Nasil guvenebilirim?

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.152
30.239
548
36
Merhabalar. Bayram sonrasi ikinci sezaryen dogumumu yapacagim. Hastanede yapilan tahlillerde kan degerim 9 cikmis. Doktorum dusuk oldugunu ve yarin gelip bir tup kan takilmasi gerektigini soyledi. Daha once hic kan nakli yaptirmadim. Bu yolla hastalik bulasan insanlar var. Hamile oldugum icin cok fazla endise ettim. Donorun kim oldugunu bilmedigim bir kani vucuduma sokmak ve bebegime ulasmasini saglamak fikri beni cok rahatsiz etti. Sizce yersiz bir endise mi? Ayrica doguma kadar kan degerlerimi yukseltmek icin ne yapabilirim? Kan hapi iciyorum. Beslenmemde et var, bakliyat var, daha ne ekleyebilirim. Yukselir mi bu kadar kisa zamanda?

Öncelikle geçmiş olsun insallah kan almadan kan değeriniz yükselir. Benim bildiğim karpuz nar kırmızı meyveler kan değerini yükseltiyor ama hamile olduğunuz için ne kadar yemeniz veya yememeniz gerektiğini bilmiyorum. Umarım sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize:)

Cok tesekkur ederim. Baska bir forumda bir arkadas son haftalarda kan verilmez, bebegi zehirler gibi birsey soylemis. Devlet hastanesine gidip sorsam iyi olacak. Ozellere guvenilmiyor.

Annem dogum oncesi gelecek ama ondan alamiyorum. Esimle ayniyiz ama sigara iciyor. Diger butun akrabalari da sigara kullaniyor, oyle az buz degil hem de, bir paket falan.
Ne bileyim amca cocukları falan hic mi temiz biri yoktur
Arkadasımın annesine kan nakli yapıldı ve gercekten ameliyattan sonra kadının sinir sistemi değişti
Doktor tamamen aldıgı kana bagladı

Buarada ciğer yeşil mercimek pekmez kuru üzüm ıspanak bunlarda kan değerlerini arttırır aklınızda olsun umarım ihtiyacınız kalmadan atlatırsınız

Umarim doktor hemen yarin cagirdi nakil icin ama gitmeyecegim sanirim. Bayram sonrasına kalsin. Elimden geleni yapacagim o zamana kadar. Tesekkurler cevabiniz icin.

Kardeşim büyük ihtimalle insandan insana yapılan kan nakli değildir doktorunun bahsettigi .
Benimde bebegim düştügü zaman aşırı kan kaybetmiştim 7 gibi bir kan degerim vardı .
Doktor kan vermeliyiz dedi .

Ayne bende senin gibi tereddüt ettim
Ama tamamen ilaç şeklinde bir madde var .

Doktor bu ilacı almamızı söyledi eczaneden aldık .
İlacı şeffaf seruma kattı ve serum kan kırmızısına döndü .

Yaklasık 500gr ila 1 kg gibi bir serum ve tamamen kan gibi görünüyor.

Bu ilaçtaki maddeler kan yapıcı molekülleri uyarıp çok hızlı kan yapmalarını saglıyormuş .
Hakikaten bir kaç haftaya degerlerim 10 olmuştu .

Sonrada pekmez ve kuru üzüm takviyesiyle degerlerimi 12 yaptım .
Şükür şuan gayet iyi yim .

Sende endişelenme büyük ihtimal böyle birşeydir

Zira insandan insana nakil abcak ani kan ihtiyaçlarında yapılıyor.
Kaza gibi ani kan kayıplatında .

Ki zaten hamile bir kadına kesinlikle farklı birinin kanını vermezler

Bebek enfeksiyona aşırı açıktır çünkü.

Tesekkur ederim canim. Bunu bilmiyordum

Kan merkezlerine giden tum kanlar once bulusaci hastalik kontrollerinden gecirilip ondan sonra nakil icin uygun asamalardan gecer ve ihtiyaci olanlara nakledilir

Ailenizden biri bile kan verse o kani ondan alip size hemen veremezler bir suru test asamasi var bir suru islemden geciyor..

Kan bagisi yapan kisilere bir suru form doldurtuluyor ve uzerine o kana bir suru test yapiliyor. Sonucunda bir hastalik cikarsa o.kan imha ediliyor ve bagiscinin adresine kaninim imha edildigine ve en kisa zamanda kontrole gitmesi gerektigine dair yazi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…