Nasıl rahatlarim

Sağlıklı bir bebek dahi olsa doğum anında yaşanacak bir sorun bebeğin anomaliye sahip olmasına sebep olabilir. Veya çocuk 3 aylıkken havale geçirir kalıcı zihin hasarı kalır. Ben insanın her zaman en korktuğu ile imtihan edildiğini düşünüyorum. Kaldi ki 5.aydaymışsınız. Bu saatten sonra yasal olarak aldırma süresi dolmuş sanirim. Ee aldırmayacaksanız kalan 4 ayın daha zehir geçmesini mi istiyorsunuz. Bende 4.5 aydayim hicbir testi yaptirmadim. Çünkü öyle olsa bile aldırma düşüncem yok. Sağlıklı çocuk dünyaya getirip sonradan bir engel yasama ihtimali de var. Bence siz kadın doğumu boşverin acil psikiyatr randevusu alın

Siz bütün testler yapılsa ve temiz ciksa da rahatlamazsiniz ki!Temiz çıksa bile dersiniz ki,bilmem kiminkide temiz çıkmış ama çocuğu şöyle dogmus,.Bence psikologa görünün en güzeli.Yoksa bu kafayla stresten bisey olacak.
Evet aynen öyle düşünüyor aklımı zihnimi durduramiyorum nette okuyorum benim testler temizdi ama bebek sorunlu doğdu veya şunun testleri riskliydi hatta kesindi ama onunki sorunsuz doğdu diye

Sağlıklı bir bebek dahi olsa doğum anında yaşanacak bir sorun bebeğin anomaliye sahip olmasına sebep olabilir. Veya çocuk 3 aylıkken havale geçirir kalıcı zihin hasarı kalır. Ben insanın her zaman en korktuğu ile imtihan edildiğini düşünüyorum. Kaldi ki 5.aydaymışsınız. Bu saatten sonra yasal olarak aldırma süresi dolmuş sanirim. Ee aldırmayacaksanız kalan 4 ayın daha zehir geçmesini mi istiyorsunuz. Bende 4.5 aydayim hicbir testi yaptirmadim. Çünkü öyle olsa bile aldırma düşüncem yok. Sağlıklı çocuk dünyaya getirip sonradan bir engel yasama ihtimali de var. Bence siz kadın doğumu boşverin acil psikiyatr randevusu alın
İlaç içmek istemiyorum terapiye durum yok ..dediklerinizinn bende farkındayım ama elimde değil:(

Çocuk sağlıklı dogsada siz onu hasta edersiniz gibime geliyor. Kaynanamda boyle çocuk ağlıyor başlıyor bu hasta alerjisi var karnı ağrıyor birseyi var kesim demeye. Bana, ikili testte down sendromlu olabilir denildi. Kanamam oldu, düşük tehlikem oldu, 2 kez perinatolog kontrol etti. Karin ve baş çevresi haftasına gore küçük ama saglikli denildi. Yine de bir kez bile umutsuz ve kötü düşünceler icin de olmadık. Rüyalara fallara inanmak yerine doktorlara inandık. Çok sukur 1 yasında olduk. Ve masallahimiz var. Ne kafası küçük ne karnı bütün bedeni olması gerektiği gibi uyum icin de elhamdülillah. Sizde depresyona nasil girer kendimi çocuğumu nasil hamilelik boyunca stres içine sokarım diye düşünmek yerine doktorlar iyi dedikce şükür edin. Fallardan uzak durun. Herşeyin allahtan geldiğini unutmayın, sağlıklı doğurduğunuz bebeğin yaşayacağı bir kaza yüksek ateşle hasta olmayacağı ne malum? Allah korusun

kahve falı dedınız orda öldum zaten
zıhınler pırıl pırıl
sımdı bende kureme bakıp soyluyorum
bakıyorum kureme
baktım
doktor ne derse onu dınleyın dıyor sihirli kürem

en azından benım sıhırlı kurem sızın kahve falınızdan mantıklı kabul edın

Çocuk sağlıklı dogsada siz onu hasta edersiniz gibime geliyor. Kaynanamda boyle çocuk ağlıyor başlıyor bu hasta alerjisi var karnı ağrıyor birseyi var kesim demeye. Bana, ikili testte down sendromlu olabilir denildi. Kanamam oldu, düşük tehlikem oldu, 2 kez perinatolog kontrol etti. Karin ve baş çevresi haftasına gore küçük ama saglikli denildi. Yine de bir kez bile umutsuz ve kötü düşünceler icin de olmadık. Rüyalara fallara inanmak yerine doktorlara inandık. Çok sukur 1 yasında olduk. Ve masallahimiz var. Ne kafası küçük ne karnı bütün bedeni olması gerektiği gibi uyum icin de elhamdülillah. Sizde depresyona nasil girer kendimi çocuğumu nasil hamilelik boyunca stres içine sokarım diye düşünmek yerine doktorlar iyi dedikce şükür edin. Fallardan uzak durun. Herşeyin allahtan geldiğini unutmayın, sağlıklı doğurduğunuz bebeğin yaşayacağı bir kaza yüksek ateşle hasta olmayacağı ne malum? Allah korusun
İşte herkesin yapısı farklı demekki..neler demişler size ama metanetinizi korumussunuz masalah neguzel bide bana bakın testler normal ama normal olduğu halde öyle dogarmi kafasindayim bu da benim elimde gerçekten değil okb yaşıyorum yeniden :(

