nasıl davranıp ; ne düşünmeliyim

Biliyor musun Böcük, ayrılıklarda genelde 3 ayrı dönem olur.

1. Mutsuzluk dönemi.
Tam olarak şu anda senin içinde bulunduğun durum. Sürekli ağlamak ister insan, hiçbir yerlere sığamaz. Ne yaparsa yapsın bir türlü aklından çıkaramaz. Heryerde onu görür. Hiçbir kelime teselli olmaz. İçi acır da acır. Bunun asla geçmeyeceğini düşünür. Duygusallığı tavan yapar ve her duyusu ayrıldığı kişiye yönelir. Onu görür heryerde, onu hisseder, onu duyar, ona ağlar.
Yanlış ilişkilerdeki en büyük geri dönüşler bu safhada yaşanır işte. Olmayacağını, sonunun yine mutsuz biteceğini bile bile insan geri dönebilir, salt bu durumdan, bu çaresizlikten kurtulmak için...kendini daha büyük acılara attığını göremeden.

2. Dönem Öfke dönemidir.
Belli olmuştur ki artık o sevgili geri gelmeyecek, bu ilişki bir daha devam etmeyecek. Ve öfkelenir insan. Neden böyle yaptı, böyle olmaması gerekiyordu, inanamıyorum o da herkes gibiymiş....
Kabullenemez yapılan bunca basit hatadan belki de bu ilişkinin bitmesini. Sevdiğine söylenir, kendine söylenir. Çok canı yananlar ah eder, kimisi yemin eder kapımda sürünse dönmem der. Gözyaşı bitmiştir, Kendine acıma da. Sadece sinir kalmıştır her anımsandığında saçları diken diken eden.

3. Dönemse Kabullenme ve Rahatlama dönemidir.
Acı biter, gözyaşı diner, öfke geçer. Dikkat artık kendi hayatında başka noktalara kayar. Günlük hayat tekrar rayına girer ve insan artık uğruna onda acı çektiği, ağladığı kişiyi nasıl bu kadar az düşündüğüne zaman zaman kendi de şaşar gülümseyerek.
İşte asıl o gün bitmiştir her şey, o gün çıkmıştır o kişi hayatından.
Bir şarkı, bir koku bir görüntü denk geldiğinde artık acıtmaz, belki en fazla buruk bir gülümsemeyle anımsanır sadece. Çoğu zaman burulmaz bile insanın içi, rahatlık hisseder sadece, kurtulduğu ve kendine geldiği için.

İşte hayatına kaldığın yerden devam etme anı da tam olarak bu andır.

Onlarcamız yaşamıştır bunları ve hepimiz de kaldığımız noktaya dönmüşüzdür işte.
Allah o kadar büyük ki, bizi sarar başa, yeniden yeniden devam diyebilmemiz için güç verir, sonsuz alternatifler verir. Ama asla kimsenin aşktan ölmesine izin vermez...çünkü aşktan ölünmez.

haklısın ellmacım... ölmeyeceğim biliyorum... bu söylenenleri ben de binlerce kere başkalarına söylemişimdir ama kendi başına gelince öle olmuyormuş... ilk ilişkimdi ... o yüzden ilk defa karşılaşıyorum böyle duygularla... tabii ki başkalarına da birşeyler hissettim bu yaşıma kadar... ama ilk defa duygularıma karşılık bulmuşken ; bana 3 gün önce seni seviyorum diyen bi adam ayrılmak isteyince aptal gibi oldum... kafamçokkarıştı

şu an ilk aşamadayım... ama yavaş yavaş 2. aşamaya geçiyorum sanırım...

bugün kendimi 5 sene sonra ona facebooktan mesaj atıp ; heyecanlandırabildim mi diye sormayı düşünürken buldum... ahh benim saf sevgilim dedim... 2 yıl sonunda kim de heyecan kalmış ki sen de kalsın... ama napalım adam heyecan istiyor... ancak 5 sene sora yapıcam ben bunu... koydum kafama... hayatta da unutmam kötükedihüso

kız napıcaksın 5yıl sonra sen evli barklı olursun boşver su adamı değmez ona mesaj atıp da aaaaaaaaaa hala beni unutmamış ben neymişim demesine izin verme.

