nasıl davranacağımı bilemiyorum artık :(((

resmen dalga geçtiler ya çok moralim bozuldu haftasonum berbat oldu. evet çok hassasım kaldıramıyorum kendimi paralıyorum o halde bile kendimde suç arıyorum ben mi eksik bişey yaptım diye :((

o kadar hassas olmaz
bazen biraz vurdumduymaz olmak iyidir, yoksa enayi yerine koyulursun mavijiletçim

kesinlikle abartmıyorsunuz hatta az bile yaptıklarınız..insan değer gördüğüne değer verir..siz bence değer görmüyorsunuz o evde..bide hediye olayına girmişsin..kardeş bunalrı yapan insan hediye ile değişicekmi sanki. bak açmamış bile..huy çıkmaz can çıkmadan kardeşim..surat asıp tavır yapmakla bişey çözemez ve halledemezsin..daha beter olur gözlerindeki gelin modelin.. sakın öyle yapma..eşinede yüklen demem çünkü ne seni kırar ne annesini arayı sıcak tutmaya çalışır..ve böyle yapan erkekler yüzünden kaynanalar oğlum gelin ağzına bakıyor diye iyice geline tavır alır..bu iş sana düşüyor canım..belki sihirli değnek gibi bi anda çözemezsin ama zamanla çözülmeyecek bi durum değil bence.. senin yapman gerekn şu..aynı binadasınız sanırım ve bu kadar içli dışlı olduğunuz için aradaki mesafe kalkmış görünüyor..hiç bi zaman kaynana öz anne gibi olmaz olamaz..binde bir nadirdir böyle gelinlerini kızları gibi seven..o yüzden kendini sevdirmeye çalışma hediye falan gibi şekilde..bu zamana kadar değer vermeyen bu zmandan sonrada vermez..mesafe her zaman işe yaramıştır..sende biraz mesafe koy..fazla yüz göz olma..kendisinden uzaklaştığını araya mesafe girdiğini hisseden kaynana bunu anlar yavaş yavaş oğlunuda kaybetmeme adına geliniyle arayı sıcak tutma yoluna gitmeye başlar.. mesafeni koru canım..size karşı yapılan istemediğiniz tavırları da sorgulama. niye böyle yaptınız neden bana haber etmediniz gibi karşılık sorularına girme..çünkü onların amacı buysa amaçlarına ulaşmış hale getirirsin.. beni niye çağırmadınız niye haber etmediniz diye sormuşsun mesela sorma bunu..baktın gitmişler hiç oralı olma..zaten sana haber etmeden gitmeleri seni sinir etmek niyetinde olduklarını gösteriyor belli..sende soru sorarak sinirlendiğini belli ediyorsun ve bu psikolojik olarak onları sevindiriyor..davranışlarını gözden geçir ve mesafeni koy canım..düzelmeyecek bişey değil ama aklını kullan..onlar kurnazlık yapıyorsa sende aklını kullan canım.. saman altından yürüt suyunu..onların ruhu duymadan sen işini hallet..hakedene yapacaksın kardeşim..sessiz kaldıkça ezilirsin..unutma bunu..

sağol canım o kadar haklısın ki sağol eline yüreğine sağlık... çok yüzgöz olduk zamanında bunlar falan en hafifleri inan. eski konumu okuyanlar bilir. Köle gibi kullandılar eşimde izin verdi. ben hediyeyi bana değer verisnler diye almadım aslında eşime bana ve kızıma doğumgünü hediyesi almışti bende ona alayım dedim hiç bi çıkarım art niyetim yoktu. ama dedimya bundan sonra zırnık yok kimseye.

sağol canım o kadar haklısın ki sağol eline yüreğine sağlık... çok yüzgöz olduk zamanında bunlar falan en hafifleri inan. eski konumu okuyanlar bilir. Köle gibi kullandılar eşimde izin verdi. ben hediyeyi bana değer verisnler diye almadım aslında eşime bana ve kızıma doğumgünü hediyesi almışti bende ona alayım dedim hiç bi çıkarım art niyetim yoktu. ama dedimya bundan sonra zırnık yok kimseye.

bende kaynanama yazma örmüştüm oyalı..alelacele yetiştirdim verdim..bi kere bile başına örtmedi..meğer ne yapmış biliyormusun bekar görümcemin çeyizine koymuş...görünce o kadar sinirlendimki...tek kelime etmedim ama..gün gelir devran döner..

