Merhabalar,
Bu kez sinirle biseyler soylemeden istisare etmek istedim.
Esimin ailesiyle sorunlarimiz var. dusuncesiz ve patabatsizlar bence.
Hafta sonlari esimle skype da gorusuyolar ve o muhabbetler bile bir saatte beni daraltiyor.
Bayadir bir umreye gitme sozleri car ustu kapali para istiyorlar esinden oda hep siz karar verin elimden geleni yaparim diyodu. Bugun nihayet istediler esimdehepsini nasil vereyim yarisini veririm yarisinida siz karsilayin dedi. Simdi biz burda ogrenciyiz zaten asistanlik maasiyla geciniyoruz cocuk buyutuyoruz ve cook pahali bir yerde yasiyoruz. Bunlari bildikleri halde biriktirdigimiz uc kurusa goz dikmis durumdalar. Evt ne kadarbiriktirdigimizi biliyolar cunku esim herseyi anlatir cok bos bogazlar.
Esime bizim hakkimizi veremezsin demeliyim ama nasil diycem bilmiyorum.
Fikir istiyorum sizlerden
borç parayla umreye mi gidilirmiş???
hemde senin rızan yok böyle dini görev mi olur
insanlar iyice tozuttu valla
Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim.
Esim daha gelip bana vericem yada vermiycem demedi bunu onlar konusurken duydum hep.
Gelip su kadar cericem dediginde de o cok du kadar olsun falan demeyi disunuyorum.
Ama beni sinir eden isteme sekilleri. Zten bize borcludun senelerce seni okuttuk ne versen az modundalar. Daha dogrusu annesi oyle.
Hayir bizde okuduk senelerce ama benim ailemden kimse gelipte seni okuttuk bilmem ne diyemez. Insan cocugunu tabiki okutacak ve bende en az esim kadar okudum.
Zaten annesi geldi burda halimizi gordugu halde herkese hediyeler aldirdi dondu. Birde cok mastafiniz vR diye rol kesmeler falan.
Neyse dusundukce sinir oluyorumda, parayi verelim yine giden para olsunama bu yaptiklarinin uygunsuz dusuncesiz bisey oldugunu iyice vurgulamam lazim.
Esim cocuk degil ama annesiyle konusurken 10 yasinda cocuk gibi davraniyor, o soruyor bu cevapliyor sorguya cekrt gibi. Sunu ne yaptin bu ne du cocuga su icirdinmi.
Borc degilki vermek zorundasiniz verin parasi :) biz ona cok verdik parasi.Yuzde yuz katiliyorum...
Bence Eşinizin ailesine her seyi anlatmasindan rahatsizsaniz once bunu aşmalisiniz. Tabi bu konuda siz haklisiniz ve para vermeme konusunu sakince dile getirmelisiniz eger sakin olmassaniz hakliyken haksiz olursunuz.kolay gelsin
Allah yardimciniz olsun
diyelim bugun verdiniz o parayı. ya da esiniz vermemeyi kabul etti.
peki ya yarın?
siz her birikim yaptıgınız da buraya konu acmak zorunda mı kalacaksınız?
bence hazır bu konu acılmısken eşinizle uzuuuun bir konusma yapmanız gerekiyor ki onlara her seyi anlatmasın.
ha soylemekte ısrarcıysa da yine kendi bilir, bu para işleri sizden sorulur olsun artık. kv kp isterlerse de sizi arasınlar cevabını alırlar.
Keske bunu hissettiginiz anda esinizle konussaydiniz, o da ona gore yol izleseydi...
Simdi konusulmus, bu saatten sonra gecisler cok keskin olur...
Ben olsam, tamam yardim edelim ama bizim etimiz budumuz belli, disimizden tirnagimizdan arttirmisiz, lutfen ona gore dusun, hareket et, beni de uzup magdur etme derdim...
Fakat ben hala o konusmadan sonra o para gider siz de kizdiginizla kalirsiniz gibi hissediyorum...
Uzgunum...
Ins duzgun bir dille konusmayi deniycem.
Onlarin yaptigi bu duygu somurulerini nasil gormuyor anlayamiyorum.
Ama konusunca hak veriyor bana sanirimki, simdiye kadar TUrkiyeye donersek istanbulda annesine yakin bir yerde yasama hayalleri kuruyordu. Bugun yine gereksiz o kinuyudu actilar. Ilk baslarda daha kucuk bir sehirde tasamak bizim icin daha iyi falan dedi. Ist pahali dedi. Anneside ac kalmazdiniz burda diyo. Esimde ac kalmamakmi konu bizim hayat standartlarimiz farkli falan dedi,
Yani herr konuda miymiy icimizde olmak istiyorlar. Birde kac yillik omrum kaldi uzak olmayalim diyor, hepimiz ailemizden uzaktayiz o zmn bende gideyim annemin dizi dibinda oturayim.
Neyse boyle iste disundukce sinir oluyor insan :))
Ins duzgun bir dille konusmayi deniycem.
Onlarin yaptigi bu duygu somurulerini nasil gormuyor anlayamiyorum.
Ama konusunca hak veriyor bana sanirimki, simdiye kadar TUrkiyeye donersek istanbulda annesine yakin bir yerde yasama hayalleri kuruyordu. Bugun yine gereksiz o kinuyudu actilar. Ilk baslarda daha kucuk bir sehirde tasamak bizim icin daha iyi falan dedi. Ist pahali dedi. Anneside ac kalmazdiniz burda diyo. Esimde ac kalmamakmi konu bizim hayat standartlarimiz farkli falan dedi,
Yani herr konuda miymiy icimizde olmak istiyorlar. Birde kac yillik omrum kaldi uzak olmayalim diyor, hepimiz ailemizden uzaktayiz o zmn bende gideyim annemin dizi dibinda oturayim.
Neyse boyle iste disundukce sinir oluyor insan :))
Keske bunu hissettiginiz anda esinizle konussaydiniz, o da ona gore yol izleseydi...
Simdi konusulmus, bu saatten sonra gecisler cok keskin olur...
Ben olsam, tamam yardim edelim ama bizim etimiz budumuz belli, disimizden tirnagimizdan arttirmisiz, lutfen ona gore dusun, hareket et, beni de uzup magdur etme derdim...
Fakat ben hala o konusmadan sonra o para gider siz de kizdiginizla kalirsiniz gibi hissediyorum...
Uzgunum...
eşiniz belli ki sizin hem sozunuzu dinliyor hem de ailesinin etkisinde cok kalıyor.
hangi taraf baskın cıkarsa o konuda galip oluyor... sonra tekrar dön başa
karsılasacagınız sorunları biliyorsunuz ama ortamı germeden halletmek istiyorsunuz ve bu surekli tekrarlanır olmus aslında. su yazdıklarınız bile kanıtı.
sakince esinize anlatın. annesine kendisi demis hayat standartları diye... ikna olunca gayet guzel cevabı veriyor. dert etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?