nasıl davranacağımı bilemiyorum artık :(((

kulkedisi30

Allah sabredenlerle beraberdir...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
5.344
6.214
198
Kızlar selam. başlıkta olduğu gibi nerden başlayacağımı bilemiyorum.İçim o kadar dolu ki anlatamam.
Kızımın kreşi 2 haftadır tatildi. bende ilk hafta anneme bıraktım. geçen haftada çok kar yağdığı için çıkmasını istemedik ve kayınvalideme bıraktık. görümcemde kızını göndermiiş. benim kızım 3.5 görümcemin kızı 8 yaşında.
Akşam işten geldiğimde 10 karış suratla oturuyor evde. Moralim bozuluyor. Tama biliyorum bakmak zorunda değil ama senin torunun o ya bakıyorum diye öyle yapılırmı?
yoruluyorum hastayım ikisi bana eziyet ediyor kavga ediyorlar diyor oğlu gelince. oysa kızım abla abla diye boynuna sarılır o kadar çok seviyorki onu.
o kızda çok şımarık hep kendi dediği olsun benim kızıma iyi davranmıyor yani.
neyse cuma günü ben çok hastayım kızı götürün anneannesine demiş eşime. bende tabi götür dedim. Neyse çocuğu aldık akşam bi geldik eve hasta!!! kadın kızları gelicek diye 4 4lük bir sofra kurmuş tatlısından tuzlusuna kadar. O kadar bozuldumki 4 dönüyor etraflarında.
Neyse ya sabır dedim. O gün Kandildi ve ben daha namaz kılmadım eveçıkıyorum dedim çıktım. Eşimde diyorki ablamları bize çağıralım. Ama çağırmadım. Kardeşim askere gitti. uğurlamaya gelmedi eşim. askerden geldi hoşgeldin demeye bile uğramadı 5dk. oysa ben onun eniştesi askere gidecek diye şehir dışında kucağımda 5 aylık bebeğimle uğurlama gittim ve almaa 5 saatlik yola gittim çabuk unutulmuş yani. Bundan sonra bende onun benim aileme davrandığı gibi davranma kararı aldım kardeşlerine.
Bunlar ben çağırmadım diye bozuldular suratlarından belliydi. Neyse kahvaltıya indik. ekmek yetmedi. eşim dediki evde varsa bak gel. bende kahvaltıyı yarıda bıraktım eve çıktım mikrodalgada ısıttım yarım biraz bayatlamış ekmek vardı. indim kimse yemedi. sonra mutfağa bi baktım masanın üstünde 2 tane ekmek. anne burda varmışya ekmek dedim onlar bayat dedi. e bende evden getirdiğimde bayat demiştim seslenmedin dedim. bişey demedi tabi yine.

neyse yiyen içen çekilio mutfak bana kalıyo herzaman olduğu gibi. öğlen oldu. dedilerki bi akrabaları yeni eve taşınmışlardı. hediye alıp oraya gidelim. tamam dedim üzerimizi değişelim kızımla gelelim dedim. yarım saat hazırlandım aşağı bi indim görümceler yok çocukları bırakıp kaynanaya gitmişler. kızına diyorumki annen nerde uyuyolar diyo. bide açık kapıları kapatıyo. pencereden bi baktım gidiyolar. niye yalan söylüyosun xx dedim gidiyolarya dedim seslenmedi. kaynanama dedimki 2simi gitçekler dedim yok dedi hediye alcaklar xx hanım buraya gelcek soğuktan çocukları çıkarmayalım dedik dedi. bende bi haber verseydiniz yarım saattir hazırlandık deidm yine ses yok. geri çıktım evesoyundum ve inmedim 1-2 saat. bunlar geldiler. deidm büyük görümceye niye böyle yaptınız bi haber verseydiniz dedim kem küm etti.

