Nasıl rahatlarim

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.921
1.694
63
Daha öncede konu açmıştım kahve falında çıkan şey ve benim gördüğüm rüyalar yüzünden baya bı etkilendim bebeğim Allah korusun sağlıksız mi ,zihinsel engelli miacaba diye ...lütfen tepki vermeyin ama ben bunu aşamiyorum ve kesin sonuca en yakın amniyosentez sıvısı alınması..yarın ayrıntılı ultrasonum var eğer onda da rahatlamazsam kafamdakiler gitmezse bu testi de yaptırmalı mıyım? Doktor gerek yok dediği halde benim icim yine rahat etmicek çünkü herşeyi temiz olupta öyle bebek doguranlari da okudum ..benim de içimde hep böyle bı his var Allah korusun elimde değil .. ambyisontez testinde anca rahatlama yasayabilecegimi düşünüyorum..ikili ve üçlü de risk yok ayrıntılı yarın..ama yine ağlamaya devam ben..üstelik beş ay oldum gebeliği sonlandırma falan çok zor olur ...ama eğer sorunlu bı bebekse dünyaya geldikten sonrası çok çok zor hem onun için hem benim için her konuda. Biz ölünce ona kim bakar sefil olur ..

Şimdi size soruyorum ayrıntılı da normal çıkarsa bu bebeğin nornal olma olasılığı kacdir? Ve yinede amniyosentez testi yaptırmalı mıyım?

Offf ya arkadaşım
amniyosentez genelde 2 li 3 lü test eğer normal çıkmazsa istenen bir şey
Sen tabi ben istiyorum yaptırıcam diye de yaptırabılırsın

Ama yani az da çoook az da olsa bebek için de riski var ama çok az
Anlatmaya çalıştığım yüzde yüz diye bir şey yok hayatta

Anne olacak bırının de fallara guvenıp iş yapması çok mantıksız
Karşınızda bilim var ya
Allahtan bu kadar korkmak neden acaba ben de bunu anlamıyorum
İnsanlar sevdıgı için Allahı severler korktukları için değil

Bence verilen inanç egıtıminde de travmanız var
Fal eğlence için bakılır

Böyle düşünmenin sonu yok ki
Say ki sağ sağlim kucağına aldın sonradan hastalandı kalıcı bir şey oldu rabbim esirgesin

Inançlı mısınız bilmiyorum
Yapmanız gereken şu
Tedbiri alırsınız takdiri Allaha bırakırsınız o korur biz koruyamayız

Bebeğin sorunlu olduğunu düşündürten ne var sizin rüyalarınız ve fallarinizdan başka? Onu anlamadim
Bı sıkıntı oturdu içime anlamıyorum plansız hamilelikti ilk ogrendigimde biraz isyana düştüm rüya fal derken acaba Allah beni cezalandiracakmi korkusu sardı :( ama çok alışmıştım bebeğime o duygular ilk zamandı..

Doktora inanmıyorsunuz , kahve falına rüyaya inanıyorsunuz helal olsun:KK9:
Falcılar hacılar hocalar virüsden kurtaramıyor ülkeyi bakın doktorlar kurtarıyor
Bende inanamıyorum kendime hamilelik psikolojisi mi bilemiyorum ama inanılmaz hassasım bide bende okb var tedavi de göremiyorum şuan sanırım nuksetti :(

Canım şeytan sana vesvese veriyor kesinlikle emin ol böyle bir şey olmayacak benimde öyle rüyadan kaynaklı hurafelerim olmuştu ...kesinlikle aslı astarı olmuyor sadece kendine bu dönemi zindan ediyorsun. Unutmaya çalış birşeylerle oyalan kendine güven ben bu kadar güçsüzmüyüm böyle saçmalıklara inanacak kadar de .Ve çocuğun sağlık la doğacak inan buna .

Canım şeytan sana vesvese veriyor kesinlikle emin ol böyle bir şey olmayacak benimde öyle rüyadan kaynaklı hurafelerim olmuştu ...kesinlikle aslı astarı olmuyor sadece kendine bu dönemi zindan ediyorsun. Unutmaya çalış birşeylerle oyalan kendine güven ben bu kadar güçsüzmüyüm böyle saçmalıklara inanacak kadar de .Ve çocuğun sağlık la doğacak inan buna .
Sen neler goruyordun canım ruyanda ..

