Nasıl hamile kaldın ?

Mrbrmz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2020
125
109
13
Kızlar hangi süreçlerden geçip, nasıl hamile kalıp ,anne oldunuz? Benim yaklaşık 3 yıl bebeğim olmadı klomendi, diş gebelikdi , kontroller ,hastaneler daha neler neler. Ama sürekli bi arayış içindeydim nasıl hamile kalabilirim diye bi çıkış yolu arıyordum hamile kalanlar nasıl kalmıştı merak ediyordum benim gibi olanlar için burdan paylaşalım. Onlar için de bir umut olsun ve inşallah allahım isteyen hiçbir kimsenin kucağını boş bırakmasın.(Amin)

İlk hikayeyide ben paylaşayım
Nişanlı iken eşim bebeği bir kaç yıl istemediğini söylemişti evlendik ve fikri değişmedi yaklaşık 1 yıl korunduk sonra birlikte karar verdik bebek düşünmeye ama olmadı her ay hamile gibi hissediyordum kendimi ama yok 6 yada 7 ay sonra kendim kontrole gittim bir sıkıntı gözükmüyordu ama bir kaç adım var bunu net öğrene bilmem için dedi doktorlar. Herşey normal ,eşimden de istendi onu da zor bela ikna edip gönderdim onda da sorun çıkmadı sonra tüplere bakacağız hsg çekilecek dendi (ne olduğunu araştırmadan gittim ve ağlayarak çıkmıştım her yerim kan içinde kaldı )onda da bi sorun çıkmadı klomen başlayalım dediler başladık çatlatma iğneleri ve sadece onu düşünerek yatağa girmek çok zor du 3 ay da bunu denedik olmayınca bırakalım akışına dedi eşim bi kaç ay bıraktık yok ben duramıyorum sanki bir yanım hep bi eksik tekrar gittim doktora yine klomen dedi aşı yada tüp bebeklik bi durumunuz yok dedi, tmm dedim sonra adetime3 gün kala test yaptırdım betam 26 allahım dedim oldu bu sefer ne kadar heyecanliyim anlatamam sonra değer hergün artacak felan dendi çok ama çok az az arttı sonuç olarak diş gebelikti 10 gün hastane de yattım iğne ile bitirildi gebelik.Sonrasında 9 ay düşünmeyin gebeliği dedi hayatımdan diş gebelikle birlikte 1 yıl daha gidecekti.Eşim le konuştum ne yapacağız diye o da bundan sonra çalışmak yok hastaneye gidip sürekli kendine bişey yaptırmakta yok dedi.Işten çıktım bazı kurslara katıldım yüzme bilmiyordum mesela yüzme öğrendim sonra eşim artık bebek fikri olmayacak hayatımızda biz birbirimize yeteriz dedi gezelim tozalım dedi ve dediğini de yaptı bi çok yer gezdik kafa rahat tabi .Ama ben bi hep keşke diyorum sonra aklıma takılan diş gebelikte tüp kapamıyormuş felan dediler gittim resmen zorla tekrar hsgçektirdim sonuç bi sıkıntım yokmuş, bundan sonra hamilelik olasılığı artıyormuş dediler eşime sürekli ısrar ettim ama yok yok olmuyordu.6 ay geçti üstünden doktor deneyebilirisniz dedi denedik yine yok .Artık bende boşverdim eşimde sonra tam 9 ay geçti ben sınavlara felan hazırlanıyorum yine gezme planları yapıyoruz felan o ay sadece 2 kez birlikte olduk eşimle.3 günlük şehir dışına çıktık tam da hasta olmam gereken dönemde ama olmadım hava değişikliğine yordum tabi ama o kadar çok iştahım açık ki anlatamam sürekli yiyorum eşim gözümün içine bakıyo felan sonra gece karar aldım eve döner dönmez test yapmalıyım çünkü 6 gün geçikti .Eve döndük ben eşime hiç birşey söylemedim evde test yapmaktansa hastaneye gideyim dedim gittim kan verdim sonuç normalde 1 saatde çıkar 3.5 saat sonra çıktı 3516 dıydı.Bir yandan ağlıyorum bir yandan seviniyorum anlatamam o duyguyu size şimdi kızım 1 yaşını geçti allah şükürler olsun. Size tek ama tek önerim onu düşünerek asla yatağa girmeyin...