yazılarını bende okudum gidene kal denmiyo küçük böcük seviyorum diyen adam bir hafta sonra başkasıyla nişanlanıp karşına çıkabilirdi bak örnek ben........msn ve telefonundan sildiğin sölemişsin ya aynı iş yerinde olsaydınız ve her gün karşılaşmak zorunda kalsaydınız bak örnek ben...........ilk başlarda kötü oluyodu ve bide utanmadan konuşmaya çalışması sinir ediyodu ama tavrımı koyup iş harici konuşmadım
doğru insan olsaydı zaten yanında olurdu 5 yıla kadar neler olur hangi kapılar açılır......

yazılarını bende okudum gidene kal denmiyo küçük böcük seviyorum diyen adam bir hafta sonra başkasıyla nişanlanıp karşına çıkabilirdi bak örnek ben........msn ve telefonundan sildiğin sölemişsin ya aynı iş yerinde olsaydınız ve her gün karşılaşmak zorunda kalsaydınız bak örnek ben...........ilk başlarda kötü oluyodu ve bide utanmadan konuşmaya çalışması sinir ediyodu ama tavrımı koyup iş harici konuşmadım
doğru insan olsaydı zaten yanında olurdu 5 yıla kadar neler olur hangi kapılar açılır......

çok üzüldüm canım ya... haklısın aslında... daha kötüsü de olabilirdi... ii olmaya çalışıyorum... 5 yıl sonra kim nerde olur bilemem... sadece küçük bir hisle güzel giden bi ilişkiyi kendince böle yorumlamasına şaşırıyorum... yani aynı şeyi ben yapsam aynı şeyleri yine hisseder ... o zaman yaptığı yanlışı görmesini istiyorum belki de... yani bu kadar kolay karar verebilmesi üzücü... bilmiyorum... kafam karışık sadece... umarım hepimiz için hayırlısı olur :Saruboceq:

noldu gelısmeler nasıl kücük böcük ?
su an ne durumda arıyor soruyor mu sen bısey yapıyor musun, ortak arkadaslarınızdan gelen gerı bıldırımler var mı ? ne alemde

Merhaba kuçuk bocuk
sayfalari tek tek okudum...yazilarini inceledim...ve ilk sayfalarda ne dedim biliyormusun kendi kendime ? "daha henuz sokun etkisinde"
sonra ilerleyen sayfalarda "gerçeklerin tam içinde, aciyi hissetmeye basladi"
dedim...
Insanin zoruna giden, 3 gun once Seni Seviyorum diyen adamin heyecaninin bitmesini duymak
Heyecan 3 gun içinde biter mi ?
Seni Seviyorum demek kolay mi ?
Sevipte 3 gun sonra çikmaza girip, sevgini, heyecanini sorugulanabilir mi ,
Evet,bir erkek, Seni Seviyorum diyip 3 gun sonra "bilemiyorum, karmakarisigim, harika bir insansin ama benden daha iyisini hakediyorsun" diyebilir
bir mesaj, seven bir adami sarsabilir mi ? gunlerce "sevdigi" kizla konusmasini engelleyecek kadar ?
Bu durumda, ben ona dusunme zamani bile vermezdim
Sana sabir diliyorum, insallah tez zamanda toparlanirsin ve kendin için en hayirli olan karari alirsin diye umit ediyorum
Vermis oldugun degeri, sevgiyi, saygiyi anlamamis...kolay gelmis ona...çaba vermeyince herhalde
yazik olmus
Insallah yakin zamanda kafani toparlarsin
Sevgiler

bende en başından beri tek tek okudum konuyu.
en başında zaten kötü sinyaller belliydi ama yine de kendinden kaynaklı bir problemi varsa gerçekten diye düşündüm.
malesef öyle çıkmadı.
yapılabilecek her şey yapıldı sanırım şuan.
söyleyeceğin her şeyi de söyledin.
ama ben senin yerinde olsam onu tam olarak suçlamadan bırakmazdım.
yani arkadaşların da dediği gibi, madem aklına üçüncü bi şahıs girebiliyor beni unut der yine kenara çekilirdim.
sen şimdi bekleme moduna geçtin.
zor bi dönem olacak, gelir mi gelmez mi, karar verir mi, verdiği kararı sana söyler mi...
ama anladığım kadarıyla erkek arkadaşın çok dik duran biri değil.
yani bugun öyle, yarın böyle...
o yüzden pişman olması kısa sürer, naptım ben dönemine geçer.
yeter ki bu günlerde de ben seni bekliyorum,avucundayım hala seviyorum'u hissettirme.
senin için de bitmiş gibi bir izlenim ver..
2 senelik ilişki. o da kolay silemez..
umarım en kısa zamanda atlatırsın bu kötü dönemi..

