• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl Sağlıklı Kilo Veriyorum?

simsims

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2013
4.349
4.545
448
Güncel kilom 69.. ve şuan annemden eve geldim, karınım aşırı tok.Kendime kızıyorum gene çok yedim.. normlade 1 tabak yiyeceğim şeyleri az ondan az bundan derken çok yedim diyorum..ve yine üzgün yine mutsuz hissetmemek için tekrar kk'dayım şuan..yine yeniden..
Bundan bir ay önce arkdaşımın doğum günü partisinde 8,5 aylık hamile arkadaşımı hem içki hem sigara içerken gördüğümde yaşadığım şoku düşündüm birden..Ne alaka demeyin dinleyin..Kız tüm hamileliği boyunca fosur fosur içmiş..zavallı günahsız bebeği de onunla beraer içmiş oluyor tabi :KK43: içimden bu nasıl bir acizlik ki bu zavallı masum bir canın bile önüne geçecek kadar kendini kontrol edemiyor diye düşünmüş onu iradesizlik,bencillik ve daha şimdiden iyi anne olamamakla yargılamıştım..Ben şimdi bu kadar niye yedim bla bla derken birden bu geldi aklıma..ne farkı vardı ki.. vücudumda ben ne yaparsam yaşamaya mahkümdu..o da suçsuz günahsız saf bir bebekti.. ve ben ona onun ihtiyaçlarına cevap vermek yerine kendi egomla ne istersem yiyor ne istersem yapıyordum..eee o arkadaşımdan benim ne farkim vardı??kendime bedenime ruhuma zarar veriyordum..buraya günlük tutmaya karar vermem işte bu yüzden..fark ettikçe yazmak ve motivasyon sağlamak için..hadi ben başlıyorum nasıl sağlıklı kilo veriyorum görelim..yarın görüşürüz günlük :KK66:

Sevgili günlüğüm;
Bugün nispeten daha sakin geçti benim için..Dün yazdıklarım hep aklımdaydı..Ben bu bedene bakmakla yükümlüyüm..Bu beden bana emanet edilmiş bir hediye..ve bunu istediğim gibi kullanma lüksüm yok..ona saygı duymalı sevmeli ve korumalıyım..Gerçekten de artık böyle hissediyorum..gelelim bugün yediklerime;(dün akşam fazla yediğimden dolayı sabah tok kalktım..)
Sabah:2 gün kurusu
öğle:1 mercimekli köfte,1 kaşık fellah köfte,1 kaşık mantar,1 kaşık taze fasülye,3-4 tane fırında pişmiş ince dilim patates,bir avuç karışık kuruyemiş(çok karışmış :)
ara:1 dilim ekmek 1 dilim peynir,4 zeytin 1 yumurta
akşam:fırında ızgara karnabahar,havuç, patates,2 kaşık yoğurt

yazınca fark ediyorum ne çok yemişim diye..yemeden yazsam işe yarar mı acaba?yarın bir deneyeyim :KK66:

Sevgili günlüğüm; bugün de kendimle ve yediklerimle savaşmadığım bir gün oldu benim için..yediklerim diyet değil biliyorum.amacım cısssslar tıssslaaar yeme atakları ve battı balıklar olmadan beslenmeyi başarabilmek..ilk hedefim bu..

Sabah:tost ve kahve(hiç yeşillik kalmamıştı)
ara:2 parça çikolata sade kahve, 1 avuç karışık kuruyemiş
öğle:sebze sote 2 kaşık yoğurt
ara:1 dilim ekmek 1 dilim peynir
akşam:lavaştan pizza ve salata
ara:1 parça çikolata kahve
yazınca gene çok geldi bu yediklerim..buna bir çözüm bulmalıyım..

Sevgili günlüğüm;
bugün arkadaşlarımla piknik yaptım neler yedim anlatayım :)
sabah:1 ufak ev yapımı poğaça 1 haşlanmış yumurta
öğle:2 kaşık patates salatası,çeyrek simit,1 tatlı kaşığı krem peynir,2 ufak poğaça,çeyrek dilim pasta,2 kurabiye:halay:
akşam:bir tabak mercimek yemeği,1 dilim ekmek,1 kaşık yoğurt

hergüne bir bahane çıkıyor sanırım.bugün de arkadaşımın doğum günüydü..durdum mu durdum..battı balık yaptım mı hayır..şimdilik önemli olan bu.. bakalım yarın neler olacak..arkası yarın..

