Nasıl Davranmalı?

Benim bir dostum vardı, sürekli arar, merak eder, hatırlar, bana hep iyi dileklerde bulunur. Ancak ben onun bazı kisilik ozelliklerinden rahatsiz olurdum. Herseyi bildigini sanir, hep akıl verir, bi kac yas büyük ama surekli ögreten abla modunda.

Benim bir gün cidden yardıma ihtiyacim oldu ve o yine bi iki akil verdi ama ihtiyacim olan akil degildi O bir dost olarak yanimda durmadı.

Ben de onu yavas yavas hayatimdan çikardim artik goruşmüyorum.

Yani, ideal olan insanlarin sizinle konustuklarini hatirlamalari, sinava girecegim dediyseniz arayip sonucunu sormalari, doktora gittiyseniz arayip merak etmeleri ve bunun gibi sizi onemsediklerini gosteren sekilde davranmalarıdır.

Siz pasta ile kutlama yaparken sadece mesaj tabii ki yavan kalir.

Ancak hayatta hersey tikırinda gitmiyor, belki pasta alacak, yapacak zamani ya da parasi yoktu, belki baska bir konuda ararim diye dusunurken unuttu gitti vb.

Onemli olan genel degerlendirme, tum arkadasliginiz boyunca sizden gecer not almiş biri ise pasta almamasini gormezden gelirsiniz, ha ama zaten cok icinize sinmeyen biriyse bunu bahane eder yavaş yavaş uzaklasirsıniz.
Zaten olay pasta almaması falan değil,olay herkesin atabileceği kısa bir mesajla doğumgünümü kutlaması,aramaya dahi tenezzül etmemesi.Olayın sadece doğumgünü boyutu yok,diğer aramızda geçenleri de yazmıştım ama nedense herkes bu kısma odaklanmış.

Ama işte düşüncesiz damgası ile geziyoruz

Görümcem düşük yaptı oğlum bebekti

Uzun bir süre görünmez oldum o kendini hazır hissedince geldi bize

Arayıp onu deşelemem daha acıtırdı muhtemelen ama burada çok konu var bir aramadı diye
insan o an yanında birilerini görmek istiyor bence.Sonrada zor zamanında kimlerin yanında olup olmadığına bakıyor,insanız sonuçta.

Yoo görmezden gelmiyorum. Tam tersine böyle bir beklentim olmadığı için böyle şeyler gercekten aklıma bile gelmiyor. Ben de misal ablamı ve daha hamileyken bile yeğenimi çok severdim, ama kontrole gittiğini bildiğim zamanlarda da 'nasil geçti,ne dedi' diye aramazdim. Bu ona deger vermedigim anlamına gelmez ki. Zaten hayatının paylaşmak istediği kadarını benimle paylaşıyor. Yani neden arayıp sorayım ki? Bundan gönül koysa, beklentiye girip 'benim hastaneye gideceğimi biliyordu ama aramadı,demek ki değer vermiyor' dese çok yanlış bir çıkarım olurdu.
Siz belki diğer insanlardan çok daha fazla verici birisi olabilirsiniz ama herkes bu kişisel özelliğe sahip değil ki. İnsanlar çeşit çeşittir. Bazı insanlar da hep arar,bilgi almak isterler mesela, meraklılardir Ben de öyle insanları sevmem. Hayatımın anlattığım kadarını bilse yeterli insanlar. Çok yakın bir arkadaşım KPSSye girmek için işten istifa etti, hazırlandı. Sınavdan birkaç gün önce havadan sudan bir soru sormuştum, vedalaşma aşamasında şans diledim,ona dua edeceğimi söyledim. Sınav oldu bitti ama ben 'nasil geçti' diye aramadım. Aslında merak da ediyorum ama neden arayayım ki? Sonuçlar açıklandığı zaman da eğer o benimle paylasirsa tebrik eder mutlu olurum. Ama o soylemezse öz ablam bile olsa 'kac aldın? Nereyi kazandin,geçen sene kaç ile kapatmis' falan demem. O konuşmak isterse amenna.
Birkaç sene önce bir kuzenim çok sevdiği mesleğinden KHK ile ihraç edildi. O günden sonra defalarca kez bulustuk, bir kere bile ne konusunu açtım, ne 'nasil idare ediyorsun' diye sordum...aylar sonra o hayatı biraz daha düzene girince benimle paylaşmayı seçti. Aynı şekilde kanser bir iş arkadaşım vardi, o acmadiysa asla hastalığıyla ilgili soru sormazdim. Ne kanseri, başında mı sonunda mi,çocuğuna söyledin mi vs vs... Neden sorup canını sıkayim , modunu dusureyim ki? O anlatmak isterse,anlattığı kadarıyla dinler-sohbetini ederim.
Bence bu değer vermemekle ilgili değil. Eğer benim çevremdeki insanlar benim onların özel alanina girmemek için gösterdiğim özeni 'aramadi,değer vermedi' olarak görüyorlarsa bence büyük bir yanlışlık var bu işte:)
Yani yapacağım yorum yine aynı. İnsanlardan beklentilerinizi düşürün, hastalığınız hakkında konuşmak istiyorsanız arayın, konusun. Ha , geçiştirdi,dinlemek istemedi...o zaman koyun mesafenizi. Ama kimse şu gün doktora gidecem dediniz diye 'ay nasıl geçti?' diye sizi aramak zorunda değil. İnsanlar kendi randevu saatini kaçırıyor yani, bunu mu kendine dert edinsin?
Sizin de yaptıklarıniz,verdiğiniz ekstra değer,gösterdiğiniz ekstra özen size külfet oluyorsa , bir beklenti doguruyorsa lütfen yapmayin
Siz beni ya anlamak istemiyorsunuz ya da her şeyi kendi bakış açınıza göre yorumluyorsunuz.Bir arkadaşım Allah korusun kanser olsa,hastalığıyla ilgili ben de soru sormam ama her an yanında olduğumu hissettiririm.Hastaneye gidecekse beraber giderim,her an ulaşabileceğini ona hissettiririm.Ben ve siz iki farklı insanız,hayat görüşümüz,aile yaşantımız farklı.Siz ben böyle yapıyorum,oooh çok mutluyum imajı çizerek beni çıkarcılıkla suçlayamazsınız.Hayatımda hiçbir şeyi karşılık bekleyerek yapmadım,sadece değer görmek istiyorum.Bu küçücük bir mesajla,komik bir videoyla da mümkün.Sizi düşündüğünü belli eden bir soruyla da.Umarım anladınız.

