Nasıl daha ağır olabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski bir yöneticim bana açık açık söylemişti, “bir erkek senle konuşunca şöyle düşünür. ‘Sanki çıkma teklif etsem hemen kabul edecek gibi’ ama aslında öyle biri değilsin” demişti. Açık açık hafif kadın iması işte, rahatsız edici ...

Eski yöneticinin ne dediğini niçin umursuyorsunuz ki? Sözleri sizin için çok kıymetli, bilgi dolu ve doğru biri midir?
Niye incelemiş ki sizi bu kadar? Bi de gevrek gevrek gelip böyle dedi kırdığı pottan habersiz? :D
Ağız yoklamış gibi de sanki.

Takmayın cidden; böylece çevrenizdeki cıvık erkekleri de ayıklamış olursunuz hem.

Dedim ya hafiflik apayrı bir olay. Yanlış anlaşılacağınızı düşüneceğiniz ortamlarda bir miktar kendini çekme olabilir. Belki iltifatları azaltma ya da kardeş gibi ortadan kadın erkek ilişkisini sıfırlayacak laflar kullanma.
Ha erkeklerin ne düşündüğüne gelince her koşulda onlar canları ne isterse onu düşünürler. gülerim göz ederler, ağlarım söz ederler olayı. Canımız çıktı erkekler yanlış düşünmesin diye dikkat ede ede yaşamaktan.
Kesinlikle son cümlen bana da illallah dedirtti. Somurtunca suratsız gülünce hafif oluyoduk di mi bu ülkede..

Kaç yaşındasın bence zamanla düzelir bişey bu aslında eşin sana adamına göre muamele yap diyor bence ben herkese aynı şekilde davramamam hele hoşuma gitmediyse yüzüne bile bakmam yapım böyle eşin az fazla kıskanıyor seni bence yanında bir erkeğe iltifat edilmesi hoşuna gideRmi hiç erkeklerin

Üni.de sevgili olduğum (Bir hafta içinde ayrıldığım) çocuk "Bakışından korkardım" demişti sevgili olunca.
Bir başka erkek arkadaşım "Yürürken yeri dövüyorsun sanki" demişti.
Normal birkaç erkek arkadaşımdan da "İnsan sana yaklaşmaya korkar" demişti şakayla karışık. :/

Çok kötü hissetmiştim "Ya ben neyim böyle?" diye, değişmeye çalıştım. Değiştim mi? Sanırım hayır. İşte selam verirken gülümsemeye çalışıyorum elimden geldiğince ama yapı ya, samimi olana kadar buz gibi bir havam olduğu söyleniyor genelde.
Bunlar huy, sizinki de huy. Değişmeyecek, değişmesin de. Sıcak insan olmak güzel bir şey.
Işte aynı ben bende buzluk:KK53:Tanıyana kadar nefret edilen kadın.
Bence siz direkt olarak bir sorun yaşamadan böyle bir karara varmayın.
Ben çok seviyorum cana yakın güler yüzlü insanları.
Ben nemrutumda :KK51::KK70:

Asil yoneticin bir kadin goz kontagi kurup, gunaydin, merhaba, iyi aksam dediginde " aa bana ilgi duyuyor" diye dusunen erkeklerden bence.

Katılıyorum ağzınıza sağlık.
Eski yöneticinin ne dediğini niçin umursuyorsunuz ki? Sözleri sizin için çok kıymetli, bilgi dolu ve doğru biri midir?
Niye incelemiş ki sizi bu kadar? .
Hayır kesinlikle ilk sorunuza cevaben. 5 sene önceydi. İlk iş ayarlarken facebook üzerinden konuşmuştuk, sonra mülakata gidince akşam msj yazmıştı sen fotoğraflarda daha çocuksu duruyosun ama öyle değilsin maşallah filan. Şu an hatırladım bu olayı, kendi karaktersizliğini görmüş oldum yöneticimin, geri dönüp bakınca.

Kaç yaşındasın bence zamanla düzelir bişey bu aslında eşin sana adamına göre muamele yap diyor bence ben herkese aynı şekilde davramamam hele hoşuma gitmediyse yüzüne bile bakmam yapım böyle eşin az fazla kıskanıyor seni bence yanında bir erkeğe iltifat edilmesi hoşuna gideRmi hiç erkeklerin
İnan o müşteri temsilcisine erkek gözü ile bakmadım benim bakış açımdan o 20 yaşında kardeşimle yaşıt bir çocuk. Ama eşim yanlış düşündüğümü söyledi. Ben 25’im.

Disardan bakinca sert gozukurum ama konusunca pamuk gibiyimdir cogu zaman..evet yanlis anlasiliyosun bazen yanlis birsey soylemesende.. cunku bu tavrimizi yanlis degerlendirenler olabiliyor. Ben degistiremedim kendimi.. sen degistirirsen tuyo isterim

İnan o müşteri temsilcisine erkek gözü ile bakmadım benim bakış açımdan o 20 yaşında kardeşimle yaşıt bir çocuk. Ama eşim yanlış düşündüğümü söyledi. Ben 25’im.
İşte eşine göre problem sen her erkeği kardeş gibi görüyorsun ama her erkek seni o gözle gormeyecegi içindir

Disardan bakinca sert gozukurum ama konusunca pamuk gibiyimdir cogu zaman..evet yanlis anlasiliyosun bazen yanlis birsey soylemesende.. cunku bu tavrimizi yanlis degerlendirenler olabiliyor
Bu durum canınızın ciddi sıkılmasına yol açtı mı hiç? Hakkınızda tatsız bir dedikodunun dönmesi gibi mesela?