Sevgili günlüğüm geç de olsa sana yazmadan yatmıyorum..bugün nispeten daha iyi geçti :)

Sabah:1 dilim ekmek 1 dilim peynir 1 yumurta maydonoz ve domates
öğle:menemen 1 dilim ekmek
ara:yaban mersini,1 kaşık yoğurt
akşam:dardanel somonlu ve yumurtalı salata
ara:1 kurabiye,çeyrek simit

Sevgili günlüğüm;
Bugün beslenme danışmanım ile randevum vardı..ve 10 günde neler olduğunu konuştuk..ilk hedefimiz bu cısss pısss dediğimiz yemekleri normallesştirmek..bu nasıl diyet diye sorarsan zaten diyet değil..yıllardır olan bozuk düzeni ve algıyı düzeltmek..yeme ataklarından kurtulmak ve bedenin ihtiyaçlarına göre hareket etmeyi başarmak.bunları yaparken tek kontrolün ben olduğunu yemek istediğim herşeyi yiyebilceğimi veya yemeyebileceğimin farkında olmak..eğer birşey yasaksa ne kadar cazipse, yasak olmayan şey o kadar sıradan..Ben şimdi burda şimdiye kadar yasak olan şeyleri sıradanlaştırıp onların üstümdeki etkisini yok etmeyi planlıyorum..burda gün be gün aşama aşama paylaşacağım herşeyi..hiçbir zaman denemediğim bir yolla kilo vereceğim..herşeyi normalleştirerek :) şimdilik bir süre tartı yok.yasak zaten yok.. porsiyon ayarı ve ne yiyeceğim tamamen benim kontrolümde..hiç kolay değil bu şekilde beslenmek çünkü yasak olan şeyleri hayatınızdan çıkarmak ve sonra eklemek kolay..esas onlarla yaşamayı öğrenmek gerek..

Sabah:1 yumurta,1 diilim ekmek,1 dilim peynir,domates
sabah kahvaltısı iyi geldi,kendimitok ve iyi hissettim

ara:2 parça çikolata 1 tane(paket değil tane :) altınbaşak
türkkahvesi yanında çikolata çok güzel gidiyor

öğle:tost,3 kaşık mercimek yemeği
çok acıkmıştım ve mercimek yemeği az vardı,yemek yapmaya da aç olduğum için zamanım yoktu ve gene kolaya kaçtım..kendimi çok da iyi hissetmedim açıkcası..

akşam:balık,kabak haşlama,1/2 dilim brownie,1 tane lokum
yemek iyi hissettirdi ama brownie gereksizdi ve gereksiz bir ağırlıkla yazıyorum şuan..ne gerek vardı

Sevgili günlüğüm;
dün ve bugün yediklerimi yazarken yarın daha iyi bir gün diliyorum..Beslenme danışmamının dediği şey "burdan geçmeden dengeli beslenme düzenine geçemeyeceğim..bu şeklide beslenmem aslında içimdeki bastırılmış tüm yiyeceklerin ortaya çıkmasından başka birşey değil..umarım yarın daha güzel olacak..

30 mart 2019
Sabah: 1 yumurta ,tost,domates,salatalık
yemek sonrası kendimi karnı doymuş ve iyi hissettim.kahvaltı öncesi açlık:3 kahvaltı sonrası açlık:7

öğle:1 tabak barbunya,1 dilim ekmek ve salata
yemek sonrası çok uykum geldi.bunun bir sebebi temizlik yapmış ve yorulmuş olmam bir sebebi de yemeği geç yemiş olmam.yemek öncesi açık:2 sonrası:7

ara:yarım tabak patates kızartması, 1 bira
kendimi kötü hissettim.ne gerek vardı şimdi bunları yemeğe dedim.yemek öncesi açlık:5 sonrası :8

akşam: hellim ızgara, domates, salatalık, 1 yumurta, 1 dilim ekmek
yemek sonrası yine uykum geldi.. sonrasında tv karşısında uyuya kaldım.. açlık:4 sonrası:8

