nasıl davranmayalım :(

kediciq

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2008
847
27
318
35
İzmir
kızlar sevgilim ailesinden birini kaybetti (annesi)senağlama:1no2::gitme:mafoldumben ona naasıl yaklaşabilirim nasıl davranmalıyım 1 ay oldu

Mekani cennet olsun, basiniz sagolsun.

Yapacak pek birsey yok güzelim, bu acili yolu sevgilin bir sekilde tek gitmek zorunda.
Tabikide yaninda ol, ona destek ol ama acisini icinde yasamali...

Bende annemi kaybettim 2 yil olacak.....kimse bu aciyi dindiremiyor....sadece zaman hafifletiyor ve Yaradan sabrini veriyor.

ya çok kötü o öyle olunca bnde kötü oluyorum hani pek bilmmde nasıl destek olunur çünkü bn hep pozitf düşünyorum negtf şylerden kaçıyorum hep bana biraz yardımcı olbilirmisin sennde başın sağolsun cnm mekanı cnnet olsun ne kadar sürede biraz olsun atltır eskye döner :S

Eskisi gibi olmaz güzelim...bunu unut....annesini kaybetmis, her zaman her daim yaninda olan insani kaybetmis, o bosluk dolarmi hic?:çok üzgünüm:

Dedigim gibi acisi hic gecmiyor, sadece hafifliyor, en iyi ilac zaman....simdi hersey daha cok taze....suan icin yapman gereken tek sey...yaninda olmak, moral vermeye calismak, teselli etmek!

Birak acisini yasasin, birak aglasin, birak öfkelensin, bunlar cok normal...ama merak etme, kendine gelecek insallah.

kızlar sevgilim ailesinden birini kaybetti (annesi)senağlama:1no2::gitme:mafoldumben ona naasıl yaklaşabilirim nasıl davranmalıyım 1 ay oldu

bu durum onu çok sarsmıştır.
üzerine gidip özel birşey yapmayın bu sefer daha çok bunalabilir. her yaşta her insan farklı etkilenir. acı aynıdır. ama etkileri farklıdır.

mesela kimi insan yanında çok fazla anneni anlatırsan yanlış anlayıp acısını tazeleyebilirsin.

bol bol onu dinlemeye çalış. biraz rahatlasın zamana ihtiyacı var. kabullenmek kaldırabilmek kolay değil.:gitme:

zaten ben hiç açmıyorum konuyu o açarsa yardımcı olmaya çalşıyorum ama bu seferde bana diyor sanki ben hiç bir şey yaşamamışım gbi davrnıosun bana anlyış gster azcık diyor bnde şaşırdım inş daha iyiy olur kısa zamanda

moral vermeye çalıştıkça seni yanlış anlayabilir. o yüzden pek yorumda yapma. sende bu acıyı hissettiğini anlamaya çalıştığını yerinin dolmayacağını söyle. olsun geçer zamanla alışırsın hepimiz ölücez bir gün tarzında yaklaşma.

ayrıca yaşı 17

hem ergenlik hemde bu sıkıntı. tam hayata atılacak hayatı tanıyıp karakterini yolunu çizeceği yaşlar. bundan sonra ki adımlarında annesi olmadan yaşamak bu düşünce bile üzer onu.
üstüne gitme canım.

başı sağolsun arkadaşının... Allah annesinin mekanını cennet etsin...

onu samimiyetle dinlemeli ve çok anlayışlı olmalısın. bu onun öncelikle atlatması gereken bir dönem... ayrıca yaşadığı acı basit bir şey değil.... onu neşelendirmeye ya da zorla gezdirmeye falan çalışma. bu sefer de acısına saygı duymadığını düşünebilir çünkü...

her zaman yanında ol ama onun sana açıldığı kadarıyla davran. yani sana bir şeyler anlatması için baskı yapmamaya çalış. yasının bitmesini sabırla beklemen gerekecek ve senin için de çok kolay bir dönem olmayabilir...

ama sen onun bunları atlatmasında olumlu etki de yaratıp, daha kısa zamanda onun hayata bağlanmasına yardım edebilirsin....

ya çok kötü o öyle olunca bnde kötü oluyorum hani pek bilmmde nasıl destek olunur çünkü bn hep pozitf düşünyorum negtf şylerden kaçıyorum hep bana biraz yardımcı olbilirmisin sennde başın sağolsun cnm mekanı cnnet olsun ne kadar sürede biraz olsun atltır eskye döner :S

Canim basiniz sagolsun.
Zaten adamin suan negatif düsünen birine ihtiyaci yok ki, tam aksine.
Pozitif biriysen, onun gülmesini, birazda olsun acisini hafifletmeyi bilirsin bence.
Beraber yürüyüslere cikin. Konusun uzun uzun. Acisini anlatarak atmasini sagla.
Susmak istedigindede üsteleme. Her daim yaninda oldugunu hissettirmek istiyorsan, bunu ona sözlü olarak ifade et. Gece yarisi bile olsa, ara beni de. Bunlar ona yeter bence.

eğer konuyu açarsa ona;bir gün hepimizin oraya gideceğimizi sadece annesinin sırası önce olduğunu anlat..ebedi bir ayrılık olmadığını,bir gün mutlaka kavuşacaklarını o yüzden metin olması gerektiğini izah etmeye çalış..allah yardımcısı olsun,annesinin mekanı cennet olsun..

Back
X