Nasil soylemeliyim??

eliff1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
1.513
1.560
83
Merhabalar,
Bu kez sinirle biseyler soylemeden istisare etmek istedim.
Esimin ailesiyle sorunlarimiz var. dusuncesiz ve patabatsizlar bence.
Hafta sonlari esimle skype da gorusuyolar ve o muhabbetler bile bir saatte beni daraltiyor.
Bayadir bir umreye gitme sozleri car ustu kapali para istiyorlar esinden oda hep siz karar verin elimden geleni yaparim diyodu. Bugun nihayet istediler esimdehepsini nasil vereyim yarisini veririm yarisinida siz karsilayin dedi. Simdi biz burda ogrenciyiz zaten asistanlik maasiyla geciniyoruz cocuk buyutuyoruz ve cook pahali bir yerde yasiyoruz. Bunlari bildikleri halde biriktirdigimiz uc kurusa goz dikmis durumdalar. Evt ne kadarbiriktirdigimizi biliyolar cunku esim herseyi anlatir cok bos bogazlar.
Esime bizim hakkimizi veremezsin demeliyim ama nasil diycem bilmiyorum.
Fikir istiyorum sizlerden

eşine sinirlenmeden sakince tatlı dille konuşmalısın öncelikle.

sonrada o parayı çok zorlukla biriktirdiğiniz, geçinmek için ne kadar zorluk çektiğinizi, çocuğunuzun masraflarının eğitim vs ilerde giderek artacağını, elinizde biriktirdiğiniz üç kuruş parayıda oraya vermesinin şuanki maddiyatınızla doğru olmayacağını belirtin.

ben olsam ilk yardmcı olacağım dediğinde kibarca nasıl olacağız canım, bizimde bütçemiz durumumuz belli derdim.
şimdi yardım edeceğini söylemiş, hiç vermemeyi kabul etmez bence.
yarısını değilde bari bütçeniz doğrultusunda ufak bir kısmını karşılamayı teklif etmeyi dene bakalım..

eşindede biraz suc var en basta siz karar verin bakarız demeseydi bence aileside para istemezdi eşinden.ve bunda kötü ne var ki aynı durum senn ailende olsa napardın.bence yanlış düşünüyosunuz.

borç parayla umreye mi gidilirmiş???
hemde senin rızan yok böyle dini görev mi olur
insanlar iyice tozuttu valla

burda sorununuzu anlatırken bence çok güzel ve seviyeli anlatmışsınız.eşinize de bu şekilde anlatabilirisiniz tabi bazı şeyleri söylemeden mesela ailesi hakkında asla olumsuz bi şey söylemeyin çünkü bu defa size ters davranır.maddi konuyu da şu şekilde açıklayabilirsiniz çocuğumuz var onun bakımı ihtiyaçları bizim ihtiyaçlarımız var maddi açıdan çok zor duruma düşeriz gibi.biraz çocuğunuzu ön plana atarsanız eminim doğru kararı verir eşiniz ki ailesine de zaten demiş bütün masrafları karşılayamam diye.belki bu şekilde söylerseniz fikri değişebilir.

bir verene bin döner bunu da unutmayın , kumara ona buna değil umreye diyorlar bilemedim hakkınızda hayırlısı ,hepsini olmasa da bir kısmını vermesinin sakıncası nedir ? eşinizde bir fikre sahiptir sanırım çocuk değil ya

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim.
Esim daha gelip bana vericem yada vermiycem demedi bunu onlar konusurken duydum hep.
Gelip su kadar cericem dediginde de o cok du kadar olsun falan demeyi disunuyorum.
Ama beni sinir eden isteme sekilleri. Zten bize borcludun senelerce seni okuttuk ne versen az modundalar. Daha dogrusu annesi oyle.
Hayir bizde okuduk senelerce ama benim ailemden kimse gelipte seni okuttuk bilmem ne diyemez. Insan cocugunu tabiki okutacak ve bende en az esim kadar okudum.
Zaten annesi geldi burda halimizi gordugu halde herkese hediyeler aldirdi dondu. Birde cok mastafiniz vR diye rol kesmeler falan.
Neyse dusundukce sinir oluyorumda, parayi verelim yine giden para olsunama bu yaptiklarinin uygunsuz dusuncesiz bisey oldugunu iyice vurgulamam lazim.
Esim cocuk degil ama annesiyle konusurken 10 yasinda cocuk gibi davraniyor, o soruyor bu cevapliyor sorguya cekrt gibi. Sunu ne yaptin bu ne du cocuga su icirdinmi.

Anlaşılan o ki eşiniz size sormadan verecek o parayı.
Versin vermesine de sonuçta hayırlı bir şey için kullanılacak,
ama o insanlar sizden ne kadar koparırsak kar mantığıyla zor durumunuza rağmen
bunu yapıyorlarsa ben de olsam vermesini istemezdim.

Bence siz eşiniz size söylemeden duyduğunuzu söyleyip konuyu bir an önce açın....