Kaynanam görümcemin çocuklarını severken kızımda onun boynuna falan sarılıyor beni de sev der gibi. çocuğa ne sarılıyor bide diyorki kızım yapışma çekil. o kadarm oralim bozuldu ki anlatamam sanki düşmanın çocuğu. Salak bende cumartesi günü doğumgünüydü hediye aldım onuda açıp bakmadı bile 2 gün sehpanın üstünde durdu. (Yeminim olsun bi daha o aileden kimseye hediye almayacağım)

neyse akşam görümcemin eşi dediki bugünde rüyamda saç böreği gördüm dedi. diyiş o diyiş hemen hastaa!! kaynanam kalktı bi ıspanak ayıkladı bi hamur yoğurdu. hemen bisaç kurdular yaptılar yedirdiler falan. neyse ertesi gün sabah gittiler bende eve çıktım o kadar moralim bozuktu ki inmedim hiç aşağıya. Belki bunlar küçük gelebilir sizlere ama benim o kadar biriktiki içimde bu yaptığı ayrımlar kayınvalidemin o kadar ağır geliyorki. hadi bana yapıyor çocuğumada yapıyor. bu sefer eşimin hiç suçu yok ama dediğim gibi o benim aileme nasıl davranıyorsa bende onun ailesine öyle davranacağım. kendimi çok yıprattım. ve bu 3 gün surat asmadım ama hep sustum gerektiğinde konuştum kendimce tavır koydum yani.

biraz karışık olamuş olabilir kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum acaba çokmu abartıyorum??

bence hiç abartmıyorsunuz..hemen hemen bütün erkek ailelerinin yaptığı psikolojik baskılara maruz kalıyorsunuz...altlı üstlü oturuyorsunuz anladığım kadarıyla madem öyle yapıyorlar siz de o kadar çok inmeyiverin...görümceleriniz şehirdışındaysa zaten kırk yılda bir geliyorlarsa sıkmayın canınızı boşverinnn..hepimizin yaşadığı sorunlar maaleseff..

bebeğin hasta olması için birşey diyemem.
belki ihmal vardır belki yoktur.
çocuk bu hasta olarak büyür.
ama ayrımcılık seziyorsan kendini niye böyle paralıyorsun ki.
onlar sana nasıl davranıyorlarsa sende öyle davran.
kimseye gereğinden fazla değer verme.
onlar sana ne kadar değer veriyorsa sende o kadar ver.
hem üzülmemiş olursun.
hem de kafan rahat olur.

canım biraz geri çek kendini;

madem aleni sana bu şekilde dalga geçer gibi davranılıyor, sende gerekli olmadıkça inme aşağıya....

etraflarında pervane olma,

seni anlıyorum iyi niyetlisin,

ama insanlar senin bu kadar iyi olmanı haketmiyor...

bir süre geri planda kal...sokulma..eşinde birşey derse,anlatırsın...

hassas birisin çok etkileniyorsun..uzak kalman şart...

Son düzenleme:
keşke annenler sana gelseydi .meğer o kadar zor oluyor kaynanana sende çocuğun çıkmasını istemiyosun anneleri davet etseydin.diğer meselelerede sıkılma boş ver araya mesafe koy.

bence hiç abartmıyorsunuz..hemen hemen bütün erkek ailelerinin yaptığı psikolojik baskılara maruz kalıyorsunuz...altlı üstlü oturuyorsunuz anladığım kadarıyla madem öyle yapıyorlar siz de o kadar çok inmeyiverin...görümceleriniz şehirdışındaysa zaten kırk yılda bir geliyorlarsa sıkmayın canınızı boşverinnn..hepimizin yaşadığı sorunlar maaleseff..

zaten eskisi gibi değilim gerektiğinde konuşuyorum surat asmıyorum saygısızlık yapmıyorum ve bu değeri görüyorum. öyle 40 yılda bir gelmiyorlar 1.5 saatlik mesafedeler 2-3 haftada bir geliyorlar.

keşke annenler sana gelseydi .meğer o kadar zor oluyor kaynanana sende çocuğun çıkmasını istemiyosun anneleri davet etseydin.diğer meselelerede sıkılma boş ver araya mesafe koy.

gelmiyolar canım annemle eşim kavgalı ne annemler geliyo sık sık nede eşim gidiyo. olan yine bana oluyo arada kalmak çok zor :(((

madem aleni sana bu şekilde dalga geçer gibi davranılıyor, sende gerekli olmadıkça inme aşağıya....

ya gerçekten insanlara iyi niyet gösterdikçe bir bakmışsın tependelerrrr....iyi oldukça karşındaki son derece kötüleşiveriyorr:47::47:

resmen dalga geçtiler ya çok moralim bozuldu haftasonum berbat oldu. evet çok hassasım kaldıramıyorum kendimi paralıyorum o halde bile kendimde suç arıyorum ben mi eksik bişey yaptım diye :((

zaten eskisi gibi değilim gerektiğinde konuşuyorum surat asmıyorum saygısızlık yapmıyorum ve bu değeri görüyorum. öyle 40 yılda bir gelmiyorlar 1.5 saatlik mesafedeler 2-3 haftada bir geliyorlar.