Biz evlendik 1.5 yıl oldu hiç korunmadık hep nasip ne zamansa zaten o zaman olur kafasındaydık ben zaten hep anne olmak istemişimdir neyse 1 yıl olmadı en son doktora gittim degerler normal ama yumurtlama geç oluyormuş doktorum yazz dogum kontrol hapı verdi 3-6 ay arası kullan bıraktıgın sonraki ayı degerlendir dedi bende 4 ay sonra bıraktım tabi biz ilişkiyi hep kafamıza göre yaşadık öyle yumurtlama günü falan diye kasmadık kendimizi benim hep aklımda acaba olurdu normalde ama o ay sınavım vardı açıktan çocuk gelişimi okuyorum ona yogunlaşmış bir halde deli gibi ders çalışıyordum ki sonradan baktığımda biz yumurtlama zamanı da ilişki yaşamışız benim regl gecikti tabi ama zaten pcos var ilacı bıraktım diye olmuştur diyorum Bi yandan da hissediyorum ne zaman namaz kılsam duadan sonra elim karnıma gidiyor var yani içime dogdu sonra markete çıktım eczanenin önünden geçerken beni Bildigin bir ses çagırdı test al dıye aldım testi ertesi sabah yaptım silik çizgi eşime söyledim bir test daha al tekrar yapıyım yarın diye aldı tekrar yaptım yine silik doktora gittim deger 55.10 çıktı daha çok yeni dedi bizimki geç yumurtlama oldugundan geç döllenmiş normalde şuan 11 hafta olması gerekiyor ama 9 haftalık bugün daha yeni geldim doktordan herşey yolunda çok şükür bence gerçekten düşünmemek lazım yani biz hep sık ilişki yaşardık tutmama ihtimali yoktu yani illaki yumurtlamaya denk gelirdi ama ben hep düşündüğümden olmadı bana kalırsa ne zaman bıraktım düşünmeyi o zaman oldu ki yumurtlama günü bile geç bir zamana denk geldigi halde o zaman bizim ilişki çok sık da olmamıştı ben yoruluyordum gündüzleri düşünmeyince olur dedikleri dogruymuş inanmıyordum oysaki

Biz evlendik 1.5 yıl oldu hiç korunmadık hep nasip ne zamansa zaten o zaman olur kafasındaydık ben zaten hep anne olmak istemişimdir neyse 1 yıl olmadı en son doktora gittim degerler normal ama yumurtlama geç oluyormuş doktorum yazz dogum kontrol hapı verdi 3-6 ay arası kullan bıraktıgın sonraki ayı degerlendir dedi bende 4 ay sonra bıraktım tabi biz ilişkiyi hep kafamıza göre yaşadık öyle yumurtlama günü falan diye kasmadık kendimizi benim hep aklımda acaba olurdu normalde ama o ay sınavım vardı açıktan çocuk gelişimi okuyorum ona yogunlaşmış bir halde deli gibi ders çalışıyordum ki sonradan baktığımda biz yumurtlama zamanı da ilişki yaşamışız benim regl gecikti tabi ama zaten pcos var ilacı bıraktım diye olmuştur diyorum Bi yandan da hissediyorum ne zaman namaz kılsam duadan sonra elim karnıma gidiyor var yani içime dogdu sonra markete çıktım eczanenin önünden geçerken beni Bildigin bir ses çagırdı test al dıye aldım testi ertesi sabah yaptım silik çizgi eşime söyledim bir test daha al tekrar yapıyım yarın diye aldı tekrar yaptım yine silik doktora gittim deger 55.10 çıktı daha çok yeni dedi bizimki geç yumurtlama oldugundan geç döllenmiş normalde şuan 11 hafta olması gerekiyor ama 9 haftalık bugün daha yeni geldim doktordan herşey yolunda çok şükür bence gerçekten düşünmemek lazım yani biz hep sık ilişki yaşardık tutmama ihtimali yoktu yani illaki yumurtlamaya denk gelirdi ama ben hep düşündüğümden olmadı bana kalırsa ne zaman bıraktım düşünmeyi o zaman oldu ki yumurtlama günü bile geç bir zamana denk geldigi halde o zaman bizim ilişki çok sık da olmamıştı ben yoruluyordum gündüzleri düşünmeyince olur dedikleri dogruymuş inanmıyordum oysaki
Hayırlısı ile kucağını alirsin inşallah canım

