Nasıl iyi niyetli düşünmeliyim?

imeldaguney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2011
693
1
116
İstanbul
Hanımlar merhaba,

Konuyu kısa ve öz açmak istiyorum, eltimle aramızda seviyeli fakat kötü niyet olmadığına inandığım bir ilişki var. eltim bizi iftara çağırıyor ve daha 1 hafta önce hiç sevmediğimden bahsettiğim biber dolmasını iftarın ana yemeği olarak yapıyor.

Yemeyince de yemem için ısrar ediyor ve daha önce yaptığımda yemiştin diyor, evet yemiştim ama o zaman benim sevmediğimi bilmediğinden ayıp olmasın diye yemiştim.

Ben mi çok detaycıyım kızlar, içimde sanki bana özellikle yapılmış gibi bir his var ve oldukça üzüldüm açıkçası.

Belkide unutmuştur eltin,biber dolmasını sevmediğini...altında art niyet arama bence..yemezsin olur biter

Belkide unutmuştur eltin,biber dolmasını sevmediğini...altında art niyet arama bence..yemezsin olur biter

Unutma yok malesef, sofraya oturmadan önce özellikle sordu yiycen mi biber dolmasından diye.
Yemedim zaten de şaşırdım yani, ben olsam özellikle misafirlerin sevdiği yemekleri yapmaya çalışırdım..

Bence kasten yapmamış daha önce yediğiniz için yapmış..biber dolması sofraya çok yakışan güzel bir yemektir onun için yapmıştır vede kolaydır..
Üstünüze alınmayın..sofrada başka yiyeceklerle doyardınız eminim..ramazan sofraları zengin oluyor

Bi şekilde doyduk tabii ki.
Ama ana yemek olarak pilavın yanında biber dolmasıydı.
Üstüme alınmamaya çok çalışıyorum inanınki ama kendimi onun yerine koyunca ben böyle yapmazdım diye düşünüyorum..

Herkes sizin gibi olacak diye bişey yok ki..siz yapmazdınız ama eltiniz yapmış..gerçekten art niyet aramayın bu kadar basit bişey için.

evet hem pilav hem dolma birarada ana yemek olmamış... başka sulu yemek yokmuydu?

pilavın yanına biber dolması he :) ikiside pirinç ..

kötü niyet var demek istemiyorum ramazan neticede ama bunu bile bile yapması hafiften bi gıcıklık sezmedim değil..

ben ve birçok kişinin misafirinin neyi sevip sevmediğini biliyorsa ona göre yemek yapacağı aşikar .. bu böyledir yani..

yakınsak ne yapayım neler seversin diye bile sorarız yani..

amaaan canım salla gitsin yeme olsun bitsin .. o da gıcıklığıyla kalsın :)

menü bi davete göre zayıf kalmış.. kendin olsa ne olsa yenir de madem birilerini iftara davet ediosun pilavın yanına biber dolması yapacak kadar da değil yani.. !! ya bilmiyor bu işi, ya da sana gıcığı var...

evet hem pilav hem dolma birarada ana yemek olmamış... başka sulu yemek yokmuydu?

Yoktu canım.

:) öyle yaptım yemedim ama,

ben biraz beklentilerimi azaltmalıyım sanırım eşimin ailesine karşı, öyle değil mi?

Bunu Arkadasiniz yapmis olsaydi yine ayni düsunurmuydunuz?
Elti Eltiyi cekemez diyorlar cok dogru bir soz aslinda fakat size tavsiyem
iyi düsünmeniz mesela,
pilavla dolma biraraya yakismaz ama belki evde malzemesi yoktu belki ne yapacagini bilemedi, takilmayin
boyle seylere, ne guzel iftara cagirmis sizi birarada olmak istemis:)

menü bi davete göre zayıf kalmış.. kendin olsa ne olsa yenir de madem birilerini iftara davet ediosun pilavın yanına biber dolması yapacak kadar da değil yani.. !! ya bilmiyor bu işi, ya da sana gıcığı var...

Açıkçası biraz bilmiyo yani pilavın yanına o dolmayı yakıştırabilir ama kaç senedir bir kez yapmış o yemeği şimdi sevmiyorum dedikten sonra 2. kez yapması sanki bana karşı gibi, ama napalım ben de elimi bile sürmedim zaten

Önceden yediğiniz aklında kalmıştır belki o yüzden yapmıştır. Hem sizde içini yer biberlerini yemezsiniz böylece biber dolmasını sevmediğiniz aklında daha bir kalıcı olur

Güzel yazmışsınız ben de zaten iyi düşünmek istiyorum mübarek günde günaha girmek istemiyorum bir de bununla
ama hiçbir arkadaşımın böyle yapmayacağından eminim, yapsa da anı şeyi düşünürdüm ne yalan söyliyim
her neyse yine de dediğiniz gibi iftarına davet etti bizi bi şekilde ağırladı sağolsun diyim de kendimi bu bakış açısına alıştırıyım bari:)

Ama çok takıntılıyım ya:)
Bunu nası düzeltcem hiç bilmiyorum

takıntı yapma umursamamaya çalış ..

benim kayınvalidemlerde mesela et yemeklerini severler her öğünde et yiyebilirler

bende sadece tavuk eti yada sebze yediğimden onlara gittiğimde aç kalırdım yine mi et anneeee babaaa diye isyanlara gelirdim

sonra sonra alıştılar ben gelmeden benim sevdiğim birşeylerden yapmaya.. yada dolap burda canın ne istiyorsa onu yap kızım derdi :)

çünkü öteki türlü ben aç kalıyordum :) bende arasıra giderken sevdiğim birşeyler alır giderim yada yaparım..

baktın bu hep böyle oluyorsa sende böyle yaparsın :) tatlı tatlı dokundurmak işe yarar bence :)

Son düzenleme:
Art niyet olduğunu sanmıyorum, unutmuştur insanlık hali. Böyle ufak detaylara takılmayın. İnsanlar her zaman sizin isteklerinizi yapçak diye bir kural yok, olduğu gibi kabul etmeliyiz bazı şeyleri. Esprili bir dille 'aa biber dolması yapmışsın çok güzel gözüküyor ve eminim lezzetlidirde ama ben yiyemiyorum azcık ucundan bakıcam üzgünüm' gibisinden söyleyebilirsin mesela Takmayın kafanıza eğlenin

canım eğer yakınsanız kendi aklınca sana takılmış, şaka yapmış olabilir gülüp geçmelisin bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…