Nasıl Davranmalıyım Bilemedim ?

mrvmerve

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
285
0
296
İstanbul
9 aydır nişanlıyım arkadaşlar benim sorunum nişanlımın ailesinin sorumsuzluğu ve ben bu konuda çok hırçınım geçtiğimiz 1 ay boyunca nişanlımın sabır sınırlarını zorladım galiba..
Düşünün herşeyi ama herşeyi nişanlım aldı düğünüde o yapıyor..
kayınvalidem ve kayınpederim sadece bilezik aldılar onlarıda düğünden sonra isterlerse hiç şaşırmam.. :30:
daha ilk günden anlamıştım onların pinti ve bencil olduklarını ama nişanlıma olan sevgim yüzünden onları kafama takmamaya çalıştım. ama gün geçtikçe yok artık dediğim şeyler oluyor..
nişanlımın birde abisi var evli 2 çocuğu var eşim zamanında onlar evlenirken çok destek çıkmış.. ama şuan onlardanda çıt yok...
hatta en son geçen hafta bize geldiler hep beraber ve eltime napıosunuz nasıl gidio dedim şu cevabı aldım halbuki düğünle igili bişi sormamıştım '' bizlik bişi yok ben rahatım evimde çocuklarımla düğüne çağırdılar gelicem okadar'' aynen böle söledi ve şok oldum... sonrada pişkin pişkin kuaförden randevu aldım dediiii bi kaşık suda boğasım geldi ama sabır dedim... direk numarasını sildim ve asla ve asla onunla iki yabancıdan öteye gitmeyi düşünmüyorum...
ben nasıl politik olabilirim ve nasıl nişanlımında bunları net bir şekilde görmesini sağlayabilirim :44:

Memleketimizin çoğunluğu oğullarına yardım etmemektedir, malum parasızlık,sen buna takılmışsın, asıl önemli olan evlendikten sonra erkek tarafına para kaptırmamak ,takılan altının satılmaması,kardeşinin ,babanın para istememesi sende büyük beklentilere ve lüx eşyadan kaçın

Bu yazdıkların bana çok tanıdık geldi.Bu bölümde,senin sorununa benzer sorunlar okudum.
Bazıları evlenmişler ve eşleri kendi ailelerine bakmaya devam ediyor,hatta abisine para verenler var.
Dediğin gibi bilezikleri geri alanlar,hatta diğer takılara el koyanlar...
Biraz eski konulara gözgezdirmeni öneririm.Umarım benzer durumdaki arkadaşlar konuna yorum yazıp yardımcı olurlar.

teşekkür ederim ikinizede..
ben hep olması gerekenden fazlasını istemedim hatta olması gerekenlerden bile vazgeçtimm
ama onları her gördüğümde sinirlerim alt üst oluyor ki ben normal hayatta hiç sinirli bir insan değilim
bazı kararlar aldım hatta bunu ailemle nişanlımla bile paylaştım...
şuan bize yardım etmiyorlarsa gelecekte bizden yardım yada takıları geri isteme olayı olursa ne evime alırım nede evlerine giderimm bu kadar büyük konuştumm
dilerim böyle bişi olmaz...
insanlar çocuklarını nasıl düşünmezler nasıl oğulları çabalarken onlar seyrederler anlamıyorum
sizlerede içimi dökmek istedim

çok şükür nişanlım çok çalışkan ve iyi bir işi var borç harçta olsa bunun altından tek başına kalkabiliyor tabi bende elimden geleni yapıyorum Allah ondan razı olsun

bide çok merak ediyorum görümcem var bekar bakalım o evlenirken neler olacak

Güzelim yazacak çok şey var oda tecrübeden yaşamışlıktan, sen şuna dikkat et erkek tarafı ne gibi harcama yapıyor veya yapmıyor bazı kaynanalar beş kuruş harcamıyor ama düğünden sonra birde kız tarafına laf sokuşturuyor sen iyi gözlemle, lafı her kim ne söylerse yüzüne vurursun harcamaları sadece sen ve nişanlın yaptığını

Güzelim yazacak çok şey var oda tecrübeden yaşamışlıktan, sen şuna dikkat et erkek tarafı ne gibi harcama yapıyor veya yapmıyor bazı kaynanalar beş kuruş harcamıyor ama düğünden sonra birde kız tarafına laf sokuşturuyor sen iyi gözlemle, lafı her kim ne söylerse yüzüne vurursun harcamaları sadece sen ve nişanlın yaptığını