Kızlar hangi süreçlerden geçip, nasıl hamile kalıp ,anne oldunuz? Benim yaklaşık 3 yıl bebeğim olmadı klomendi, diş gebelikdi , kontroller ,hastaneler daha neler neler. Ama sürekli bi arayış içindeydim nasıl hamile kalabilirim diye bi çıkış yolu arıyordum hamile kalanlar nasıl kalmıştı merak ediyordum benim gibi olanlar için burdan paylaşalım. Onlar için de bir umut olsun ve inşallah allahım isteyen hiçbir kimsenin kucağını boş bırakmasın.(Amin)
2 sene çok uğraştık ama klomen ve çatlatma iğnesi, vs.
ovülasyon testi kullandım, bıkmadan usanmadan... ama hep ya prolaktin yüksek çıkıyordu yada diğer hormonlar.. bu arada sürekli Form çayı içiyordum, birgün kendi kendime bunu bi bırakayım onun yerine hayıt tohumu çayı içeyim dedim ve içmeye başladım, bazen günde 1 bazen 2..aynı anda böğürtlen kökünü kaynatıp 5 litrelik su şişesine doldurdum.. sabah akşam ılık olarak içtim.. öğle saatinde ise hayıt tohumu..aynı anda ovülasyon testine devam ettim.. çok şükür Rabbime 🤲 20 gün sonra pozitifi gördüm..
denemekte fayda var derim.. herşey bir vesile.. Allahım isteyen herkese nasip etsin..

2 sene çok uğraştık ama klomen ve çatlatma iğnesi, vs.
ovülasyon testi kullandım, bıkmadan usanmadan... ama hep ya prolaktin yüksek çıkıyordu yada diğer hormonlar.. bu arada sürekli Form çayı içiyordum, birgün kendi kendime bunu bi bırakayım onun yerine hayıt tohumu çayı içeyim dedim ve içmeye başladım, bazen günde 1 bazen 2..aynı anda böğürtlen kökünü kaynatıp 5 litrelik su şişesine doldurdum.. sabah akşam ılık olarak içtim.. öğle saatinde ise hayıt tohumu..aynı anda ovülasyon testine devam ettim.. çok şükür Rabbime 🤲 20 gün sonra pozitifi gördüm..
denemekte fayda var derim.. herşey bir vesile.. Allahım isteyen herkese nasip etsin..
Amin inşallah .Ne varsa doğal bitkilerde var zaten