dışarda komşuların içindede kızımı bi yemediği kalır sevecem diye iki yüzlü yaa. Herkes bak nasıl seviyor torununu desin diye

herşeyi geçelimde, o ufacık parmak kadar çocuğun kabahati ne ki
allah var yukarda ya.... o damla kadar çocukta hissediyordur ve kendince bir cevap vermeye çalışıyordur neden beni babaannem seviyor diye

böyle şeyleri okuyunca hep diyorum ki ben mi çok katıyım anlamıyorum, size böyle davranan insanlara nasıl hala taviz verebiliyosunuz, ben olsam yüzlerine bile bakmazdım, torunlarını de göstermezdim, zaten çok da meraklı değiller torunlarını görmeye nedense.

ah bi olabilsem kocam gibi kaygısız vurdumduymaz okadar çok istiyorumki ama yapamıyorum işte...

jiletçim, erkeklerin çoğu öyle
benim eşimde vurdumduymazdır bu konuda, ama ben ona birşey dediğimde doldurmaya çalışıyorsun beni demez, duyamazlıktan gelir :27:

neyse...

eğer o vurdum duymaz davranıyorsa, sesini sen duyuracaksın
bence atacağın ilk adım, mesafe koymak olmalıdır
fazla samimi olma, fazla içli dışlı olma, saygıda kusur etme ama fazlada görüşme onlarla
zaten çalışan bir bayansın, oraya çok sık gitmesen bile bunu bir maazeret olarak kullanabilirsin

Kızlar selam. başlıkta olduğu gibi nerden başlayacağımı bilemiyorum.İçim o kadar dolu ki anlatamam.
Kızımın kreşi 2 haftadır tatildi. bende ilk hafta anneme bıraktım. geçen haftada çok kar yağdığı için çıkmasını istemedik ve kayınvalideme bıraktık. görümcemde kızını göndermiiş. benim kızım 3.5 görümcemin kızı 8 yaşında.
Akşam işten geldiğimde 10 karış suratla oturuyor evde. Moralim bozuluyor. Tama biliyorum bakmak zorunda değil ama senin torunun o ya bakıyorum diye öyle yapılırmı?
yoruluyorum hastayım ikisi bana eziyet ediyor kavga ediyorlar diyor oğlu gelince. oysa kızım abla abla diye boynuna sarılır o kadar çok seviyorki onu.
o kızda çok şımarık hep kendi dediği olsun benim kızıma iyi davranmıyor yani.
neyse cuma günü ben çok hastayım kızı götürün anneannesine demiş eşime. bende tabi götür dedim. Neyse çocuğu aldık akşam bi geldik eve hasta!!! kadın kızları gelicek diye 4 4lük bir sofra kurmuş tatlısından tuzlusuna kadar. O kadar bozuldumki 4 dönüyor etraflarında.
Neyse ya sabır dedim. O gün Kandildi ve ben daha namaz kılmadım eveçıkıyorum dedim çıktım. Eşimde diyorki ablamları bize çağıralım. Ama çağırmadım. Kardeşim askere gitti. uğurlamaya gelmedi eşim. askerden geldi hoşgeldin demeye bile uğramadı 5dk. oysa ben onun eniştesi askere gidecek diye şehir dışında kucağımda 5 aylık bebeğimle uğurlama gittim ve almaa 5 saatlik yola gittim çabuk unutulmuş yani. Bundan sonra bende onun benim aileme davrandığı gibi davranma kararı aldım kardeşlerine.
Bunlar ben çağırmadım diye bozuldular suratlarından belliydi. Neyse kahvaltıya indik. ekmek yetmedi. eşim dediki evde varsa bak gel. bende kahvaltıyı yarıda bıraktım eve çıktım mikrodalgada ısıttım yarım biraz bayatlamış ekmek vardı. indim kimse yemedi. sonra mutfağa bi baktım masanın üstünde 2 tane ekmek. anne burda varmışya ekmek dedim onlar bayat dedi. e bende evden getirdiğimde bayat demiştim seslenmedin dedim. bişey demedi tabi yine.