Teşekkür ederimm aynen öyle yapıcam gerçi gözlemlemeye bile gerek yokk hiçbişi yapmadılar çünkü sadece bilezik okadar.. düğünümüze 1 ay kaldı ve onlar hala seyirci...
ama kesinlikle dediğiniz gibi yüzlerine vurucam dualarınızı esirgemeyin (:

Memleketimizin çoğunluğu oğullarına yardım etmemektedir, malum parasızlık,sen buna takılmışsın, asıl önemli olan evlendikten sonra erkek tarafına para kaptırmamak ,takılan altının satılmaması,kardeşinin ,babanın para istememesi sende büyük beklentilere ve lüx eşyadan kaçın

arkadaşa katılıyorum düğün takılarına sahip çık

çok şükür nişanlım çok çalışkan ve iyi bir işi var borç harçta olsa bunun altından tek başına kalkabiliyor tabi bende elimden geleni yapıyorum Allah ondan razı olsun

bide çok merak ediyorum görümcem var bekar bakalım o evlenirken neler olacak

görümcen evlenirken olacaklar açık canım paramız yok yazıktır yardım edin diyecekler o yüzden tedbirini baştan al. düğünde sana gelecek olan gereksiz hediyeleri ayır sakla, bir iki de küçük ev aleti ucuzundan alıp sakla evlilik zamanında bunlar bunlar benden der çenelerini kapar eşine de biz elimizden geleni yaptık dersin ne şiş yanar ne kebap :27:

arkadaşa katılıyorum düğün takılarına sahip çık

görümcen evlenirken olacaklar açık canım paramız yok yazıktır yardım edin diyecekler o yüzden tedbirini baştan al. düğünde sana gelecek olan gereksiz hediyeleri ayır sakla, bir iki de küçük ev aleti ucuzundan alıp sakla evlilik zamanında bunlar bunlar benden der çenelerini kapar eşine de biz elimizden geleni yaptık dersin ne şiş yanar ne kebap :27:

Haklısın canım teşekkürler kesinlkle öyle yaparlar o yüzden mesafe koymalıyım ve dediğin gibi o tarz şeyleri saklayıp onlara veririmm
gerçi onlar bana düğün harici eve getirilen eşyaları vermezler zaten kesinlikle buda onlara haram olur değilmii helal etmem

Haklısın canım teşekkürler kesinlkle öyle yaparlar o yüzden mesafe koymalıyım ve dediğin gibi o tarz şeyleri saklayıp onlara veririmm
gerçi onlar bana düğün harici eve getirilen eşyaları vermezler zaten kesinlikle buda onlara haram olur değilmii helal etmem

senin helal etmediğin her şey haramdır, bence sen şimdiden yolunu yap o eve gelecek hediyelerin, kalanı da gelen hediyelerden tamamlarız, bunlar bunlar mutlaka gelir zaten, benim evime gelmeyenler hediyeleri size bırakır zaten sonra bakar onlardan tamamlarım falan diye :27: ay korktum kendimden :53:

senin helal etmediğin her şey haramdır, bence sen şimdiden yolunu yap o eve gelecek hediyelerin, kalanı da gelen hediyelerden tamamlarız, bunlar bunlar mutlaka gelir zaten, benim evime gelmeyenler hediyeleri size bırakır zaten sonra bakar onlardan tamamlarım falan diye :27: ay korktum kendimden :53:

bencede konuşayım baştan zaten ben diyorum herşeyi baştan konuşalım annemide bir görsen melekk hiçbirşeye karışmaz herşeye hoşgörülü ama nereye kadar yarın kayınvalidem gelicek bu konularada girmenin zamanı geldi eltimle yan yana oturyorlar bana gelen hediyeleri ya kızına ayırır yada eltime verir en iyisi yarın bunuda söylemek... tabikide helal etmem böyle bişi yaparlarsa (ayrıca canım benim çevremde senin gibi biri olmalı bizimkiler acaip hoşgörülü sinir oluyorummm yaaaa) :18:

