Nasıl davranmalıyım..

ofka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011
10
0
0
Antalya
öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum..fazla dürüst biriyim ve aklıma geleni söleyen başını sonunu düşünmeyen biriyim..haksızlığa tahammülüm yok ..bu özelliklerim beni sert biri gibi gösteriyor...zamanlada tepki topluyorsun...çok yoruldum yaptığım her yeni başlangıçta bu sorunları yaşamaktan..ve önerilerinize ihtiyacım var şu konularda..
1-benle konuşan ama beni sevmediğini bildiğim birine nasıl davranmalıyım
2-yok olan özgüvenimi takrar nasıl kazanabilirim
3-samimiyetine inanmadığım bir ortamda alıp kitabımı kimseyle muhatap olmadan mı geçirmeliyim dinlenme zamanımı ya da ???
4-son zamanlarda çekingen davranışlarda bulunuyorum ..konuştuğum kişinin gözlerine bakmadan konuşmak gibi..nasıl aşabilirim bunu ..

Fazla dürüst biriyim demişsin.Herkes dürüsttür.Bunu özellikle vurgulamak,akla başka ihtimaller getirir.Öncelikle,arkadaş ortamlarında bu cümleyi kullanmamanı öneririm,itici gelir.
Aklına geleni söylemek açıksözlülük anlamına gelmez,bazı durumlarda küstahlık bile sayılabilir.Kimse kötü yönlerinin veya haksız olduğunun yüzüne vurulmasından hoşlanmaz.Aklına gelenleri önce nezaket süzgecinden geçirmelisin.

Birisine "sen haksızsın" dersen,gerisini dinlemeden tepki gösterir."Sen öyle düşünüyor olabilirsin ama..." şeklinde konuşursan,seni mantık çerçevesinde dikkate alır.
Sivri çıkışlar yapmadan,uygun üslupla konuşmaya çalış.Her zaman haklı olamayacağını unutma.Haksız olduğun zaman kabul etmeyi bilmek erdemdir.Bazen de iki taraf birden,kendi açısından haklı olabilir.Empati kurmaya çalış.Birşey söyleyeceğin zaman önce düşün : sana söyleseler hoşuna gider mi ?

Çevrendekilerle sadece tartışma ve fikir alışverişi boyutunda diyalog kurmak zorunda değilsin.Bazen havadan sudan,boş mevzulardan da konuşmak güzeldir.Kendini rahat hissetmek istediğin ortamlarda,hafif muhabbetlere katıl.Susup susup,sadece hakemlik yapmak için konuşmaya katılma demek istiyorum.

bence sizinki dürüstlük değil patavatsızlık.önce kendinizi düzeltmeye çalışınayrıca özgüven eksikliğiniz olduğunu da düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…