neyse yiyen içen çekilio mutfak bana kalıyo herzaman olduğu gibi. öğlen oldu. dedilerki bi akrabaları yeni eve taşınmışlardı. hediye alıp oraya gidelim. tamam dedim üzerimizi değişelim kızımla gelelim dedim. yarım saat hazırlandım aşağı bi indim görümceler yok çocukları bırakıp kaynanaya gitmişler. kızına diyorumki annen nerde uyuyolar diyo. bide açık kapıları kapatıyo. pencereden bi baktım gidiyolar. niye yalan söylüyosun xx dedim gidiyolarya dedim seslenmedi. kaynanama dedimki 2simi gitçekler dedim yok dedi hediye alcaklar xx hanım buraya gelcek soğuktan çocukları çıkarmayalım dedik dedi. bende bi haber verseydiniz yarım saattir hazırlandık deidm yine ses yok. geri çıktım evesoyundum ve inmedim 1-2 saat. bunlar geldiler. deidm büyük görümceye niye böyle yaptınız bi haber verseydiniz dedim kem küm etti.

Kaynanam görümcemin çocuklarını severken kızımda onun boynuna falan sarılıyor beni de sev der gibi. çocuğa ne sarılıyor bide diyorki kızım yapışma çekil. o kadarm oralim bozuldu ki anlatamam sanki düşmanın çocuğu. Salak bende cumartesi günü doğumgünüydü hediye aldım onuda açıp bakmadı bile 2 gün sehpanın üstünde durdu. (Yeminim olsun bi daha o aileden kimseye hediye almayacağım)

neyse akşam görümcemin eşi dediki bugünde rüyamda saç böreği gördüm dedi. diyiş o diyiş hemen hastaa!! kaynanam kalktı bi ıspanak ayıkladı bi hamur yoğurdu. hemen bisaç kurdular yaptılar yedirdiler falan. neyse ertesi gün sabah gittiler bende eve çıktım o kadar moralim bozuktu ki inmedim hiç aşağıya. Belki bunlar küçük gelebilir sizlere ama benim o kadar biriktiki içimde bu yaptığı ayrımlar kayınvalidemin o kadar ağır geliyorki. hadi bana yapıyor çocuğumada yapıyor. bu sefer eşimin hiç suçu yok ama dediğim gibi o benim aileme nasıl davranıyorsa bende onun ailesine öyle davranacağım. kendimi çok yıprattım. ve bu 3 gün surat asmadım ama hep sustum gerektiğinde konuştum kendimce tavır koydum yani.

biraz karışık olamuş olabilir kusura bakmayın yorumlarınızı bekliyorum acaba çokmu abartıyorum??
hiç abartmamış çokta güzel anlatmışsın derdini ben senin yerinde olsam onlar beni çağırmadan aşağıya inmem çağırırlarsada canım istiyosa inerim istemiyosa bi bahane bulur inmem.hatta bahane yaptığımı bile anlasalar umursamam bunlara böle muamele lazım

hiç abartmamış çokta güzel anlatmışsın derdini ben senin yerinde olsam onlar beni çağırmadan aşağıya inmem çağırırlarsada canım istiyosa inerim istemiyosa bi bahane bulur inmem.hatta bahane yaptığımı bile anlasalar umursamam bunlara böle muamele lazım

aslında hiç inmek istemiyorum ama kızım çok seviyor onları halalarını olsun kuzenlerini olsun sürekli yatar kalkar isimlerini anar öyle seviyorki o inmek istiyor bende hırpalanmasın aşağıda gözümün önünde olsun diye inmek mecburiyetinde kalıyorum.

geldikleri akşam bundan 1 yaş küçük olan kızını benim kızım sevmeye çalışıyor ama nasıl sevilir bilmiyorki peşinde pervane olmuş o nere giderse benim kızımda oraya gidiyor. bi anda oldu herşey ne olduysa ben mutfaktaydım bi bağrış koptu içerden bi girdim benim kızım yok ona bağırıyolarmış meğer kızım g.min kızını severken o anda ne olduysa kafası kapıya değmiş küçük olanın bi bağırıyolarki sanki biyerlerini kestiler. hemen koştum kızımı kucakladım nasıl korkmuş yazık. anne hadi eve gidelim dedi o bahaneyle gittim artık. o bile anlıyor yavrum.