31 mart 2019
sabah:2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates, zeytin
sabah kalktığımda dünki yediklerimden dolayı karnım uzun süre toktu.biraz acıkmayı bekledim.yedikten sonra kendimi iyi ve tok hissettim.. açlık:4 sonra açlık:7

ara:1/2 avuç fındık 2 kuru kayısı
yemesem de olurdu açlık 5-6 sonra açlık:7

ara:kahve ve 2 kurabiye
bu iki kurabiye de gereksizdi açlık:4 sonra açlık:5

öğle:bir kase barbunya
salata da yapsaydım iyiydi.. öğle saatini geçirince biraz hızlı alalacele yedim.. açlık 3 sonrası açlık:6

ara:2 kuru kayısı 1/2 avuç fındık,1 mandalina
can sıkıntısı ara öğünüydü.. açlık:6 sonrası açlık:7

akşam:karnabahar fırında,1 dilim ekmek
keyifli bir yemekti ama bir dilim ekmeğe gerek yoktu.açlık:4 sonrası açlık:7

ara:1 kuru kayısı,1 parça çikolata açlık:7 sonrası:7
sabahtan beri kuru kayısıları çikolata yememek için yiyordum.belki bir parça çikolata yesem bugün yediğim 3 kuru kayısıyı yemezdim ve en sonunda aklımdakini yani 1parça çikolatayı yedim.bir dahakine çok istiyorsam direk onu yiyeceğim..

1 nisan 2019
Sevgili günlüğüm bugün nasıl geçti hiç bilmiyorum.Hep fazla yiyormuş psikolojisi var hep..Bir de bugün öğle yemeğini geç yedim ve sonrası çorap söküğü gibi geldi..

Sabah:2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates ,salatalık,zeytin
sabah kahvaltısı tam geldi.ne fazla ne eksik.. açlık:3 yemek sonrası açlık:7

ara:2 parça çikolata ve türk kahvesi
bu da iyi geldi :)
ara:1/2 avuç karışık kuruyemiş
(gereksizdi)

öğle:karnabahar fırında,4 kaşık barbunya
çoook acıkmıştım nasıl yedim anlamadım..

ara:küçük yerli muz,1 mandalina,2 parça çikolata 1/avuç fındık
yeme hızımı alamadım ve bunları da hızlıca yedim

akşam:1/2 tabak barbunya,domates,salatalık,1 dilim peynir,1,5 dilim ekmek
yediklerimle savaşım devam ediyor..maalesef bugün de istediğim gibi gitmedi.açlık:5 yemek sonrası:8-9

Sevgili günlüğüm; ha bugün ha yarın derken günler geçmekte ve henüz istenen kıvamama gelememekteyim :KK48: tartılmadığım içn kilomu bilemiyorum ama kilo almışım gibi geliyor..bir de hep mi unutur insan kendi canını kendi canının kıymetini.. ben unutuyorum kendime dediklerimi.. yediklerim hala sağlıklı seçimler değil kendime bunun için zaman veriyorum.. bu kadar yıldır benimle olan yeme bozukluğum hemen gitmek istemiyor anlıyorum ama gidecek ve eninde sonunda normalleşecek biliyorum.. burda güzel menüler paylaşacağım günler de gelecek amaaaaaa o gün bugün değil maalesef.. gelelim yediklerime..

2 Nisan 2019
sabah:tost,domates, salatalık, zeytin
yine güne güzel başladım.. açlık: 3, yemek sonrası:6

ara:3 parça çikolata ve sade türk kahvesi

öğle:1 poğaça,bir kaç patates kızartma ve 1 elma
herşey öğle yemeğini geciktirmem ile başladı..benim beslenme düzenimi en çok sabote etmeme sebep kesinlikle çok acıkmam öğünlerin arasını açmam ve herşey bununla bozuldu..açlık:2 yemek sonrası:7-8

ara:1/2 avuç fındık,1 mandalina, 1 küçük boy yerli muz

akşam:1 yumurta,domates,salatalık,peynir,1/2 dilim ekmek,zeytin
genelde sabah dışında yediğim hiçbir şeyden memnun olmuyorum..akşam da mutlu değildim yediklerimden..belki akşam yediklerim birşey değil ama öğlenin gereksizliği bütün günümü kapladı resmen.. açlık:4 yemek sonras:7

Sevgili günlüğüm;
en son salı günü yazmışım..bu şekilde beslenme hiç kolay değil..bir listem var olmasına ama istersem istediğim şekilde besleneceğimi biliyor olmak beni zorluyor şuan..ilk gün yazdıklarımı hep unutuyorum..denemeye devam ediyorum..

