Nasıl duymuyorsunuz? Nasıl davranıyorsunuz?

Baldakituzz

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
408
605
103
Sürekli eleştirenleri, kendini görmeyenleri, ulaşamadığı ciğere mundar diyenleri, ağzından çıkanı kulağı duymayanları, görgüsüzleri, şükürsüzleri, küçümseyenleri, kibirlileri kısacası insana bişey katmayan konuşmak için konuşan ama boş konuşanları nasıl duymuyorsunuz? Bazı tipler vardır ya iş yerinde, apartmanda, akrabalarda... Uzar gider bu liste cevap verirsin anlamaz. Anlarsa kendine toz kondurmaz karşısındakini suçlu çıkarır tavırlarıyla falan filan böylelerine en etkili yöntem hiç takmamak yok gibi yapmak ama nasıl? Kendimi dizginlemek istiyorum hazır cevaplığımı bırakmak boşa kürek çekmemek istiyorum. Başarabilen varsa seve seve dinlerim 🤔

Genel olarak mesafeli ilişki kurarım insanlarla.
Hayatımı,eşimi,düşüncelerimi eleştirme cüret edemezler kolay kolay.
Uzun soluklu sohbetim bile yoktur insanlarla.
Ola ki densizin biri yorum yaparsa "seni ilgilendirdiğini hatırlamıyorum" şeklinde bir cümle az çok hadlerini bildirmeye yetiyor.

Genel olarak mesafeli ilişki kurarım insanlarla.
Hayatımı,eşimi,düşüncelerimi eleştirme cüret edemezler kolay kolay.
Uzun soluklu sohbetim bile yoktur insanlarla.
Ola ki densizin biri yorum yaparsa "seni ilgilendirdiğini hatırlamıyorum" şeklinde bir cümle az çok hadlerini bildirmeye yetiyor.
Aslında ben de öyleyim canım dediğim kişi sayısı sınırlı ama bazı kişiler o çizgiyi gerçekten bilemiyor hani cahille tartışmak denir ya tam da o durumlar. Aslında sadece ben değil başkalarında bu tarz ilişkiler gördükçe de çok kafama takıyorum, kuruyorum kafamda hatta uzmandan destek almayı bile düşündüm ama maddi olarak zor ilaç kullanmam imkansız o yüzden kendimce yöntemler bulma çabasındayım

Duyacak kadar takılmıyorum öyle insanlarla birlikte ☺ insanın enerjisini sömüren insanları hayatımdan çıkaralı çok oldu. Az insan var çevremde ama has insanlar 😉
Aynen çok haklısınız ama bazen ne yazık ki hep hayatımızda olmaları da gerekiyor ya aynı ortamda ya aynı evde ya aynı işte

Belli bir yas ve olgunluktaysaniz cahillerin egitilemeyecegini biliyorsunuz zaten. O yuzden kendi kendilerine konusuyorlar,ben duzeltme ihtiyaci hissetmiyorum. Sanki duzeltsem adam mi olacaklar?
Evet ben de düzeltemediğimi gördüğüm zamanlardan beri bıraktım ama kendi kafamda tartışıyorum aslında esas problem o sanırım

Aynen çok haklısınız ama bazen ne yazık ki hep hayatımızda olmaları da gerekiyor ya aynı ortamda ya aynı evde ya aynı işte
Işte olanlara birsey diyemem ama aynı evde aynı ortamda olmak zorunda değilsiniz diğerleriyle. Neden hayat enerjinizi sömüren biriyle aynı evde durasaniz ki?

Aslında ben de öyleyim canım dediğim kişi sayısı sınırlı ama bazı kişiler o çizgiyi gerçekten bilemiyor hani cahille tartışmak denir ya tam da o durumlar. Aslında sadece ben değil başkalarında bu tarz ilişkiler gördükçe de çok kafama takıyorum, kuruyorum kafamda hatta uzmandan destek almayı bile düşündüm ama maddi olarak zor ilaç kullanmam imkansız o yüzden kendimce yöntemler bulma çabasındayım
Yardım almayı düşünecek kadar zor durumdaysanız devlet hastanelerindeki uzmanları araştırın derim.
Psikolojik rahatsızlıklar zor.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Baş etme yöntemim yok. Yaptıklarım;
Bir konuda elestiriyorsa ikna etmek,ikna olmuyorsa diğer arkadaşa dönüp eee senden naber anlatsana diye konuyu kapatmak:KK53:
Yargılıyor,kiniyorsa susmak,yada ağır konuşurum ortası yok maalesef
Burnunu herşeye sokmaya çalışıyorsa yok saymak. Yada bazen tam suratına ifadesizce bakıyorum. Hiçbir şey yapmadan sadece bakıyorum:KK53:

Evet ben de düzeltemediğimi gördüğüm zamanlardan beri bıraktım ama kendi kafamda tartışıyorum aslında esas problem o sanırım
Onlarla dalga gecmeyi deneyin ;) acayip zevkli. Annem cok yapar bunu,yillarin egitimcisi lakin yilmis artik insanlarin cehaletinden

Yardım almayı düşünecek kadar zor durumdaysanız devlet hastanelerindeki uzmanları araştırın derim.
Psikolojik rahatsızlıklar zor.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Aynen kafamda kurgulamalar kendi kendime tartışmalar o an takıldığım kişiyle tartışma anım geliyor Bi an aklıma halbuki olmuş bitmiş bir kaç dakika kindar da değilim ama insanların bu devirde at gözlüğü kullanması ya da bu durumun arkasına sığınması sinirimi bozuyor

Işte olanlara birsey diyemem ama aynı evde aynı ortamda olmak zorunda değilsiniz diğerleriyle. Neden hayat enerjinizi sömüren biriyle aynı evde durasaniz ki?
Aslında şöyle ev deyince eşim gibi anlaşılmış çok şükür eşimle iyi anlaşırız yani o kendini baya bir törpüledi bazı konularda tabiki ben de öyle. Ama mesela herhangi birimizin akrabası hayatından çıkaramayacağı bir dostu yani sırf bana ters diye ona arkadaşını bırak diyemem ki keza kendi akrabam ya da onunkiler de öyle bu noktada çıkmaza giriyorum

Duymak icin muhatap olmak gerekiyor
Muhatap olmadigim icin de hic duymuyorum ben boyle seyler

Back
X