• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl geçecek bu günler çok Üzgünüm :(

esınızle konusun maddı durumunuz elverıyor ıse buyugu krese yazdırın , sızde evde ufaklıkla ılgılenın tek cpcum bu aynı anda ıkı cocuk cok zor.

6 aylik ve 21 aylik iki bebem var temizlik, yemek, camasir, bulasik herseyi ben yapiyorum, ayni sekilde esim sabah 5.30 aksam 6 calisiyor ondan baska yardim edecek kimsem yok
merak etmeyin gececek hic kendi kafaniza ben yetemiyor muyum olmuyor mu diye dusunceler sokmayin cunku bunun ucu bucagi yok.
Yetersiniz herseye hiiic merak etmeyin suan hormonlariniz, dogum sonrasi agrilar, iki bebegin duzeninin oturmamis olmasi sizi yoruyor ve psikolojiniz suan normalden degisik ama normale donecek hic merak etmeyin
hem en azindan kayinvalideniz gunduzlero geliyormus benimki 4. Gunumde ugrayip yaptigim yemegi alip gitti benden daha kotu durumda olamazsiniz:)))
Allah hicbir kulunun zayi olmasini istemez herkesin annesi kendisi icin en iyisidir..

Hepimizinkini inşallah :) benim kız alistiysa herkes alışır herhalde neler neler yapmadı kırklı bebekken minicik bacağını isirmis derisi sıyrılmış kan toplamis,gözünü sıkmış tirnak geçirmiş Bi geldim kan olmuş hep ,battaniyeyle boğmaya çalışmalar ,üstüne basmalar ,vurmalar felan....
Ohooo neler yaşamışız birazda süreci iyi yonettigimi dusunuyorm. kızmadım ,sabırla anlayış gösterdim ,inatlasmadim kardeşinin bakımında isteyeceği şekilde sorumluluk verdim (biberon tutmak,ıslak m.,bez getirmekvs.) Kızıma daha ilgiliydim elbette bebegimlede ama bunu kizima hissettirmeden yaptım . Bugüne kolay gelmedikk
Sizin kız da çok fenaymis. Benim büyük oğlumda öyle sürekli oyuncaklarini bebege atmaya çalışıyor elini gözüne sokmaya çalışıyor. Tokat atmaya çalışıyor vs. Ben hiç tek bırakamiyorum. Bende sevdirmeye çalışıyorum hiç kızmadim hep sinirlerime hakim olmaya çalıştım ama ne kadar dayanirm bilmiyorum.

Tuvalet eğitimi en güzel yazın iyi oluyor keşke bu yaz başlasaymışsınız..

Muhtemelen uykusuzluktan böyle baş ağrınız ve duygusallaşmanız oluyor.. Mümkün olduğu kadar dinlenmeye çalışın 30 dk bile uyumak inanılmaz rahatlatıyor..

Allah yardımcınız olsun..
Yazın hamile olduğum için yapamadım erken doğum riskim vardı doktor herseyi yasaklamisti. En güzel yazın vermek tuvalet eğitimini çok haklısınız. Gündüz ikisini de uyutup uyuyorum bende 1 saat kadar ama yine gece uykusu başka tabi.

En küçük kizim 2.5 yaşında tam bir dilbaz Maaşallah cok guzel konuşuyor 5gun denedim olmadı söylemedi gitmek istemiyor vazgeçtim zorlama ters tepiyor
Demem oki tuvalet eğitimi farklı bir durum sen hazır hissetsende olmayabiliyor
Bence bekle biraz özellikle erkek çocukları kas kontrolu 2.5 yaşına dogru daha iyi oluyormuş ama tabi bu durumlar kesinlikle çocuktan çocuğa değişiyor
Allah size bağışlasin cnm kızınızi :) bende bekleyim olmazsa burdaki herkes aynı şeyi söylemiş tuvalet eğitimi konusunda.