Canım sen niye bu kadar kendini derde sokuyorsun.. Allahın gücüne gider yapma.. Herşey anne karnında ortaya çıkmaz ki.. Doğduktan sonra da olabilir yıllar sonra da bir kaza geçirip birşey olabilir.. Bunu sen bilemezsin Allah bilir.. Sen evladını benimseyip kabul et gerisini Allah'a bırak.. Herşeyin.hayırlısı de.. O senin evladın senin canın senin.kanın yapma bunu hem kendine hem ona ve acilen bir psikoloğa görün

Sen neler goruyordun canım ruyanda ..
Benimki bebekle ilgili değildi canım normal günlük şeyler mesela rüyanda baban ölüyor görüyorsun o gün yada sonraki günler acaba ölecek mi diye bekliyorsun yada rüyanda yangın çıkıyor bekliyorsun olacak mi diye bu tarz şeyler .Ve hiç çıkmıyor rüyalarım genelde ..

Offf ya arkadaşım
amniyosentez genelde 2 li 3 lü test eğer normal çıkmazsa istenen bir şey
Sen tabi ben istiyorum yaptırıcam diye de yaptırabılırsın

Ama yani az da çoook az da olsa bebek için de riski var ama çok az
Anlatmaya çalıştığım yüzde yüz diye bir şey yok hayatta

Anne olacak bırının de fallara guvenıp iş yapması çok mantıksız
Karşınızda bilim var ya
Allahtan bu kadar korkmak neden acaba ben de bunu anlamıyorum
İnsanlar sevdıgı için Allahı severler korktukları için değil

Bence verilen inanç egıtıminde de travmanız var
Fal eğlence için bakılır
Falı ben baktirmadim kardeşim baktirmis bir akraban hamile onun için down sendorumlu doğacak çok uzuleceksiniz Denis ..bizim akrabalardan tek hamile benim:(

Benimki bebekle ilgili değildi canım normal günlük şeyler mesela rüyanda baban ölüyor görüyorsun o gün yada sonraki günler acaba ölecek mi diye bekliyorsun yada rüyanda yangın çıkıyor bekliyorsun olacak mi diye bu tarz şeyler .Ve hiç çıkmıyor rüyalarım genelde ..
Bebekle ilgili olunca çok kotu oluyor insan:(

Ben bir şeyi anlamıyorum. " evet düşüncelerinde haklısın, bebeğin zihinsel engelli olacak " desek rahatlayacak mısın yoksa daha mı çok üzülüp evham yapacaksın?
Bak o kadar güzel yorum yaptık senin için 100 tane iyi yorumu değil de bir tane kötü yorumu ( üstelik bir dakika sonrasını bilmeye yeteneği olmayan bir falcinin ve de senin için söylediği bile belli değil. Kardeşinin yorumu) dikkate alıyorsun.
Kötüyü çağırma lütfen, pozitif düşün pozitif olsun 🤷‍♀️

Falı ben baktirmadim kardeşim baktirmis bir akraban hamile onun için down sendorumlu doğacak çok uzuleceksiniz Denis ..bizim akrabalardan tek hamile benim:(
Siz de ailecek fala inanma durumu var ben aileye inilmeli diyorum
Siz bilirsiniz tedaviye ihtiyacınız var kesınlıkle
Ama iyi bir tedaviye burada insanlar sizi rahatlatamaz

Falcının lafına bu kadar güveniyorsanız, bence o falcıyı bulup bir fal daha baktırın neler yapmanız gerektiğiyle ilgili. (ciddi yorum değil) Evet, hiçbir test sonucu size %100 garanti vermez ama tarama testlerinin %85 doğruluk payı vardır. Bu hamile kalmış her anne, bebek için geçerli bir oran. Şuan sizde anormal hiçbir durum yok. Öyle bir şey olsa doktorunuz sizi yönlendirmez miydi? Ha doktorunuza güvenmiyorsanız, onu değiştirin. Şuan tek anormal durum falcıya kafayı takmanız. Eğer testlerin size veremediği o %15 garanti için başka testler isteyecekseniz, en azından istediğiniz testlerin mecbur kalınmadıkça neden yaptırılmadığını, risklerini filan araştırıp okuyun.

O zaman sana şunu söyleyeyim bir bebeğin dünyaya sağlıklı gelebilmesi için zibilyin tane sendrom riskini atlaması lazım.
Ben zihin engelliler öğretmeniyim ve bi bebeğin anne karnında sağlıklı bir şekilde gelişiyor olması benim için mucize cunkuo kadar çok hastalık varki aklın durur.
Kaldı ki doğum sırasında olasacak bir komplikasyon sonucu da ciddi rahatsızlıklar geçirebilir.
Hadi o bitti ateşli bir hastalık ile tüm hayatınız değişebilir.
Bunun sonu yok.
Falcıya inanmak ne demek ayrıca.
İnancınız nedir bilmem ama falcılar benim için dünyanın en aşağılık insanlarıdır.

Back
X