Bende evleneli 5 sene oldu. Evlendiğimiz ilk günden beri çocuk istiyorduk korunma falan olmadı yani. Fakat yinede olmadı gitmediğim doktor kalmadı. 1sene sonra hamile oldugumu öğrendim fakat dış gebelikti iğneyle sonlandırıldı. Ondan sonra ben yine doktorlara gitmeye devam ettim araştırma içine girdim tahliller falan derken eşimde sperm hareketsizliği bende de yumurta kalitesizliği oldugunu öğrendik daha sonra aşılamaya karar verdik gereken evrakları toplayıp gittik ve dosya açıldı sonrasında da tedaviye başladım. Fakat sonuç negatifti. Tabi bu 5 sene içinde tek tedavim değildi 3 aşılama 3 tüp bebek yaptırdım 5 tedavim olumsuz sonuçlandı. 5. senemde yani mart ayında 3. tüp bebekle hamile kaldım ve şuan 11 haftalığım Allah ım isteyen herkese nasip etsin inşallah🙏Öncesinde denemediğimiz şey kalmadı çakşır suyu, keçi boynuzu, sogan kürü, incir kürü, ve bitkilerle hazırlanmış ilaçlar vs.. Bunlar sadece vesile tabi rabbim ne zaman nasip ederse o zmn olur en önemlisi hayırlısını nasip etsin. Birde sabretmek lazım kafadan atmak lazım zor ama dogru olan bu. Ben kafadan atmıştım olma ihtimali benim için çok ama çok düşüktü sanki. Pes etmiştim artık. Ama rabbim nasip etti çok şükür. İçinde bulundugumuz mübarek ramazan ayında dualarım evlat sahibi olmak isteyen ve bebeğini saglıklı sıhhatli kucagına almak isteyen kader arkadaşlarımla🙏💕 rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah

🙋🏼‍♀️ Bu da benden
Evlendik eşim 1-2 yıl çocuk istemiyorum dedi tabii ben istiyorum arada tartışıyoruz falan neyse kadın doğuma gidim normal kontrole dedim sağ yumurtalığımda dermoid kist olduğu ortaya çıktı acil ameliyat dediler ama ne ağrım ne bişeyim adetler düzenli iyi bir doktor bulduk ameliyata girerken bile sayıklaya sayıklaya girdim yumurtalığımı almayın die ameliyattan çıktım ama kist bayağı büyükmüş yumurtalığım küçülmüş allahım ne doktorlar gezdim 2 kere hsg çektirdim tamam dedi eşim istiyorum başladık çalışmalara femara + çatlatma iğnesi yapıldı 3 ay saçma sapan adet oldum hep erken Kanamam oluyo artık doktora söyledim napıyosunuz siz bana diye rahim duvarını kalınlaştırmak için de ilaç vermiş hanımefendi ve dozunu ayarlayamamış bana sana hormonu fazla basmışız dedi çok sinirlendim gitmedim bir daha doktora ama nasıl istiyorum anlatamam yaşım 30 arkadaşlarım ya hamile ya doğum yaptı sokakta yavrulamış köpek görmüştüm insan köpeği kıskanır mı köpeği kıskandım ya rabbi dedim kurtları kuzuları gördün beni niye görmedin o ay geç adet oldum ebe arkadaşımın ısrarıyla bi doktora gittim ben de hemşireyim eşim kızıyo millet coronadan evden çıkmıyo bi hastane hastane geziyoruz diye doktor dedi ki senin rahmin hafif T ondan olmuyo düzeltecez bunu hemen tamam dedim ameliyat günü adetimden sonra asistanı sıkıştırıyo hadi ameliyat tarihi verelim diye ama adet olmuyorum olacağım da yok kaç kere eczanenin önünden geçtim yok dedim almıcam hep alıyorum negatif çıkıyo ağlıyorum beklicem artık baktım olmuyorum en son artık 3 gün gecikince gittim aldım ama dedim ki zaten çıkmayacak belki psikolojiktir görünce adet olurum idrarı damlattım direk 2. Çizgi çıktı daha donumu çekmeden eşime koştum dedim hadi hastaneye 🙈 kan tahlilim 1420 çıktı şok oldum doktor takibindeyiz çok şükür erken döllenme de oldu 7. Haftaya girdik inşallah birilerine umut olurum rabbim isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallahhh her dua ettiğimde isteyen herkes için de dua ediyorum ❤️