Eğer kurtarmak için elinden geleni yaptiğina inaniyosan arkana bile bakma kafan hiçççç karişmasin
yaşanmasi gerekip insanlari taniman için firsat olduğunu düşün bundan sonra çikacak insanlari değerlendirmede yok gösterici olacaktir.ben öle düşünüyorum
şu hayatta benden kiymetli yok diceksin:)

bende en başından beri tek tek okudum konuyu.
en başında zaten kötü sinyaller belliydi ama yine de kendinden kaynaklı bir problemi varsa gerçekten diye düşündüm.
malesef öyle çıkmadı.
yapılabilecek her şey yapıldı sanırım şuan.
söyleyeceğin her şeyi de söyledin.
ama ben senin yerinde olsam onu tam olarak suçlamadan bırakmazdım.
yani arkadaşların da dediği gibi, madem aklına üçüncü bi şahıs girebiliyor beni unut der yine kenara çekilirdim.
sen şimdi bekleme moduna geçtin.
zor bi dönem olacak, gelir mi gelmez mi, karar verir mi, verdiği kararı sana söyler mi...
ama anladığım kadarıyla erkek arkadaşın çok dik duran biri değil.
yani bugun öyle, yarın böyle...
o yüzden pişman olması kısa sürer, naptım ben dönemine geçer.
yeter ki bu günlerde de ben seni bekliyorum,avucundayım hala seviyorum'u hissettirme.
senin için de bitmiş gibi bir izlenim ver..
2 senelik ilişki. o da kolay silemez..
umarım en kısa zamanda atlatırsın bu kötü dönemi..

hiçbir gelişme yok... olmasını dilesem de şu an için bir gelişme beklemiyorum... daha 1 hafta yarın bitmiş olacak... daha çok erken benim yokluğumu farkedebilmesi için...

aramıyorum ve aramayacağım... araması gereken o ... yoksa benim çabamla olacak birşey değil bunu görebiliyorum... ben çabalarsam yine ona kolay gelecek bırakmak yarı yolda...
zaten bana ağır gelen de bu kadar emeğime rağmen şu an bunları yaşıyor olmam...

benim için bitmiş gibi davranıyorum ona karşı... bazen kendime de bunu anlatmaya çalışıyorum ama henüz bu çok acı geliyor... şu an için aklının başına gelip bana dönmek istemesini umut etmek daha iyi geliyor bana... en azından pzt iş başı yapınca biraz daha kolay olacak... bütün gün böle aklıma gelince bitmiş olduğu daha kötü oluyorum...

çeşitli yollar deniyorum işte... kendimi ii hissetmek için... bazen ii ; bazen kötü ...

dedim ya msnden sildim... facebooktan da... ne yaptığı ile ilgilenmiyorum... bunu biliyor... ve unutmak için çabaladığımı da biliyor... bana dönmek isterse gerçekten çok uğraşacak... kolay olmayacak... hangimiz unutabilir ki bu günlerin acısını... ben asla unutamam... ve bu nedenle eğer tekrar başlayack olursak ya da başka biriyle farketmez asla daha fazla seven ; fedakarlık yapan ben olmayacağım... çünkü hiç kıymetli olmuyor...

hak vermek de lazım diye düşünüyorum... insan emek vermediği bişeye ne kadar bağlanabilir ki... tekrar başlayacak olursa zaten gerçekten emek verecek kadar beni istiyor olması gerekecek... pek öle yanar döner biri değil... o yüzden ben geri dönmeme ihtimalinin daha çok olduğunu düşünüyorum...

