Nasıl daha güçlü olunur?

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Yaşadığım bir sorun beni çok duygusal hale getirdi. Anlatırken böyle bazen ağlamaklı oluyorum. Sesim titriyor, kendimi küçük düşmüş hissediyorum.

Konu erkek mevzusu değil. Adalet arama ve bulamama daha çok.

Yasadiklarindan ders alarak
Neden benim basima geliyor kafa yapisindan uzaklasarak
Kendine acimayarak basla mesela ise
Bunlarin hepsi senin sinavin
olgunlasman gereken konu üzerinde dersler geliyor sana farkinda olmadan
Gercekten objektif bakmayi ögren herseye, aslind ahicirsey o kadar kötü degil
Yasarken anlamiyoruz ama icindeki gücü kesfetmen lazim
Herkes de var bu güc, ortaya cikarmasini ögrenmen lazim

Ağlamaklı olmanın güçsüzlükle alakası yok, duygularınızı yaşamakla alakası var ki gayet insanca. Ağlamanıza, korkmanıza, üzülmenize rağmen yine de doğru bildiğinizi yapmaya devam ediyorsanız güçlüsünüzdür. O an güçlü hissetmeseniz de böyle.

Cevabı kişiden kişiye, durumdan duruma değişecek bir soru bence.
Hazmetme süresini kısalttıkça güçleniyor insan.
Farkında olmuyor.
Bazen kendine şaşırıyor.
Ve inançlı biriyseniz Allah’a güvenmeyi samimice ve şüphe duymadan başarmak gerekiyor bence.

bu durumda adalet aramaktan vazgeçerek. çünkü dünya kesinlikle adil bir yer değil. sen adalet isteyerek gücünün yetmeyeceği bir şey bekliyorsun. o zaman zaten güçsüz hissedersin. değiştirebileceğin tek şey kendinsin. onu yapamayan güçsüzdür. onun dışındakiler bizim sorumluluğumuz değil.

Ağlamak güçsüzlük demek değil.
Duygularınızı salın bazen.
Saklamak ya da yokmuş gibi davranmak sizi daha çok üzer.
Olduğu gibi yasayın.
Hayatta bir hedefiniz varsa ve ideallerinize ulaşmak için çaba gösteriyorsanız zaten güçlüsünüz.
Onun dışında zaman zaman hepimiz ağlarız.
Ağlamak Zayıflık değil.

Hayatta kotuluk gordukce,klasik olacak lakin arkadan bivaklandikca gucleniyorsun.yani bazen iyi ki hayatim fulluk gulistanlik olmamis diyorum.cunku sorun yasadikca problem cozme becerin gelisiyor.her sey sunulmus rahat etmis insanlara bakiyorum evet benden mutlular o kesin ama benim kadar guclu degiller.
Güç mü mutluluk mu yasemjn dersen ben güć derim.

Öncelikle sorununuzun biran önce çözülmesini diliyorum ve inşallah hakkınızda hayırlısı olur
Ben ergenlik zamanımda hep güçlü bir kadın olucam diye niyet etmiştim, yani hayalim kimseye eyvallahı olmayan bir kadın olmak, güçlü olmak, annem gibi zayıf ezilen birisi olmamaktı
Ama gel gör ki, neye heveslendiğimi yaşayınca anladım, duam kabul oldu, evet güçlü oldum, ama güçlü olan insanlar hayatta hep en zor şeyleri yaşamış onları yenmiş, onlarla içli dışlı olmuş insanlardır, şunu hayal edebiliyor musunuz, ben çok güçlü olayım, ama asla canım yanmasın, asla üzülmeyeyim, asla kaybetmeyeyim, bu imkansız
O nedenle ağlamanız gerekiyorsa ağlayın,kaçmayın,o duyguyu yaşayıp bitirin, böylesi daha doğru, artık bastırmayıp, gerçekle yüzleşince sorun da ortadan kalkıyor, kendinizi olduğunuz gibi seviyorsunuz, ağlamış da üzülmüş de kaybetmiş de olsak, biz sevilmeye değeriz, sevgiyiz, değerliyiz canım unutma bunu😊

Yaşadığım bir sorun beni çok duygusal hale getirdi. Anlatırken böyle bazen ağlamaklı oluyorum. Sesim titriyor, kendimi küçük düşmüş hissediyorum.

Yaşadığını hayatının tecrübesi olarak gör herkezi koyman gereken yere koy ve yola devam et hayatın boyunca kırılacağın daha çokkk fazla durumlar olacak ne yazık ki

(Olmayan )
Adaletin terazisi ağır derler maalesef.
geç olsun güç olmasın sorun neyse küçük büyük bence hakkını aramaktan vazgeçme yıpratıcı süreçler evet.
Güçlü olcam olcam diretme kendine
Bende hep güçlü olmak için hırs yaptım çalıştım oldum da ama hayat acımasız çok güçlü olduğun bir zaman sana öyle bir tokat atıyor ki beklemediğin bir annda o güçlü kadından eser kalmıyor tepetaklak oluyosun.

Bunun bir imtihan olduğunu, yalnız olmadığınızı, Allahla beraber olduğunuzu, kalıcı değil geçici olduğunu bilerek.. acılarınızla güçlenerek.. Allah ın adaletine güvenerek.

Bir kamu kurumuna gitmem gerekti. Muhtemelen torpille gelen bir bayan kaba saba davrandı. Bir kulağında da kulaklık vardı. Sinirlerimi bozdu. İçeri girmek için de polislere bir sürü dil dökmüştüm.

Back
X