Bende evleneli 5 sene oldu. Evlendiğimiz ilk günden beri çocuk istiyorduk korunma falan olmadı yani. Fakat yinede olmadı gitmediğim doktor kalmadı. 1sene sonra hamile oldugumu öğrendim fakat dış gebelikti iğneyle sonlandırıldı. Ondan sonra ben yine doktorlara gitmeye devam ettim araştırma içine girdim tahliller falan derken eşimde sperm hareketsizliği bende de yumurta kalitesizliği oldugunu öğrendik daha sonra aşılamaya karar verdik gereken evrakları toplayıp gittik ve dosya açıldı sonrasında da tedaviye başladım. Fakat sonuç negatifti. Tabi bu 5 sene içinde tek tedavim değildi 3 aşılama 3 tüp bebek yaptırdım 5 tedavim olumsuz sonuçlandı. 5. senemde yani mart ayında 3. tüp bebekle hamile kaldım ve şuan 11 haftalığım Allah ım isteyen herkese nasip etsin inşallah🙏Öncesinde denemediğimiz şey kalmadı çakşır suyu, keçi boynuzu, sogan kürü, incir kürü, ve bitkilerle hazırlanmış ilaçlar vs.. Bunlar sadece vesile tabi rabbim ne zaman nasip ederse o zmn olur en önemlisi hayırlısını nasip etsin. Birde sabretmek lazım kafadan atmak lazım zor ama dogru olan bu. Ben kafadan atmıştım olma ihtimali benim için çok ama çok düşüktü sanki. Pes etmiştim artık. Ama rabbim nasip etti çok şükür. İçinde bulundugumuz mübarek ramazan ayında dualarım evlat sahibi olmak isteyen ve bebeğini saglıklı sıhhatli kucagına almak isteyen kader arkadaşlarımla🙏💕 rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Allahım inşallah hayırlısı ile kucağını almayı nasip etsin şu dönenlerim çok önemli çok hareket etme mümkünse yat dinlen keyfine bak içindekini hisset

🙋🏼‍♀️ Bu da benden
Evlendik eşim 1-2 yıl çocuk istemiyorum dedi tabii ben istiyorum arada tartışıyoruz falan neyse kadın doğuma gidim normal kontrole dedim sağ yumurtalığımda dermoid kist olduğu ortaya çıktı acil ameliyat dediler ama ne ağrım ne bişeyim adetler düzenli iyi bir doktor bulduk ameliyata girerken bile sayıklaya sayıklaya girdim yumurtalığımı almayın die ameliyattan çıktım ama kist bayağı büyükmüş yumurtalığım küçülmüş allahım ne doktorlar gezdim 2 kere hsg çektirdim tamam dedi eşim istiyorum başladık çalışmalara femara + çatlatma iğnesi yapıldı 3 ay saçma sapan adet oldum hep erken Kanamam oluyo artık doktora söyledim napıyosunuz siz bana diye rahim duvarını kalınlaştırmak için de ilaç vermiş hanımefendi ve dozunu ayarlayamamış bana sana hormonu fazla basmışız dedi çok sinirlendim gitmedim bir daha doktora ama nasıl istiyorum anlatamam yaşım 30 arkadaşlarım ya hamile ya doğum yaptı sokakta yavrulamış köpek görmüştüm insan köpeği kıskanır mı köpeği kıskandım ya rabbi dedim kurtları kuzuları gördün beni niye görmedin o ay geç adet oldum ebe arkadaşımın ısrarıyla bi doktora gittim ben de hemşireyim eşim kızıyo millet coronadan evden çıkmıyo bi hastane hastane geziyoruz diye doktor dedi ki senin rahmin hafif T ondan olmuyo düzeltecez bunu hemen tamam dedim ameliyat günü adetimden sonra asistanı sıkıştırıyo hadi ameliyat tarihi verelim diye ama adet olmuyorum olacağım da yok kaç kere eczanenin önünden geçtim yok dedim almıcam hep alıyorum negatif çıkıyo ağlıyorum beklicem artık baktım olmuyorum en son artık 3 gün gecikince gittim aldım ama dedim ki zaten çıkmayacak belki psikolojiktir görünce adet olurum idrarı damlattım direk 2. Çizgi çıktı daha donumu çekmeden eşime koştum dedim hadi hastaneye 🙈 kan tahlilim 1420 çıktı şok oldum doktor takibindeyiz çok şükür erken döllenme de oldu 7. Haftaya girdik inşallah birilerine umut olurum rabbim isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallahhh her dua ettiğimde isteyen herkes için de dua ediyorum ❤
Ayyy bir nefes de okudum neler var değilmi herkesin hikayesi bambaşka allah yardımcın olsun inşallah sağlıcakla alirsin kucağına