ama şu an kendimi ii hissetmeye çalışmaktan başka yapabileceğim birşey yok... belki saçımı boyatırım benneyaptımki

noldu gelısmeler nasıl kücük böcük ?
su an ne durumda arıyor soruyor mu sen bısey yapıyor musun, ortak arkadaslarınızdan gelen gerı bıldırımler var mı ? ne alemde

yok tatlım... ortak arkadaşlarımız benim arkadaşlarım zaten genelde... onlardan da bu konuda konuşmamalarını istedim... sadece sessizlik var ...

bir arkadaşım söyledi... facebookta isminin yanına yazmış ." ... is Sil baştan ... " die... ya benim şebnem ferah hastası olduumu bilio... bari başka bi şarkı yazsaydı... demek ki silmeye karar vermiş artık :(

sil bastan yazdıysa o şarkı acılı sarkı be bebegım demekki üzülüyor ayrıldıgınıza o da için için,
bır sey hısetmeyıp düşünmuyor olsaydı sana karşı hıc bır sey yazmazdı oyle degıl mı

demek azcık acı cekıyor kendı ıcınde de ama bunun boyle olması gerektıgını düşünüyor.

sil bastan yazdıysa o şarkı acılı sarkı be bebegım demekki üzülüyor ayrıldıgınıza o da için için,
bır sey hısetmeyıp düşünmuyor olsaydı sana karşı hıc bır sey yazmazdı oyle degıl mı

demek azcık acı cekıyor kendı ıcınde de ama bunun boyle olması gerektıgını düşünüyor.

haklısın acılı şarkı... ben de onu dinleyerek kendime gelmeyi düşünüyordum ama ona kısmetmiş... :çok üzgünüm:

cnim sil bastan sarkisi yeniden baslama sarkisidir sozlerne dikkat et derim

Gücün Var mı Sevgilim
Derin Sularda İnci Tanesi Aramaya
Cesaretin Kaldıysa
Hala Benle Aşktan Konuşmaya
Söyle Canım Sevgilim
Hayat Bize Oyun Oynuyor Olabilir mi
Yorgun Gibi Bir Halin Var
Duyguların Karışık Olabilir mi
Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen
Hayatı Sıfırlamak
Sil Baştan Sevmek Gerek Bazen
Herşeyi Unutmak
Sanki Bugün Son Günmüş Gibi
Dolu Dolu Yaşamak İstiyorum Ben
Her Ne Çıkarsa Yoluma
Selam Verip Yürümek İstiyorum Ben
Hayatı Sıfırlamak
Herşeyi Unutmak...

cnim sil bastan sarkisi yeniden baslama sarkisidir sozlerne dikkat et derim

Gücün Var mı Sevgilim
Derin Sularda İnci Tanesi Aramaya
Cesaretin Kaldıysa
Hala Benle Aşktan Konuşmaya
Söyle Canım Sevgilim
Hayat Bize Oyun Oynuyor Olabilir mi
Yorgun Gibi Bir Halin Var
Duyguların Karışık Olabilir mi
Sil Baştan Başlamak Gerek Bazen
Hayatı Sıfırlamak
Herşeyi Unutmak
Sanki Bugün Son Günmüş Gibi
Dolu Dolu Yaşamak İstiyorum Ben
Her Ne Çıkarsa Yoluma
Selam Verip Yürümek İstiyorum Ben
Hayatı Sıfırlamak
Herşeyi Unutmak...

ama kendi hayatına yeniden başlamak istiyor bence ... bilmiyorum ki ... bugün canım çok acıyor... dün kadar iyi hissedemiyorum senağlama

Kusura bakma direk yargılamak istemezdim ama bence başka bir kişi kafasını karıştırmıştır.
Yakın bir erkek arkadaşım var daha doğrusu eşimin çok çok yakın arkadaşı. 2 tane sevgilisi var. Ben her ikisini de tanıyorum. Eğer arkadaşımız bir sevgilisi ile iyiyse , diğeriyle mutlaka sorunları vardır. Ve ondan da hep sorunlarım var diye uzak kalmak istemiştir. Yani aynı senin erkek arkadaşın gibi.

Bence biraz süre tanıyın, sonuç ne olursa olsun muhakkak size açılacaktır.

Back
X