegim ama maalesef herzaman karsimda..bu beni iki kat daha kiriyor daha cok incitiyor..bilemiyorum. ben iyi degilim(
Esim de beni anlamassa ben ne yapayim..cok agirima gitmeye basladi bu durum

evlilik kolay oluşmuyor diye diye adamların yaptığı her türlü terbiyesizliğe primmi vermek lazım niye hep erkek kaynaklı sorunlarla uğraşmak zorundayız onların ailelerine uymak zorundamıyız gerekirse boşanılmalı.

eşine ailesiyle iglili neler diyorsunda bunlar oluyor peki ?
yani nasıl bir şikayet hangi uslubu kullanıyorsun ?
bunları merak ettiğim ve detay bilmek istediğim için soruyorum

haziran26 ailesi elbette seni ayıracak çünkü onların gözünde sen el kızısın gelinsin kölesin bu zihniyetteki ailelerde kadına değer verilmez çünkü onlar da değer görmemiştir bu ülkemizeki gelin zihniyeti bitmediği sürece senin gibi çok kadın sıkıntı çekecek.

Konustum tabi ki soyledim de sadece anlamani bekliyorum kendini benim yerime koymasini kizgin degil kirgin oldugumu soyledim.o beni anlamadikca kirginlik kizginliga ve ofkeye donustu tabii ..boyle devam edemeyiz dedim cok komik gibi gelebilir ama cok yipratici inanin...nasil cozecegiz bilmiyorum..bir dr sen konusmaya baslayinca tamam anliyorum deerimsen hemen susacak misin dedi dalga gecer gibi...zane

aranızdaki sorunu detaylı anlatmadığın için uslubu falan tam olarak bilememekle beraber anlattığın kadarıyla şunu yazayım

oğlullar annelerine laf söylenmesinden son derece rahatsız olurlarrrrrrrrr ailesine laf söylemeyeceksin, çünkü erkekler mağdur kişi sever sen annesine laf söyleyince zaten sevdiği annesi birde gözünde mağdur oluyor oda onu koruma içgüdüsüyle hareket ediyor

benimde kocamın buna benzer özellikleri var ben çareyi ailesi hakkında konuşmayarak buldum

evliliğin ilk zamanlarına kim cicim ayları demişse çok yanlış demiş.sanırım eşiniz bu şekilde davrandığında size değer vermediğini düşünüyorsunuz.bu düşünce herşeyi iyice çıkmaza sokar.siz kendi değerinizi kendiniz belirleyin.eşim ya da ailesi bana değer versinler de mutlu olayım diye düşünürseniz malesef daha çok beklersiniz.tecrübeyle sabittir inanın bana

Kirgin konusuyorum suclayici ya da tartismaci degil.hani gonul koyarsin ya..
diger gelinleri el ustunde ama bu bana ozgu.bizde beli agriyordu bebegim dogdugu siralar zor durdu.ote yandan yagmur camur demeden diger torununa bakmaya gidiyor.bana hastayim diyor evi supuremedim kac gundur.ben yapiyorum yaparim da esimin annesi nihayetinde hamileyken bile ben yaptim esimle.diger gelinin cocuguna bakar evini temizler yemegini yapar vs bizde hergun hastaydi nedense ...ona yapiyor ama

Su an kizginim ama esime boyle ifade etmedim tabii ki..sadece farkindayim dese yetecekti neyse herkese tesekkur ederim..kendi basima cozemeyecegim belli...

bak şöyle bişi deneyebilirsin eşini tanımıyorum tabi böyle bişide tepkisi ne olur bilemem ama aklına yatarsa dene
eşine konuşma anında hatta senin duygusal olduğun bir anda birazda üzüldüğün belkide ağladığın bir anda,
sen benim eşimsin ve en yakınımsın ben derdimi kime yanayım kiminle paylaşayım, insanın sonuçta paylaşmassak olmaz, ben seninle iyi kötü ne varsa hepsini paylaşmak üzre evledim gidip senle paylaşmam gerken üzüntülerimi komşularamı anlatayım annememi anlatayım elemi anlatayım tabiki sana anlatacağım senden destek bekleyeceğim
deyin bakalım sonuç ne olacak

Evet ben de oyle dusundum ama kizgin oldugum icin biraz tehditvari madem sen beni anlamiuorsun babama ve anneme anlatayim onlar anlar beni diyerekten cunku babacigim hic kiyamaz bana tum babalar gibi tabii..ama hos olmazdi tekrar tartismaya neden olurdu.babam duysa zaten iyice buyur.benim amacim olay buyutmek degil anlasilmak yalniz olmadigimi en onemlisi esim tarafindan onemsendigimi deger verildigimi hissetmek.zor mu gonul almak tartismak daha mi kolay anlamiyorum..hala cokk uzgun ve kizginim..
soylediginiz aklima yatti tesekkur ederim arkadasim insallah cozumu olur..cunku bu kizginlikla kafaya koydum beni anlamayan bir adamla asigim diye bir omur uzulerek yipranarak mutsuz geciremem(

bende eşimle benzer bir konuşma yapmıştım bir kez görümcem içindi o o günden beri görümcemle ilgili laflarımda eski tepkiyi vermiyor açıkcası, annesi hala bir numaramız fakat neyseki sorun yaşamıyorum

ayrıca bence asıl sorun anlamaya çalışmamak yoksa hangimiz birbirimizi tam anlayabiliyoruz, ama eşin biraz çabalasa seni anlamaya gayret bile etse sanırım sorunlarınız büyük ölçüde çözülecek

yipranmak ve üzülmek istemiyorsan kayınvaliden görümcen eltin kim varsa hepsiyle bir mesafe koy ve o mesafeyi koru; seni çok sevmelerini el üstünde tutmalarını bekleme, gereken saygıyı göster onlar sana saygısızlık yapıyorsa açıkça uyar ama bende onların kızıyım beni de sevsinler hep övsünler diye bekleme, eşimin teyzesi beni her gördüğünde laf sokar dururdu birde daha önceden tanımaz etmez onada asla saygısızlığım olmadığı halde ne laflar etti hep içimden sövdüm, eşime de söyledim oda sövdü tabi yüzüne değil düşüncesiz insanlar işte, şimdi bayramda dahi aramıyorum eşime de diyorum ara sen bana ne bakıyorsun ben çekemiyorum çenesini ama teyzen diyorum, ya ben de çekemem şimdi diyor eşim, biz çok huzurluyuz şimdi onlar üzülüyorlar neden kimse bizi aramıyor fln diye kimse için kendini üzme canım kocana da anlatıp kocanın da canını sıkma annesi de olsa bacısı da olsa sen hepsiyle can ciğer kuzu sarması olmak zorunda değilsin bence

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…