Nasıl duymuyorsunuz? Nasıl davranıyorsunuz?

Onlarla dalga gecmeyi deneyin :KK66: acayip zevkli. Annem cok yapar bunu,yillarin egitimcisi lakin yilmis artik insanlarin cehaletinden
Teşekkür ederim aslında yapım gereği ciddi biriyim çok gülerim ama dalga geçmek falan huyum değil ama deneyeceğim belki eksiklik budur 😉

Aynen çok haklısınız ama bazen ne yazık ki hep hayatımızda olmaları da gerekiyor ya aynı ortamda ya aynı evde ya aynı işte

o yazdıklarının hepsi çevremızde var hemde dolu dolu , aklımızı alacak kadar , enerjimizi sömürecek yüreğimizi şişirecek kadar , hatta şuan yanımda konuşuyor o derece , :bicak:

o yazdıklarının hepsi çevremızde var hemde dolu dolu , aklımızı alacak kadar , enerjimizi sömürecek yüreğimizi şişirecek kadar , hatta şuan yanımda konuşuyor o derece , :bicak:
Hissettikleriniz içime işledi desem yeri. Benimki garip bir çıkmaz herkese karşı. Keşke artık dinlemeyi okumayı iletişimi görgüyü bilen bir toplum olabilsek

Hissettikleriniz içime işledi desem yeri. Benimki garip bir çıkmaz herkese karşı. Keşke artık dinlemeyi okumayı iletişimi görgüyü bilen bir toplum olabilsek

keşke yapabilsek ama imkansız inşallah çocuklarımız öyle birtoplumda yaşarlar ,

öğle yemek arası yanımdaki adama harakiri yapıyordum düşün :KK53: :KK53:

İşte içinizde kalmıyor mu bişeyler düğüm düğüm olmuyor mu boğazınızda karşınızdakini silkeleme gereği duymuyor musunuz
[/QUO
Ben kendimi ve değerimi biliyorum. Başkasını umursamıyorum. Her deneni takmıyorum.

İlk başta görmezden geliyorum sonra şiddeti arttırırsa bozuyorum. Öyle bir laf söylüyorum ki bir daha benim yanımda densiz densiz konuşmuyorlar.
Siyasi konulara girerlerse hiç bir şey söylemiyordum eskiden. Görüşümü belirtip başka birşey demiyorsum ikna çabam falan yoktu. Şimdi böyle ortamlarda kendi düşen ağlamaz diyorum herkes susuyor.

Bende tahammül edemiyorum böylelerine. Eskiden olsa sabrimin sonuna kadar dayanır, sonra hak ettiği cevabı verirdim. Ama şimdi hiç uğraşmıyorum hayatımdan çıkarıyorum. Eğer mecburen görüşmek zorunda olduğum biriysede duymazdan geliyorum, başka bir şeyle ilgileniyorum, takmıyorum.

Çevremde beni kucumseyen, devamli eleştiren, gömen kimse yok. Uyuşmadiklarimizla da gorusmeyi kestim. Onun disinda gorgusuz olmasi, kibirli olmasi kendini baglar kişinin gorusmeyin illa laf atmak zorunda degilsiniz. İşyeri haric pek zorunlulugu olan bir durum degil bunlar.

Sürekli eleştirenleri, kendini görmeyenleri, ulaşamadığı ciğere mundar diyenleri, ağzından çıkanı kulağı duymayanları, görgüsüzleri, şükürsüzleri, küçümseyenleri, kibirlileri kısacası insana bişey katmayan konuşmak için konuşan ama boş konuşanları nasıl duymuyorsunuz? Bazı tipler vardır ya iş yerinde, apartmanda, akrabalarda... Uzar gider bu liste cevap verirsin anlamaz. Anlarsa kendine toz kondurmaz karşısındakini suçlu çıkarır tavırlarıyla falan filan böylelerine en etkili yöntem hiç takmamak yok gibi yapmak ama nasıl? Kendimi dizginlemek istiyorum hazır cevaplığımı bırakmak boşa kürek çekmemek istiyorum. Başarabilen varsa seve seve dinlerim 🤔
Şahsen ben adamına göre muamele den yanayım:cool::halay::KK70:

Çevremde beni kucumseyen, devamli eleştiren, gömen kimse yok. Uyuşmadiklarimizla da gorusmeyi kestim. Onun disinda gorgusuz olmasi, kibirli olmasi kendini baglar kişinin gorusmeyin illa laf atmak zorunda degilsiniz. İşyeri haric pek zorunlulugu olan bir durum degil bunlar.
Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Görüşmemek kısmı da dahil ki bahsettiğim örnekler senede 2 belki 3 kere gördüğüm kişilere ait bazen düğünden düğüne bazen bayramdan bayrama.... telefon görüşmesini desem sevdiğim sevmediğim farketmez hiç hoşlanmadığım bir eylem olduğu için o da aradan kalkıyor. dolayısıyla zaten yılda 2 - 3 kere deyip duymazdan gelmeyi başaramıyorum daha doğrusu duymazdan geliyor gibi yapıp içimde o an fırtına kopuyor oluyor.

Amaaaan ağzı olan konuşuyor. Hangi biriyle uğraşcaksınız. Boşverin, siz kendi yolunuza bakın.

Aslında şöyle ev deyince eşim gibi anlaşılmış çok şükür eşimle iyi anlaşırız yani o kendini baya bir törpüledi bazı konularda tabiki ben de öyle. Ama mesela herhangi birimizin akrabası hayatından çıkaramayacağı bir dostu yani sırf bana ters diye ona arkadaşını bırak diyemem ki keza kendi akrabam ya da onunkiler de öyle bu noktada çıkmaza giriyorum
O halde esin enerjini sömüren kişiyle yalnız buluşsun, sende onun anlaşamadığı kişilerle yalnız buluş madem bu kadar vazgeçilmezler. Ben kendi Anne ve babamı görmüyorum 20 senedir, seslerini bile duymuyorum. Şu hayatta kimse vazgeçilmez değil 😉

Kimseyle samimi olma.. Haşır nesir olma.. Vallahi az insan çok huzur.. Zaten kimseyle konuşmak muhatap olmak zorunda değilsin..
Mesafeli ol.

Çok güzel bir püf noktası var bu işin, gerçekten duymuyorum çünkü görüşmüyorum, tanışmıyorum, tanıştım baktım öyle bir tip kesiyorum ilişkimi bu kadar basit canım

Back
X