Bu durum canınızın ciddi sıkılmasına yol açtı mı hiç? Hakkınızda tatsız bir dedikodunun dönmesi gibi mesela?
Yok o kdr degil sukur..ztn yanlis anlasabildigimi gordugumde irtibati keserim. Bizim erkegimize bi guler yuz gosterince yesilleniyosun saniyolar gerci.. ama kizlarimizda oyle maslesef

Kesinlikle son cümlen bana da illallah dedirtti. Somurtunca suratsız gülünce hafif oluyoduk di mi bu ülkede..

Elbette.
Gülümsersen yollu, sabit durursan havalı, surat asarsan huysuz.
Etiketten çok ne var.
Oysa erkek gülerse neşeli, sabit bir ifadeye sahipse sakin, surat asarsa ağır abidir.

Aynen öyle biliyor musun, küçüğü kardeş büyüğü abi gibi görüyorum ama daha resmi olmalıyım bu da bir gerçek.
Tanımadığın insanlardan başla o zaman önce:))) bencede biraz mesafeli olmak daima iyidir erkek gözü farklı görüyor çünkü bide o yönetici mi ne içi bozuk uzak dur hala gorusuyorsan

Şöyle söylim eşimle alışverişteydik. Müşteri temsilcisi 19-20 yaşlarında bir çocuktu. Aa dedim kravatınız çok güzelmiş. Hani yapım gereği çocuk 27-30’larda olsa öyle bir düşünceyi dile getirmem.
Ama mağazadan çıkınca eşim biraz kızdı sen böyle karşındaki erkeklere hep iltifat mı ediyosun, daha ağır olmalısın evli bir kadın olarak. Yoksa insanlar yanlış düşünebilir vs vs.

Ya dedim çocuk gibi görünce o açıdan bakamadım. Sen zaten 45 yaşında gibi her erkeği çocuk gibi görüyorsun ama karşındaki böyle düşünmeyebilir dedi.
Ne kadar haklı ne kadar haksız bilmiyorum. Bu örnek bir olay mesela.

ben de bazen canım diyorum mesela 25-30 yaşında adama, çünkü benden 5-10 yaş küçük, çocuk gibi benim gözümde :) yaşımı da hiç göstermiyorum, kadın bana yazdı diyen oluyordur belki ama, değiştirmeye çalışsam da değişemem ki...

ben de bazen canım diyorum mesela 25-30 yaşında adama, çünkü benden 5-10 yaş küçük, çocuk gibi benim gözümde :) yaşımı da hiç göstermiyorum, kadın bana yazdı diyen oluyordur belki ama, değiştirmeye çalışsam da değişemem ki...
Al işte ben de öyleyim düşününce saçma ama kadın bakış açısı erkek bakış açısı işte :) anaç ruh 2-3 yaş farkında bile çıkıyor meydana :)

Bu tamamen yapı meselesi siz sıcak bir insansınız demek ki zorlamayla olacak birşey değil aslinda. Genelde insanlar benim soğuk ve mesafeli olduğumu düşünürler. Ben herkesle samimi olamıyorum çok konuşmam konuşanı da sevmem herkese canımli cicimli konuşan insanlara da sinir olurum iş yerlerinde özellikle kadın erkek ilişkilerini iyi ayarlamak lazım konuşurken yasca küçük ya da büyük olması farketmez x bey diye hitap etmek gerekir gereksiz muhabbetlere girmemek lazım konuşurken ciddi olmak gerekir. Ben bunları özellikle yapmıyorum karakter olarak böyleyim siz de dikkat ederseniz sorununuz kalmaz sanırım.

Bu tamamen yapı meselesi siz sıcak bir insansınız demek ki zorlamayla olacak birşey değil aslinda. Genelde insanlar benim soğuk ve mesafeli olduğumu düşünürler. Ben herkesle samimi olamıyorum çok konuşmam konuşanı da sevmem herkese canımli cicimli konuşan insanlara da sinir olurum iş yerlerinde özellikle kadın erkek ilişkilerini iyi ayarlamak lazım konuşurken yasca küçük ya da büyük olması farketmez x bey diye hitap etmek gerekir gereksiz muhabbetlere girmemek lazım konuşurken ciddi olmak gerekir. Ben bunları özellikle yapmıyorum karakter olarak böyleyim siz de dikkat ederseniz sorununuz kalmaz sanırım.
İş hayatında (kadrolu uzun vadeli) yeni olduğum için, uzun yıllar burada olacağım için baştan otokontrollü olmak istiyorum. Artık ne kadar başarabilirim bilmiyorum ama nemrutlaşmadan az biraz daha mesafeli ciddi olmaya çalışacağım. Güleryüzlü ama resmi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X