teşekkür ederim çok kibarsın :23: ne zaman istersen özelden de yazabilirsin. asla yüzlerine karşı çata çat kavga etme lafın iyisi şakayla söylenir yada saf ayağına yatarak söylenir, cazgır görünme ama hakkın olanı onlara bırakma, kocana da asla onları kötüleme madur görünüp anlat herşeyi (ki madur olmasan şikayetin olmaz) böylece eşinle kötü olmazsın (naçizane tecrübemdir)

bizdede aynı durum var..bende yeri geliyor kınıyorum onları ama güzel tarafından bak ben nişanlımla gurur duyuyorum iğneden ipliğe herşeyini kendi yapıyor..sevdiğim adamın emeği herşey..babam sağolsun demiyecek kadar onur sahibi..ailem yapmıyor etmiyor diyip işin içinden sıyrılmıyor,taşın altına kendi sokuyor eline..ne mutlu bize..

bazen bakıyordum ki üzülüyordu "seninle gurur duyuyorum,üzülmene ne gerek var,sana dahada aşık oluyorum"diye diye..baktım onunda zamanla ailesine karşı o hırsı üzüntüsü dindi..kendi işine bakıyor..

daha önünüzde çok yol var arkadaşım hiç yormayın kafanızı bunlarla..insan üzülüyor tabii ama ben hırslanmak yerine işin güzel tarafının tadına varıyorum sende öyle yap..

sonuçda devran dönecek kardeşim..sizin zor zamanınızda size yardım etmeyenlerde birgün o yollardan geçecek..o zaman sizde poponuzun rahatını hiiiçççç kaçırmazsınız..ne verdilerki ne istiyorlar dimi..

ayrıca seni kutluyorum nişanlına yardım ediyormuşsun..bende aynı kafadanım ama kıvamında..çok fazla iyi niyette kullanılıyor bunuda çözdüm..

Son düzenleme:
teşekkür ederim çok kibarsın :23: ne zaman istersen özelden de yazabilirsin. asla yüzlerine karşı çata çat kavga etme lafın iyisi şakayla söylenir yada saf ayağına yatarak söylenir, cazgır görünme ama hakkın olanı onlara bırakma, kocana da asla onları kötüleme madur görünüp anlat herşeyi (ki madur olmasan şikayetin olmaz) böylece eşinle kötü olmazsın (naçizane tecrübemdir)

haklısın canım hırcınlığı kenara bırakmam gerek tekrar teşekkürler sizi çok sevdim tecrübelerinize hep danışcam :9:

bizdede aynı durum var..bende yeri geliyor kınıyorum onları ama güzel tarafından bak ben nişanlımla gurur duyuyorum iğneden ipliğe herşeyini kendi yapıyor..sevdiğim adamın emeği herşey..babam sağolsun demiyecek kadar onur sahibi..ailem yapmıyor etmiyor diyip işin içinden sıyrılmıyor,taşın altına kendi sokuyor eline..ne mutlu bize..

bazen bakıyordum ki üzülüyordu "seninle gurur duyuyorum,üzülmene ne gerek var,sana dahada aşık oluyorum"diye diye..baktım onunda zamanla ailesine karşı o hırsı üzüntüsü dindi..kendi işine bakıyor..

daha önünüzde çok yol var arkadaşım hiç yormayın kafanızı bunlarla..insan üzülüyor tabii ama ben hırslanmak yerine işin güzel tarafının tadına varıyorum sende öyle yap..

sonuçda devran dönecek kardeşim..sizin zor zamanınızda size yardım etmeyenlerde birgün o yollardan geçecek..o zaman sizde poponuzun rahatını hiiiçççç kaçırmazsınız..ne verdilerki ne istiyorlar dimi..

ayrıca seni kutluyorum nişanlına yardım ediyormuşsun..bende aynı kafadanım ama kıvamında..çok fazla iyi niyette kullanılıyor bunuda çözdüm..

aynen anlattığın gibi durum canım yaa işte dediklerin iyi güzelde nişanlımın ailesinin bizi kullanmaya çalışmalarından korkuyorum neticede nişanlımda ailesi kötüde olsa ona iyi gelir dua edin banada hırçınlaşmayıp nişanlımıda kendimden soğutmayayım..
bende ölçülü bir şekilde yardımcı oluyorum canım zaten en sevmediğim şeydir iyi niyetin kullanılması ayyy yazdıkça rahatladım :9: sizide tebrik ediyorum zoru başarmışsınız ben sakin davranamıyorum

