Nasıl İdare Etcem

siyahbeyaz2012

SiL BaŞTaN BaŞLaMaK GeReK BaZeN...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.647
843
Kızlar yakın zamanda boşanıp babaevıme geldım kızımla ..Fakat babamla asla anlaşamıyorum.Ne yapacagımı hıc bılmıyorum.Adam herşeye kızan,bağıran,sert biri..Devamlı anneme emirler yağdırıyor, her dakika bağırıp küfrediyor..Artık uyanmak bile istemıyorum yine sesini duyacağım diye.Huzur için kaçtık,yağmurdan kaçarken doluya tutulduk resmen boğuluyorum..En az 2 yıl burda kalmak durumundayım 2 yıla düzen kurup taşınabilirim.Herkes ''yaşlılar böyledir,idare etmen lazım''diyor ama nasıl??Birileri bana fikir verebilir mi?Napmam lazım,nasıl davranacağım?Gerçekten bunalıyorum..

Zor bir durum. Benim babam da sinirli biridir. bir gün bende evlenip geri dönmek zorunda kalirsam, seninle ayni durumu yasayacagimdan eminim.
Çalışıyor musun ?

Babaniz hepmi boyleydi?
Belkide sizin ayrilmaniz taraftari degildi.
Bazi babalar oyle.
Bu sebeple gereksiz yere hincini annenizden cikariyor olabilir.

Valla annene de üzüldüm. Hadi sen iki yıl sonra gideceğim diyorsun. Ya annen o sürekli babanı çekecek. O nedenle senin de başka bir çaren yoksa mecbur cekeceksin babanı. Başka ne diyebilirim ki.

Evet hep böyleydi ama yaşlandıkça daha beter olmuş.Ben zaten nasıl idare etcem diye sordum.Yaşlı ve sert ınsanlar nasıl ıdare edılır bunu yasayan kımse yok mu?

Her seye sinirlenen biriyse idare etmek zor olabilir. Biz ailecek alıştık babamın kızmalarina. Kizma sekli de cok komik yani sakinlesince dalgaya vuruyoruz :) her sinirlenisinde bana da hakaret ediyor sagolsun ama takmiyorum o sinirliyken kimse konusmuyo o saydiriyo sonra yorulunca susuyor :) sende takma kızar kızar susar.

İdare edilemiyorlar canım.benim kp böyle.biz yazın 15-20 gün yanlarına gidiyoruz,adam sürekli kv ye hakaret küfür bağırma...kadın artık böyle kabullenmiş ama ben o lafları duydukça çıldırıyorum.bir de küçük kızım var,bir çocuğun yanında böyle bağırıp çağırması kızımı da korkutuyor tabi...bize söylenmiyor hep kv ye ama kızım dedeyi taklite başlamıştı 1 yaşında işin zor canım allah kolaylık versin

Kızlar yakın zamanda boşanıp babaevıme geldım kızımla ..Fakat babamla asla anlaşamıyorum.Ne yapacagımı hıc bılmıyorum.Adam herşeye kızan,bağıran,sert biri..Devamlı anneme emirler yağdırıyor, her dakika bağırıp küfrediyor..Artık uyanmak bile istemıyorum yine sesini duyacağım diye.Huzur için kaçtık,yağmurdan kaçarken doluya tutulduk resmen boğuluyorum..En az 2 yıl burda kalmak durumundayım 2 yıla düzen kurup taşınabilirim.Herkes ''yaşlılar böyledir,idare etmen lazım''diyor ama nasıl??Birileri bana fikir verebilir mi?Napmam lazım,nasıl davranacağım?Gerçekten bunalıyorum..

Allah yardımcınız olsun. Zor günler geçiriyorsunuz ve daha da zorlaştırıyorlar. Anlayamıyorum. Anne Babalar her zaman evlatlarının arkasında durması gerek. Çok üzücü bi durum. Neden iki yıl beklemek durumundasınız?
Bu zaman zarfinda her şey düzelir, güzelleşir inş.

Evet hep böyleydi ama yaşlandıkça daha beter olmuş.Ben zaten nasıl idare etcem diye sordum.Yaşlı ve sert ınsanlar nasıl ıdare edılır bunu yasayan kımse yok mu?

Benim kp öyle, insanı hayattan soğutur.
Kv ve eşim, kardeşleri nasıl çekiyor anlatayım.

Onu bir hasta farzediyorlar ( yalan da değil)
Konuştuğu zaman dinler gibi yapıp dinlemiyorlar aslında, çoğu zaman
bulunduğu odayı terkediyorlar.

Hiç karşılık vermiyorlar. Her şeye he deyip geçiyorlar kızsa da kavga çıkarmak istese de
sessiz kalıyorlar. Erkenden uyuyorlar, odalarına çekiliyorlar.
En mutlu oldukları zaman kendisinin erkenden uyuduğu, dışarı çıktığı zamanlar.

Bir de keşke babanın bir işi, meşguliyeti olsaydı çok iyi olurdu.

Bu insanlar işsiz, güçsüzlükten millete takıyorlar..

Biliyorum çok zor şahsen benim de yapabileceğim bir şey hiç değil.
Ama senin bir evladın var onun için yapmalısın.