kesinlikle abartmıyorsunuz hatta az bile yaptıklarınız..insan değer gördüğüne değer verir..siz bence değer görmüyorsunuz o evde..bide hediye olayına girmişsin..kardeş bunalrı yapan insan hediye ile değişicekmi sanki. bak açmamış bile..huy çıkmaz can çıkmadan kardeşim..surat asıp tavır yapmakla bişey çözemez ve halledemezsin..daha beter olur gözlerindeki gelin modelin.. sakın öyle yapma..eşinede yüklen demem çünkü ne seni kırar ne annesini arayı sıcak tutmaya çalışır..ve böyle yapan erkekler yüzünden kaynanalar oğlum gelin ağzına bakıyor diye iyice geline tavır alır..bu iş sana düşüyor canım..belki sihirli değnek gibi bi anda çözemezsin ama zamanla çözülmeyecek bi durum değil bence.. senin yapman gerekn şu..aynı binadasınız sanırım ve bu kadar içli dışlı olduğunuz için aradaki mesafe kalkmış görünüyor..hiç bi zaman kaynana öz anne gibi olmaz olamaz..binde bir nadirdir böyle gelinlerini kızları gibi seven..o yüzden kendini sevdirmeye çalışma hediye falan gibi şekilde..bu zamana kadar değer vermeyen bu zmandan sonrada vermez..mesafe her zaman işe yaramıştır..sende biraz mesafe koy..fazla yüz göz olma..kendisinden uzaklaştığını araya mesafe girdiğini hisseden kaynana bunu anlar yavaş yavaş oğlunuda kaybetmeme adına geliniyle arayı sıcak tutma yoluna gitmeye başlar.. mesafeni koru canım..size karşı yapılan istemediğiniz tavırları da sorgulama. niye böyle yaptınız neden bana haber etmediniz gibi karşılık sorularına girme..çünkü onların amacı buysa amaçlarına ulaşmış hale getirirsin.. beni niye çağırmadınız niye haber etmediniz diye sormuşsun mesela sorma bunu..baktın gitmişler hiç oralı olma..zaten sana haber etmeden gitmeleri seni sinir etmek niyetinde olduklarını gösteriyor belli..sende soru sorarak sinirlendiğini belli ediyorsun ve bu psikolojik olarak onları sevindiriyor..davranışlarını gözden geçir ve mesafeni koy canım..düzelmeyecek bişey değil ama aklını kullan..onlar kurnazlık yapıyorsa sende aklını kullan canım.. saman altından yürüt suyunu..onların ruhu duymadan sen işini hallet..hakedene yapacaksın kardeşim..sessiz kaldıkça ezilirsin..unutma bunu..

aynen katiliyorum cok dogru valla

mavijiklet arkadaşım abartmıyorsun ama bunları kafaya taka taka valla hasta oluruz.bende kaynanamla aynı evdeyim ve 4 yıllık evliyim sinirlerim 4 yılda öyle yıpranmışki anlatamam.artık hiçbir şeye tahammülüm yok.ve 4 yılda sonra şunu öğrendim en iyisi ve onları en çok yaralayan şey onları yok gibi görmek.bende bunu yavaş yavaş yapmaya başladım.bişey diyo eğer sinirlerimi bozan bişeyse hiiç duymamazlıktan geliyorum.o yokmuş gibi davranıyorum valla gayette güzel oluyor.kızını sevmesi konusuna gelince bence kızın onları seviyorsada gitme.kızının dikkatini dağıt onunla oyunlar oyna ona güzel vakit geçirt unutur onlara gitme isteğini.taki neden mavijiklet kızını getirmiyor diyene kadar.öyle birşey dediğindede cevabını verirsin sakin sakin.sana yapışmasın diye getirmiyorum gibi...
bide eşine acayip kızdım onunda bir derse ihtiyacı var.bir yorumunda okudum onlara gittiğinizde başka şeylerle ilgileniyormuş yada gitmiyor uyuyormuş.buna asla izin verme uyuyorsa hadi kardeşlerin gelmiş onlara gidelim de.kesinlikle onuda götür.sen kardeşlerini görmek istemişyorsan ben neden göreyimde.oraya gidincede cep telefonuyla vs ilgileniyorsan yarı şaka yarı ciddi aaa ne ayıp kocacım kardeşlerin gelmiş onlarla sohbet edeceğine ilgileceğine uğraştığın şeye bak de.sürekli sen muhattab olduğun için onlarla eşin seni anlayamaz.eşininde onların ortamına girmesini sağla.yani elinden geldiği kadar eşinle beraber onlara gidin.belki ozaman anlar seni.

