• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl kurtulabilirim?

Prajnaparamita

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
220
0
0
Eskişehir
selam kızlar!benim 8 9 yıllık bir arkadaşım vardı ama son zamanlarda hareketlerinden ,kendini fazla beğenmesinden,erkekleri sadece statüleriyle değerlendirmesinden,erkek arkadaşına kendisi için birşeyler aldırıp durmasından, sonrada tutup arkasından konuşmasından ve daha bir sürü huyundan gerçekten sıkıldım ve soğudum.biz gerçektten samimiydik ama artık görüşmek istemiyorum mesajlar atıyor cevap vermiyorum.yada soğuk cevap veriyorum .ve kalbini kırmadan uzaklaşmak istiyorum seziyor soruyor soğuk cevap veriyorum.kalbini kırmadan nasıl artık arkadaş olmak istemedğimi söyleyebilirim?

selam kızlar!benim 8 9 yıllık bir arkadaşım vardı ama son zamanlarda hareketlerinden ,kendini fazla beğenmesinden,erkekleri sadece statüleriyle değerlendirmesinden,erkek arkadaşına kendisi için birşeyler aldırıp durmasından, sonrada tutup arkasından konuşmasından ve daha bir sürü huyundan gerçekten sıkıldım ve soğudum.biz gerçektten samimiydik ama artık görüşmek istemiyorum mesajlar atıyor cevap vermiyorum.yada soğuk cevap veriyorum .ve kalbini kırmadan uzaklaşmak istiyorum seziyor soruyor soğuk cevap veriyorum.kalbini kırmadan nasıl artık arkadaş olmak istemedğimi söyleyebilirim?

Bir şey söylemenize gerek yok.
Bu şekilde soğuk ve mesafeli durduğunuz sürece zaten iletişiminiz kopacaktır.

bende öyle yapıyorum ama o sanki birşey olmuş ona kırılmışım gibi mesajlarla üstüme düştü durdu bir iki kere.mesele o ki ben ona hiç kırılmadım sadece soğudum karakterinden bu da söylenmiyor ki:44:

bende öyle yapıyorum ama o sanki birşey olmuş ona kırılmışım gibi mesajlarla üstüme düştü durdu bir iki kere.mesele o ki ben ona hiç kırılmadım sadece soğudum karakterinden bu da söylenmiyor ki:44:

Benzer durumdayız...:6:
Ben hiç ses etmiyorum şu anda mesela...
Mesajlarına geç cevap veriyorum,buluşma tekliflerini geri çeviriyorum.:55:
Karşı taraf er ya da geç anlayacaktır meraklanmayın...
Ben umutluyum en azından..:9:

bu yazdığının aynısını, kelime kelime aynısını 2 sene önce ben yaşadım. Arkadaşım tam bir basitlik daniskası olmuştu, nasıl kurtulacağımı bilmez haldeydim.
Senin yolunu izledim ben de, soğuk konuştum, buluşalım dediğinde görüşmedim etmedim.

Benim arkadaşım pek anlamadı ama, ben ne kadar kendimi çektiysem o da o kadar üzerime geldi. Baya uzadı arkadaşlığımızın bitmesi için 1 sene uğraştım, kendimi yordum. Keşke en başından söyleseydim dedim ama onunla arkadaş olmak istemediğimi, çünkü bu geçen sürede o kırılmasın diye ben kendi kendimi yıprattım boş yere.

Eğer bu tarz bir konu açılırsa, veya sana sorarsa "neden böyle soguksun veya neden görüşmüyoruz" gibilerinden, bence açık açık söyle.
"Ben seni seviyorum, çok yakın bir arkadaşlığımız vardı, ama artık bazı şeyler bana ters geliyor, aynı kafada olduğumuzu düşünmüyoruz, bundan sonra eski samimi arkadaşlık derecesinde ilerlemek istemiyorum" diyebilirsin. Ben hep keşke en başında deseydim diyorum..

İrtibatı kesin derim ; bir süre sizin peşinizi bırakmayacaktır . Bir süre sizin ,ona neden böyle tavırlı olduğunuzu anlamaya çalışır

Anlarsa gerekeni yapar

Anlamazsa da hayatına devam eder
:34:

Bu süre zarfında sizinle görüşmek için ısrar eder,siz reddettikçe ısrarcı yapısından vazgeçer . Bir yere kadar dayanır çünkü

Basit düşünce yapısına sahipse onun için bu durumlarda çok basit gerçekleşir ; ondan ısrarcı yapısından vazgeçer diyorum ya

bu yazdığının aynısını, kelime kelime aynısını 2 sene önce ben yaşadım. Arkadaşım tam bir basitlik daniskası olmuştu, nasıl kurtulacağımı bilmez haldeydim.
Senin yolunu izledim ben de, soğuk konuştum, buluşalım dediğinde görüşmedim etmedim.

Benim arkadaşım pek anlamadı ama, ben ne kadar kendimi çektiysem o da o kadar üzerime geldi. Baya uzadı arkadaşlığımızın bitmesi için 1 sene uğraştım, kendimi yordum. Keşke en başından söyleseydim dedim ama onunla arkadaş olmak istemediğimi, çünkü bu geçen sürede o kırılmasın diye ben kendi kendimi yıprattım boş yere.

Eğer bu tarz bir konu açılırsa, veya sana sorarsa "neden böyle soguksun veya neden görüşmüyoruz" gibilerinden, bence açık açık söyle.
"Ben seni seviyorum, çok yakın bir arkadaşlığımız vardı, ama artık bazı şeyler bana ters geliyor, aynı kafada olduğumuzu düşünmüyoruz, bundan sonra eski samimi arkadaşlık derecesinde ilerlemek istemiyorum" diyebilirsin. Ben hep keşke en başında deseydim diyorum..

