Nasıl Kurtulucam..

Benim arkadaşlarım TUS’a hazırlanırken akrabalarının cenazesine dahi gitmediler. Abartı bir örnek evet ama durumun vahametini anlamam için bir örnek olmuştu bana.
Çok net hayır demeniz lazım. Sonuçta TUS telafisi olmayan çok zor bir sınav,kaldı ki hazırlanmıyor bile olsaydınız kimsenin özel doktoru değilsiniz derdi olan sizin yanınıza gelsin bence.

Merhaba arkadaşlar. Hemen konuya geçiym. Ben tusa hazırlanan bir pratisyen doktorum. Kendi memleketimde çalışıyorum. Eşe dosta yardımcı olmayı seviyorum. Ama gelin görün ki dozunu biraz fazla kaçırıyolar. Bir yakınım var kuzenim dlyelim. Annesinin bütün rahatsızlıklarında beni çağırıyor. Hergün yorgun argın işten çıkıp iğnesini yapmaya gittim. Evlerine yakın sağlık ocakları var arabaları var ama yok illa beni çağırıyolar. Yok diyemiyorum bende. Şimdi bir rahatsızlığından dolayı hastaneye gitmesi gerekmiş. Randevusunu alıcam doktora götürcem tahlilleriyle ilgilenicem vs vs.. Üstelik bunlari izin günümde yapıcam. Dersimden zamanımdan ödün vererek. Sınava kalmış üç ay.
Ben tek gidemem diyor. Eşiyle de gidebilir ben doktorunla görüşürüm dedim yok senle gidelim diyor. Çok sıkıldım ya. Benim de kendime göre işlerim var. Benim de ligilenmem gereken yaşlı bir annem var. Ben nasıl kırmadan reddebilirim. Sürekli burunlarıaksa yanlarında olamam. Bunu kırmadan nasıl yapabilirim. Hayır diyemiyorum ama artık bıktırdılar cidden
ders çalışmam gerek de yada nöbet yazıldı de

Siz gidince tanıdıkla falan tahlil vs çabucak yaptırabiliyorsanız bu yüzden sizi isterler. Buna alıştırmışsınız ne yazık ki ama sonu gelmez bunun. Bir an önce hayır demelisiniz. Koskoca insanlar işlerini kendileri halletsinler. İnternetten ya da telefondan randevu kolayca alınabiliyor artık. Bir de sizden mucizeler yaratmanızı her hastalıklarına teşhis koymanızı vs de isterler :)
Ben de ingilizce öğretmeniyim aöf ingilizce sınavından bir gün önce kuzenim kitabı getirmiş hadi bana anlat yarın sınavım var geçeyim demişti. Abla demiştim ben anlatırım konuları da ingilizce bir gecede öğrenilseydi ben çoktan 10 dil öğrenmiştim. Bazen şaka gibi oluyorlar gerçekten

Tus çalışıyorum diye evde yemek bile yapmıyorum ben.daha da önemlisi neden evde iğne yapıyorsunuz bir komplikasyon gelişse hiç bize iyilik yaptın olmaz.ben anneme bile alerji riski olur diye asm de yaptırıyorum.
Öyle ama onu anlayacak bilinçte değiller. Ben de anneme asla evde iğne yapmam. Ama onlara bunu anlatamıyorum

Merhaba arkadaşlar. Hemen konuya geçiym. Ben tusa hazırlanan bir pratisyen doktorum. Kendi memleketimde çalışıyorum. Eşe dosta yardımcı olmayı seviyorum. Ama gelin görün ki dozunu biraz fazla kaçırıyolar. Bir yakınım var kuzenim dlyelim. Annesinin bütün rahatsızlıklarında beni çağırıyor. Hergün yorgun argın işten çıkıp iğnesini yapmaya gittim. Evlerine yakın sağlık ocakları var arabaları var ama yok illa beni çağırıyolar. Yok diyemiyorum bende. Şimdi bir rahatsızlığından dolayı hastaneye gitmesi gerekmiş. Randevusunu alıcam doktora götürcem tahlilleriyle ilgilenicem vs vs.. Üstelik bunlari izin günümde yapıcam. Dersimden zamanımdan ödün vererek. Sınava kalmış üç ay.
Ben tek gidemem diyor. Eşiyle de gidebilir ben doktorunla görüşürüm dedim yok senle gidelim diyor. Çok sıkıldım ya. Benim de kendime göre işlerim var. Benim de ligilenmem gereken yaşlı bir annem var. Ben nasıl kırmadan reddebilirim. Sürekli burunlarıaksa yanlarında olamam. Bunu kırmadan nasıl yapabilirim. Hayır diyemiyorum ama artık bıktırdılar cidden
Memleketinde calisma insallah tusu kazanip uzaklara gidersin yoksa bu tarz seylerden kesinlikle kurtulamazsin.. millet olarak doktor gorunce hastaliklarimiz artar malesef bisey desende istemiyor olursun en iyisi uzak olmak..

Hayır de.

e sen tamam dersen sonu yok ki o gün işim var halledemem kusura bakmayın de.

Ooo hosgeldin. Tum hastanede calisan akrabalarin kaderini yasayacaksin. Hayir demeyi ogrenmelisin oncelikle. Ama yavas yavas kirmadan ogren sonra kibirli derler. Yada farkli sehirde is bul oraya git en guzeli. Rahat eder kafan. Obur turlu omuur boyu goreceksin bunu

yapma işim bar de bitti bukadar basit . sen onun kızı degilsin neden kendini buladar ezdiriyorsun hayır demwyi ögren.

kendine zarar verdiğin an keseceksin yaptıgını

bizim millet boyle bu kdar yardım ettin yaptın ettin simdiye kadar bir hayır de adın hayırsıza cıkar. ayıp degil senin de isin gucun var. kibarca soyle anlasınlar sinir oluyorum boyle yuzsuz insanlara ya elini veriyorsun kolunu kaptorıyorsun

bir kaç kere reddedin sonra 2 trip atıp bir daha görümez zaten belli ki sizi kullanıyorr.
Bahane uydurun , uzaktayım eşinle hemen gidersin falan deyin. ona söz bırakmayın yani çok üstelerse bakın bunu yapmak hiç zor bir şey değilim hayatımın sınavın hazırlanıyorum deyin.

Back
X