Son düzenleme:
aslında hiç inmek istemiyorum ama kızım çok seviyor onları halalarını olsun kuzenlerini olsun sürekli yatar kalkar isimlerini anar öyle seviyorki o inmek istiyor bende hırpalanmasın aşağıda gözümün önünde olsun diye inmek mecburiyetinde kalıyorum.

geldikleri akşam bundan 1 yaş küçük olan kızını benim kızım sevmeye çalışıyor ama nasıl sevilir bilmiyorki peşinde pervane olmuş o nere giderse benim kızımda oraya gidiyor. bi anda oldu herşey ne olduysa ben mutfaktaydım bi bağrış koptu içerden bi girdim benim kızım yok ona bağırıyolarmış meğer kızım g.min kızını severken o anda ne olduysa kafası kapıya değmiş küçük olanın bi bağırıyolarki sanki biyerlerini kestiler. hemen koştum kızımı kucakladım nasıl korkmuş yazık. anne hadi eve gidelim dedi o bahaneyle gittim artık. o bile anlıyor yavrum.

kızınız kreşe gidiyormuş o arkadaşlar yeter ona bence bi süre sonra unutur.benim kızımda aylarca sayıklamıştı şimdi unuttu aklına bile gelmiyo (tabi benim arkadaşımdı kayınvaldemler değil)onlar senin çocuğunu sevmek için peşinden koşsunlar sonuçta senin çocuğun onların canı ama sen onların bişeyi değilsin.ne yazıkki deveye diken diye bi laf var.sen çok ii davranmışsın onlarda seni çantada keklik bulmuş eziyolar.sen ii niyetini bozma kendinide çocuğunuda ezdirme bence

Eltiler gelir tek konu çocuklar adamakıllı sohbet etmezler ne diye kaynanaya gideyim bunu bilerek yapıyorlar kendini iyi hissetmediğin yerde bulunmuyacaksın bunu bilir bunu söylerim

mavijiklet arkadaşım abartmıyorsun ama bunları kafaya taka taka valla hasta oluruz.bende kaynanamla aynı evdeyim ve 4 yıllık evliyim sinirlerim 4 yılda öyle yıpranmışki anlatamam.artık hiçbir şeye tahammülüm yok.ve 4 yılda sonra şunu öğrendim en iyisi ve onları en çok yaralayan şey onları yok gibi görmek.bende bunu yavaş yavaş yapmaya başladım.bişey diyo eğer sinirlerimi bozan bişeyse hiiç duymamazlıktan geliyorum.o yokmuş gibi davranıyorum valla gayette güzel oluyor.kızını sevmesi konusuna gelince bence kızın onları seviyorsada gitme.kızının dikkatini dağıt onunla oyunlar oyna ona güzel vakit geçirt unutur onlara gitme isteğini.taki neden mavijiklet kızını getirmiyor diyene kadar.öyle birşey dediğindede cevabını verirsin sakin sakin.sana yapışmasın diye getirmiyorum gibi...
bide eşine acayip kızdım onunda bir derse ihtiyacı var.bir yorumunda okudum onlara gittiğinizde başka şeylerle ilgileniyormuş yada gitmiyor uyuyormuş.buna asla izin verme uyuyorsa hadi kardeşlerin gelmiş onlara gidelim de.kesinlikle onuda götür.sen kardeşlerini görmek istemişyorsan ben neden göreyimde.oraya gidincede cep telefonuyla vs ilgileniyorsan yarı şaka yarı ciddi aaa ne ayıp kocacım kardeşlerin gelmiş onlarla sohbet edeceğine ilgileceğine uğraştığın şeye bak de.sürekli sen muhattab olduğun için onlarla eşin seni anlayamaz.eşininde onların ortamına girmesini sağla.yani elinden geldiği kadar eşinle beraber onlara gidin.belki ozaman anlar seni.

