Nasıl konuşmam gerek bir akıl verin?

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,daha öncede yazmıştım teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz önceki konuma.Eşimle akşam bir konuşma yapmayı planlıyorum,eşim ve ailesiyle kültür farkından doğan sorunlar yaşıyorum;özellikle görümcelerim her fırsatta eşime, bebeğimizi sevince eşim,''ya annenin babanın kıymetini anladın mı? tarzında evlat neymiş gördün mü?'' diye konuşuyorlar..Zaten her zaman olabildiğince patavatsızlardır..İşin kötü yanı korkarım ki eşimde bu konuşmalardan etkileniyor.Şöyleki,eşim şakayla karışık bebeğimi severken hep anneni üzmeyeceksin oğlum; işte anne gibisi yok.Günün birinde bir kız çıkar,annen için şöyle böyle derse çak ağzının üstüne''gibi şakayla karışık gönderme yapar.Banada durmadan bizim anne,babalarımızda mı böyle bakıyolardı bize evlat başka bişey gibi sözler söyler.

Ben uzun zamandır bu konuyla ilgili tatlı tatlı konuşmak istiyorum eşimle ama yeniden başa dönmek,senin ailen, benim ailem tartışmalarına girmek istemiyorum nasıl anlatabilirim sizce????

sende bebeğini severken seni ne mutlu edecekse öyle yaşa bebeğim diye sev.

eşine de kız bulursa mutlu olacaksa biz engel değil destek oluruz elalemin kızına çakılır mı hiç falan de.

misilleme yapma bence.

kırıldığını belli et derim.

diğer türlü ne desen kavga çıkacak gibi bi his oluşturdu yazdıkların bende.

"aşkolsun" diye başlarsan daha olumlu olur diye düşünüyorum. geçmiş konuları deşerek değil de daha sonuç odaklı konuşmalısın.

aman be canım ya herşeyi sorun etme bu kadar.ne var bunda.günlük hayatta böyle konuşmalar,iğnelemeler olur.ya güler geçersin ya da espriyle sen de bir laf sokuşturursun.ciddi konuşursan iş büyür,kavga çıkar bence.evlilikte herşeyi bu kadar incelersen erken çökersin valla.

Evet sakin sakin misilleme yapmadan konuşmak gerekiyor yoksa kavga çıkıyor tam herşey yolundayken başa dönüyoruz

Biraz fazla takıntılıyım yapı gereği ama 2 senede çok şey yaşadık sanırım ondan Bebek olduktan sonra daha bir ailesine sahip çıkar diye düşündüm hep eşim için,çok istiyordu sonuçta tam bir aile olduk artık ama böyle anne baba daha kıymetlidir tarzında konuşmaları kırıyor beni ona anlatmaya kalksam hemen benim anne babama atıyor topu yani misilleme yapıyor

e canım anne babasının değerini bilmesi kötü birşey değil ki.demek ki merhametli bir insan.sana laf çarpması hoş değil ama takılıyor bence sadece.bence o tip laflar ettiğinde bozulduğunu belli etme."tabiki yavrum ilerde anne babanı say" de.
ben hep derim mesela eşimin yanında ,hatta k.validemin yanında bile "ahh oğlum ben seni besleyip büyütüp el kızına mı vereceğim,seni veremeeem" derim.güler ikisi de

hiç tartışma bence. hatta öyle serin dur ki, annesinin ve kardeşinin imalarından o bunalsın. bekle ve gör

Evet en güzeli bu tatlı tatlı laf sokmak işte bunu bir öğrenebilsem ne görümce,ne kaynana sorun olmayacak:)

ilişkilerde erkekler şişmiş balon gibidir. siz bi taraftan elinizle ittirirseniz diğer tarafa yakınlaşır. bırakın onlar ittirmeye devam etsin.

Son düzenleme:
Ne kadar konuşursanız konuşun anlamayacak bence eşiniz.
Cevap vermezseniz yaptıklarına bir süre sonra vazgeçer bu tü şakalardan.
En güzel cevap susmaktır çoğu zaman.
Yüzgöz olmayın

ilişkilerde erkekler şişmiş balon gibidir. siz bi taraftan elinizle ittirirseniz diğer tarafa yakınlaşır. bırakın onlar ittirmeye devam etsin.

Ay çok haklısın zaman zaman ben neredeyse kendi düğünümü kendim yaptım, eşimin ikinci evliliği bu buna rağmen hiç kimsede demedi aman bu yuvası da yıkılmasın çenemizi tutalım.Tam tersine kendilerince bu durumu bile kullandılar işte anne baba gibisi olmaz eş nasıl olsa geliyor manasında.Hadi onlar konuşuyor da eşim için de durum farksız değil anladınız mı yine annesinden etkilenir,babasından çekinir.. Sanki başka kimsenin annesi babası yok öyle davranıyorlar

Ne kadar konuşursanız konuşun anlamayacak bence eşiniz.
Cevap vermezseniz yaptıklarına bir süre sonra vazgeçer bu tü şakalardan.
En güzel cevap susmaktır çoğu zaman.
Yüzgöz olmayın
Evet her şeyi takıp cevap vermemek lazım ama işte böyle anne baba kutsaldır hiç bir şeye değişilmez tarzında konuşunca daha doğrusu içinden çıktığı ailenin dolduruşuna gelmesini görmek bu kadar emekten sonra üzüyor insanı..

Haklısınız saygısızca ve ölçüsüzce konuşuyor. Ağzına çakarsın gibi bir espriyi kabul edemiyorum ben. Komikliğin de bir ölçüsü olur. Eğer komiklik yapıyorsa eşiniz.
Böyle bir cümleye verilecek cevap yoktur da zaten.
Böyle konuştuğu zaman hiç yüzünüzün yeklini değiştirmeyin. Duymayın. O cümleleri muhatap almayın. Hatta sessizce ve tepkisizce odayı terkedin bir süre. Duymadığınızı ve tepki vermediğinizi gördükçe belki biraz daha dozu artıracaktır ama zamanla konuşmayacaktır muhatap bulamazsa...

Evet mantıksızca yapılan ölçüsüz bir şaka yaptığı ama altında ana, baba sözü kanundur tarzında bir mantık olduğu çıkıyor ortaya.Bu da beni çok üzüyor ne kadar söylesem boş olduğunu görüyorum.Çünkü her ne kadar eşim kabul etmese de bu insanlar eşimi yönlendirmeye çalışıyorlar.Allah 'a hep uzak oturduğum için dua ediyorum ama eşime kalsa onlarda bunu çok ister hep birlikte oturalım.Sıkıştığımız da maddi açıdan annesinde aylarca kalalım.Kadın susar erkeği ne isterse o..Çok zor böyle kültür çatışmaları yaşadığın bir aileye gelin gitmek,eşinin de zaman zaman o kültürün içinde olduğunu fark etmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…