nasıl davranmalıyım

gunder

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
140
6
68
Tekirdağ
Arkadaşlar gerçekten moralim çok bozuk hep benim patavatsızlığım yüzünden.Konuyu kısaca şöyle anlatayım.Geçen hafta eşimle birlikte kayınvalidemlere gitmiştik.
Orada benim çalışma muhabbetim oldu.Ben çalışmıyorum öyla birşey söz konusu bile değil sadece şaka olarak geçti.
Ben de eşime ben çalışsam bile o paranın sana bir faydası yok dedim ama bunu öylesine şaka olarak söylemiştim ciddi değildim.
Şimdi eşim beni aradı kayınpeder ve kayınvalidem ona böyle dememle ilgili bişeyler demiş.Eşim de bana kızıyor şimdi beni küçük duruma düşürdün diye
gerçekten çok üzgünüm toparlayamıyorm bile yazdıklarımı.Ama ben ciddi değildim öylesine demiştim şimdi karşıma çıkacağını nereden bilebilirim.
Bir de tamamben hatalıyım ama kayınpederlerin bunu eşime söylemeleri doğru mu.Bu ilk değil bunu hep yapıyorlar bu durumda da hep haksız ben oluyorum.
Bir de benim eşimin abisiyleişi ortak onun için sorun oldu bu durum

kayınpederinin ve kayınvalidenin eşine söylemesi doğru olmamış tabi karışmasalardı keşke
ama senin yaptığında doğru değil
çalışsam bile paramın sana faydası yok demek morel bozucu bir laf ozaman eşinizde
madem öyle benim paramın sana faydası yok bundan sonra diyebilir
senin paran benim param muhabbetleri aile içinde hiç hoş değil
özür dileyin gölünü alın bence

siz şakayla böyle bişeyi söylemiş olabilirsiniz bunda bişey görmüyorum ama onların kalkıpta eşinizi doldururcasına söylemesi hiç hoş değil eşinize
durumu tatlı dille izah edin ve bidahada onların yanın konuştuklarınıza dikkat edin bence sorun olmaz

Bu konular çok hassas konular bence şaka bile olsa çok dikkat edilmeli sizin "ben çalışsam bile o paranın sana bir faydası yok" demeniz gerçekten çok yanlış..

O zaman demek istediğiniz herneyse bunu eşinize açıklamaya çalışın tatlılıkla, sizi anlayacağını düşünüyorum.
Anlamazsa akışına bırakın, unutulup gider.

K.valideniz ve k.pederiniz o an söyleselerdi söylemeleri gerekeni iyi olurdu fakat burada eşinizin kırgınlığına sebep onlar değil bence.

eşine sadece şaka yaptığını izah edip özür dile, sonrasında kv ara ve benimle bir derdiniz varsa lütfen bana söyleyin de.

bence kayinvalideni felan hic arama
kocandan ozur dile oyle demek istemedim de
bi dahakinede dikkat et kayinvalidenlerin yaninda

bence kayinvalideni felan hic arama
kocandan ozur dile oyle demek istemedim de
bi dahakinede dikkat et kayinvalidenlerin yaninda

Kesinlikle size katılıyorumm..
Bencede aynen bu şekilde davranın bu tür durumlar sizin elinizde bidahaki sefere koz vermeyin ellerine yanlarındayken söylediklerinize dikkat edin yeter

Onlar birşey demeden önce aramızda sorun olmadı bu durum aradan bir hafta geçti şimdi gündeme geldi

yani öyle derken giyime felan yatırırım ben parayı onu dusunup söyledim dersin ve toparlanır.eşin anladıktan sonra diğerlerini ilgilendirmez.

neden kendini bu kadar suçlu hissediyorsun ki?
ortada ayıp bişey yok bence.

eşim bana hep söyler mesela bunu durumu "sen çalışssan da çalışmasan da o para senin, ben bişey beklemem, kendine harca der"
aynı şey değil tabi ki ama kadın zaten çalışmak zorunda değildir.

ne var ki yani bunda şaka yapmışssın sanki çalışssan tek kuruş vermeyecek misin..

eşine "sen beni tanımamışssın, şaka olduğunu anlayamadıysan yazık" de üste çık bence

ben olsam öyle yapardım.. cidden çok çok saçma. alınacak yer aramışlar başka açıklaması yok!

Esinin ailesinin bunu hep yaptiklarinida biliyorsan ne diye tekrarliyorsunki, belliki öyle bir samimiyetin yok saka yapmanin anlamida yok..
Hemde okadar saka desende sakaninda altinda gerceklik yatar, ha bide saka yapcaksan kötü anlam tasimamali kiricida olmamali

hem kayınvaliden niye alınıyor, onlara ne oluyor yani?

ekmeğinizi o mu veriyor size???.. kocanla senin aranda ki mevzu.. kime ne yanii??

ay şaka gibi yaaa söz ettikleri şeye bak.. ben olsam özür falan dilemem yani.. hatta dediğim gibi üste çıkardım haklı olarak

Ben konu sahibini pekte hakli bulmadim cünkü kaynananlarin huyunu biliyorsun hep yapiyorlar diyorsun hemde öyle bir saka bence ortama göre ayagini denk al
Seni yanlis anlamalarina izin verme okadar ciddilerse elestiricilerse sende yanlis anlasilcak sey yapma.
:44:

Eşle yaşanan herşey yoluna giriyorda, aileler işin içine girince sarpa sarıyor. Eşinle konuşup düzeltirsin, güzelce konuşursun, tatlı dille. Bir daha da onların yanında iken şakalarına bile dikkat edersin!

yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim hanımlar
Eşimle aramızda olan sorunu düzelttik
Dün de kayınvalideme gittim ona da güzel bir dille bir daha sizi rahatsız eden birşey olduğunda bana söyleyin eşime değil
Yüzyüze konuşursak daha verimli olacağını düşünüyorum falan dedim
O da biz kötü maksatlı demedik falan dedi
Eşime de söyledim bir daha sana birşey söylerlerse bana değil ona söyleyin ben karışmam de falan de dedim
Ben o söylediğim şeyden zaten pişmanım yani onların yanındayken söylememden
Eşimle başbaşayken desem zaten sorun yok
Benim asıl sorunum kayınvalidelerin herşeyi eşime söylemeleri inşallah bundan sonra olmaz

bence kadının parasına erkek el uzatmamalı
çünkü her kadın ev kadını*anne*iş kadını
hepsini tek başına yapıyorsa kazancını kendi bildiği şekilde harcamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…