Nasıl Değişirim?

blackwitch7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
434
155
33
Ben üniversitede okuyorum şu an erasmusu kazanıp yurtdışına geldim..burda devam ediyorum üniversiteye.her zaman bende olan eksiklik burda da devam ediyo..burda bikaç arkadaşız o yüzden zorluk çekmiyorum ama tek başıma gelsem yapabilirmiydim bilmiyorum..çok çekingenim herşeyi kafamda büyütüyorum.ben böyle olmak istemiyorum ya ablam da bizim ailede büyüdü ama o çok dışa dönüktür mesela ben niye böyleyim?çevremdeki insanlar sürekli cesraetli ol fln dio zaten ezikmişim gibi hissediyorum ya artık gercekten değişmek istiyorum..
mesela yarın okula yalnız giidcem sonucta burası türkiye değil kaybolsam bişey olsa derdimi anlatmam lazım en basitinden bunu kafamda büyütüyorum alt tarafı okula gidicem otobüsle yani..gerçekten cok canımı sıkıyo bu artık ya her konuda böyleyim.ben böyle olmak istemiyorum ama ne zaman kabuğumdan cıkmaya calışsam kötü bi tecrübe yasıyorum dalga geciliyo fln tekrar eski halime dönüyorum..yapı meselesi biraz da onun da farkındayım ama herşeyime engel oluyo mesela sunum yapmam lazım ingilizce ama onda da birsürü kötü düşünce aklıma geliyo.
bu sacma düşüncelerden nasıl kurtulurum?okuduğunuz için teşekkürler..

Kimsenin ne dedigini kafana takma, unutma ki karsindakinin senden hic bir üstünlügü yok.
Yanlis birsey mi yaptin, sende gül, sonucta hatalar insanlar icindir, biz hatalarimizla biziz. Seni sevecekte böyle sevsin.

Kim ne dedi diye düsünmedigin sürece daha rahat davranirsin...

Kendine zaman ver biraz. Mesela şimdi yurt dışında sın yarın bir şekilde okula tek gideceksin +1 zamanla hep tek gidecek alışverişe çıkacak biseyler içip kafa dağıtacak sın. Bende lise de böyleydim hatta lise stajımı yaparken universite yi kazandım gitmek bile istemedim. Nerdeyse zorladılar. Sonra gittim ilk haftalar is yerinden arıyor lar. Ben bırakıcam burda uzaylı gibiyim dedim. Gel zaman git zaman okula alıştım hemde ne alışmak. Kantinde cekingen oturan kız gitti. Herkesle muhabbet kuran kız geldi. Aynı iş yerine universite satji için gittim büyük değişimi insanların yorumu ile farkettim

Kimse mükemmel değil, bence en güzel şey bir insanın kendiyle, hatalarıyla dalga geçebilmesi
Sende dört dörtlük olmazsam olmaz düşüncesi sezdim ben nedense..
Bazılarımız doğuştan özgüvenlidir,
Bazı insanlarsa tecrübe edindikçe özgüven kazanırlar ve sonradan sosyalleşirler. Sende bu gruptasın belli. Adım adım başardıkça kendine güvenin artar.
Yarın tek başına çıktığın Zaman zorda kaldığında hep tekrarla "Başaracağım" diye.
Bu arada Hangi ülkedesin bilmiyorum ama, ben Londra'da okudum, bir sürü ülkeye tek başıma tatil için gittim, kaybolmaktan hiç korkma. Yurt dışında şehirler çok daha sistemlidir. Ben aksine İstanbul'da tek başına gezmekten çekinirim.

çok sevindim benden bi tane daha olduğunu duyduğuma :) inşaallah öyle olur gerçekten kendi kendimi yedim yaa

evet çok doğru tespit ettiniz bende mükemmelliyetçilik var ya tam olsun ya hiç olmasın..haklısınız kesinlikle daha sistemli..litvanyadayım ben..yani bilmiyorum inşaallah şu özgüven sorununu da çözüp öyle dönemk istiyorum türkiyeye.

Doğru tespit olduğunu biliyorum, bende öğrenciliğimde böyleydim.
Londra' yada güle oynaya gitmedim ilk başta anlayacağın.
Sonrada dönmek istemedim o ayrı mesele
Ama Zaman ilerledikçe, bu hayatta kimsenin mükemmel olmadığını, olamayacağını anlıyorsun ve sorun kendiliğinden çözülüyor, inan buna.
Yurt dışında olmanın keyfini çıkar.
Lisan konusunda da kendimi Nasıl ifade ederim diye çekinme sakın, kem küm diye ilerlettik bizlerde. Bir bakmışsın hayallerini bile İngilizce kuruyorsun..

çok sevindim benden bi tane daha olduğunu duyduğuma :) inşaallah öyle olur gerçekten kendi kendimi yedim yaa
Tabiki olucaksın. Simdi yaşım oldu 30 çalışma hayatı kosturmaca evlilik annelik derken. O eski halimden eser yok şimdi. Yaz ne olur ne olmaz diye bir kağıda adresini. Telefonun da vardır elbet. Çık arada ufak gezintiler yap. Ve surekli ben cekingenim deme. Yapıştırma bu etiketi kendi kendine. Yurt dışında universite okuyabilen kafadaki bir kız bunu çok daha kolay aşar. Belliki zeki bir kızsın. Zeka en büyük güven nedeni olmalı. Sende kendine güveniyor sun sadece biraz derinlerde guvenin çıkarmak senin elinde

Güzelim erasmustasın. Bunları düşüneceğin son yerdesin yani. Gez toz eğlenmene bak alışveriş yap fotoğraf çek tarihi yerleri gez. Erasmusun amacı eğitim değil kültürler arası kaynaşma. Kaynaş sende avrupalı yakışıklı kardeşlerimizle:) zaten erasmusa giden herkes okulu uzatır. Bir kere dışarı arım atsan o zevki alsan devamı gelir. Bir kere bir şehri o şehirde yaya gezip kaybolmadan öğrenemezsin. Kaybolmak çok eğlencelidir. Macera yaşarsın. En fazla telefondan bi google maps açar bakarsın aşırsın yol tarifini. Bir kere kendini aşmanın tadını alınca devamı gelir. İyi eğlenceler.

Edit: bir paragrafta daha çok "bir kere" kullanamazsım herhalde. Kendimi çok kötü ifade etmişim ama erasmus diyince heyecanlandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…