Kızlar ben bu ara aşırı duygusalim. Sanirim lohusaliktan.14 günlük bebeğim var. Sürekli ağlıyor hiç durmadan, geceleri uymuyor. 2 yaşında birde oğlum var onun 2 yas sendromu, inatlasmalari, aglamalari ayrı bir dert. Tuvalet egitimine baslamam lazim ama nasil olacak bilmiyorum :KK43:Nasıl büyüyecek bebeğim diyorum. Çok zor geliyor. Eşim işten saat 5.30 da geliyor elinden geldiğince yardimci oluyor ama yine de ben yetemiyorum. Kaynanam gündüzleri geliyor sağolsun elinden geleni yapıyor ama o da bir yere kadar. Ben en ufak şeyde ağlıyorum. Aşırı duygusallastim. Ailem de farklı şehirde yaşıyor. Yapayalnız hissediyorum kendimi. Kızlar ne olur bana destek olun, geçer değil mi bu günler? Benim psikolojim çökmüş durumda. Aglamaktan baş agrilarim dinmiyor.
ne aceleniz vardi biz ne diyelim allah kolaylik versin

6 aylik ve 21 aylik iki bebem var temizlik, yemek, camasir, bulasik herseyi ben yapiyorum, ayni sekilde esim sabah 5.30 aksam 6 calisiyor ondan baska yardim edecek kimsem yok
merak etmeyin gececek hic kendi kafaniza ben yetemiyor muyum olmuyor mu diye dusunceler sokmayin cunku bunun ucu bucagi yok.
Yetersiniz herseye hiiic merak etmeyin suan hormonlariniz, dogum sonrasi agrilar, iki bebegin duzeninin oturmamis olmasi sizi yoruyor ve psikolojiniz suan normalden degisik ama normale donecek hic merak etmeyin
hem en azindan kayinvalideniz gunduzlero geliyormus benimki 4. Gunumde ugrayip yaptigim yemegi alip gitti benden daha kotu durumda olamazsiniz:)))
Allah hicbir kulunun zayi olmasini istemez herkesin annesi kendisi icin en iyisidir..
Allah sizinde yardımcınız olsun .Sizinkiler daha kucukmus. Insallah bende inanıyorum Allah kaldirmayacagimiz yük vermezmis. Saglikla buyutelim inşallah bebisleri :))

Yazın hamile olduğum için yapamadım erken doğum riskim vardı doktor herseyi yasaklamisti. En güzel yazın vermek tuvalet eğitimini çok haklısınız. Gündüz ikisini de uyutup uyuyorum bende 1 saat kadar ama yine gece uykusu başka tabi.
2 yas tuvalet egitimi icin erken 6 ay daha bekleyin

esınızle konusun maddı durumunuz elverıyor ıse buyugu krese yazdırın , sızde evde ufaklıkla ılgılenın tek cpcum bu aynı anda ıkı cocuk cok zor.
Bence çok küçük zaten kardeş gelmis bide evden uzaklaşması cocugu kötü etkiler istenmiyorum hissiyle daha agresif bebeğe daha tepkilio olur geçici bir çözüm olabilir ama ilerde büyük icin cok sıkıntı yaşarsınız
Rahat olun es yardımcı kv yardimci size sabredip isleride olduğu kadar yapmak düşen bi müddet

Canim bana hamileyken düşüncesi zor gelmiyordu ta ki dogan a kadar. Yaninda destek olacak birileri varsa cidden kolay asılır. Benim ilk hafta annem Yanındaydı hiç böyle kötü hissetmemistim.
ben hazırlıklıyım o halde en kötüsüne :) inan kimse yok cnm ailem başka şehirde bir ablm var burda sadece oda fazla ilgilenemez.

ben hazırlıklıyım o halde en kötüsüne :) inan kimse yok cnm ailem başka şehirde bir ablm var burda sadece oda fazla ilgilenemez.
Sen kendini yavaştan hazırla ama kötü olacak diye bişey yok illaki. Insallah hersey güzel olur senin için :)

Canım bebeğin hayırlı olsun :) bence lohusalıktan bunlar ağla istediğin kadar zamanla oda sıkıcı gelicek geçip gidicek böylece ;)

Ama tuvalet eğitimi için daha erken havalarda soğudu pek uygun bi zaman değil ben 2.5 yalındaki oğlumu tam alıştıramadım artık yaza tamamen öğrenir inşallah diyorum.