kahve falı dedınız orda öldum zaten
zıhınler pırıl pırıl
sımdı bende kureme bakıp soyluyorum
bakıyorum kureme
baktım
doktor ne derse onu dınleyın dıyor sihirli kürem

en azından benım sıhırlı kurem sızın kahve falınızdan mantıklı kabul edın
Bende nefret ederim fal mal ama kardeşim baktirmis bana söylemek zorunda kaldı ve ben bukadar takıldığıma inanamıyorum..çünkü aynı şeyi öncesinde rüyalarımda ben görmüştüm :( zaten öyle bı korkum vardı:( bu da tuzu biberi oldu snki

Daha öncede konu açmıştım kahve falında çıkan şey ve benim gördüğüm rüyalar yüzünden baya bı etkilendim bebeğim Allah korusun sağlıksız mi ,zihinsel engelli miacaba diye ...lütfen tepki vermeyin ama ben bunu aşamiyorum ve kesin sonuca en yakın amniyosentez sıvısı alınması..yarın ayrıntılı ultrasonum var eğer onda da rahatlamazsam kafamdakiler gitmezse bu testi de yaptırmalı mıyım? Doktor gerek yok dediği halde benim icim yine rahat etmicek çünkü herşeyi temiz olupta öyle bebek doguranlari da okudum ..benim de içimde hep böyle bı his var Allah korusun elimde değil .. ambyisontez testinde anca rahatlama yasayabilecegimi düşünüyorum..ikili ve üçlü de risk yok ayrıntılı yarın..ama yine ağlamaya devam ben..üstelik beş ay oldum gebeliği sonlandırma falan çok zor olur ...ama eğer sorunlu bı bebekse dünyaya geldikten sonrası çok çok zor hem onun için hem benim için her konuda. Biz ölünce ona kim bakar sefil olur ..

Şimdi size soruyorum ayrıntılı da normal çıkarsa bu bebeğin nornal olma olasılığı kacdir? Ve yinede amniyosentez testi yaptırmalı mıyım?
Hangi cağdayız Allah aşkına fal a gore hareket etmek nedir 😒

Daha öncede konu açmıştım kahve falında çıkan şey ve benim gördüğüm rüyalar yüzünden baya bı etkilendim bebeğim Allah korusun sağlıksız mi ,zihinsel engelli miacaba diye ...lütfen tepki vermeyin ama ben bunu aşamiyorum ve kesin sonuca en yakın amniyosentez sıvısı alınması..yarın ayrıntılı ultrasonum var eğer onda da rahatlamazsam kafamdakiler gitmezse bu testi de yaptırmalı mıyım? Doktor gerek yok dediği halde benim icim yine rahat etmicek çünkü herşeyi temiz olupta öyle bebek doguranlari da okudum ..benim de içimde hep böyle bı his var Allah korusun elimde değil .. ambyisontez testinde anca rahatlama yasayabilecegimi düşünüyorum..ikili ve üçlü de risk yok ayrıntılı yarın..ama yine ağlamaya devam ben..üstelik beş ay oldum gebeliği sonlandırma falan çok zor olur ...ama eğer sorunlu bı bebekse dünyaya geldikten sonrası çok çok zor hem onun için hem benim için her konuda. Biz ölünce ona kim bakar sefil olur ..

Şimdi size soruyorum ayrıntılı da normal çıkarsa bu bebeğin nornal olma olasılığı kacdir? Ve yinede amniyosentez testi yaptırmalı mıyım?

taramalar normalse ayrıntılı ultrason da normal çıkarsa.doktor da bir şey yok diyorsa daha niye endişe ediyorsunuz anlamadım.hamileyken endişe duymak çok normal zaten.psikolojik yardım almakta fayda var.ama eğer ayrıntılı ultrasonda sorun olursa amniyosentez yaptırılabilir.

