Nasıl davranmalıyım?

monamonalisa

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
38
18
613
46
İstanbul
Merhaba hanımlar, benim sorunum eşimin erkek kardeşi.Kendisi 15 yaşında, liseye gidiyor.Ama etrafı karıştırma alışkanlığı var.Ne zaman bize gelse oturduğu yerden bile olsa yandaki çekmeleri açar içine bakaaar bakaar, içindekilerin altını kaldırır yine bir karıştırır.İzinsiz yatak odamıza girer(bilgisayar orda), bilgisayara bakar.Bu gün yine bize geldiler kayınvalidemle.Kayınvaliden kendine misafir geldimi çok dikkat eder böyle şeylere ve çok rahatsız olur.Ama kendi oğlu benim evimde bunları yaptığını görür, oğlum yapma demez.Öyle cahil insanlarda değiller.Gayet bilinçli, eğitimli, üst seviyede kazanıp ona göre yaşayan kişiler.
Birkaç kere uyarı anlamında, x bir şeymi bakmıştın, yada bir şeymi istemiştin, ne arıyorsun ben yardımcı olayım falan gibi ince uyarılarda bulundum.Ama yok.Cevabı hiiiç, öylesine bakıyorum oluyor.Yatak odamda çekmece karıştırma huyu yok Allahtan kafamçokkarıştı Ama diğer yerlerde özellikle salonumda hep böyle.
Kayınvalidem hemen alınır bir şey desem, o yüzden pek birşey de söyleyemiyorum.Eşim evde olunca uyarıyor, karıştırma ne istiyorsan söyle diye ama genelde o da yok evde.

Sizce nasıl anlatayım kırmadan, gerçi herşekilde alınacak ama.Ne yapmalıyım kızlar sizce?Uyuz oluyorum yaa.Belki dağınık dolaplar, çekmeceler, 5 aylık bebeğim var.Dikkat ediyorum ama resmen olduğum yerde kudurup ısırasım geliyor sosyeteyi yaa kötükedihüso

enteresan bir durum. bu karıştırma işine benim komşunun kızı da yapıyordu ama daha 6 yaşındaydı.. 15 yaşında gerçekten enteresann:uhm::uhm:

bunda kırılacak bırşey söyle tabi. o çekmece sizin mahremınız. hatta annesının yanında eşin kızsın sert bir dille kardeşıne. böyle şey olmaz, çok kızarım.

15 yaşındaki birine çocuk diyemicem.

artık ergenliğe gençliğe adım atmış.:delphin:

neden böle çocukca şeyler yapıyo acaba bi sorunumu var.CADIARZU

benimde karıştıran çok tanıdığım var ama yaşları 5-6-7..:kahve:

bence karşına alıp güzelce konuşmalısınyerimseniben

herzaman müsait olamayacağını,hoşlanmadığınızı v.s.

bu çocukta bi enteresanlık var bence bu yaşta karıştırma huyu ilginççmirmirmirmirmirmirmirmir

meraktan heralde, 15 yaş çok bilinçli bir yaş değil. güzel güzel söyleyin, 'canım, özel şeylerimiz olabilir çekmecelerde. öyle kurcalama. aradığın birşey varsa bana söyle' diyebilirsiniz. yatak odasına girmemesini abisi söyleyebilir.

Son düzenleme:
Sanki bana bir rahatsızlığı varmış gibi geldi. 15 yaşındaki biri tüm uyarılara rağmen hala bu işi yapıyorsa ya arsız yada rahatsızdır.

Cok gormedim ben, koskoca insanlar yapiyorken (kaynana,gorumce gibi) 15 yasindaki cocugun
yapmasi orayi burayi kurcalamasi abes gelmedi acikcasi bana
...