2 çocuk zor zaten mümkün olduğunca kendine zaman ayır 1 saat bile olsa evden çık arada 2 yaşındaki çocuğunuda al evde vakit geçmez küçük çocuklarla .

Kızlar ben bu ara aşırı duygusalim. Sanirim lohusaliktan.14 günlük bebeğim var. Sürekli ağlıyor hiç durmadan, geceleri uymuyor. 2 yaşında birde oğlum var onun 2 yas sendromu, inatlasmalari, aglamalari ayrı bir dert. Tuvalet egitimine baslamam lazim ama nasil olacak bilmiyorum :KK43:Nasıl büyüyecek bebeğim diyorum. Çok zor geliyor. Eşim işten saat 5.30 da geliyor elinden geldiğince yardimci oluyor ama yine de ben yetemiyorum. Kaynanam gündüzleri geliyor sağolsun elinden geleni yapıyor ama o da bir yere kadar. Ben en ufak şeyde ağlıyorum. Aşırı duygusallastim. Ailem de farklı şehirde yaşıyor. Yapayalnız hissediyorum kendimi. Kızlar ne olur bana destek olun, geçer değil mi bu günler? Benim psikolojim çökmüş durumda. Aglamaktan baş agrilarim dinmiyor.
allah yardımcın olsun

Buyuk kizim 2 yasini 3 ay gecmistj ikinci bebegim dunyaya geldi bende cok zor durumdaydim ama atlattjm cok sukur kucuk bebegim su an 5 aylik oldu ve kizim daha 15 gunlukken buyuk kizimi tuvalete alistirdim cok sukur sende yapabilirsin topla kendini

Buyuk kizim 2 yasini 3 ay gecmistj ikinci bebegim dunyaya geldi bende cok zor durumdaydim ama atlattjm cok sukur kucuk bebegim su an 5 aylik oldu ve kizim daha 15 gunlukken buyuk kizimi tuvalete alistirdim cok sukur sende yapabilirsin topla kendini
Maşallah cnm ne güzel atlatmissin inşallah darısı bana olur. Tuvalet eğitimini de haftaya bi deniyecem ama eğer baktım olmuyorsa da zorlamayacam. Biliyorum kendimi toparlamam lazım. Desteğin için çok sağol. Bebis lerini sağlıkla büyüt :)

canım çok normal bu yaşadıkların. öncelikle sakin olmaya çalış. bebeğin ağlıyorsa ya aç, ya gazı var ya da altını pislemiştir. genelde böyledir, seni istiyordur kokunu almasına izin ver göğsünde ten tene değecek şekilde uyut. 2 yaşındaki ufaklıkla da ilgilen bebeğin uyuduğunda. onunla kendinize özel bir zaman ayırın anne - cocuk saati geldi de. ilgilen 1 saat bile olsa sırf onun dediğini yap. ne güzel destekçilerin var işte. sakın kendini sıkıp hasta etme

öncelikle çok şanslı olduğunu düşün. Rabbim sana evlat nasip etmiş. sonra daha da şanslı olduğunu düşün 2 si de sağlıklı.
ileride art arda büyümüş arkadaş gibi bir kardeşleri olacak onu düşün. illa kardeş olmalı diyenlerdensen benim gibi tabi Rabbim nasip ederse, bu işi hallettim de. (ben daha beklemedeyim )
gene şansına bak ki kv yardımcı, eşin yardımcı sen evde çocuklarının başındasın.
sonra 2 yaşındakine tuvalet eğitimi bu sıra verme. hem inatlaşır hem daha küçük hem de havalar soğuk. seneye yaza bırak o işi.
son olarak en geç 6 aya bebiş uyku düzenini bulur kardeşler birbirine alışır.
bu süreçte sakın salma kendini. inan kafanı çok yorarsan sağlığından da olursun.

Back
X