insan o an yanında birilerini görmek istiyor bence.Sonrada zor zamanında kimlerin yanında olup olmadığına bakıyor,insanız sonuçta.

Haklısınız

Ama düşük yapan kadına kucağımda 8 aylık çocukla bak seninki yok benimki var der gibi gidemedim

Eşim gitti eşiyle takıldı şu bu ama ben yanında mı olurum yarayı mı deşerim diye düşünüp yok olmayı tercih ettim

Aradan 10 yıl geçti yine aynı şartlar olsa yine öyle yaparım ama şimdi düşük yapsa tabii ki koşarak giderim

zira benim bebeğim yok içini deşecek tüp bebek süreçlerinde de destektim ama olmadı işte

merak edip sormak değer vermektir.Beni merak etmeyeni ben de bundan sonra merak etmem ama bunun adı sonra çok değiştin olur.Ben bana neden pasta almadı vs. demiyorum fark ettiyseniz.Ben kısa bir mesajla kutlamasına kırıldım en azından aramasını beklerdim.Sanırım siz bu tür incelikler bilmediğiniz için ya da size bugüne kadar yapılan kutlama mesajlarını çıkar üzerine kurduğunuz için benimkini de öyle değerlendiriyorsunuz.Sonuçta kişi kendinden bilir işi.
Boşver ya
Demek ki değer vermiyor
Bu kadar takma kafana
Sen pasta götürmüşsün düşünmüşsün
O ayıp olmasın diye msj yazmış
Ben olsam görüşmem artık
Bazı insanlar boş zamanını geçirmek için arkadaşlık yapıyor zaten
Bunu anladığımda çekilirim

Boşver ya
Demek ki değer vermiyor
Bu kadar takma kafana
Sen pasta götürmüşsün düşünmüşsün
O ayıp olmasın diye msj yazmış
Ben olsam görüşmem artık
Bazı insanlar boş zamanını geçirmek için arkadaşlık yapıyor zaten
Bunu anladığımda çekilirim
kesinlikle,ben de öyle olduğunu düşündüğüm için kendimi geri çektim.

merak edip sormak değer vermektir.Beni merak etmeyeni ben de bundan sonra merak etmem ama bunun adı sonra çok değiştin olur.Ben bana neden pasta almadı vs. demiyorum fark ettiyseniz.Ben kısa bir mesajla kutlamasına kırıldım en azından aramasını beklerdim.Sanırım siz bu tür incelikler bilmediğiniz için ya da size bugüne kadar yapılan kutlama mesajlarını çıkar üzerine kurduğunuz için benimkini de öyle değerlendiriyorsunuz.Sonuçta kişi kendinden bilir işi.
acınası derecede başkasına bağlı olmak olarak nitelendiriyorum ben bu durumu. dediğim gibi aramak zorunda da değil kimse kimseyi.

Back
X