3 nisan 2019 çarşamba
sabah:tost salatalık domates
ara:3 parça çikolata
öğle:bir tabak mercimek çorba yoğurt
ara:1 avuç fındık 3 günkurusu
akşam:tost(dışarda atıştırarak)1/2 muz
ara:1/2 muz

4 nisan 2019 perşembe
sabah:2 dilim ekmek 1 dilim peynir yeşillik
ara:2kurabiye 1 kuru pasta
(öğle saatinde bunları yedim yemek yemedim ve yine herşey böyle bozuldu)
ara:2 dilim ekmek 1 dilim peynir,2 mandalina
akşam:1 tabak mercimek çorba
ara:2 kaşık yoğurt yarım muz

5 nisan 2019 cuma
sabah:tost domates salatalık zeytin(yakında tost ağacı olacağım ya da tost dükkanı açacağım.. bu kadar mı sevilir tost)
ara:2 ufak sade ev poğacası
ara:2 avuç fındık 6 gün kurusu
akşam:yarım simit 2 dilim peynir domates salatalık yeşillik

yarın değil şuandan itibaren günlük listeme su sayımı yazacağım ve öğün acıksam da acıkmasam da yemek olarak yiyeceğim.. ve karbonhidratı azaltacağım..

Sevgili günlüğüm;
bugün hergünden daha iyi geçti..kendime bir not yazdım cep telefonunun notlar kısmına ve her yemek öncesi ona bakma kararı aldım..çoğunlukla bakmadım bile ama hep aklıma geldi ve bu beni baya etkiledi..sabah 1 saat yürüyüş yaptım..bu hafta iki gün yürüyüş yapmış oldum..gelelim yediklerime..

sabah:1 dilim ekmek 2 dilim peynir,domates,dereotu
açlık:3 yemek sonrası:7 kendimi iyi hissettim açken yedim doyunca bıraktım

öğle:1 mercimek köfte,1 kase patates salata,1 dilim kek
açlık:3 yemek sonrası:7 pişmanlık hissetmeden yedim ama fazla geldi

ara:1 mandalina 1 elma 1,5 avuç karışık kuruyemiş
açlık:4 yemek sonrası:7 karışık kuruyemiş bağımlısı olabilirim o kadar çok seviyorum..

akşam:yarım çipura ve roka salata

Günaydın yazdıklarınız dikkatimi çekti bende yıllardır al ver al ver ortalama her sene 10 kilo alıp veriyorum ve çok yorgunum artık benim kendime insanların da bana güveni kalmadı diyetteyim deyince yine mi cevapları alıyorum oysa kilomu bir yerde sabitlemeyi o kadar istiyorum ki
Rica etsem beslenme danışmanının kim olduğunu özelden yazar mısınız

Sevgili günlüğüm;
bir tık daha iyi bir gündü bence.. yavaş yavaş işler rayına oturuyor ve benim göz açlığım azalıyor..sadece tek sıkıntı ya kilo aldıysam kilo mu aldım vs vs konuşan iç sesim..neyse gelelim yediklerime;

sabah:tost,domates,dereotu,zeytin
kahvaltı sonrası iyi hissediyordum açlık 3 yemek sonrası 7

ara:türk kahvesi ve 2 parça çikolata

öğle:1 tabak bakla,2 kaşık yoğurt,1,5 dilim ekmek,1 kase çilek 1 avuç fındık
öğle yemeğimi 12:45 gibi yedim çok geç değildi ama inanılmaz acıkmıştım ve yemek sonrası hemen bir halsizlik başladı o etkiden kurtulmak için de yaklaşık 1 kase çilek ve 1 avuç fındık yedim ve uyudum resmen.. açlık 2 yemek sonrası 7

ara:1 dilim peynir
gereksizdi bence canım tuzlu birşeyler yemek istedi..