evet bende öyle yapacam artık mesela eşimle biz onlara gittiğimizde gündüz işim var diye çıkar akşamda arkadaşlarla buluşucam der bende dımdızlak kalırım o kadar sıkılıyorumki konuşacak bişey bulamıyorum onlarla. bendende 8-10 yaş büyükler fikir farkı var biraz. bide üstüne bu olaylar çıkamıyorum işin içinden
bide ortak sohbetleri şöyle:
şunun gelini bi iyi nasıl bakmışlar kaynanasına
şu gelinin insanlığı çok iyi
şu şunu çağırmış evine öbürü hiç çağırmazmış ne fikirsiz insanlar varmış
şunun bi kızı var nasıl güzel şunun gelini var nasıl güzel nasıl becerikli

kızı ekmek açıyo ben bilmiyorum mesela ekmek açmayı ( artık bi onu bilmediğim kalsın ) öve öve bitiremiyo maretli kızım benim maşallah falan bana nispetler. işte ablan şunu yapmış çok güzel sende yap.
benim götürdüğüm tatlılar pastalar hiç beğenilmez mutlaka bi kulp bulunur. şu şöyle olsaydı daha iyi olurdu şunun tadı şöyle bilmem ne. (oysaki herkez mutlaka söyler çok güzel olmuş diye arkadaşların eşleri çok samimi olduklarımız falan 2-3 tabağa kadar yerler beğendiklerini arkadşalar desen tarif isterler hatta görümcem bile beni arayıp bu siteden aldığım ve yaptığım görümcemin eşinin bayıla bayıla yediği poğaça tarifini istedi ama bunlar görülmüyo tabi)öyle diyodu sürekli artık bende yapınca hiç götürmüyorum yapsın sevgili kızları yesinler afiyetle umurumda değil ama takıyorum işte elimde değil.

evet kesinlikle aynılar. peki sen ne yaptın? nasıl davrandın?

valla zamana bıraktım...eşim de artık görüyor bazı şeyleri..ama ben de diyorum senn ailen benle kafayı bozacak die....o da beni kvalidemlerle bırakıp gitmek istiyordu.ben de diyordum senin ailen,senin bile durmak istemediğin yerde benim ne işim var diye..öyle öyle bıraktı o huyu..bir de o yokken daha çok laf sokuşturuyorlardı yalnız kalmak istemiyordum..şimdi birlikte gdp birlkte kalkıyoruz.ama ailesiyle ilgili şuan bilaf söylesem yaptıkları için yne işiteceğim laf aynı olur herhalde...

evet bende öyle yapacam artık mesela eşimle biz onlara gittiğimizde gündüz işim var diye çıkar akşamda arkadaşlarla buluşucam der bende dımdızlak kalırım o kadar sıkılıyorumki konuşacak bişey bulamıyorum onlarla. bendende 8-10 yaş büyükler fikir farkı var biraz. bide üstüne bu olaylar çıkamıyorum işin içinden
bide ortak sohbetleri şöyle:
şunun gelini bi iyi nasıl bakmışlar kaynanasına
şu gelinin insanlığı çok iyi
şu şunu çağırmış evine öbürü hiç çağırmazmış ne fikirsiz insanlar varmış
şunun bi kızı var nasıl güzel şunun gelini var nasıl güzel nasıl becerikli

kızı ekmek açıyo ben bilmiyorum mesela ekmek açmayı ( artık bi onu bilmediğim kalsın ) öve öve bitiremiyo maretli kızım benim maşallah falan bana nispetler. işte ablan şunu yapmış çok güzel sende yap.
benim götürdüğüm tatlılar pastalar hiç beğenilmez mutlaka bi kulp bulunur. şu şöyle olsaydı daha iyi olurdu şunun tadı şöyle bilmem ne. (oysaki herkez mutlaka söyler çok güzel olmuş diye arkadaşların eşleri çok samimi olduklarımız falan 2-3 tabağa kadar yerler beğendiklerini arkadşalar desen tarif isterler hatta görümcem bile beni arayıp bu siteden aldığım ve yaptığım görümcemin eşinin bayıla bayıla yediği poğaça tarifini istedi ama bunlar görülmüyo tabi)öyle diyodu sürekli artık bende yapınca hiç götürmüyorum yapsın sevgili kızları yesinler afiyetle umurumda değil ama takıyorum işte elimde değil.

ay vallahi yaaaa başkalarının gelini üzernden kendi isteklerini sıralar benmkiler de...genetik bişey bence....

Kusura bakma ama asırı taviz vermişsin.

Yaşadıklarını ben yasasam psikolojim bozulurdu kesin.

Niye bu kadar içlerine girmek için caba gösteriyorsun? Üstelik esın de senin ailene karsı mesafeliyken.

Kendini uygun mesafede geri çekmen şart gibi görünüyor. Yani ölçülü bir samimiyet.

cnm bence hiçde abartmamışsın iş işden i ce geçmeden(yani i ce kendini kullandırtmadan birşeylerin farkına varman)

Back
X