tamam ozaman geldiklerinde tüm zamanınızı onlarla geçirmeyin..zaten çalışıyormuşsunuz biraz uğrayıp hemen evinize çıkın en iyisi.kahvaltı için akşam yemeği için gitmeyin bence..yesinler içsinler otursunlar toplasınlar onlar..çok ayıp ya...benim görümcem de yapar aynısını herşey benm başıma kalır..ama o da evlenecek görecek elle uğraşmayı:47:

ya gerçekten insanlara iyi niyet gösterdikçe bir bakmışsın tependelerrrr....iyi oldukça karşındaki son derece kötüleşiveriyorr:47::47:

evet canım ya malesef;
devir öyle bir devir ki, dişini göstermediğin vakit biri seni yutuverir:47:

resmen dalga geçtiler ya çok moralim bozuldu haftasonum berbat oldu. evet çok hassasım kaldıramıyorum kendimi paralıyorum o halde bile kendimde suç arıyorum ben mi eksik bişey yaptım diye :((

canım onları değiştiremiyeceğine göre düşüncelerini değiştirmelisin;

kendini sorgulamaktan vazgeç;
mesafe koy,kararlı ol...

sen pervane oldukça seni hırpalamaya devam edecekler,bu böyledir,etrafımda örnekleri çok..

biraz dişini göstermelisin..:20:

tam tesi kayınbabamda öyle iyi bi insanki hiç öyle ayırım yapmaz. birazda onun hatırına inip çıkıyorum aslında...Çok iyiliğini gördüm halada görürüm bende ona öyle davranırım ama kayınbabamı nasıl seviyorsam kaynanamıda öyle sevmiyorum işte...

Peki bunlar yaşanırken eşiniz şahit olmuyor mu hiç bunlara? Eşinize anlatıyormusunuz böyle böyle diye yada eşinizin tepkisi nedir bunlara karşı ?

Peki bunlar yaşanırken eşiniz şahit olmuyor mu hiç bunlara? Eşinize anlatıyormusunuz böyle böyle diye yada eşinizin tepkisi nedir bunlara karşı ?

şahit olmuyor canım işte oluyor genelde haftasonuda çalışıyor yani cumartesi. pazar zaten öğlene gitmişlerdi eşimde kalkmamıştı daha. Çok anlattım asla bana inanmadı hatta demediği laf kalmadı sen beni doldurmaya çalışıyorsun falan dedi asla beni sahiplenmedi. böyle böyle oldu dediğim anda aşağı iniyo siz böyle böyle demişsiniz mavijiklet öyle söylüyor diyo onlarda inkar ediyolardır doğal olarak tekrar gleiyo bana kzızıyo herşeyi yanlış anlıyon bak kötü düşünme günaha giriyon Allahtan kork bilmem ne sanki herşein suçlusu benmişim gibi. o bile daha az görüşüyor onlarla şöyle bi düşündümde. ya işte oluyo yada yatmaya gidiyo. onlarla otururken bile elinde telefonla oyun oynar. o bile sıkılıyo ama bana demiyo ama ben hissediyorum.

şahit olmuyor canım işte oluyor genelde haftasonuda çalışıyor yani cumartesi. Pazar zaten öğlene gitmişlerdi eşimde kalkmamıştı daha. çok anlattım asla bana inanmadı hatta demediği laf kalmadı sen beni doldurmaya çalışıyorsun falan dedi asla beni sahiplenmedi. Böyle böyle oldu dediğim anda aşağı iniyo siz böyle böyle demişsiniz mavijiklet öyle söylüyor diyo onlarda inkar ediyolardır doğal olarak tekrar gleiyo bana kzızıyo herşeyi yanlış anlıyon bak kötü düşünme günaha giriyon allahtan kork bilmem ne sanki herşein suçlusu benmişim gibi. O bile daha az görüşüyor onlarla şöyle bi düşündümde. Ya işte oluyo yada yatmaya gidiyo. Onlarla otururken bile elinde telefonla oyun oynar. O bile sıkılıyo ama bana demiyo ama ben hissediyorum.

aynı benim eşimm..o da beni suçladı.bi de benimkinin gözünün önünde olduğu halde sen benim ailemle aramı açmaya çalışıyorsun bile demişti:43:görseler bile evet sen haklısın demezler kesinlikle..bi de dediği şudur sen de annemle kafayı bozacaksın:27::27::27:

aynı benim eşimm..o da beni suçladı.bi de benimkinin gözünün önünde olduğu halde sen benim ailemle aramı açmaya çalışıyorsun bile demişti:43:görseler bile evet sen haklısın demezler kesinlikle..bi de dediği şudur sen de annemle kafayı bozacaksın:27::27::27:

evet kesinlikle aynılar. peki sen ne yaptın? nasıl davrandın?