akşam:2 yumurta, 1,5 dilim ekmek, domates,salatalık,zeytin,2 dilim peynir
yemek sonrası çok şiş hissettim kendimi..fazla geldi yediklerim.. açlık:4 yemek sonrası:7-8

9 nisan 2019 salı
Sevgili günlüğüm;
bugün aslında iyi başlamıştı :) iyi veya kötü yok kii..hergün birbirinden farklı başlıyor ve farklı bitiyor desem daha doğru olur..sabah her zaman ki gibi tost..öğle dışarda somon ve kabaktan spagetti..bu ara en sevdiğim şey kabak spagetti :KK76: sonra öğleden sonra eve dönerken canım nasıl tatlı çekiyor.. beslenme danışmanımın böyle durumlarda sormamı istediği bir kaç soru vardı 1. aç mıyım? hayır 2. moralim mi bozuk duygusal mı açım?hayır 3. susuz muyum?hmm belki ama testi geçtim deyip yol boyunca düşündüm ne yesem diye..pastaneye mi uğrasammm..aklıma annemin yaptığı dondurucudaki mozaik pasta geldi.. yupppii buldum hem de ev yapımı daha iyi..eve gidice kahve yanına 1,5 dilim yedim yanına da bir kase çilek..çilek ne alaka dersen biraz tutar dedim..çileği yemesem de 1,5 dilim yerdim..yani ne istiyorsan ne kadar istiyorsan onu yemelisin kuralını tekrar hatırladım..bir de reglim çok yakın bence biraz da bu krizin sebebi bu.akşama da 1,5 pırasalı gül böreği 1 kaşık yoğurtla günü kapadım..kendimde şunu fark ediyorum..kontrol etmeye çalışmıyorum canım ne kadar isterse yiyorum..saldırmıyorum..battı balık yapmıyorum.. bunlar benim için çok yeni şeyler..:KK200: gelelim yediklerimi yazmaya..

sabah:tost,domates,salatalık,zeytin
açlık4 yemek sonrası 7

ara:2 parça çikolata,1/2 avuç kuruyemiş sade tür kahvesi

öğle:somon ızgara,kabak spagetti,1 dilim ekmek
kendimi aşırı mutlu hissettim bu yemekten sonra..bu ara en sevdiğim şey bu.. açlık:3 yemek sonrası:7

ara:1,5 dilim mozaik pasta ve 1 minik kase çilek

ara:1/2 avuç kuruyemiş 1/2 dilm peynir

akşam:1,5 pırasalı gül böreği,1 kaşık yoğurt

şu 1,5lar 1 olduğunda ve bu tatlı ve tuzlu istekleri seyrek var olduğunda ben bu işi çözdüm demektir..

sevgili günlüğüm;
nerde kalmıştık,dünde..

10 nisan 2019 çarşamba
sabah:2 dilim ekmek,peynir,domates,salatalık

öğle:kaşarlı omlet, 2 dilim ekmek,domates,salatalık
öğle yemeği sonrası aşırı bir uyku bastırdı açlık:3 yemek sonrası:7

ara:3 parça çikolata

akşam:1/2 pırasalı börek 1 dilim karnabahar graten salata

11 nisan 2019 perşembe
sabah:2 dilim ekmek,1 dilim peynir,domates,salatalık zeytin
kahvaltımı alelacele ve özensiz yaptım..bundan da hiç keyif almadım..açlık 4 sonrası 7

ara:1 meyveli yulaflı yoğurt(starbucks)
süper geldi keyifle yedim.. açlık 4 sonrası 7

öğle:1 dilim karnabahar graten,1 dilim ekmek, roka

ara:1 dilim ekmek 1 dilim peynir
(kesinlikle gereksiz oldu canım tuzlu birşeyler çekmişti)

akşam:1 dilim karnabahar graten çeyrek simit, 2 kaşık mantar sote,salata

ara:bir kase meyve salata(yarım elma yarım muz yarım mandalina)
henüz yemedim yemeyi planlıyorum

genel olarak ekmek ve türevleri sorunsalı devam etmekte..

Back
X