İdare edilemiyorlar canım.benim kp böyle.biz yazın 15-20 gün yanlarına gidiyoruz,adam sürekli kv ye hakaret küfür bağırma...kadın artık böyle kabullenmiş ama ben o lafları duydukça çıldırıyorum.bir de küçük kızım var,bir çocuğun yanında böyle bağırıp çağırması kızımı da korkutuyor tabi...bize söylenmiyor hep kv ye ama kızım dedeyi taklite başlamıştı 1 yaşında işin zor canım allah kolaylık versin

Kızım olmasa bana da batmazdı belkı yıllarca sehırdısında okudugum ıcın ve gelınce de işe basladıgım ıcın ben farketmedım hep böyle oldugunu bılemıyorum..ama kızımın yanında agzı bozuk kelımeler,anneme azarları vs karısmadan edemıyorum..:KK43::KK43:

Allah yardımcınız olsun. Zor günler geçiriyorsunuz ve daha da zorlaştırıyorlar. Anlayamıyorum. Anne Babalar her zaman evlatlarının arkasında durması gerek. Çok üzücü bi durum. Neden iki yıl beklemek durumundasınız?
Bu zaman zarfinda her şey düzelir, güzelleşir inş.

Benim ailem bugune kadar hıc bıze destek olmayan bı aıle maalesef..Bırıyle bı tartısmam olsa anında sorgusuz karsı tarafı suclarlar..Garıpler yanı..Düşmana gerek kalmıyo onlar bu sekılde davranırken ..Zor gunlerı ıyıce bogucu hale getırmeye baslıyo durum da:KK43::KK43: Şu an işsizim,yeterlı bı nafakam da yok..Zaten ex kocam evlencek yakında o da nafaka kesebılır..Garantı bı iş bulup bırıkım yapmadan kacmam cok zor..En az ıkı yıl dıyorum o yuzden..

Benim kp öyle, insanı hayattan soğutur.
Kv ve eşim, kardeşleri nasıl çekiyor anlatayım.

Onu bir hasta farzediyorlar ( yalan da değil)
Konuştuğu zaman dinler gibi yapıp dinlemiyorlar aslında, çoğu zaman
bulunduğu odayı terkediyorlar.

Hiç karşılık vermiyorlar. Her şeye he deyip geçiyorlar kızsa da kavga çıkarmak istese de
sessiz kalıyorlar. Erkenden uyuyorlar, odalarına çekiliyorlar.
En mutlu oldukları zaman kendisinin erkenden uyuduğu, dışarı çıktığı zamanlar.

Bir de keşke babanın bir işi, meşguliyeti olsaydı çok iyi olurdu.

Bu insanlar işsiz, güçsüzlükten millete takıyorlar..

Biliyorum çok zor şahsen benim de yapabileceğim bir şey hiç değil.
Ama senin bir evladın var onun için yapmalısın.

Bunlar tam ıstedıgım gıbı cevaplar cok saol..Bazen kızım babasındayken falan evdeysem odadan hıc cıkmıyorum yok sayıyorum falan ama cıkar cıkmaz bı kavga bırsey oluyor..Minik bi odam var cocukla odada da durursam ıyıce bogulurum gıbı gelıyo bılmıyorum..Tavsıyelerı dınlıycem ..

Benim ailem bugune kadar hıc bıze destek olmayan bı aıle maalesef..Bırıyle bı tartısmam olsa anında sorgusuz karsı tarafı suclarlar..Garıpler yanı..Düşmana gerek kalmıyo onlar bu sekılde davranırken ..Zor gunlerı ıyıce bogucu hale getırmeye baslıyo durum da:KK43::KK43: Şu an işsizim,yeterlı bı nafakam da yok..Zaten ex kocam evlencek yakında o da nafaka kesebılır..Garantı bı iş bulup bırıkım yapmadan kacmam cok zor..En az ıkı yıl dıyorum o yuzden..

Bir de evladınız var. Çok üzülüyorum bu durumlarda ben, umarım her şey gönlünüzce olur. Rabbim seni ve evladını kimseye muhtaç etmesin. Bol rızık versin inş. Babanın gönlüne de bi ferahlık versin.

Huyuna gidin ne derse haklisin babacim diyin , siz yine bildiginiz gibi yapin sonra. catismayin sakin fikirleriniz icin.Eften puften seylere kiziyorsa eger bence tedavi gormesi gerek yaslilik psikiyatrisi ayri bir bolum.

Kızımı suan onlarla bırakmak ıstemıyorum dogduktan hemen sonra devamlı bı ısım vardı ordan cıkana kadar kızımın boyle bı ortamda buyudugunu bılmıyordum..Görunce de suanda havalar ısınıp onu krese verebılecegım duruma gelınce ıs bakmaya karar verdım..İşe de gırsem hergun gelecegım yer burası bana kalıcı cozumler lazım..He he dıyıp gecmenın kurallarını bılemıyorum??

Ya aslin da sen dogrusun diyebilsek var ya bizden iyi kimse olmaz zaten. Bir gun esimin babannesine sen dul halinle ne guzel cocuklar yetistirmissin hepsi ahlakli dedim ne yaptin nasil egittin , bana da der misin dedim , ay o kadar mutlu olmus ki anlatiyormus her yer de, bana da bir guzel davraniyor sorma.hos ben icimden gelerek dedim ama duyunca beynim de simsek cakti.

Ben de hıc rol ve sevımlılık yapamam..Aslında dogal bırıyım ıcım dısım bır ama destek olmamaları benı de cevap vermeye ıter oldu pat pat cevap verıyorum artık..Mesela en son babama eskı esımın bosandıktan 4 ay sonra evlenecegını söyledım bana dedıgı laf: Kadın olsaydın elınde tutsaydın...Eee baba baba degıl kı hala ona babalık yapıyo nasıl laf etmem sınırımden kudurttu resmen!!!

X