İşte herkesin yapısı farklı demekki..neler demişler size ama metanetinizi korumussunuz masalah neguzel bide bana bakın testler normal ama normal olduğu halde öyle dogarmi kafasindayim bu da benim elimde gerçekten değil okb yaşıyorum yeniden :KK43:
Bence kendinizi bu düşüncelerden arındıracak şeyler bulmaya çalışın, çalışmıyorsanız evdeyseniz bebeginiz için odasında kullanabileceğiniz dekoratif şeyler hazırlayın. Bu çok iyi geliyor. Ben kızımın kapı süsü hediyelikleri herşeyini kendim yapmıştım ve yaptıkça onun sağlıkla geleceği günü düşünüp mutlu oluyordum. Ve birazda fal bakanlarla degil inançları yüksek kişilerle görüşün o da olumlu olacaktır.

Bende nefret ederim fal mal ama kardeşim baktirmis bana söylemek zorunda kaldı ve ben bukadar takıldığıma inanamıyorum..çünkü aynı şeyi öncesinde rüyalarımda ben görmüştüm :KK43: zaten öyle bı korkum vardı:KK43: bu da tuzu biberi oldu snki
ıcınızı rahatlatmak ıcın soyle soyleyeyım
ortada hıc sorun yokken hersey yolundayken bıle tum hamıleler yıne de cocugu ıcın endıse duyar
acaba ters bırsey olur mu acaba doktor bırseyı gozden kacırmısmıdır dıye
cocuk sag saglım dogar dogunca bıtıyor mu sandınız
bu seferde nefesını bıle dınlersınız basından ayrılamazsınız ya bırsey olursa bu cocuk nasıl buyuyecek neden aglıyor acaba canımı acıyor dıye
artık buyur okula baslar hala devam edersınız ya okulda ters bırsey olursa ya soyle olursa ya boyle olursa okula gondermek gıbı cıkısını beklemek var
unıve gıder askere gıder ıse gırer gelın olur cocugu olur toruna karısırsınız yıne devam eder

bız buna annelık dıyoruz :D
evham hayatınızda artık hep olacak

mevzu saglıklı ve normal duzeyde kalması ben test sonuclarından daha cok sızden endıselıyım bence bır uzmana gıdın tepkılerınız fazla abartı cunku

Merhaba kardesim, lütfen kendinizi stres yapmayin, cünkü senin Stresin bebege gecer.
Kahve falini bir masal gibi görün. Biz birkac kadin toplasipta muhabbet edip Kahve icince, ille tasimizi kapatirdik ve rahmetli annecigim falimiza bakardi, eglenirdik, gülerdik ve cok cabuk unuturduk. Bana annem kac defa cok büyük miktarda para gecicek eine dedi ve hic olmadi🤣🤣.
Inanma. Sen doktoru na inan. Gencsin, saglikli sein, niye senin bebegin saglikli olmasin. Garantili saglikli bir bebegin olacak. Rahatli günler ve stressiz zamanlar diliyorum sana.

yıllar evvel fal baktirmiştim(artik kesinlikle hayatimda yok fak işleri)
şimdiki eşim o zamanki nişanlim için seni aldatacak,dolandiracak başka biriyle evleneceksin demişti:))ve kendinden çok emindi
üzerinden 8 sene geçti şukür hiç birini yaşamadim.

ama siz bebeğim engelli doğacak diye diye o stresle zaten engelli doğurursunuz.
kendinize gelin lütfen

Korkuların gerçek çıkarsa aldıracak misin? Cevabın evetse yaptır.

Bende inanamıyorum kendime hamilelik psikolojisi mi bilemiyorum ama inanılmaz hassasım bide bende okb var tedavi de göremiyorum şuan sanırım nuksetti :KK43:
Hamilelikte emzirme döneminde okb için kuanilan ilaçlar var. Bende yok sanıyordum kendime kızım 1 yaşına gelene kadar ne eziyet ettim. Doktora gittiğimde keşke hamilelikte gelseydim dedim. Diğer bir husus amniyosentezin riskleri var böyle birsey yaptırmanız durduk yere hiç mantıklı degil

Merhaba 🤗
8 gün önce aşılama yaptitmis ve 7 senedir anne olmayı bekleyen biri olarak yaziyorum arkadaşım. Ne mutlu ki bebeğin seninle ve doktorun da bir problem olmadığını bildirnlmis. Ben de zaman zaman panik atak ve anksiyeteden muzdarip biri olarak söylemeliyim ki; seni gerçekten iyi anlıyorum. OKB rahatsizliginin bir neticesi olarak şuan bu kötü hisleri yasiyorsun. Lütfen falciya değil, doktoruna guven. Ayrıca amniyosentez belki de şuan hiçbir sağlık sorunu olmayan bebeğine asıl zararı verecek bilemezsin. Doktorun en ufak bir şüphe gorseydi zaten bunu isterdi. Bebeğinizi sagliklikla kucağınıza almanızı dilerim.

Back
X