Kızlar selam. başlıkta olduğu gibi nerden başlayacağımı bilemiyorum.İçim o kadar dolu ki anlatamam.
Kızımın kreşi 2 haftadır tatildi. bende ilk hafta anneme bıraktım. geçen haftada çok kar yağdığı için çıkmasını istemedik ve kayınvalideme bıraktık. görümcemde kızını göndermiiş. benim kızım 3.5 görümcemin kızı 8 yaşında.
Akşam işten geldiğimde 10 karış suratla oturuyor evde. Moralim bozuluyor. Tama biliyorum bakmak zorunda değil ama senin torunun o ya bakıyorum diye öyle yapılırmı?
yoruluyorum hastayım ikisi bana eziyet ediyor kavga ediyorlar diyor oğlu gelince. oysa kızım abla abla diye boynuna sarılır o kadar çok seviyorki onu.
o kızda çok şımarık hep kendi dediği olsun benim kızıma iyi davranmıyor yani.
neyse cuma günü ben çok hastayım kızı götürün anneannesine demiş eşime. bende tabi götür dedim. Neyse çocuğu aldık akşam bi geldik eve hasta!!! kadın kızları gelicek diye 4 4lük bir sofra kurmuş tatlısından tuzlusuna kadar. O kadar bozuldumki 4 dönüyor etraflarında.
Neyse ya sabır dedim. O gün Kandildi ve ben daha namaz kılmadım eveçıkıyorum dedim çıktım. Eşimde diyorki ablamları bize çağıralım. Ama çağırmadım. Kardeşim askere gitti. uğurlamaya gelmedi eşim. askerden geldi hoşgeldin demeye bile uğramadı 5dk. oysa ben onun eniştesi askere gidecek diye şehir dışında kucağımda 5 aylık bebeğimle uğurlama gittim ve almaa 5 saatlik yola gittim çabuk unutulmuş yani. Bundan sonra bende onun benim aileme davrandığı gibi davranma kararı aldım kardeşlerine.
Bunlar ben çağırmadım diye bozuldular suratlarından belliydi. Neyse kahvaltıya indik. ekmek yetmedi. eşim dediki evde varsa bak gel. bende kahvaltıyı yarıda bıraktım eve çıktım mikrodalgada ısıttım yarım biraz bayatlamış ekmek vardı. indim kimse yemedi. sonra mutfağa bi baktım masanın üstünde 2 tane ekmek. anne burda varmışya ekmek dedim onlar bayat dedi. e bende evden getirdiğimde bayat demiştim seslenmedin dedim. bişey demedi tabi yine.
neyse yiyen içen çekilio mutfak bana kalıyo herzaman olduğu gibi. öğlen oldu. dedilerki bi akrabaları yeni eve taşınmışlardı. hediye alıp oraya gidelim. tamam dedim üzerimizi değişelim kızımla gelelim dedim. yarım saat hazırlandım aşağı bi indim görümceler yok çocukları bırakıp kaynanaya gitmişler. kızına diyorumki annen nerde uyuyolar diyo. bide açık kapıları kapatıyo. pencereden bi baktım gidiyolar. niye yalan söylüyosun xx dedim gidiyolarya dedim seslenmedi. kaynanama dedimki 2simi gitçekler dedim yok dedi hediye alcaklar xx hanım buraya gelcek soğuktan çocukları çıkarmayalım dedik dedi. bende bi haber verseydiniz yarım saattir hazırlandık deidm yine ses yok. geri çıktım evesoyundum ve inmedim 1-2 saat. bunlar geldiler. deidm büyük görümceye niye böyle yaptınız bi haber verseydiniz dedim kem küm etti.
Kaynanam görümcemin çocuklarını severken kızımda onun boynuna falan sarılıyor beni de sev der gibi. çocuğa ne sarılıyor bide diyorki kızım yapışma çekil. o kadarm oralim bozuldu ki anlatamam sanki düşmanın çocuğu. Salak bende cumartesi günü doğumgünüydü hediye aldım onuda açıp bakmadı bile 2 gün sehpanın üstünde durdu. (Yeminim olsun bi daha o aileden kimseye hediye almayacağım)
neyse akşam görümcemin eşi dediki bugünde rüyamda saç böreği gördüm dedi. diyiş o diyiş hemen hastaa!! kaynanam kalktı bi ıspanak ayıkladı bi hamur yoğurdu. hemen bisaç kurdular yaptılar yedirdiler falan. neyse ertesi gün sabah gittiler bende eve çıktım o kadar moralim bozuktu ki inmedim hiç aşağıya. Belki bunlar küçük gelebilir sizlere ama benim o kadar biriktiki içimde bu yaptığı ayrımlar kayınvalidemin o kadar ağır geliyorki. hadi bana yapıyor çocuğumada yapıyor. bu sefer eşimin hiç suçu yok ama dediğim gibi o benim aileme nasıl davranıyorsa bende onun ailesine öyle davranacağım. kendimi çok yıprattım. ve bu 3 gün surat asmadım ama hep sustum gerektiğinde konuştum kendimce tavır koydum yani.
biraz karışık olamuş olabilir kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum acaba çokmu abartıyorum??