Kaynanam görümcemin çocuklarını severken kızımda onun boynuna falan sarılıyor beni de sev der gibi. çocuğa ne sarılıyor bide diyorki kızım yapışma çekil. o kadarm oralim bozuldu ki anlatamam sanki düşmanın çocuğu.

burası içimi acıttı :43:

Kızlar selam. başlıkta olduğu gibi nerden başlayacağımı bilemiyorum.İçim o kadar dolu ki anlatamam.
Kızımın kreşi 2 haftadır tatildi. bende ilk hafta anneme bıraktım. geçen haftada çok kar yağdığı için çıkmasını istemedik ve kayınvalideme bıraktık. görümcemde kızını göndermiiş. benim kızım 3.5 görümcemin kızı 8 yaşında.
Akşam işten geldiğimde 10 karış suratla oturuyor evde. Moralim bozuluyor. Tama biliyorum bakmak zorunda değil ama senin torunun o ya bakıyorum diye öyle yapılırmı?
yoruluyorum hastayım ikisi bana eziyet ediyor kavga ediyorlar diyor oğlu gelince. oysa kızım abla abla diye boynuna sarılır o kadar çok seviyorki onu.
o kızda çok şımarık hep kendi dediği olsun benim kızıma iyi davranmıyor yani.
neyse cuma günü ben çok hastayım kızı götürün anneannesine demiş eşime. bende tabi götür dedim. Neyse çocuğu aldık akşam bi geldik eve hasta!!! kadın kızları gelicek diye 4 4lük bir sofra kurmuş tatlısından tuzlusuna kadar. O kadar bozuldumki 4 dönüyor etraflarında.
Neyse ya sabır dedim. O gün Kandildi ve ben daha namaz kılmadım eveçıkıyorum dedim çıktım. Eşimde diyorki ablamları bize çağıralım. Ama çağırmadım. Kardeşim askere gitti. uğurlamaya gelmedi eşim. askerden geldi hoşgeldin demeye bile uğramadı 5dk. oysa ben onun eniştesi askere gidecek diye şehir dışında kucağımda 5 aylık bebeğimle uğurlama gittim ve almaa 5 saatlik yola gittim çabuk unutulmuş yani. Bundan sonra bende onun benim aileme davrandığı gibi davranma kararı aldım kardeşlerine.
Bunlar ben çağırmadım diye bozuldular suratlarından belliydi. Neyse kahvaltıya indik. ekmek yetmedi. eşim dediki evde varsa bak gel. bende kahvaltıyı yarıda bıraktım eve çıktım mikrodalgada ısıttım yarım biraz bayatlamış ekmek vardı. indim kimse yemedi. sonra mutfağa bi baktım masanın üstünde 2 tane ekmek. anne burda varmışya ekmek dedim onlar bayat dedi. e bende evden getirdiğimde bayat demiştim seslenmedin dedim. bişey demedi tabi yine.

neyse yiyen içen çekilio mutfak bana kalıyo herzaman olduğu gibi. öğlen oldu. dedilerki bi akrabaları yeni eve taşınmışlardı. hediye alıp oraya gidelim. tamam dedim üzerimizi değişelim kızımla gelelim dedim. yarım saat hazırlandım aşağı bi indim görümceler yok çocukları bırakıp kaynanaya gitmişler. kızına diyorumki annen nerde uyuyolar diyo. bide açık kapıları kapatıyo. pencereden bi baktım gidiyolar. niye yalan söylüyosun xx dedim gidiyolarya dedim seslenmedi. kaynanama dedimki 2simi gitçekler dedim yok dedi hediye alcaklar xx hanım buraya gelcek soğuktan çocukları çıkarmayalım dedik dedi. bende bi haber verseydiniz yarım saattir hazırlandık deidm yine ses yok. geri çıktım evesoyundum ve inmedim 1-2 saat. bunlar geldiler. deidm büyük görümceye niye böyle yaptınız bi haber verseydiniz dedim kem küm etti.

