Bebek Beslenmesi Nasıl geri getirebilirim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Defneminenes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2015
365
213
33
Kızlar ne olur bana yardım edin 9 aylık olan bebeğimi bu güne kadar hep anne sütüyle besledim ama bi haftadır sütüm de bi azalma söz konusu gece sürekli emmek istiyor duymadığı için şimdi afedersiniz ama bi kaka yapmış çok katı yani duymadığı çok belli her şeyi yedim içtim ama bi türlü geri gelmiyor çok üzgünüm üstelik bebeğim ek gidalarida almıyor acaba sütüm geri eskisi gibi olurmu ne yapabilirim bu konuda fikri olan lütfen yazsın

bebegin baya büyümüş. ek gidalara baslamalisin. gece devam sütü verebilirsin. sütün icinde humana çayı deneywbilirsin. acaba yoruldun mu? bulgur ve sogan yiyip uyursan sutun artacaktir.
Humana içtim ama yok yine aynı ek gidalarida kesinlikle red ediyor kaşığı görünce ağzını sımsıkı kapatıyor

Yavaş yavaş alıştırmalısın artık ek gıdalara. Aslında geç bile kalmışsın. 6 aydan itibaren tatları öğrenmeliydi. Artık gelişimi sadece sütle beslenmesi için çok ileride. Bence uzatma artık bu işi.
Sütünün azalması normal, gittikçe daha da azalır. 2 yaş civarı artık neredeyse hiç gelmemişti benim. Ben de o yaşlarda bıraktım emzirmeyi

Yavaş yavaş alıştırmalısın artık ek gıdalara. Aslında geç bile kalmışsın. 6 aydan itibaren tatları öğrenmeliydi. Artık gelişimi sadece sütle beslenmesi için çok ileride. Bence uzatma artık bu işi.
Sütünün azalması normal, gittikçe daha da azalır. 2 yaş civarı artık neredeyse hiç gelmemişti benim. Ben de o yaşlarda bıraktım emzirmeyi
Tattirıyorum elbette ama yemeğe gelince yok doktorumuz da zorlama tiksinmesin yemekten diyor ama böylede aç kalıyor kafayı yemek üzereyim

Tattirıyorum elbette ama yemeğe gelince yok doktorumuz da zorlama tiksinmesin yemekten diyor ama böylede aç kalıyor kafayı yemek üzereyim
Doktorun lafının üstüne ukalalık yapmak doğru olmaz ama süt gittikçe azalacak, bu çocuk hep sütle beslenmeyecek. Eninde sonunda yemekleri öğrenmek zorunda. Nasıl beslemeyi öneriyor peki doktorun? Çocuk emeklemeyi yürümeyi öğrenecek yakında. Harcadığı enerji artacak. Süt onun harcadığı enerjiyi karşılamayacak. Bununla ilgili bir çözüm önerdi mi?

Doktorun lafının üstüne ukalalık yapmak doğru olmaz ama süt gittikçe azalacak, bu çocuk hep sütle beslenmeyecek. Eninde sonunda yemekleri öğrenmek zorunda. Nasıl beslemeyi öneriyor peki doktorun? Çocuk emeklemeyi yürümeyi öğrenecek yakında. Harcadı8ğı enerji artacak. Süt onun harcadığı enerjiyi karşılamayacak. Bununla ilgili bir çözüm önerdi mi?
1 yaşına kadar sadece pütürlü gıdaları tatsa yeter diyo bi yaşından sonra önemi ek gıdaları tatsa Yeter diyo ama böylede yavrum aç kalıyor ek gıdada vermeye çalışınca çok ağlıyor ne yapacağım ben

1 yaşına kadar sadece pütürlü gıdaları tatsa yeter diyo bi yaşından sonra önemi ek gıdaları tatsa Yeter diyo ama böylede yavrum aç kalıyor ek gıdada vermeye çalışınca çok ağlıyor ne yapacağım ben
İlginç doktor. Benim doktorum direkt pütürlü gıdayla başlamayı doğru bulmazdı, nitekim netteki araştırmalarım da bu yönde. Önce tamamen pütürsüz püre ve yoğurtla başlanır diye biliyorum. Ben pütürsüz elma püresi ve yoğurtla başlamıştım. Bir iki kaşık yeterli başlangıç için. Zamanla artırılıyor. Bence netten ek gıdaya başlangıç diye araştır. Çok güzel öneriler var. Doktorunun önerisiyle devam etmek istersen de sen bilirsin tabi, doktordan daha iyi bilecek değiliz ya

İlginç doktor. Benim doktorum direkt pütürlü gıdayla başlamayı doğru bulmazdı, nitekim netteki araştırmalarım da bu yönde. Önce tamamen pütürsüz püre ve yoğurtla başlanır diye biliyorum. Ben pütürsüz elma püresi ve yoğurtla başlamıştım. Bir iki kaşık yeterli başlangıç için. Zamanla artırılıyor. Bence netten ek gıdaya başlangıç diye araştır. Çok güzel öneriler var. Doktorunun önerisiyle devam etmek istersen de sen bilirsin tabi, doktordan daha iyi bilecek değiliz ya
Yani doktorun pütürlü gıda dediği anne sütü haricindeki genel olarak herşey oda ilk onlardan başlamamı önerdi

Ek gıdaya geçme zamanınız çoktan gelmiş.
Sütü arttırmak için en etkili yöntemlerden biri bira mayası hapı. Alkolsüzdür adına aldanmayın. Doktorlar da tavsiye edebiliyor duruma göre. Bulabilirseniz bunu deneyin.

Ek gıdaya geçme zamanınız çoktan gelmiş.
Sütü arttırmak için en etkili yöntemlerden biri bira mayası hapı. Alkolsüzdür adına aldanmayın. Doktorlar da tavsiye edebiliyor duruma göre. Bulabilirseniz bunu deneyin.
Nerde bulabilirim bende şimdi markete gidip icicegini alacaktım

Kızlar ne olur bana yardım edin 9 aylık olan bebeğimi bu güne kadar hep anne sütüyle besledim ama bi haftadır sütüm de bi azalma söz konusu gece sürekli emmek istiyor duymadığı için şimdi afedersiniz ama bi kaka yapmış çok katı yani duymadığı çok belli her şeyi yedim içtim ama bi türlü geri gelmiyor çok üzgünüm üstelik bebeğim ek gidalarida almıyor acaba sütüm geri eskisi gibi olurmu ne yapabilirim bu konuda fikri olan lütfen yazsın

Dokuz ay bir bebeğin ek gıdaya geçmesi için çok uzun bir süre. Biz yeğenlerime dört aylıkken başlardık yavaş yavaş. Ne zamana kadar emzirmeyi düşünüyorsunuz?

Alkolsuz malt tüketin bir zararı yok ve araştırırsanız sütü arttırdığını göreceksiniz

Back
X