Nişanlımla tartıştım az önce yaa :14: sandık parasını kapı parasını bile o düşünüyor kızdım bende onları baban versin dedimm üstüne gittim azcık :5: ne biçim baba anne bunlar yaa :59:

Nişanlımla tartıştım az önce yaa :14: sandık parasını kapı parasını bile o düşünüyor kızdım bende onları baban versin dedimm üstüne gittim azcık :5: ne biçim baba anne bunlar yaa :59:

Ya çekemiyorsa ayrıl ya da sus.
Sen ne biçim annen baban var deyince "aa evet bak ne biçim annem babam var" diyecek mi sanıyorsun?
Sen sandık parasını onların düşünmesi lazım sen düşünme deyince "ee doğru biraz onlar düşünsünler" mi
diyecek?
Yoo öyle olmayacak.
Ne olacak ben sana söyliyim mi?
Senden bıkacak. Sen kötü olacaksın.
Onun annesi babası bir melek sense bir şeytan olacaksın.
Annesinin babasının hatasını önceden görüyor olsa bile sen böyle konuşunca hatalı olduklarını tamamen unutacak ve direkt olarak savunmaya geçecek.
Ve ilerde de sen ağzını azıcık açayım desen, tatlı dille hoşnut olmadığın durumlardan eşine yakınayım desen hemencecik lafı ağzına tıkıyacak, ailesine toz kondurmayacak.
Artık eşinle ailesi hakkında hiç konuşamayacak hale geleceksin.
Çünkü eşindeki kredini daha nişanlıyken bitirmiş olacaksın.
İşte bunlar olacak.

Ya isteklerini açıkça aileye söyle. İsteklerim olursa bu iş devam eder olmazsa biter de.
Restini çek.
Ya da herşeye rağmen nişanlını kabul ediyor, onunla evlenmek istiyorsan sus.
Konuştuklarının sana hiç bir faydası yok ama zararı çok.

bana kalırsa bu kadar çok konuştukça düğün üstü itici gözükmeye başlayacaksın...
Bırak kim düşünürse düşünsün sandık parasını ister nişanlın versin isterse babası...
Yüzmüşsün kuyruğuna gelmişsin... Senin demenle mi yardım edicekler oğullarına..
Bak nişanlın en azından düşünüyor ailesinden hayır gelmeyeceğini anlamış sen mağdur olma diye çocuk bunları hesaplıyor şimdiden ...
Kızların dediği gibi düğün gelmiş çatmış bugüne kadar yardım etmeyen bundan sonra hiç etmez...
Sen eldekilerden de olmamaya bak... Altınlarına sahip çıkarsın olur biter....

evet canım sen şimdi bu zamanların tadını çıkar
bu dönem stresli bi dönem ve sen şimdi herşeye kafa yoruyorsun
bu tarzda ve buna benzer birçok aile var
boşver sen düşünme bunları
arkadaşlarında dediği gibi erkekler her ne kadar
ailelerinin olumsuz yönlerini bilselerde
iş eleştirmeye gelince toz kondurmazlar
bırak onlar kendi aralarında halletsinler
sen sadece tadını çıkar
evlendikten sonrada mesafeli olursun
ama eşinle onun ailesi hakkında kesinlikle tartışmaya girme
insanlar ne ekerse onu biçer
senden yardım isterlerse bunu hatırlatırsın
şimdiden mutluluklar diliyorum

canım seni çok iyi anlıyorum benim durumuma çok benziyor bizimde ailesinden en ufak destek yok nişanlım alıyor herşeyi senin yine ailesi bilezik almışlar bizde oda yok. Şimdi moda olmuş artık aileler hiç karışmıyor gençlerin üstüne yıkıveriyorlar seyrediyorlar sanki evlenecek olan onların evladı değil benimde çok zoruma gidiyor ama fazla yapacak bişey yok şimdi nişanlına söylesende neticede ailesi onun zoruna gider sizin aranızda huzursuzluk olur canım. Hakkınızda hayırlısı olsun..

hepiniz haklısınız teşekkür ederim kızlar... boşuna üzüyorum onu ve dediğiniz gibi en sonunda ben kötü olucam, çünkü ailesi o kadar masumu ve düşkünü oynuyorlarki bu gidişle ben insafsız olucam annemde aynen sizin dediklerinizi söylüyor.bu cuma kayınvalidemle görüşçem herşeyi ona anlatıcam söylicem :19:

Back
X