Yıpratmayın ayol!
Valla yapmayın bunu kendinize..
Dün yakın arkadaşıma danıştım ben bu konuda "yanlış mı yapıyorum?" dedim.
Arkadaşım "yok,doğrusun,artık birilerini üzmemek için kendimizden ödün vermeyelim" dedi.
Çok doğru ya.
Hiç kimseye mecbur değiliz. Hiç kimse de bize mecbur değil!
Beni sarmayan hatta bayan muhabbetlerde olmak istemiyorum ben artık.
Frekanslar karışıyorsa yoldan çekilmek en güzeli.
Ben huzurluyum açıkçası.

bazen mesajlarına aynen bu şekilde cevap veresim geldi.(bu arada öyle sürekli mesaj atmıyor ben mesafimi koydum 2 ay geçti arada attı birkaç kere)ama yapamıyorum anlasın diye bekliyorum.işin kötüsü aynı şehirde yaşıyoruz ve ona mesafemi koyduğumdan beri hiç karşılaşmadık karşılaşırsak ve zorlarsa sorularıyla ,mecbur kalıcam gibi söylemeye.

İrtibatı kesin derim ; bir süre sizin peşinizi bırakmayacaktır . Bir süre sizin ,ona neden böyle tavırlı olduğunuzu anlamaya çalışır

Anlarsa gerekeni yapar

Anlamazsa da hayatına devam eder

Bu süre zarfında sizinle görüşmek için ısrar eder,siz reddettikçe ısrarcı yapısından vazgeçer . Bir yere kadar dayanır çünkü

Basit düşünce yapısına sahipse onun için bu durumlarda çok basit gerçekleşir ; ondan ısrarcı yapısından vazgeçer diyorum ya

onun derdi bence ben bile değilim.ben onu diğer arkadaşlarımla tanıştırmıştım ve yaklaşık 2 sene onlarlada samimi arkadaşlık etti.ama aslında benim çok sonra fark ettiğim huylarını onlar çok önceden fark edip soğumuşlar.sırf benim için katlanmışlar.banada söylemediler ben soğuyunca onlarla dertleşince öğrendim bunları.ince düşünceli arkadaşlarım benim. en son biz diğer arkadaşlarımla toplanınca haliyle onu çağırmak istemedik galiba o da bizi gördü ve tam o esnada mesaj attı durdu sıkıştırtırdı beni neyin var niye böyle mesajlar atıyorsun diye.diğer arkadaşlarımıda aramış açmamışlar(aynı gün).bence tek derdi bu ortamlardan mahrum kalıyor.çok severde kendileri gezmeyi tozmayı:19:

onun derdi bence ben bile değilim.ben onu diğer arkadaşlarımla tanıştırmıştım ve yaklaşık 2 sene onlarlada samimi arkadaşlık etti.ama aslında benim çok sonra fark ettiğim huylarını onlar çok önceden fark edip soğumuşlar.sırf benim için katlanmışlar.banada söylemediler ben soğuyunca onlarla dertleşince öğrendim bunları.ince düşünceli arkadaşlarım benim. en son biz diğer arkadaşlarımla toplanınca haliyle onu çağırmak istemedik galiba o da bizi gördü ve tam o esnada mesaj attı durdu sıkıştırtırdı beni neyin var niye böyle mesajlar atıyorsun diye.diğer arkadaşlarımıda aramış açmamışlar(aynı gün).bence tek derdi bu ortamlardan mahrum kalıyor.çok severde kendileri gezmeyi tozmayı:19:

Mahrum bırakmaya devam edin o zaman :34:

Ben olsam;

Karşı taraf açık bir şekilde '' neden bana bu şekilde davranıyorsun? '' demeden ona bir açıklama yapmam.Uzak durma politikası uygularım.

Sorduğu zaman ise hiçbir kılıf uydurmam,neyse onu dile getiririm;insanların benim tepkilerime farklı manalar yüklemesinden hoşlanmam çünkü.

Ama hiçbir durumda bu olay hayatımın can sıkıcı bir boyutu olmaz.

Öyle başlayan ve biten arkadaşlıklar sığdırdım ki hayata;bu da listede yerini alır o kadar:ssz:

birsey söylemenize hic gerek yok
arayip sormayin
o ararsa ya acmayin yada bahaneler uydurup konusmayi kisa kesin
görüselim vs derse isim var deyin
bundan kolay ne var
bosverin :)

dün gece arkadaşımla mesajlaşarak konuştum kızlar çünkü anladımki ben bu durumu açıklığa kavuşturup netleştirmedikçe kafamda hep beni meşgul edip yormaya devam edecekti.onu kırmadan artık uyuşmadığımızı farklılıklarımızın beni rahatsız ettiğini yorduğunu yazdım ama bunlar şu şu diye ayrıntıya girmedim.çünkü söylenmiyor maalesef.mesajımı hatta başka bir arkadaşımla paylaşıp kırıcı birşey var mı kaba olmamış de mi diye sorarak, duruma itina ettim.ama karşı taraf bozuldu ve gurur yaptı , kırıldı.ben yinede sakinlikle yanlış anladıklarını düzeltip bu zamana kadar arkadaşlığına teşekkür edip iyi dilekler içeren bir mesaj daha atıp veda ettim ve bitirdim arkadaşlığımızı.ve iyiki yaptım dedim çünkü ardından inanılmaz rahatladım.galiba en doğrusu buydu.çünkü karşı tarafında bilmeye hakkı vardı neyin ne olduğunu.

Back
X