15 yaşındaki birine çocuk diyemicem.

artık ergenliğe gençliğe adım atmış.:delphin:

neden böle çocukca şeyler yapıyo acaba bi sorunumu var.CADIARZU

benimde karıştıran çok tanıdığım var ama yaşları 5-6-7..:kahve:

bence karşına alıp güzelce konuşmalısınyerimseniben

herzaman müsait olamayacağını,hoşlanmadığınızı v.s.

bu çocukta bi enteresanlık var bence bu yaşta karıştırma huyu ilginççmirmirmirmirmirmirmirmir

Kayınvalidem onu aşırı şımarık ve kendine muhtaç büyütüyor.Yani bu devir de hangi çocuğun odasında klima, lcd tv, masaüstü ve laptop bilgisayar ve daha birçeok lüksü var arkadaşlar.Altı ayda bir cep telefonu değişir.Ama işin asıl ilginç olanı hiçbir işini, yemek hazırlamak, üzerini giymek gibi tek başına halletmez.Kayınvalidem müsade etmez.Bu yaşta ayakkabı bağlamayı bilmez.Eşim nasıl böyle kendine yeten biri olarak yetişmiş hala bilmem.Bu ikinci evliliğinden olan oğlu.KAyınpeder de çok kızıyor ama kimseyi dinlemiyor.40 ında anne olunca bir acayip oldu diyor eşim.x bir hata yapsa, kabul etmez.Hatta okula servisle gidince herkesi bıraktığı için fazla vakit alıyor der, otobüsle falan gidince de oğlum stres oluyor der.Haftanın 3-4 günü taksiyle gönderir.

x kahvaltının tadını bilmez, mısır gevreği ve özel mama gibi bir şey var onu yer.Alışmamış çocuk, peynir, zeytin tuhaf gelir ona.asla yemez.Böyle işte.Gariplik çocukta değil, kayınvalidede var ama.Dedim ya toz kondurmaz.Eşim 1-2 defa sert çıktı.Çok bozuldu.Kırmakta istemiyorum ama ne yapayım işte...

Ben o çocuğu 30yaşında düşünemiyorum o nasıl bir yetişkin olacak acaba ama dediğiniz gibi suç çocukta değil kayınvalidenizde eşiniz uygun bir dille anlatmalı ama işiniz zor görünüyor.

yuhh içimden direkt o çocuğun evleneceği kıza acımak geldi yaa bu ne biçim anne böyle bu kadar bağımlı yetiştirirse o çocuğu ilerde önemli psikolojik sorunlar yaşar kesin

kırarakta anlatılabilir bence.
ne canım öyle orayı karıştır burayı karıştır
aa ayıp cidden
insanın herşeyi çekmecelerde olabilirr
özel şeyler falan...

Ne şımarık çocuk bee amann hiç uyarı almamış hayatında belli..
Ben direk söylüyorum canım ne kırılıcak utanması lazım hatta:1closedeyes:

bende sinir olurum evimin karıştırılmasından..karşına al ve yaptığının ayıp olduğunu söyle..

yazık çocuğa acıdım kayınvalideniz çok yanlış yetiştiriyor oğlunu:olmaz:
sizde çekinmeyin kırılsalarda rahatsızlığınızı dile getirin özelliklede eşiniz konuşsun onlarla

en nefret ettiğim şeydir evimin karıştırılması hiç hoşlanmam ve kırılıp kırılmicaklarını düşünmem hemen söylerim ama kaynanada bi sorun var sanırım öle çocukmu yetiştirilir evlendiği zamn düşünemiyorum ben onu eşi olucak kişiye yazık valla

direk söyle canım bence karıştırma lütfen rahatsız oluyorum diye.Alınan alınsın, sen her geldikelrinde sinir olacağına onlar alınsın bir dahada yapmasın.

direk soyle bence. neden sureklı cekmecelere bakıyorsun de. o yada onlar utanıp sıkılmıyorsa bu durumdan sende soylemekten utanıp sıkılma.

3-5 yaşında desen hadi çocuk yapar dicem ama bu 15 yaşında eş...k kadar adam yani..bu ne tuhaf bi davranış böyle..kayınvalidene de pes yani..insan dur yapma der,ne işi var senin çekmecelerinde ya..

Back
X