- Konu Sahibi seker_5454
-
İsviçre'de icat edilen bu jel normal doğumu kolaylaştırıp ağrıyı önlüyor. Dikişe ihtiyaç kalmıyor. Sağlık Bakanlığından onaylı. Tüm eczanelerde var. Hiçbir yan etkisi yok. Jelin içinde glikoz, selüloz, karbomer ve su bulunuyor. Doğum anında jel sürtünmeyi ortadan kaldırıyor ve doğumu kolaylaştırıyor."
valla canım netten bulduğum kadarıyla bu .. çok mantıklı geldi banada .. ama nasıl olacak bu.. bu jeli nasıl buluruz doktorumuz biliyormudur acaba...
bu arada netten doktor sitesinde bu tekniği kullanan doktoru buldum ve ona mesaj attım bakalım ondan cevap gelsin aktaracağım...süper olur,tekniği kulllanabilirsek...
bilgin için teşekkür ederim. Banada çok mantıklı geldi. Doktordan msj gelirse bilede paylaşırsan çok sevinirim.
bir kadın bu yorumu kolay kolay yapamaz..doktorun yorumu daşadiye ulutürk (28), 4 yıl önce evlendiğini ve 2,5 ay önce anne olduğunu söyledi. Ulutürk, "anne olmak dünyanın en güzel duygusu. Açıkçası doğumdan korkuyordum. özellikle dikişli olmasından, kesilip biçilmekten ve canımın acımasından korkuyordum. Ama dr. çiğdem hanımın kullandığı bir ilaç sayesinde inanılmaz kolay doğum yaptım. O anı bir daha yaşamak isterdim. Dünyanın en güzel duygusuydu o an." dedi.
sağlık bakanlığı'nın çok mecbur kalınmadıktan sonra sezeryan paralarını ödemediğini hatırlatan demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "normal doğumu hasta istemiyor, sezeryanı da devlet ödemiyor. Hastalar ikilem içinde kalıyor. Bu aşamada isviçre'de icat edilen bir jel geldi. Bu jel normal doğumu kolaylaştırıyor ve ağrıyı önlüyor. Dikişe ihtiyaç duymayacağımız bir yöntem. Sağlık bakanlığı'ndan jel onaylı. Tüm eczanelerde bulunuyor. Hiçbir yan etkisi yok. Jelin içinde glikoz, selüloz, karbomer ve su bulunuyor. Doğum anında jel sürtünmeyi ortadan kaldırıyor ve doğumu kolaylaştırıyor. Doğanın dengesi normal doğumla sağlanıyor. Bütün dünya sağlık örgütleri de normal doğumu öneriyor." (cihan haber ajansı) 20.01.2011 12:31[2486058]
canım herkez kednince sana normal doğumhikayesini anlatır, kimi korkutur seni kimi teşfik eder..Birincisi normal demek;ağrının ve sancının bebeği gördüğün anda sona ermesi demek,bebişini koklaman demek,onu doğarken ilk senin görmen demek.. daha 2 saat geçmesine rağmen ayağa kalkabilmen demek.. Hayırlsı olsun eğer şartlar el verirse mutlaka normal doğum yapın, epidurali de tavsiye ediyorum,o sancı kısmını ortada kaldırıyor ama doğum yapmanıza yakın ıkınma hissi oluşsun diye,epidural enjeksiyon bırakılıyor..slm bende 27 haftalık hamileyim bende kararsızım normalmı yoksa sezeryanmı normal dogumdan çok ama çok korkuyorum doktorum seyrine göre karar veririz dedi ama ben aklıma geldıkce titriyom eputurıyel dogumdan bahsetmissiniz ve jelden acıkcasın benim bundan haberim yoktu doktorlada bu muayenede konuşucaz nesıl bir yol izlicemızı bakalım ne dicek aklım karıştı bakalım doktorum ne diçek muayene gününü iple cekiyorum netde fazla ugraşmamaya karar vermiştım o yüzden çoktandır girmıyordum bu arada bende dogum evınde yakınımın yanında 1 gece refakatcı kalmıstım ve orası aynı koyuş gibi nöbetcıier felan aksam ziyaretci gelsede ancak devir dayım yaparmıssın gıbı oluyodu allah sabır versın ne diyim hepımızı hayırlı doğumlar nasip olur inş.
ben kendi doktorumla görüştüm ,ve bunu türkiyede ilk uygulayan hekimlede görüştüm..arkadaslar doktorla görüşen oldumu jelli doğum için ben daha 2hafta sonra gittem merak ettim de
evet normal doğumda gerçketen öyle doğum evı ama yapabilcek birşey yok malesef siz sakaryadamı oturuyorsunuz?
bende 10 unda gidicem doktora sorucam inş
canım herkez kednince sana normal doğumhikayesini anlatır, kimi korkutur seni kimi teşfik eder..Birincisi normal demek;ağrının ve sancının bebeği gördüğün anda sona ermesi demek,bebişini koklaman demek,onu doğarken ilk senin görmen demek.. daha 2 saat geçmesine rağmen ayağa kalkabilmen demek.. Hayırlsı olsun eğer şartlar el verirse mutlaka normal doğum yapın, epidurali de tavsiye ediyorum,o sancı kısmını ortada kaldırıyor ama doğum yapmanıza yakın ıkınma hissi oluşsun diye,epidural enjeksiyon bırakılıyor..
tabiki destegin için saol ilk deneme ve düşükler ve uzun zamandan beri yolunu gözleyince üztüne titriyor insan bu zamana kadar geldik inş devamıda gelir tabiki her sancıya agrıya razıyım bebişimiizi kucamıza almak için ama işte insan ister istemez terettütlü oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?