Aslinda benim cokta anlatacak birseyim yokk.... 3 yil oluyor E vlendigim iki buçuk üstüne hayit tohumu ve ettiğim dualar kildığım namazlar sayesinde kaldım düşük le sonuçlandı birdaha da olmadı zaten.....
Allahtan umut kesilmez biz ona karşı sorumluluklarımızı hep yerine getirelim o ne zaman ne vereceğini bilir .İnşallah en kısa zamanda olması dileğiyle

selam kızlar bende yazmak istedim belki banada yardimci olursunuz ben 2 yillik evliyim mol gebelik geçirdim ve birdaha hamile kalamadim hic korunmadik 3 defa klomenle denedikolmadi 2 sefer aşılama yaptirdik olmadi asilama yapilirken fsh hormonu 16 cikmisti bu ay olcturdum fsh 10 prolaktin 47 cikti. hayit tohumu cay aldim aslan pencesi macun aldim 10 gündür de iciyorum bakalim hayırlısı olsun hakkimizda ne diyelim insallah rabbim tez vakitte nasip eder isteyen herkese kucağını boş birakmaz en kısa zamanda 🤲

selam kızlar bende yazmak istedim belki banada yardimci olursunuz ben 2 yillik evliyim mol gebelik geçirdim ve birdaha hamile kalamadim hic korunmadik 3 defa klomenle denedikolmadi 2 sefer aşılama yaptirdik olmadi asilama yapilirken fsh hormonu 16 cikmisti bu ay olcturdum fsh 10 prolaktin 47 cikti. hayit tohumu cay aldim aslan pencesi macun aldim 10 gündür de iciyorum bakalim hayırlısı olsun hakkimizda ne diyelim insallah rabbim tez vakitte nasip eder isteyen herkese kucağını boş birakmaz en kısa zamanda 🤲
Biz elimizden geleni yapıp takdiri allaha bırakacağız inşallah sizede en kısa ve hayırlı zamanda verir inşallah. Ama lütfen kafanızdan bu durumu atın hayatın tadını çıkarın allah yazdıysa olacaktır inşallah

Biz elimizden geleni yapıp takdiri allaha bırakacağız inşallah sizede en kısa ve hayırlı zamanda verir inşallah. Ama lütfen kafanızdan bu durumu atın hayatın tadını çıkarın allah yazdıysa olacaktır inşallah
ah bi atabilsem varya okadar rahatlayacagim ki anlatamam rabbim en kisa zamanda nasip etsin herkess inşallah

Bende de pko var acaba kilonuz kaç bide hangi ilacı verdi size? Adetleriniz düzenli miydi?

Ben de vajinismusum. Boynum bükük okuyorum yazdıklarınızı. 😔
Bi kitapda okudum çocuk sahibi olmak isteyen vajinismus bir hasta denemediği tedavi kalmamış yıllar sürmüş ama bi türlü yenememiş durumu en son bir psikologa gitmiş oda anlamamış derdini ve annesi ile görüşmek istemiş kızın annesi ilk başta kabul etmemiş ama sonra girmiş terapiye bütün sorulara çekimser cvp vermiş sonra dayanamayıp anlatmış herşeyi hamile kaldığında eşinin çocuğu aldırmak istemesi ,tam aldırılmak üzereyken bi akrabanın engel olması ,hamilelik ve doğumdan sonra hep istenmeyen çocuk muamelesi görmesi beyin tarafından kodlanmış bırakın çocuk yapmayı ona sebebi olacak duruma bile beyin izin vermiyormuş ve o yüzden vajinismus olmuş. Sizinde aynı dır demiyorum ama herşey beyinde bitiyo oraya rahatlamadıkça hiçbir şey mümkün değil bence

Back
X