Kaynanam görümcemin çocuklarını severken kızımda onun boynuna falan sarılıyor beni de sev der gibi. çocuğa ne sarılıyor bide diyorki kızım yapışma çekil. o kadarm oralim bozuldu ki anlatamam sanki düşmanın çocuğu. Salak bende cumartesi günü doğumgünüydü hediye aldım onuda açıp bakmadı bile 2 gün sehpanın üstünde durdu. (Yeminim olsun bi daha o aileden kimseye hediye almayacağım)

neyse akşam görümcemin eşi dediki bugünde rüyamda saç böreği gördüm dedi. diyiş o diyiş hemen hastaa!! kaynanam kalktı bi ıspanak ayıkladı bi hamur yoğurdu. hemen bisaç kurdular yaptılar yedirdiler falan. neyse ertesi gün sabah gittiler bende eve çıktım o kadar moralim bozuktu ki inmedim hiç aşağıya. Belki bunlar küçük gelebilir sizlere ama benim o kadar biriktiki içimde bu yaptığı ayrımlar kayınvalidemin o kadar ağır geliyorki. hadi bana yapıyor çocuğumada yapıyor. bu sefer eşimin hiç suçu yok ama dediğim gibi o benim aileme nasıl davranıyorsa bende onun ailesine öyle davranacağım. kendimi çok yıprattım. ve bu 3 gün surat asmadım ama hep sustum gerektiğinde konuştum kendimce tavır koydum yani.

biraz karışık olamuş olabilir kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum acaba çokmu abartıyorum??

kesinlikle abartmıyorsunuz hatta az bile yaptıklarınız..insan değer gördüğüne değer verir..siz bence değer görmüyorsunuz o evde..bide hediye olayına girmişsin..kardeş bunalrı yapan insan hediye ile değişicekmi sanki. bak açmamış bile..huy çıkmaz can çıkmadan kardeşim..surat asıp tavır yapmakla bişey çözemez ve halledemezsin..daha beter olur gözlerindeki gelin modelin.. sakın öyle yapma..eşinede yüklen demem çünkü ne seni kırar ne annesini arayı sıcak tutmaya çalışır..ve böyle yapan erkekler yüzünden kaynanalar oğlum gelin ağzına bakıyor diye iyice geline tavır alır..bu iş sana düşüyor canım..belki sihirli değnek gibi bi anda çözemezsin ama zamanla çözülmeyecek bi durum değil bence.. senin yapman gerekn şu..aynı binadasınız sanırım ve bu kadar içli dışlı olduğunuz için aradaki mesafe kalkmış görünüyor..hiç bi zaman kaynana öz anne gibi olmaz olamaz..binde bir nadirdir böyle gelinlerini kızları gibi seven..o yüzden kendini sevdirmeye çalışma hediye falan gibi şekilde..bu zamana kadar değer vermeyen bu zmandan sonrada vermez..mesafe her zaman işe yaramıştır..sende biraz mesafe koy..fazla yüz göz olma..kendisinden uzaklaştığını araya mesafe girdiğini hisseden kaynana bunu anlar yavaş yavaş oğlunuda kaybetmeme adına geliniyle arayı sıcak tutma yoluna gitmeye başlar.. mesafeni koru canım..size karşı yapılan istemediğiniz tavırları da sorgulama. niye böyle yaptınız neden bana haber etmediniz gibi karşılık sorularına girme..çünkü onların amacı buysa amaçlarına ulaşmış hale getirirsin.. beni niye çağırmadınız niye haber etmediniz diye sormuşsun mesela sorma bunu..baktın gitmişler hiç oralı olma..zaten sana haber etmeden gitmeleri seni sinir etmek niyetinde olduklarını gösteriyor belli..sende soru sorarak sinirlendiğini belli ediyorsun ve bu psikolojik olarak onları sevindiriyor..davranışlarını gözden geçir ve mesafeni koy canım..düzelmeyecek bişey değil ama aklını kullan..onlar kurnazlık yapıyorsa sende aklını kullan canım.. saman altından yürüt suyunu..onların ruhu duymadan sen işini hallet..hakedene yapacaksın kardeşim..sessiz kaldıkça ezilirsin..unutma bunu..

Back
X