Son düzenleme:
Bence Eşinizin ailesine her seyi anlatmasindan rahatsizsaniz once bunu aşmalisiniz. Tabi bu konuda siz haklisiniz ve para vermeme konusunu sakince dile getirmelisiniz eger sakin olmassaniz hakliyken haksiz olursunuz.kolay gelsin
Allah yardimciniz olsun

Yuzde yuz katiliyorum...
Borc degilki vermek zorundasiniz verin parasi :) biz ona cok verdik parasi.
Zaten en siniride su ben evimde para muhabbeti yapilmasindan nefret ederim. Yarin cocugum buyuyecek onunda para muhabbetine alisip taklit etmesini hic istemem.
Ama bunlarinki herhafta ayni geyik, sunu aldida binu verdide, su kadardi vu kadardi.
Sanirim asil burda baslamaliyim konusmaya

Evt asil sorunumuz gereksiz para muhabbetleri ve herseyin anlatilmadi, sanirim, budan baslamali

diyelim bugun verdiniz o parayı. ya da esiniz vermemeyi kabul etti.
peki ya yarın?
siz her birikim yaptıgınız da buraya konu acmak zorunda mı kalacaksınız?

bence hazır bu konu acılmısken eşinizle uzuuuun bir konusma yapmanız gerekiyor ki onlara her seyi anlatmasın.
ha soylemekte ısrarcıysa da yine kendi bilir, bu para işleri sizden sorulur olsun artık. kv kp isterlerse de sizi arasınlar cevabını alırlar.

Keske bunu hissettiginiz anda esinizle konussaydiniz, o da ona gore yol izleseydi...
Simdi konusulmus, bu saatten sonra gecisler cok keskin olur...
Ben olsam, tamam yardim edelim ama bizim etimiz budumuz belli, disimizden tirnagimizdan arttirmisiz, lutfen ona gore dusun, hareket et, beni de uzup magdur etme derdim...
Fakat ben hala o konusmadan sonra o para gider siz de kizdiginizla kalirsiniz gibi hissediyorum...
Uzgunum...

Ins duzgun bir dille konusmayi deniycem.
Onlarin yaptigi bu duygu somurulerini nasil gormuyor anlayamiyorum.
Ama konusunca hak veriyor bana sanirimki, simdiye kadar TUrkiyeye donersek istanbulda annesine yakin bir yerde yasama hayalleri kuruyordu. Bugun yine gereksiz o kinuyudu actilar. Ilk baslarda daha kucuk bir sehirde tasamak bizim icin daha iyi falan dedi. Ist pahali dedi. Anneside ac kalmazdiniz burda diyo. Esimde ac kalmamakmi konu bizim hayat standartlarimiz farkli falan dedi,
Yani herr konuda miymiy icimizde olmak istiyorlar. Birde kac yillik omrum kaldi uzak olmayalim diyor, hepimiz ailemizden uzaktayiz o zmn bende gideyim annemin dizi dibinda oturayim.
Neyse boyle iste disundukce sinir oluyor insan :))

Iste sorun hep boyle ustu kapali istemezmislerde biz yapmak zorundaymisiz gibi konustular. Esimde hic gelip bana konuyu acmadi vercem yada vermicem demedi. Bugun yine ben yzaktan duydum yarisini verebilirim dedigini. Ki cok istiyosa da versinama bizden bunu istemelerinin ne kadar yanlis gorgisuz bisey oldugunu anladin istiyorum

Umre ye öyle gidilmez diye biliyorum ben ama bilip bilmeden şeyhülislamlık yapmış olmayayım... Bunu araştır bence böylelkle eşine
-başkasının ihtiyacı olan parayla umre ye gitmeleri- nin doğru olup olmadığı konusunda bilgi vermiş olursun.

herhangi birimizin yarına çıkacağı 100% garantimi???

böyle mantık olur mu??
birde eşin gelince sonucu yazarsan sevinirim
çoğu konunun devamı gelmiyor
sonuç çıkmıyor
sinir olduğumla kalıyorum

eşiniz belli ki sizin hem sozunuzu dinliyor hem de ailesinin etkisinde cok kalıyor.
hangi taraf baskın cıkarsa o konuda galip oluyor... sonra tekrar dön başa
karsılasacagınız sorunları biliyorsunuz ama ortamı germeden halletmek istiyorsunuz ve bu surekli tekrarlanır olmus aslında. su yazdıklarınız bile kanıtı.
sakince esinize anlatın. annesine kendisi demis hayat standartları diye... ikna olunca gayet guzel cevabı veriyor. dert etmeyin

Ins. Konusucam. Ama konu ailesi olunca agresiflesebiliyor. Ve artik hir gur istemiyorum. Ki vakti zamaninda cokca yasadik hem annesi hem bizim sorunlarimiz yuzunden.
O sebeple bisey soylemeden iyice dusunmek isted bu kez :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…