Yeterince cazgır değilsindir belki. Benim ablamın da annelikte binbir maddesi var, çok pimpriikli. Yüz bin tane yasak listemiz var izin vermeidgi. Yüz binine de saygı duyuyoruz, duymak zorundayız. Bikbik konuşursak hem tersler , hem de gelmez bayramdan bayrama görürüz

Benim annem de çok ters bir kadındır, o kadar sıska çocuklardık, akraba teröründen neredeyse hiç nasiplenmedik. En fazla 'anneniz aç mi bırakıyor' derlerdi. Hele anneme ters bir şey söylesinler, eleştirsinler. Ortamın içine eder, insanlara lafını Söyler, gergin gergin biraz daha oturup kalkıp gider, daha da gorusmez

böyle biri olduğu için kimse ona bir şey söyleyemiyor kolay kolay.
Valla böyleleri yaraniyor insanlara. ben de mesela hem işsizim hem kendi paramla Fink Fink geziyorum, hem de bunu turla falan değil,tek yapıyorum. Akrabalar arasında normalde topa tutulmam lazım (benden on kat daha az rahat kızlara neler diyorlar) , bir kişi bir laf edemyor bana. çünkü ettirmem yani.
En basiti issizlgimle ilgili laf etse 'merak etme, senden borç alacak kadar düşmem. Senden borç istemedigim surece de işsizliğim seni ilgilendirmez' derim. Bir kere bir akraba (bana değil tabii ama) ablam için bir şey söyledi. "O kadar okudu çocuk bakıyor" diye. okurken ona yardım yapıp yapmadığını, şimdi ablamın ondan para isteyip istemediğini sordum (tabii ki asla istemez,babam dışında kimseden de cep harçlığı bile almadık asla okurken). Sonra da o zaman onu ilgilendiren bir şey olmadığını gaaaaaayet kibar bir dille söyledim.

Gibi kaldı öyle, bir şey diyemedi. Daha da benim yanımda asla böyle bir şey diyemez

Gibi gibi gibi.
Hadsiz insanlara gereken cevabı vermezsen onlar da böyle sana akıl vermeye devam ederler.